Top

Hvad skal man bruge til baby det første år?

23.04.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Hvad skal jeg købe til baby, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Det her er et af de mest requestede indlæg, siden Eddie kom til verden. Og hvorfor jeg ikke har fået taget mig sammen til at lave det, har nok været en blanding af “uhhh nej, jeg skal ikke være sådan en MOR-blogger!” og så måske alt muligt andet, jeg har følt var vigtigere/sjovere eller hvad ved jeg. Men mine bekymringer for at blive stemplet (nok af mig selv og måske kunder) som morblogger er egentlig faldet til jorden, og alt hvad der er herinde repræsenterer jo bider af hele mit liv. Mor, som kæreste, som iværksætter, som kvinde.
Så nu tør jeg godt lave det her indlæg, haha! Hvad gør man klogt i at anskaffe sig til en lille baby. Og så vil jeg altså med det samme skrive det, som alle andre, der også har haft små børn; man behøver ikke så meget i starten. Så er det sagt. Men jeg forstår også virkelig lysten til at gå og forberede og neste og lave børneværelse osv. Du skal ikke have dårlig samvittighed, hvis du ikke kun holder dig til det allermest basale, og du er ikke mor-crazy, hvis du jager din partner til at male ekstraværelset. Det er for rigtig mange en del af den mentale forberedelse at babydimse. Men, man behøver virkelig ikke meget.
Det her repræsenterer slet ikke en ultimativ liste, for det er SÅ forskelligt, hvad man har glæde af som mor, men så sandelig også som barn. De er så forskellige. Jeg har forsøgt mig med at fange det somewhat basale, og selvfølgelig kan I kigge på DBA, Reshopper, Little Reshop, i venindekredsen osv. for at finde det brugt. You know that already. I disse webshoptider, så foreslår jeg at du starter småt og køber løbende, som behovet opstår.
Ingen af linksene er reklamelinks, så betragt dem blot som en service for jer.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Fase 1: Det mest essentielle

Du kommer til at 1) Skifte ble, 2) amme/give flaske og prøve at sove. Det vigtigste er godt puslegear, og her er Olivy til at rense med et af de bedste tips en nybagt mor kan få. Vi bruger den endnu! Så er Cicalfate-salven fra Avène til lidt røde numser også en life saver, og så vil jeg foreslå at bruge bløøøøde klude som fx bambusklude (vi bruger dem her). I forhold til bleer bruger vi Naty-bleer. Det er de mest øko-agtige engangsbleer, man kan få. Rema1000’s og Libero ‘Touch’ serien er også gode. Dem der holdt tættest hos os var Libero og Naty. Der findes også moderne stofbleer (fx dem her), men eftersom vi ikke har egen vaskemaskine, så har jeg ikke testet.
Der findes et hav af pusleborde, og nogen har slet ikke plads til et. Man kan så fint skifte på sengen, hvis man bare lægger et håndklæde under. Man kan evt. have en skål ved sengebordet (det man kalder hoved/hale-fad), som man jævnligt skifter vand i. Ellers købte vi et væghængt puslebord fra BabyDan, som også fungerer fint, men bedste kram i verden er det altså bare ikke.
Så er der jo tøjet – mængden kommer altså lidt an på, om man har sin egen vaskemaskine, synes jeg. Det har vi ikke, og vi havde 3 bodyer i str. 44 – Eddie var 50, da han kom ud. Dem brugte han de første 14 dage. Og så havde vi ellers 5-6 bodyer i 50/56 osv. De vokser så hurtigt i starten og det er først, synes jeg, når man kommer op omkring 74/86, at det stilner lidt af. Konges Sløjd har nogle rigtig gode heldragter i en lidt kraftig kvalitet og med fødder. Vi var klart gladest for at alt kunne åbnes ned langs brystet – slå om-agtigt.
Tøjet er typisk SUPER basic det første laaang stykke tid. Det skal allermest bare være blødt – din baby ligger hele tiden og sætter sig måske først ved 5-6 måneders alderen. Så kan man begynde med kjoler/hættetrøjer, hvad ved jeg. Men keep it simple og blødt indtil da.
Vi købte aldrig en pusletaske, men bruger en taske jeg havde, til gengæld havde vi et bleomslag (som vi fik i gave, så reklame, det var det her) og så et pusleunderlag.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect Body intensive serum
Indkøbsliste: Cicalfate, et øretermometer, en babyneglesaks (man kan nulre neglene længe, men ellers), Olivy, Lansinoh (til ømme nipples), bleer, bodyer, natdragter med fødder, små bukser med fødder, en babydyne – jeg ville købe denne som er øko og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, og hovedpude er Eddie først begyndt at bruge nu. Stofbleer (dem fra Cam Cam er ret gode). Et lille tæppe eller en swaddle (et stort stykke stof til at swaddle/putte sin baby i for at give kroppen ro) er også en god idé. Især til sommerbabyerne. Har du bil, så skal du også have en autostol – vi havde en Cybex Aton 5. En nest eller moseskurv (sidstnævnte rarest med hus i flere etager, da den kan flyttes selv om baby sover) er god til at putte i den første tid, da den har let forhøjede kanter, men vi samsov i sengen om natten (læs mine gode råd HER). Man kunne også nøjes med at købe en god lift som fx den fra Najell, og så har man lidt begge dele indbygget, både nest og moseskurv. Har du en lille seng kan en tremmeseng uden den ene side stødende op mod sengen være god eller en decideret ‘bredside crib’. Vær dog obs på at de hurtigt vokser ud af den, så tremmeseng uden side har længere tidshorisont.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Fase 2: Ud i verden

