Top

Hvad skulle jeg gøre uden dametasken?

20.11.2017
Skabt af Cathrine — Annonce

rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Adax

translation below

Hvis der er et område, hvor jeg tænker ‘stakkels mænd’, så er det på taskefronten. Selv om man bag-området så småt udvides, så er der bare slet ikke de samme muligheder, som for os kvinder, og jeg husker stadig Joey og hans man bag i Venner. Det var for avantgarde, og han blev mobbet (måske også fordi han kørte den helt stramme skjorte med tone-i-tone slips til).
Jeg har en clutch til festen, en skuldertaske til shoppeturen, en mulepose til træning, en bæltetaske på festivalen. Og jeg slæber også. En håndcreme, hånddesinfektion, et kamera (et kæmpe og gigatungt kamera i en mulepose on the side), min mobil, en powerbank (for a busy woman), tyggegummi, nøgler, pung, læbepomade, gerne lidt makeup til at friske op med i løbet af en lang dag (hvis jeg husker det), snacks (gulerødder eller en bar), en flaske vand. I’m packing, haha!
Mænd, de slipper måske for makeuppen (nogen af dem) og kameraet (nogen af dem), men hvor pokker gør de af alle deres andre ting? Jeg ved det jo egentlig fra Adam; lommerne på jeans, jakker, frakker – altid fyldte (ret irriterende, når jeg vasker tøj faktisk).

annonce i samarbejde med ADAX (Blanca-taske fra Staletti-kollektionen)

rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Adax
Så snart jeg går ud af døren, så er min taske mit hjem, og jeg kører tit både en lille makeuppung (som den lille med enhjørninger på) i min taske (en taske i tasken) og så en mulepose on the side (med skiftesko, en ekstra trøje, diverse). Jeg er notorisk kendt som posedamen! De få gange, jeg ikke slæber mig en pukkel til, så er jeg altid bange for, at jeg har glemt noget… Dumt, haha!
rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Adax
Jeg har det næste halve år fået lov til at lege lidt med Adax, og da jeg skulle vælge en taske, som skulle få lov at være min tro følgesvend, så gik jeg for en, der som minimum kunne have mit kæmpe kamera, min pung og mobil og lidt ekstra med. Altså et forsøg på at have så meget som muligt i én og samme taske, så jeg måske kunne undvære muleposen.
Jeg gik for den smukke nærmest vintageudseende taske på billedet; Blanca. Den lignede noget, der kunne hænge i min lokale vintagebutik. Læderets dybe farve, de forskellige strukturer, kvaliteten. Jeg fik også at vide, at netop denne kvalitet er en af de allerbedste og dyreste, Adax arbejder med (typisk mig, tsk tsk…) Det kan jeg sagtens se og fornemme mellem fingrene. Jeg synes, den er så hammerpæn, klassisk uden at være kedelig, det er kvalitet. Og det er vigtigt, for jeg bruger og slider – og jeg forestiller mig, den kun bliver pænere af lidt “hverdagstæv”. Sådan kan jeg bedst lide mine lædertasker – med patina.
rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Adax
Og Blanca har fulgt mig trofast de sidste uger.
Den står model til lidt af hvert, følger mig ud af døren om morgenen. Op i cykelkurven, mens jeg bumler ud af indkørslen, passer den på alle mine ting. Fremme, svinger jeg den hen over skulderen og med mig ind på mit lille kontor (en lokal café, typisk Ipsens, Rist eller Acacia). Jeg har alt, hvad jeg skal bruge. Kameraet til at tage et billede af min mad (I’m that girl), min læbepomade og håndcreme og en oplader.
Et par timer senere kommer den henover skulderen, ud af døren, ud af kontoret og ned i cykelkurven igen. Jeg har et møde ude, måske to, før jeg kan kalde det en dag. Den følger mig tæt, og i det forreste rum gemmer jeg en lille bitte lyserød notesbog, så jeg kan holde styr på snakken og skrive memoer til mig selv ned (jeg tænker altid “dét husker jeg” – men honestly, jeg husker ikke længere fra næse til mund).
På vejen hjem fra møder køber jeg blomster med hjem og lader dem få ærespladsen i cykelkurven, så tasken kommer på cykelstyret. Jeg cykler i Fakta og køber et par småting med hjem, inden jeg når helt hjem, så den kommer lidt længere op ad armen, nu favnen fyldt med blomster, mælk, køkkenrulle og lidt let til aftensmaden.
Om aftenen skal jeg ud til et arbejdsarrangement, og tasken er også pæn som aftentaske – og praktisk, så kameraet kan komme med.
Sådan en taske er mit liv, og det kan føles næsten helt grænseoverskridende, hvis folk kigger i den. Der er helt sikkert lidt krummer i bunden fra en on-the-go-ostebolle (eller en croissant, der har krummet) og måske også et par løse tyggegummier. Jeg kan altid finde den læbepomade, jeg har ledt efter, på bunden, og er jeg uheldig lidt knust øjenskygge (hvorfor jeg nu har købt den lille enhjørningemakeuppung, så det i det mindste havner ét sted). Der er et bind eller en tampon (always be prepared), en panodil (nogen gange faldet ud af sin smarte sølvindpakning), hvis jeg husker det – i hvert fald en antihestamin og også en inhalator til astmaen. Mit liv on the go.
Hvad skulle jeg gøre uden den rigtige taske? (udover få meget lange arme).

