Top

Hverdagsglimt

22.07.2019
Skabt af Cathrine

… Eller hverdag og hverdag… Det er måske så meget sagt, for selv om jeg ikke sådan rigtig er på ferie, så føles det heller ikke som rigtig hverdag. Det er da måske et meget godt mellemsted – feriestemning i hverdagen.
Vi har nu været i sommerhuset i knap og nap en måned. Full time. Med et par få afstikkere til byen, hvor vi bare lige har skullet fikse et eller andet, hente noget. Og der var det faktisk ret dejligt at komme ind til byen. Jeg havde savnet byen! At se vores vej helt tom for biler, gaderne øde ligeså.
Sommerlandet er vidunderligt på denne her årstid, no doubt, men det er byen egentlig også. Jeg elsker magneteffekten, solen har på mine medbyborgere – alle drages ud mod kysterne, ud mod mark og skov. Og så kan de efterladte, der ikke lige har et sted at flygte hen til gengæld have byen for sig selv – os selv inklusive indtil i år. Det er den der yndlingsfølelse, jeg har om morgenen, når jeg er tidligt oppe og den første hos bageren – og så bare spredt ud i flere uger. Palle alene… Gaderne kan næsten runge af tomhed, og jeg elsker det! Følelsen af at være efterladt. Den er vidunderlig, når den kun er til låns. For så snart august kommer, så myldrer alle tilbage til tuen, tilbage til gader og stræder. Og så er man aldrig alene.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

En af de dage hvor Eddie vågner klokken 05.00 og på ingen måde vil sove videre, og Adam går en tur på stranden med ham og Frida klokken 07.30, og så står jeg op og overtager, mens Adam kryber tilbage under dynen – og så går jeg også på stranden, hehe.. Hvad skal man ellers lave, når dagen er oppe på 18 timer? 

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Jeg har sat mig et lille eksperiment for mig, som egentlig er ganske almindelig blomsterkutyme, men for mig er nyt. At høste frø i haven, tørre, så jeg kan sætte nye blomster. De her valmuer havde jeg aldrig set før, så smukke, lyserøde og helt sarte. 

Nu skal hovederne tørre, så jeg kan få frøene ud og forhåbentligt næste år plante en bunke. Denne her have er en mundfuld! Og vi er helt, helt enige om, at vi ikke skal have hus/have ved siden af det her sted. Her er rigeligt at lære og tage fat om!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Vi spiser grøntsager som aldrig før og endda alle mulige spændende nogen, vi ikke spiser så mange af i byen. Jeg ville nok ikke lige kategorisere blomkålen, som eksotisk, haha, men hestebønnerne og palmekålen var lidt derhen ad.

Jeg er vild med at køre til bondemanden og så bare købe ind af, hvad han har, og så finde på maden efterfølgende. Vi spiser ret anderledes men på den gode sunde måde (selv om jeg også har fundet et pizzaria med en virkelig god oste-pizza, balance!). Måske også bare fordi tiden føles som en anden heroppe? Vi har tid til at lave tærter og hygge om det…

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

… Vi bager endda! Det gør vi aldrig hjemme! I sådan en grad, at jeg har sagt til Adam, vi lige skal skrue lidt ned. Mit sukkerbehov er through the roof pt. som vi fodrer det med cookies, solbærsnitter og cheesecake. Vi har lavet tre forskellige kager på en uge! Det er sgu for meget, haha! Men kors, det er hyggeligt. Og ret sommerhusagtigt. Især når det foregår på den måde, at man bruger en patentflaske til at rulle dej ud med i mangel på kagerulle og gær er noget vi sjusser os til i mængde.

Jeg bager boller næsten hver dag og i går lavede jeg solbær-freaking-styltetøj at komme på. Med egen avl! Jeg ved simpelthen ikke, hvad der går af mig – og af os! Hvis I synes, der er for få indlæg – kager is the answer og skyldneren! Køkkenet heroppe er også bare så meget mere velfungerende end vores hjemme. 

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Meeen vi får også en mikroskopisk smule motion (vi talte om at finde en gammel cykel til her og et barnesæde, så vi kunne komme omkring og få luft og rørt os). En gå tur i Heatherhill som var min farmor og farfars yndlingssted i hele Danmark. Et vildt naturområde med masser af lyng og hybenroser et sted mellem Vejby og Rågeleje, fredet tilbage i 1960. Det er goldt og råt på den der sommerhusområde-måde, som jeg er ret så vild med for det er igen følelsen af at være lidt alene (hvorfor tiltrækkes jeg så meget af det pt.?). Landskabets bakker er dannet under den sidste istid og derfor heeelt anderledes end noget andet i området.

Der er også fritgående får, for lige at gøre det en tand mere idyllisk. Af sti og af sted!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Sommerhusfrokost.

Jeg bliver min egen mor mere og mere! Vores almindelige rugbrødsfrokostmadder (som vi også kværner vores andel af) er blevet udfordret af reelle frokostretter. Som fx tærte. Tærter er fanme lækkert! Det havde jeg helt glemt! Og nemt! Og billigt! Og vegetariske med et snuptag. Før jeg ser mig om, så begynder jeg at lave gratin og stuvede ærter og gulerødder. Og koger en skinke med! Hej barn af 1980’erne!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Sneglen taler tit om, hvordan de lige er nede og sige hej til vandet hverdag – nogen gange bare et vink, andre gange et fysisk møde i bølgen blå. Og når vi nu er ret tæt på, så kunne jeg godt tænke mig at kopiere. Det tager sig så forskelligt ud afhængigt af lys og vind. Jeg har dog stadig tilgode at se solnedgangen herfra, hehe… Det må blive someday, når solen går ned klokken 17.00, haha! Og vinden efterårsbider. Det må være dér!

5 kommentarer

 1. Haha, herhjemme foregår det også med en “aflagt” vinflaske. Har da i det mindste taget etikken af 😅😇.

  1. Cathrine siger:

   Haha, det er jo ærligt talt også SMART! KH

 2. Marianne siger:

  Jeg er lige for tiden også virkelig tiltrukket af det øde og fornemmelsen af at være alene. Det kommer og går lidt, men særligt nu er den meget fremtrædende. Jeg kan ikke helt sætter en finger på hvorfor, men det er spændende at høre, at du oplever det samme 🙂

  1. Cathrine siger:

   Hvorfor tror du det rammer os? Tror du det er en Merkur i retrograd ting? Eller spekulerer jeg for meget 😀 KH

 3. Kristina siger:

  Lav en gratin! Det er SÅ lækkert!!! Kan anbefale fyld af blomkål og kartofler, rasp og ost på toppen for sprødhed! Shit det er godt!

Send en besked