Okay, du er klar til at indtage verden! Baby har det godt, du har det godt. Langt de fleste bruger en barnevogn, men forvent ikke at din baby også bare er det. Nogen skal vænnes til vognen, andre babyer sover deres bedste lure i netop sådan en. Og der er altså også dem, der klarer sig så fint uden og bruger en vikle i stedet for.
Men skal du have en vogn, skal du så have en kombivogn eller en barnevogn og så en klapvogn? Well, vi har prøvet lidt af det hele. Vi startede med en kombivogn. Konceptet er, at du har ét stel, og så har du først en liggedel, som du bruger typisk til 6-8 måneders alderen (det er kortere end ved en rendyrket barnevogn), og så har du en klapvognsdel, som du kan klikke på efterfølgende. Vi havde en Cybex, som vi havde fået i gave (reklame) og den var eminent, eneste anke var dog at rummet under er til den lille side. MEN, da vi skiftede over til klapvognsdelen, så var den simpelthen for åben. Der er næsten tale om et bræt med sele og kaleche på (altså polstret og sådan), og sådan er det for alle kombivogn, jeg kender. Det er nogle lette konstruktioner. Men Eddie fandt slet ikke ro og efter ikke at have sovet en eneste god lur i halvanden måned, så købte vi en barnevogn med stort liggemål – en Odder. Den er som udgangspunkt ret lækker i design og features, men kvaliteten har vi været uheldige med. Men vi savnede altså en klapvogn til at supplere med og har købt en Emmaljunga Super Nitro, som ikke produceres længere, men find dem på DBA. Det er den BEDSTE klapvogn, jeg har kørt med. Den er let, har kæmpe rum under, den har lidt mere afskærmning. Og Eddie sover nu vidunderligt i den. Så ja, vi har prøvet det hele, og det siger også lidt om, at ens barn ikke bare elsker barnevogn/klapvogn.
En anden rigtig god løsning kan være en vikle. Vi købte en strækvikle i merinould, perfekt til en vinterbaby. Men får du en sommerbaby, så kan en i bomuld/bambus være rigtig lækker og luftig. Læs gerne mit indlæg HER og HER for gode vikleråd.
Indløbsliste: Barnevogn/kombivogn, vikle/bæreredskab, bløde uldsko (vi elsker dem fra Joha, som bliver på foden), en køredragt (god på tur, vi har Engels), en god hue (jeg har på tip fra en af jer købt Ruskovillas elefanthue, som er SÅ god, den bliver nemlig siddende, findes i uld og silke, fx HER). Hvis I bevæger jer væk fra heldragterne, så er MP’s sokker de bedste og dem der sidder bedst fast på fødderne IMO – når de begynder at kravle (hvis de gør, hehe), så er Go baby go’s sokker også gode (HER).

