Top

Hverdagsglimt

27.02.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Sidste uge var den skøreste uge, jeg længe har haft. Den trak i tusinde retninger. Vi startede for alvor op i fertilitetsbehandling, og den har gjort mig helt ør. Jeg er sindssygt træt og sover lur, hvis jeg kan slippe af sted med det. Jeg har kastet op, haft ondt i maven, tudet helt vildt over den der morgen-sprøjte, der er så tyk, at den skal jawes i maveskindet for at komme ind. Jeg føler mig, og er i øvrigt, oppustet og ikke særligt meget på toppen.

Det var alt det kedelige. For på plus siden har jeg også spist fastelavnsboller i et væk, besøgt min farmor, haft pailletter på en hel dag på arbejde, set Melodi Grand Prix (er I tilfredse?? Jeg kunne godt have tænkt mig Anja synge sang nummer 1 – det havde været den bedste kombination). Og så har I givet mig den største og mest kærlige feedback nogensinde på mit indlæg om barnløshed. Der er kommet rigtig mange nye til – og ligeså kærligt velkommen til jer. Jeg sidder tilbage med en oplevelse af, at det er noget af det mest meningsfulde, jeg har skrevet. Kors, hvor er jeg glad for, at det blev taget så flot imod, og at I måske også føler, I har et sted at læse trøstende ord blandt de mange søde kommentarer.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand
(dress – Mads Nørgaard AW16 // boots – R. M. Williams)

Pailletter i mit fredags-work-to-dinner-outfit <3 Jeg har følt mig helt ved siden af mig selv og ikke særlig together den sidste uge, og det måtte der pailletter til at rykke ved. Jeg var sgu lidt i tvivl, om kjolen egentlig var en bluse på mig og mine storkeben, haha! Men hvad pokker, så har jeg måske givet nogen oplevelse.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Hvis ikke man får blomster af nogen, så kan man jo bare købe dem selv. Og selv bestemme hvilke. Og måske endda betale dem på fælleskortet. Hæhæ… En buket franske anemoner, tak! I øvrigt “serveret” i en bryllupsgave af en smuk vase fra to gamle veninder. Den glæder mig.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Jublen, når en plante skyder et nyt blad – mine fellow plantevenner, I ved, hvad jeg taler om, haha! Min monstera på badeværelset har skudt TO nye blade på halvanden uge. And it makes me proud! Noget gror på matriklen – vi udvikler herhjemme en sær humor omkring det her fertilitetshalløj. Det, tror jeg, er lidt en nødvendighed. At vi kan grine af det hele.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Lørdagens fastelavnsbolle – nu har jeg smagt Brugsens, Meyers, Lagkagehusets og Andersen Bakery – og det er den sidstnævnte, der vinder, hvis I spørger mig (og I ellers foretrækker gærbollen, som jeg). Den er helt luftig, relativ tynd i bollen og fyldt med vaniljeprikket creme. M-hm-m-hm…

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Det er sådan, vi ofte arbejder herhjemme. Vi sidder med computeren på spisebordet. En mops kommer hen og kradser beslutsomt på låret, sætter sig ned på numsen og kigger indigneret op på os – for ligesom at markere, at det da er mærkeligt, at hun ikke allerede er placeret på vores lår. Sådan kan man åbnebart føle sig forbigået. Og så må hun jo op, og tre minutter senere sover hun, og vores tastaturarbejde er noget mere besværet. Men det er sødt <3

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Det slår mig i dette sekund, at jeg mest har spist ting i brødform denne weekend, haha! What a beautiful weekend! Pizza fredag hos Agurken, hjemmelavet pizza i går. Fastelavnsboller fredag, lørdag og søndag. Dej, dej, dej <3

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

En hel regnbue på Gl. Kongevej på regnvejrsgåtur

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Tøndeslagning på min barndomsvej i Fredensborg i weekend. Først en tønde for dem under fire år, så en tønde for børn over fire år, så en tønde til de voksne damer, så en tønde til de voksne mænd. Det tog godt halvanden time, men det var hyggeligt! Jeg kom til at tænke på at være barn og udklædning. At sidde på et nedslået toiletbræt mens min mor lægger blå øjenskygge, så det hiver lidt i mit øjenlåg, da jeg skulle være prinsesse. Eller min far, der sprayede mit hår irgrønt og gav mig læderjakke på (for så er man klædt ud som rocker, ikke? Haha!). Det er altså gode minder – at mindes mine forældre bakse med mere eller mindre opfindsomme kostumer til mig som barn.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

… Og lidt flere fastelavnsboller fra tøndeslagning i går!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Chris’ sindssyge kage i fredags. Den var så åndssvagt god. Nøddebund, frugtskum, mørk chokolade og bær. Så det løber i munden på mig igen – opskriften er her.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

Jeg opdagede lige denne her fine gavl i lørdags, på en bygning jeg er gået forbi tusinde gange. Jeg ved ikke om den var ny, men jeg har aldrig set den. Noget så fin – og det minder mig om (hvis ikke jeg ser helt forkert), at Sakura-sindssygen nærmer sig.

