Top

Hverdagsglimt

04.09.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Så for sivans en uge! Vild og vanvittig. Jeg har været skidespændt. Helt vildt nervøs. Virkelig glad. Lettet. Men jeg har også siddet med sådan en tanke “jeg skal bare lige over det der… SÅ kommer der lidt ro på”. Kender I det? Jeg tænkte, at dét at lave det endelige blogryk lige gav lidt luft og ro på. Turns out – not really, haha… Men det er nu dejligt alligevel. Der er gang i budene, sjove kampagner.
Emily, Nik, Adam og jeg har endelig booket sommerhus til en lille surftur om godt to uger. Jeg går også og pønser på en Marrakech-tur for lidt sol og varme og tid med en god bog (tjek mine to guides HER og HER). Som et rigtig godt forsøg på at finde den rette balance i work/life situationen.
Inden jeg drømmer mig væk til et fint efterår, så lad os lige wrappe sidste uge op.

København er sgu da egentlig bare skide fin, altså.
Jeg føler mig altid mega inspireret, når jeg er på ferie. Jeg tager tusinde billeder og poster alt for meget på instagram, haha! I sådan en grad at jeg nærmest spiller billederne ud mod hinanden for at vælge dem, der skal på instagram. Og hjemme i min egen by til gengæld så ser jeg det slet ikke. Alt det fine, farverige. Det er alt for meget hverdag og vane og business as usual. Kender I det?
Jeg gad godt prøve at se København med nye (turist-)øjne, for vores by kan altså også. Som fx dén tidlige morgen jeg skulle til møde på Christianshavn og fik taget det der billede.
Rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand
Stadig et helt fantastisk shoot det der. Nøj hvor havde vi det sjovt. Også selv om jeg nåede at blive lidt forarget undervejs og stank af lejrbål resten af dagen.


Stadig det bedste jeg har set sidste uge. Nu kan jeg ikke engang huske, hvem af jer der sendte den til mig på instagram, men shit, hvor var jeg godt underholdt. “I wear pink to funerals” – gennemført og et herligt grin jeg fik. TAK!
… Så hyggeligt i øvrigt at modtage sådan nogen små beskeder fra jer i ny og næ.

Typisk mig det der, til fest. Munden kører, maven griner.
Jeg er blevet kaldt mange ting gennem tiderne; sludrechatol, snakkerøv. Jeg er blevet smidt uden for døren nok så mange gange, fordi jeg snakkede i folkeskolen. Og så blev jeg endda ansat som professionel snakker i radioen – if my teachers could see me now, haha!

Fridas kærlighed for flødeskum er ligeså stor som min. Så selvfølgelig skal vi dele.
Fun fact. Eller mærkelig historie. Kort efter Adam havde nedstirret mig i Hørsholm Midtpunkt, så kørte hele slænget til Rungsted Havn for at drikke varm kakao. Jeg endte (nok knapt så tilfældigt) at køre med Adam – alene, mens de andre tog et par andre biler. Da vi kom derned kom kakaoen på bordet, jeg bad om flødeskum til, og ind kom en hel, stor skål kun til mig. Somehow i en mærkelig dare spundet ud af min kærlighed til spisen, så tømte jeg hele skålen foran alle. I mærkeligt 17-års-forsøg på at virke cool, I guess, haha! Well well, det endte jo godt alt sammen. Og jeg kan stadig uden problemer tømme en skål flødeskum, og jeg kunne aldrig drømme om at lade piskerisene gå i opperen, uden jeg har slikket dem rene, haha!

Efterår <3 Hjemmelavet marmelade og friskplukkede blommer på Værnedamsvej

En perfekt lørdag i slappertøj og med den bedste hindbærsnitte i byen to go. En gå-snitte (en søster til gå-slikket).
Ja, der er altså en ny bedste snitte (kan I huske hindbærsnitteguiden? Kors, jeg spiste mig igennem mange – i den undersøgende journalistiks navn). Den kommer fra Brødflov, er økologisk og perfekt lyserød.

Whaaaat en milepæl det der også var. At ramme 40K på instagram.
Og jeg turde ikke screenshotte det min story eller noget, for er det ikke en klassisk ting, at man deler det der og tre to en, så falder folk fra ligeså hurtigt man har kaldt blærealarm, haha… Well, nu kommer det med her og jeg er stadig skideglad for hver og en, der gider at følge min hverdag i små firkanter. Tak.