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Mofibo

Rockpaperdresses, Barsel, Cathrine Widunok Wichmand

Fase 3: En lettere hverdag

Baby har en stærk nakke og bliver mere og mere et lille barn. I er klar på et mere almindeligt familieliv og rutiner, alt det du måske har drømt om begynder ligeså stille at komme. Som når man sidder rundt om bordet og spiser middag, sammen. Vi har en klassisk Triptrap-stol fra Stokke (som vi har fået i gave, så reklame) – babyindsatsen brugte vi dog virkelig lidt, da Eddie næsten altid var på skødet. Nomi’s Evomove hører jeg også kun godt om, den er lidt lettere i konstruktionen og lettere at gøre ren.
Måske er baby også så stor nu, at I begynder at bøvle lidt med lurene? Der sker hele tiden noget på den front, synes jeg, som de vågner fra deres nyfødt døs, så kan den slyngevugge være så rar – prøv at låne en først, hvis du kan, for det er ikke alle babyer, den dur for. Eddie sov først rigtig godt i den, da han var 7 måneder. Og næste gang ønsker jeg mig den motor, uden dårlig samvittighed over ikke at bounce barnet selv – tænker den er guld, når man er selvstændig og også skal arbejde lidt.
Nogle af de hyggelige rutiner vi havde var og også badetid. Man kan sagtens tage baby på armen og bade sammen, men ellers er et babybadekar også hyggeligt (vi har Flexi fra Stokke, som vi elsker, for det fylder ingenting). Glem badetermometer og brug i stedet håndledet til at mærke efter. Vi køber KRÆS Babybad (find det HER), som ikke behøver at blive skyllet af igen, og det efterlader huden så blød og lækker.
Indkøbsliste: En højstol (med babyindsats, hvis I starter tidligt, men træk den gerne, da de små bløde kroppe ikke er vilde med at ligge i den meget mere end 5-10 minutter (fik jeg at vide)), et babybad, et aktivitetsstativ (IKEA har et godt med klare farver og ellers er Moulin Rotys helt basic også godt, for der kan man selv lave eller købe legetøj – vær opmærksom på kun at hænge en ting op i starten og udvid så langsomt med mere, så det ikke er for overvældende. Man må også bare sige, at Lamaze er genialt!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Fase 4: Det er jo et rigtigt barn!

Sådan kan man lidt få det! Når de pludselig sidder, er nysgerrige på rigtig mad osv. Vi er ovre omkring 6-7 måneder her. Der skal ske lidt! De er i hvert fald fulde af nysgerrighed på deres omverden, og den udvider sig hele tiden for dem.
Det var her omkring Eddie sådan for alvor begyndte at bruge sin egen højstol. Og så købte vi en tallerken fra EZPZ, som er i silikone, og som ligesom klistrer fast til bordet. Smart! Det første lange stykke tid er det måske en bid agurk, majs eller lignende de får spist, men når I engang når over til rigtig mad, så er vi mega glade for Done by Deers, fordi gaflen er nem at få ned i maden for barnet (alt det der bambushalløj har ofte meget brede tænder og kan næsten ikke komme ned i maden).  Og her begynder et beskyttelsesunderlag under stolen også være rart (hvis man har sart gulv). Römmer laver nogle eminent gode hagesmække, som kan gå i opperen.
Indkøbsliste: Den begynder at blive kortere og kortere, og jeg vil egentlig kun tilføje en god kørepose, hvis I er gået over til klapvogn. Vi har købt en Voksi-pose med dun (denne her), som er mega lækker og lun. Den behøver Eddie kun sin ulddragt i, når han skal sove. Men den giver kun mening i de kolde måneder. Nu her kører vi dyne, og til sommer bruger vi kun tæppe på de varme dage. Når de nærmer sig det første år, så er en termodragt eller flyverdragt også god. Af legetøj har en af de største favoritter været puttekassen. Og hvis I skal på tur, så er Pulitos madkasser geniale (denne her) og ditto Klean Kanteens børnedrikkedunke (dem her)
Når I spørger mig til tøjmærker, så er der jo masser af masser af lækkert tøj – også til drenge! Det troede jeg ellers ikke på, hehe.. Og jeg synes også, kvaliteten er høj. Vi er glade for Konges Sløjd, CO Label, Bonet et Bonet’s bodyer (rigtig lækker, kraftig kvalitet), H&M’s Conscious-ting, hvor der er kræset lidt mere for detaljer. Omibia. Engel. FUB Kids. Selana. Escencia. MP’s sokker. Jeg har også været heldig og finde Osh Kosh-smækbukser brugt, og de er SÅ lækre og holdbare i kvaliteten.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, BRCA gen, fertilitetsbehandling
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Avèrne Xeracalm