GOD mandag!

27 kommentarer

 1. Emma siger:

  Jeg elsker indlæg som de her! De er simpelthen så hyggelige og rart lige at blive mindet om alle de små ting 🙂
  Ps. Hvor er Frida altså bare for sød 😀

 2. Sofie B siger:

  Det passer måske ikke så godt ind og det er slet ikke for at gøre nogen ondt. Men jeg blev faktisk rigtig skuffet og lidt stødt af dit indlæg om fertilitets behandling. Det første lange stykke tid troede jeg at du rent faktisk talte om noget der er tabubelagt og ikke fertilitetsbehandling og barnløshed. Jeg troede du tig fat på et emne der er så tabubelagt som kvinde at man ikke rigtig tør sige det højt. Nemlig ikke at ville have børn. Jeg er 22 år men har ingen lyst eller planer om at få børn og folk bliver altid så sure og stødt når man siger det. Jeg har en ide om hvor hårdt det er ikke at kunne få børn da flere i min famile ikke kan. Men jeg har aldrig hørt at det var tabubelagt. Der er altid blevet talt højt om det og det har virket som det mest naturlige. Jeg blev bare nød til at få det ud, da det er noget jeg har tænkt på siden du udgav det.
  Jeg ønsker jer held og lykke til det hele. Jeg ønsker masser af glimmer, pink og palietter til at gøre det hele nemmere.

  1. Camilla siger:

   Hvor dejligt at det ikke har været tabubelagt hos jer! Jeg tror (!) at det skal forståes som tabubelagt fra afsenderen – ikke modtageren. Det er Lin oplevelse i hvert fald. Vi har ikke haft problemer og jeg blev nemt gravid, men vi har venner der har været møllen igennem. Især et par var åbne om det over for os, men for andre er det en dyb hemmelighed. De er simpelthen lidt flove over det! Det kan være svært at forstå når man ikke selv er i det, tror jeg. Både for os der nemt kan få. børn, og for dem det slet ikke ønsker børn. Men i forhold til dit ønske: emnet om ikke at ønske børn må det da glæde dig, at det ser ud til der en en bølge i gang af folk det bringer det op 🙂 måske kan du selv skrive lidt om det et sted?! God dag 🙂

  2. Siri siger:

   Hej Sofie B.
   Jeg kan simpelthen ikke lade være med at blive helt øv over din kommentar, når du skriver, at du er “skuffet” over de to pågældende indlæg. Bloggen handler jo om Cathrines liv, og alt det, der optager hende på godt og ondt. På denne måde er hendes skriverier jo ikke bare et online shoppingkatalog, hvor man udvælger de historier, man helst vil have. Din kommentar handler vel i høj grad om, at du har gået og gættet på hvilket “personligt emne”, der blev lagt op til inden Cathrine var klar til at dele – og har håbet på, at emnet kunne få dig til at føle dig mindre alene med de tanker du går rundt med ift. ikke at ønske børn. Men tænk på, hvor mange kvinder, der i kommentarfeltet giver udtryk for, at de netop har fået denne følelse opfyldt gennem Cathrines valg om at dele.
   Jeg synes det er en smule hensynsløst, at du i dette tilfælde lader dit eget behov for et talerør overskygge den sorg, der deles i de to pågældende blogindlæg.
   Jeg forstår sagtens din frustration over din situation, og jeg kan forestille mig, at det også er hårdt og kan virke tabubelagt, hvis man som ung kvinde ikke ønsker børn. Vi kan nok alle som kvinder blive enige om, at mange emner og valg, der handler om, hvordan vi skal leve vores liv, kan virke tabubelagte… Men er der ikke medfølelse nok til alle her? <3

   1. Cathrine siger:

    Dine sidste ord Siri – medfølelse nok til alle, det er meget fint skrevet <3 Lad os gøre plads til hinanden – ligegyldigt hvor vi står. Tak! Kram