Dele-croissant burde være en synd, fordi den slags kun er lavet til én person ad gangen. Men lige dér, en søndag i solskin og en hund under bordet, så var det det bedsttænkelige scenarie. At dele mel og smør i den smukkeste gudespise, croissanten.
Det var i øvrigt ventesættet fra Cub Coffebar (på Strandlodsvej), to cortadoer og en croissant, efter vi havde bestilt morgenmad på Wulf & Konstali. Der er altså stadig 40 minutters ventetid på ens mad, selv så mange år efter stedet kom frem. Det er meget vildt. 
Men det kom… Og det var fint. Ikke helt så spændende som det engang var, er det bare mig? Tør øllebrød fx. MEN en KILLER te-birkes. SHIT den var god – og nej det er ikke revet ost på toppen (som vi først troede, haha) men revet marcipan.

Frida <3 Så snart man lægger noget på jorden, så får hun indrettet sig og bygget rede. Her et gammelt badeforhæng til udsmidning med en veltilfreds hund på toppen.

Der er noget guf ind, det kan jeg da godt se på det hele, haha! Ikke en lørdag uden den der snegl. Og det er som om Meyers har skruet på opskriften – den er blevet endnu mere heavy nu end før. Sådan nærmest karamelliseret. Vi har altid delt én, men det er sgu lige før, vi skal være flere om det nu.

Frederiksbergs fineste blomsterbutik; Blomsterskuret. Jeg får altid lyst til at tømme bordene og gro græs på taget, når jeg går forbi.

Når man får en pakke, der matcher ensemblet, haha…

Seriøst…. How can you not fall in love? I enten hund eller mand (afhængigt af hvilken vej man svinger). Hun ligger et sted mellem en baby og en mafioso, og jeg kan ikke helt beslutte mig for, hvad jeg synes, hun minder mest om, haha!

Apropos… Bananasplit på en hverdag. Skyr-is fra Irma (og jeg syntes, det var dybt fjollet, da jeg købte den, men turns out, den smager ret godt med flødeskum på. That also evens things out). Mørk chokolade, hakket. Banan. Flødemums.
Et lille udvalg af fruens yndlingssko til en Femina-artikel, der kommer snart. Jeg blev næsten, og kun næsten, forskrækket over mig selv og min hang til dyre (og billige for den sags skyld) sko. Måske mest af alt mængden af dem. Hvad var det nu hun hed, diktatorfruen fra Filippinerne… Imelda Marcos!
 
 
A load of beautiful little moments from the past week. A view of my favourite urban rainbow; the Copenhagen canals. Ripe plums at the market. Sharing a bowl of whipped cream with my furry friend, and sharing a croissant with her dad. When you match your gift wrapping and ensemble and make an old school banana split on a Tuesday night.

30 kommentarer

 1. Emma siger:

  Ejj, Cathrine, den skosamling der 😍 Måske du kunne lokkes til at lave et indlæg om din sneakerssamling på et tidspunkt? 😇

  1. Cathrine siger:

   Hm, måske. Ved ikke om det er så spændende, haha! Det er de samme jeg går stort set. KH

   1. Emma siger:

    Jeg huskede bare du havde en imponerende samling på et tidspunkt, haha! 😂 Men nok ikke så spændende som jeg lige troede så 😍

    1. Cathrine siger:

     haha, det er også rigtigt! Tænk du kan huske det indlæg! 😆 KH

 2. Anne siger:

  “Baby og mafioso” 😂 hahahah!

  1. Cathrine siger:

   Du kender typen 😂 KH

 3. Tine siger:

  Sidste billede af Frida ligner mig, når jeg har spist for meget aftensmad og ikke magter at gå ud i køkkenet med den tomme tallerken…

  1. Cathrine siger:

   Og det eneste du orker er, at nogen nusser dig på mavsen 😂 KH

   1. Tine siger:

    Jaaah! 😀

 4. Naf siger:

  Jeg prøvede W & C til morgenmad for første gang forrige weekend… Jeg var lidt skuffet :o( Ikke nok smag i de forskellige retter og meget småt! Men jeg skal love for at det er populært.