39 kommentarer

 1. Katrine siger:

  Mor-blogger – av 🙂 Sagt med et smil op læben. Du blogger (også) om mor ting, og du gør de godt

 2. Hvorfor siger:

  Hvorfor er det hemmeligt at din uro er fra authentic models? 🤪

 3. Maja siger:

  Wow – det var godt nok det mest velbeskrevne indlæg om
  Babyudstyr jeg har læst. Tak for at dele det op i faser!

 4. Julie siger:

  Så fint indlæg. Vi har en datter, der er lidt ældre end Eddie, men venter nu lillebror, så det var rart med lidt ideer til, hvad den lille fyr skal ønske sig 😊 Og dejligt tip til bestik. Vi har nemlig kun bambus gafler, og de er netop sværere at stikke i maden.

 5. En trofast læser siger:

  Åh nej, kære Cathrine. Det kan du simpelthen ikke være bekendt. Emilie Melgaard er netop blevet behandlet af Morten Elsøe: https://podcasts.apple.com/dk/podcast/slut-med-forbudt/id1312894144
  Flere er efterfølgende stemt i koret. Bl.a. keramikeren varhusceramics. Jeg håber du vil revidere din opfattelse af hende. Uanset om hendes meditationer virker eller ej, må hun simplethen ikke få lov at opføre sig så vanvittigt overfor andre mennesker eller blive boosted af dig. Du MÅ have en holdning til mennesker som hende.

  1. Julie siger:

   Hvilket afsnit snakker Morten Elsøe om Emilie Meldgaard? 🙂

   1. En trofast læser siger:

    Det gør han i det nyeste afsnit: #14 Kan C-vitamin kurere corona? Om new age-bullshit forklædt som feministisk empowerment.

   2. En trofast læser siger:

    Seneste afsnit #14:
    I dette afsnit af Slut med forbudt gør vi et comeback efter halvandet års pause. Ideen med podcasten var oprindeligt at tage nogle af de emner vi kan bruger timer på at vende over telefonen og i stedet lave podcastepisoder ud af det.
    Et sådan emne dukkede op forleden, da snakken faldt på en alternative behandler, specifikt hendes udtalelser omkring C-vitamin. Det udviklede sig til en generel snak om et netværk af kvinder, som har det til fælles at de bruger et budskab om feminisme og empowerment til at camouflere en lang række pseudovidenskabelige fremstød, som de tjener penge på.
    De går under navne som ‘havfruer’ og ‘hjertekvinder’. Og dem forsøger vi i denne episode, på bedste vis både at forstå, men også give den kritik vi mener er absolut nødvendig.
    Ved ikke om dette indlæg kommer frem. Ser ud til Cathrine skal godkende alle kommentarer først.

  2. maj siger:

   Rart at se at det højst problematiske ved Emilie Meldgaard bliver italesat her i kommentarfeltet! Jeg er sådan set ligeglad med om hendes meditationsapp er god eller ej, kvinden bag sender trussels videoer til hendes følgere hvis de skriver kommentarer “hvor energien føles off”,, men Cathrine har også anbefalet “havfruen” Avalon Khan, der er omend endnu mere problematisk. Så jeg tror ikke der er meget at hente på dette punkt herinde.