   2. Sofie B siger:

    Jeg er nok blevet misforstået her. Jeg er ikke skuffet over hvad der er blevet delt. Jeg havde fra overskriften regnet ud hvad det handlede om, men da jeg læste teksten blev jeg forvirret et øjeblik indtil jeg fik læst det hele. Det var mere den måde der hele tiden blev talt om at det var tabubelagt. Det er en stor ting at dele med venner og familie og en endnu større og vildere ting at dele med hele internettet og jeg er vildt beæret og har næsten grædt indeni af de fine ord om noget der er så hårdt. Men jeg sad med en følelse tilbage af at det var helt forkert en opfattelse af emnet med hensyn til at det var tabubelagt. Jeg har siden det første indlæg lagt tanken væk da jeg kunne mærke at det ikke var helt rigtig at skrive. Men da det blev ved med at dukke op i mit hoved og jeg fik ondt i maven over det, blev jeg nød Til at dele. Der er helt sikkert plads til alle💙 Det var ikke på nogen måde for presse min mening ind eller at jeg mangler nogen at spejle mig i. Jeg læser bloggen fordi jeg elsker de ord og den måde Cathrine er på, det var mere en kommentar der gjorde ondt i maven. På deres vejne fordi Cathrine er så god med ord at du føler det hele, men også at det gjorde ondt på mig, fordi det nemlig rammer et ret ømt punkt for mig, det med børn.

  3. Cathrine siger:

   Hey Sofie,
   Jeg kan godt forstå, hvis du har siddet med følelsen af, at der endelig er nogen der taler din sag, og så har indlægget handlet om noget andet. Det, kan jeg godt forstå, er en skuffelse. Men hvordan det kan støde dig, må du meget gerne uddybe? Jeg har skrevet om alle mine tanker og følelser i den svære situation, vi er i, fordi jeg føler, det er tabulagt. Dejligt hvis det ikke er det i din familie. Men jeg har ikke mødt andet end end tabu. Tjek også kommentarfeltet på indlægget – rigtig mange kvinder står med nøjagtig samme følelse. Det er ikke noget nogen taler om, og der er super mange følelser i det; at føle sig forkert, at have fejlet biologisk, sorg, folk der mener at det er naturens måde at sige, vi ikke skal have børn på. Rigtig mange hårde tanker og ord. Husk på, at vi alle sammen kommer med forskelligt, har forskellige mennesker omkring os med forskellig historik. At du gerne vil læse om et andet synspunkt og nogle andre følelser; det positive fravalg af børn, gør ikke, at der ikke er plads til mit indlæg og mine følelser 🙂 Lad os sørge for at gøre plads til hinanden, og hvad vi kommer med uden at noget er rigtig eller forkert eller mere rigtigt eller mere forkert. Og så kan jeg kun anbefale, at du skriver om det, hvis du synes, det mangler. Det kan jeg ikke gøre for dig, når det ikke er der jeg er 🙂 God dag og tak for glimmer! KH

   1. Sofie B siger:

    Jeg er virkelig ked af hvis jeh har såret dig eller andre, da det slet ikke var meningen. Jeg forstår helt ud dine følelser om at få hjælp til at få børn. Men jeg blev stødt fordi du netop skrev at det var så meget tabubelagt. Jeg ved at det kan være forskelligt med hensyn til omgangs kredse og hvem man er som person, det har bare altid for mig været noget der er blevet snakket højt om. Jeg synes helt ærligt at det er SÅ SEJT af jer at dele det når i har det som i har det. Jeg tænker tit på om jeg skulle blive rugemor for folk der ikke kan få barn på den naturlige måde. Da jeg virkelig ønsker at dem der vil have børn skal have det lige meget hvad💙 Jeg ved hvor svært det er, også når man ikke engang kan få lov til at adoptere fordi ens far eller mor havde en eller anden sygdom som er arvelig men som ikke kan testsets for(det er nok mindst 20 år siden så bare rolig). Det er vildt hårdt hele processen, har jeg kunne mærke på de forskellige personer jeg kender.

   2. Sofie B siger:

    Jeg er så ked af det! Det er nok først rigtig gået op for mig hvor meget min kommentar er blevet misforstået. Det var bare fordi jeg synes det var så synd for dig at du føler at det er et tabubelagt emne. Jeg ville sende 100 roser som undskyldning hvis jeg kunne. Beklager den dårlige kommentar😢 Jeg graver mig dybt ned og håber på en bedre dag imorgen hvor jeg ikke kun har fået 5 timers søvn.