(I kan se Blanca lige her)

rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Adax
rockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Adax
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Alona Vibe, Selected Femme

^^^foto af Alona Vibe fra Selected-samarbejdet

If there’s one reason why I love being a woman (besides the fact that my body can produce human beings, run marathons, bleed for 7 days straight not leaving me stone dead, that I can multitask AF and generally just be a friend, a confidant, a wife, a boss, a mother etc.) it is that I get to carry a bag. Even though times are changing and man bags are more and more common I still think of poor Joey in that episode of Friends when he comes home to introduce hos Italian hand bag. And is ridiculed by all the others. 
I on the other put my whole life and togetherness upon that bag, when I leave my home in the morning it’s my temporary home on the go. I cram it with a huge camera, my wallet, a hand cream, my different kinds of medicin (being asthmatic), a lip balm, crumbs from a croissant, some kind of snack bar etc. It gets me through the day. Which is why having the right bag is pretty important. I am used to caring both a handbag (and always a smaller handbag in that handbag, shhh…) and a tote bag on the side. For an extra pair of shoes or a warm sweater. I’m always caring so much stuff that on those rare occasions I’m only caring one bag, I get all confused with a feeling I’ve left something behind, haha! Always confused. 
In my collaboration with Adax I therefor chose a bag, Blanca, that is big enough to hold both camera, wallet and all those other things so I didn’t feel forced to carry that extra bag. It’s the most beautiful bag in a really pretty leather quality (the most expensive and exclusive on they work with, they told me, typically me picking that one, haha!) and I have an idea it well get just the right wear and tear with time. All the adventures this bag is going to go on by my side.

6 kommentarer

 1. Camilla siger:

  Du skriver simpelthen de bedste sponsorerede indlæg, Cathrine! Der er ingen tvivl om, at du oprigtigt er vild med tasken (eller hvilket som helst andet produkt, du skriver om). Jeg nyder sådan at læse dem! Derudover er alle de billeder, du tager, eller får taget, også så flotte. Der er næsten sådan en helt “wow”-effekt over dem. Dine indlæg er altid så gennemarbejdet og autentiske, så jeg sluger hver og én, også selvom jeg måske ikke lige mangler en ny taske… men den er godt nok pæn.🙈 Også i den klassiske sorte. Måske en julegave til mig selv? 🤔 🎁
  Anyway, tak for en virkelig god blog!

 2. YM siger:

  Smuk taske! Synes ellers tit, lidt større/praktiske tasker kan blive liiidt kedelige, men denne er jo så flot. On a sidenote: Hvor er din cykelkurv fra? Sådan en er jeg nemlig også på udkig efter, og gerne en mere robust af slagsen, som ikke bliver mast totalt sammen, når cykeln vælter første gang.

 3. Lisbeth siger:

  Dametasken er og bliver et helt lille mirakel! Jeg elsker følelsen af at dykke ned i min taske, og kunne finde lige præcis den uundværlige dims frem, som jeg lige skulle bruge, til trods for, at jeg har været hjemmefra i timevis. Det er så dejligt at høre, at du også er typen, der slæber tonsvis af tasker med dig – det må efterlade en snert af håb for vi andre taskehordere 😉
  Knus

 4. Christine siger:

  Den er virkelig smuk den taske MEN jeg synes at ADAX logo’et er alt for tydeligt
  Egentlig har jeg set mange flotte tasker fra Adax, måske de sidste par år faktisk. Men jeg kan bare slet ikke deres logo, skal være Så tydeligt, på nærmest alle deres tasker.
  Synes det ødelægger resten af taskens udtryk.

  1. Dorthe siger:

   Helt enig,
   Det er så ærgerligt med de metal logo’er.
   Det ville være meget flottere hvis det var printet ind i læderet.

 5. Den klæder dig mega godt! Min kæreste har også altid fyldt alle de lommer han har og hvis ikke det er tilstrækkeligt så plejer jeg jo at have lidt ekstra plads i min taske……. 😉

Send en besked