   1. Cathrine siger:

    Hej med jer,
    Jeg var slet ikke opmærksom på podcasten før for halvanden uge siden, og jeg har hørt episoden to gange siden.
    Jeg fik den præsenteret af en følger efter jeg tippede om Avalon, og i samme sekund tog jeg anbefalingen ned.
    Jeg går på ingen måde ind for trusler, falsk markedsføring eller anden guerillahåndtering af sociale medier.
    Det jeg har fået ud af at følge lige de to kvinder er lidt forskellige ting. Avalon har fulgt mig i årevis, og jeg har fulgt med hos hende. Dét jeg har taget med, som jeg kan bruge, og som podcasten faktisk positivt taler om, det er give mig som kvinde et klap i ryggen, når jeg har brug for det. Fx i forhold til at sætte grænser også på sociale medier (grænserne er vi måske forskellige på og måden de håndteres ligeså). Men også i forhold til at ‘skrue op’ og tage den plads, jeg har lyst til. Det synes jeg faktisk er to virkelig rigtige og gode ting at tage med som kvinde.
    Emilie har skabt et i mine øjne fremragende meditationsunivers i sin app, og der må jeg sige, som mor til en der virkelig har kæmpet med søvn og været meget ulykkelig – det har været guld til at hjælpen roen på vej. Jeg hører jer, når stiller spørgsmålstegn ved mit tip, men som mor til et lille barn, der virkelig har haft det svært, så føler jeg, den er vigtig at nævne, ligesom slyngevuggen, ligesom motoren osv. som tip til andre mødre, der virkelig kæmper. Det er hamrende svært at stå i og man kan vitterligt miste fornuften midt i det. Alle tips er velkomne i sådan situation, og den app kan være en af dem. KH

    1. Maj siger:

     Hej Cathrine, problemet er jo, at det ikke er voldstrusler eller andet fuldstændigt over grænsen, der er eksemplet.
     Men en kvinde, der på et Instagram billede, kommenterer hvordan man bla skal hoppe over hvor gærdet er lavest i de daglige gøremål – da Emilie postede at hun altid hoppede over hvor det var lettest. Kvinden fik flere videoer fra Emilie hvor hun råbte og skreg at hun skulle slette spørgsmålet og hvad fanden hun bildte sig ind. Det hører jo ingen steder hjemme..
     Et andet eksempel er den keramiker Emilie arbejdede sammen med, der nu, efter over et år, har været ude og sige at det samarbejde var traumatisk for hende men at hun ikke tør at gå mere i dybden med det “pga de kvinder”. Så hvordan man kan hjælpe med at hive andre kvinder op, samtidigt med at du træder på alle du møder, for at komme højere på rangstigen, det er jo helt modsigende.

   2. Cathrine siger:

    Jeg har ikke selv mødt eller set trusselsvideoer, og de lyder dybt problematiske.
    Jeg oplever i perioder virkelig ubehagelige kommentarer i min DM på Instagram. Alt fra dødstrusler, voldtægtstrusler (de kommer fra én og samme kvinde, og hvergang hun blokeres, så åbner hun en ny profil – hun har regeret sådan i snart et årti) og også de famøse ubehagelige screendumps fra Jodel. Uden at have set nogen trusselsvideoer, så vil jeg sige, at jeg virkelig godt kan have lyst til at sige fra, også sådan højt, så alle kan høre det. Men jeg har besluttet mig for, at det er bedst at tie ihjel. Det er trods alt en promille, som opfører sig sådan i mit univers. Men altså, jeg kender til at grænserne bliver langt, langt, langt overtrådt. Og herfra reagerer vi helt sikkert alle sammen forskelligt, nogen mere hensigtsmæssigt end andre.

    1. Sidsel siger:

     Åh, Cathrine, jeg tror jeg ved hvem det er der sender dødstrusler på tiende år. Hvis det kan være til nogen hjælp for dig, er hun er mentalt ustabil pige på Færøerne, og der bliver vist holdt godt øje med hende. Så selv om jeg godt forstår at det må være vanvittigt ubehageligt, så er hun heldigvis langt væk. Ville ønske for dig, hende og alle de andre, hun skriver til, at hun fik frataget sin internetadgang.
     Og ifht Emilie Melgaard har jeg også oplevet ubehagelige beskeder fra hendes side, da jeg stillede et oprigtigt spørgsmål til download af hendes første lydfil. Det er lang tid siden, men det var helt vildt ubehageligt og meget overraskende. Så tommel op for at du altid er saglig og ordentlig i din kommunikation til dine følgere