 3. Mathilde H siger:

  Det er en sindssygt smuk vase, den kan jeg godt forstå, du glædes over 🙂 Og det lyser altid lidt op med friske blomster i hjemmet. Har selv overvejet, om jeg ikke skal have lidt påskeliljer med hjem til weekenden, når svigermor kommer på besøg.
  Masser af kærlige tanker i din (og Adams) retning, humor er vigtigt i svære tider. Det virker til, I går til det på en god måde.
  Kram

  1. Cathrine siger:

   Påskeliljer <3 Elsker dem, de holder så pokkers kort tid, men så må man i netto igen 😀 God weekend med svir – når du når dertil. Vi tager lige en uge inden 😀 og tak for tanker <3 KH

   1. Mathilde H siger:

    Ja, lige præcis. Synes dog altid, ugerne virker lidt kortere (på den gode måde), når man kan se frem til weekendbesøg. God uge, inden den der weekend kommer 🙂 KH

 4. venterpaavin siger:

  De uger, hvor man går et par skridt ved siden af sig selv, er det også vigtigt med en masse ekstra egenomsorg <3 For mig plejer rød neglelak, 90'er musik, alene tid, friske blomster og noget med marcipan, at være et hit (:

  1. Cathrine siger:

   90’er musik, så gerne! Den er på anlægget nu mens jeg gør mig klar til endnu en dag! Rigtig dejlig dag med lige dele af det hele til dig :-*

 5. L siger:

  Jeg vil bare lige sige at jeg virkelig beundrer dig. Du er god til at finde det positive frem i mindre positive situationer. Det gad jeg godt selv være bedre til. Og så synes jeg virkelig at du skal være stolt over dine indlæg om barnløshed. Du har tydeligvis ramt noget i rigtig mange mennesker. Og det har du gjort på en virkelig fin og velskrevet måde. Du er for sej <3 Hilsen en som er arbejdsløs og smed p-pillerne for to måneder siden, men stadig ikke har fået sin menstruation (og derfor bruger al sin tid på at bekymre sig over aldrig at få et arbejde og hvad jeg måske fejler siden min menstruation ikke kommer…)

  1. Cathrine siger:

   Aww L, tak <3 jeg arbejder også meget aktivt på det pt. At holde humøret højt, men jeg synes det giver pote 🙂 Alt det kedelige lige nu, jeg kan alligevel ikke gøre noget ved det… Så må jeg give slip 🙂
   Nogens kroppe er lidt længere tid om at normalisere sig, når vi smider p-pillerne. Men ellers tal endelig med din læge – det behøver ikke være farligt men det er så rart at få afklaring 🙂 Jeg håber, alt er i orden <3 KH

  2. Maria siger:

   Det er nu fine ranunkler, du har i vasen – franske anemoner har en sort plet i midten 😉 Men det var måske bare et tilfældigt blomstereksempel, du henviste til i teksten 🙂

 6. Camilla N siger:

  Elsker elsker elsker den gavl. Den er SÅ pæn og samtidigt fuld af forår. God dag til dig Cathrine! :-*

  1. Cathrine siger:

   Hvordan kan jeg først have opdaget den nu?? 😀 Den er nemlig så fin og forårsagtig – selv i gråvejr <3 God dag Camilla :-*

   1. A siger:

    Hvor er det henne? 🙂

   2. Camilla N siger:

    Haha. Kender det godt fra mig selv, der er også mange gavle på nørrebro jeg først har opdaget nu, selvom jeg har boet her i 7 år – og når man går med hund, kigger man ofte ned eller ligefrem, og ikke så meget op i luften 😀

 7. Du skal – SKAL – forbi Dessertdragens kageværksted til fastelavnsboller inden sæsonen er forbi.
  Riiiiiigeligt smør, som man siger. De er uden tvivl byens bedste, håndlavede og fyldt med kærlighed.
  Når man får tykke sprøjter i maveskindet, så må man godt. Det er faktisk obligatorisk! 😉

 8. Jane siger:

  Åhh, Frida er præcis som vores Arnold… Jeg elsker at sidde hjemme og arbejder, og straks kommer vores lille uldtot og vil op, som om det er det mest naturlige, hvilket det efter 8 år også næsten er… Og tænk, selvom armen sover, musen ikke kan bruges fuldstændig -så lader jeg ham ligge og varme mit skød og nyder ham <3 Tak, for at huske mig på disse små hverdagsglimt!!! Tak for dig!

 9. AS siger:

  Hvilken gade skal man gå ned ad, for at finde den fine gavl? Jeg elsker at gå ture på Frederiksberg og Vesterbro og se på finurligheder; fine huse, fine vinduer, sjove detaljer – smukke gavle, vel sagtens 🙂

  1. Cathrine siger:

   Den med Irma Codanhus – den ligger lige bag Irma på venstre side set fra Gl. Kongevej 🙂 KH

   1. AS siger:

    Tsk 🙂

   2. AS siger:

    Tak 🙂

Send en besked