     1. Cathrine siger:

      Hun er ret vild – og nogle gange dukker hun op og skriver noget hyggeligt, og jeg “kommer til” at interagere med hende – og så kommer de modbydelige beskeder pludselig. Jeg kender godt historikken omkring medicinering, politi osv. Hun er tydeligt ikke rask, og heldigvis er hun jo en sjældenhed. Men der er også en del derude, som bare gerne vil komme “grus i maskineriet” og sende screendumps fra Jodel og venindetråde.
      Jeg synes efterhånden, jeg har fået hård hud og jeg er også nået til et sted, hvor jeg har givet op overfor at gøre alle tilfredse. Hvis man tror, man har set sandheden om mig, mit barn, mit parforhold, Adam eller lignende, så kan jeg bruge den sandhed til lige nøjagtigt nul og niks og den preller af. For det meste 😅 Der er mange tosser derude, nogen er bare mere subtile end andre. KH

  3. Marie siger:

   Tak for heads up, den må høres!

 6. Sara siger:

  Tak for et godt indlæg! Ville lige høre hvad I synes problemet med Odder barnevognen var? Jeg skal til at finde en barnevogn og synes det er en jungle, så havde egentlig tænkt bare at købe en Odder fordi jeg tænkte det var godt ‘gammelt’ kram. Kh Sara

  1. Cathrine siger:

   Om vi var uheldige ved jeg ikke, men stellet er virkelig skidt på Vida, som vi købte. Vi har fået nyt stel én, fået fikset forhjul én gang, og skal nu tilbage fordi den piber helt vildt. Ret træls når ungerne skal sove. Jeg har hørt at Babysam har opkøbt Odder og kvaliteten både er dalet og de måske også pusher den lidt mere – men det var ren sladder i en anden vognbutik, hehe.. HKonkurrencen er hård!
   Men hvis du er i København har jeg fået super fin og oprigtig hjælp i Engby – de rådede mig fx til den udstillingsmodel de havde tilbage, selv om den var gammel og billigst, af Super Nitroen – som vi så også har købt brugt til sommerhuset. KH

 7. Helle siger:

  Hvor meget fylder super nitroen i bil fx? Som jeg forstår det har i både en super nitro derhjemme og i sommerhuset – er det fordi den ikke kan være i bilen? (jeg har også en VW UP som jer)

  1. Cathrine siger:

   Den kan være på forsædet – det giver bare ikke mening, når man også skal have tøj og madvarer osv. at køre vogn med hver gang 😀 Ikke når man har en mikrobil! KH

  2. Louise HJ siger:

   Jeg har en Skoda Citigo (mener det er samme størrelse som UP?) og vi købte en Stork barnevogn som lige præcis kan være i bagagerummet, på trods af at den har langt liggemål. Vi har været SÅ glade for Storken, da det virkelig er en kvalitetsbarnevogn, og vores dagplejemor siger også det er den bedste barnevogn hun har oplevet. (Hun er heller ikke så glad for Odder Zip, da hun oplever dårlig lynlås på dem). Det er i den dyre ende af barnevogne, men så kan dem også bruges i op til 3 års alderen 😊

 8. Henriette siger:

  Okay hvor er det bare skønt det her. Sidder og synes det er en jungle det her baby-halløj – især hvilket tøj man sådan helt essentielt har brug for til en efterårs/vinterbaby. Elsker de miljø-venlige forslag og din blog er helt sikkert med til at jeg hver dag tænker mere over mine valg, og nu især hvad baby skal have og hvordan jeg kan tænke mere over miljøet i samme omgang. Tak!

  1. Frederikke siger:

   Jeg er helt enig, kunne ikke skrive det bedre 🙂
   – Og ja, det er især svært det med tøjet (Venter en pige til september), og kan godt lide tanken om få men rare og miljø-venlige. Vi har fået meget brugt, men mangler også, og der vil jeg købe noget i god kvalitet, og så maks 5-6 stk. i de helt små størrelser!

  2. Marie siger:

   Lige et tip herfra: tøj med fødder i er ikke nødvendigvis smart for ikke alle babyer har samme længde fødder og vores datter hadede indbyggede fødder og ville hellere have sokker på fra dag et. Så det kan godt betale sig at købe lidt varieret og så se, hvad de kan lide 🙂

   1. Marie siger:

    Vil også lige nævne huerne fra Racing Kids, vi var så glade for de små babyhjelme, som sidder perfekt på et lille babyhoved. Nu bruger vi elefanthuerne og de er også rigtig gode og nemme for ungerne at lege i.

   2. Cathrine siger:

    Ja og så ændrer de tilmed “holdning”, hehe, forstået på den måde at noget kan du nu og her og ikke om en uge. Det kan være svært at navigere i og man må nok sande, at der vil komme til at være køb, som ikke er så fornuftige, eller hvad man vil kalde det. Også derfor det er en god idé med lidt men godt, og så udvide løbende – og så i øvrigt gemme til nummer 2, for der kommer alt sikker til at være helt anderledes. KH

 9. Mia Malene siger:

  Åh, blev helt glad, da du skrev det med barnevognen! Jeg har en pige på 9 uger, som er en kæmpe tryghedsnarkoman og hun HADER barnevognen. Hun skriger helt hysterisk i den på trods af at vi har prøvet med og uden kørepose, dyne, tæpper – endda mit og mandens beskidte vasketøj, haha. Intet virker. Jeg er overbevist om at det nok skal komme med tiden. Men både min sundhedsplejerske og min mor er helt uforstående overfor det og mener at det skal hun bare tvinges til. Så jeg bliver helt lettet hver gang man hører om andre der har haft problemer med vognen – her er bæresele i hvert fald en succes!

 10. Caroline siger:

  Kære Cathrine. Endnu en gang er dit kommentarfelt vildt interessant. Jeg synes det er dejligt at læserne har en kritisk sans. Har du hørt podcasten af Morten Elsøe og Morten Svane? Den rammer simpelthen spot on! De forklarer her, hvordan havfruekvinderne, som Emilie Meldgaard, Alvalon, Fallulah, Lafilla osv håndterer kritik, hvordan soberkritik, spørgsmål, undren eller et simpelthen like til en kritisk kommentar, bliver mødt af blokeringer, vrede videokald osv. Både Morten Svane, Morten Elsøe og mange mange mange flere, er blevet blokeret for længst. Jeg selv er også blevet blokeret.
  Det er forfærdelig en håndtering og man stiller endnu mere spørgsmålstegn ved disse havfrues produkter eller reklamer, når de har behov for at skjule et hvert spørgsmål, reflektion, kritik eller lignende.
  Det er dejligt at du har glæde af Tjugga lydbøgerne. Men jeg kan kun være enig i nogle af kommentarerne her, og at det ville være så godt, hvis du satte dig ind i disse personer, før du giver dem gratis reklame. Så jeg vil virkelig opfordrer dig til at læse blogindlægget: https://www.mortenelsoe.com/podcasts/slutmedforbudt/episoder/14-hjertekvinder og høre Podcasten. Du kan også se Stories på Dittekirks Instagram eller på Krænkelsens kulturs Instagram. De her hjertekvinder/havfruer kan ikke tillade sig at behandle andre på den måde.
  Ps som altid er resten af indlægget velskrevet og en fornøjelse at læse. Trods jeg ikke har et barn, så er det skægt at læse alle dine indlæg. Både de mere mommy-relaterede og alle de andre også.
  Vh Caroline

  1. Cathrine siger:

   Kære jer,
   jo mere I sender mig, jo klarere står det, at jeg skal fjerne anbefalingen. Tak for alle artiklerne – som jeg skrev hørte jeg allerede podcasten forrige uge, men jeg genhørte den her i weekenden. KH

   1. Emma siger:

    Hej Cathrine
    Jeg vil bare sige kæmpe respekt herfra for at tage afstand og fjerne anbefalingen. Jeg forstår godt, det kan være svært, og at du oprigtigt har haft gode oplevelser med app’en, men den censur og forretningsmodel, der træder frem hos dette netværk af kvinder, mener jeg vi MÅ sige fra over for. Og det synes jeg virkelig er dejligt at se, at du tager afstand fra. Både i dette indlæg men også i forhold til din anbefaling på Instagram.
    Vh Emma

    1. En trofast læser siger:

     Kære Cathrine. Jeg er SÅ glad for at du har fjernet din anprisning af Tjugga / Emilie Melgaard Jacobsen. Det er stærkt du tør tage et standpunkt. Kan forestille mig det kan være svært at sige fra overfor kollegaer i en branche som din. Men jeg mener også det er nødvendigt, når de bliver så ekstreme.
     Vi bliver alle nødt til at sige nej til kvaksalveri, pseudovidenskab og udnyttelse af andre mennesker – især dem med ondt i livet. Mit hjerte græder for dem som er blevet truet af Emilie, eller de folk der har betalt 60.000 kr for et love leader kursus hos Avalon Khaan eller for alle dem som er blevet blokeret fordi de vovede at tænke én kritisk tanke.
     Så tak til dig.

   2. Maria siger:

    Hvor finder jeg de artikler? Dem kunne jeg godt tænke mig at læse.

 11. Frederikke siger:

  Hej Cathrine
  Bare lige et spørgsmål: Hvad er cicalfate til?
  Hilsen forvirret gravid

  1. Cathrine siger:

   Det er faktisk lidt af en multicreme -den indeholder kobber- og zinksulfat og thermalkildevand, og det gør, at den beroliger huden og reparerer. Jeg bruger den specifikt på rød numse, men også på rifter, sår, forbrændte områder osv. Den er også genial på irriteret hud som eksem. Jeg oplever hver gang, at helingen går så hurtigt. Så den har jeg i sommerhus og hjemme og ofte med i tasken. Den burde alle i virkeligheden have på sig, men især god til små børn, hvor den røde numse skal forsvinde ligeså hurtigt som den kom. KH

 12. Cecilie siger:

  Hej Cathrine.
  Når du bruger de der bomuldsklude til pusletid, er det så også når der er afføring? Tænker hvor du så “opbevarer” dem indtil de skal vaskes haha. Eller om du også bruger engangs, som skumklude og vådservietter. Kan ikke finde ud af hvad der er mest miljøvenligt, men samtidig praktisk når man skal skifte 100.000 bleer. Skal have en pige til august, og det hele er lidt en jungle 😀

  1. Cathrine siger:

   YES det er! Jeg kommer dem i en wetbag 😀 Prøv at google det – mener jeg købte en på Pusleriet.
   Jeg har ikke noget “engangs” tilbage ved puslepladsen udover bleerne – og altså Olivy og Cicalfate. Alle klude bliver vasket ved høje grader, så de bliver rene og gode igen. Men sørg endelig for at købe nogle, der er dejligt bløde! KH

   1. GN siger:

    Jeg kan anbefale at købe nogle (brugte ) stofbleer og klippe op i 4 stk. De har en god størrelse og perfekt blødhed til de små numser 🙂 og ja, i en wetbag efter et lille opskyl og 95 grader i maskinen. 🙂

 13. Johanna siger:

  Så spændende at læse, hvad du har været glad for. Som mor til en gut på 7 måneder kan jeg genkende rigtig meget af det du nævner. For mig har en god ammepude været alle pengene værd. Især i de første 6 måneder med amning. Og hvis man har en baby der bruger sut, så er det genialt at nogle mærker har natsutter der lyser lidt op i mørket, så mor hurtig kan finde sutten uden at tænde lyset når baby har brug for den om natten. Det er så praktisk.

  1. Cathrine siger:

   Godt med input! Jeg endte faktisk ikke med at bruge min så meget, men det har til gengæld meget muligt sat sig i ryggen, som jeg stadig bøvler med! Godt med gode erfaringer fra flere 🙂 KH

 14. Line siger:

  Tak for et godt indlæg!! Skal være mor her i Juni og jeg synes det kan være en jungle at finde rundt i – selv når jeg spørger veninder med babyer. Det er så dejligt konkret at have et indlæg delt ind i forskellige emner.

Send en besked