  1. Cathrine siger:

   Jeg må sige… Det var jeg altså også lidt… Det er som om, de har fået for travlt. Min skyr var lækker – og den tebirkes fantastisk. Men ellers… Ikke så spændende… At vi så også fik vores kaffer 30 minutter før maden kom – det var egentlig også lidt fjollet. KH

 5. Caroline siger:

  Jeg rejser også meget, og du har så meget ret med, at man ikke lægger mærke til alt det smukke ved København i hverdagen. Fun fact: min veninde bor i det blå hus på dit billede og det er lige så fantastisk inde fra. Der hører endda et baghus i næsten samme størrelse med, hvor storesøster bor med sine børn. Så hyggeligt.
  Fun fact to: boden med blommer og marmelade på Værnedamsvej er min farfars kærestes, og hun laver verdens bedste marmelader!

  1. Cathrine siger:

   NEJ hvor sjovt – og hvor lyder det bare magisk, hvor din veninde bor: Både med baghus og familie tæt på. Det var da vildt.
   Signe Gram på insta spurgte faktisk ind til opskriften på marmeladerne 😉 Tænker det nok er en familiehemmelighed! KH

 6. Camilla N siger:

  S.K.Ø.N.N.E hverdagsglimt! Jeg deler også selv sådan en snegl fra Meyers med min kæreste nogle søndage, men vi når nærmest også kun igennem en halv, og så en halv til om eftermiddagen, for den er dælme TUNG! haha. Tror det er det karamelisede halløj, der gør det.
  Omkring Wulff & Konstali er jeg for et stykke tid siden blevet ret skuffet over – selvom jeg egentlig godt kan lide konceptet omkring små retter man kan dele, men synes kvaliteten halter – æv. Men CUB Coffee <3

  1. Louise siger:

   Er det en høj snegl, I allesammen spiser? Altså hvad skal jeg bede om dernede for at få fat i den der tunge basse? 🙂

   1. Cathrine siger:

    Oh yes, det er en høj snegl, but beware. De er addictive. Og virkelig, virkelig heavy som Camilla skriver. Altså, de er blevet endnu vildere på det sidste. NÆrmest karamelliserede. Cub coffee var så godt ! KH

 7. Sara siger:

  HVOR er det badeforhæng fra? Umiddelbart ser det lyserødt ud med prikker – SÅ fint! Jeg gad godt have sådan et på badeværelset. 😍 Jeg tvivler på min kæreste er enig, men mon ikke man kan snige sådan et ind og så bare lade som ingenting. 🙈

  1. Cathrine siger:

   Det er fire år gammelt fra Oyoy, nu dog lagt i skraldespanden. Det blev ikke rigtig rent længere ved vask. Adam har sgu været okay tilfreds med det lyserøde og prikkerne, hehe… Men jeg købte det også bare! KH

 8. Louise siger:

  Åhh det bare så fint, at dig og Adam finder sammen over en Bryan Adams sang, jeg er vild med symbolikken 😜 Og så ELSKER jeg Frida-billeder! Jeg ved det lyder skørt, men jeg ved, hvor meget kærlighed sådan en lille skabning bidrager med, så bliver simpelthen helt glad inden i når Fridas lille snude og (lange) tunge dukker frem 😍 Kan næsten slet ikke ha’ at hun er så nuttet, altså de der øjne og det der med at bygge reder? Ej men altså stop med at være så nuttet Frida!

  1. Cathrine siger:

   Frida er jo (min) verdens kærligste lille hund, haha! Hun er bedårende og jeg kan nærmest blive lidt forelsket, haha! Så cute – meeeen hun kan også være en rigtig rod 😆 KH

 9. Nina siger:

  Har du mon læst Søren Ryges lille skriveri om hans yndlingskage, hindbærsnitten? 🤗

  1. Cathrine siger:

   Ja, engang. Måske man skulle genlæse 😍

 10. Camilla siger:

  Måske er I mit yndlings(stalkede)par udover min egen mand og jeg. Han ser så sød ud din Adam (og så ligner han min mand, hihi – måske er det derfor, jeg synes det!)
  Nå, men han har altså bare den fineste tøjstil, og nu spørger MIN mand, hvor den der lækre grå pullover han har på, på ovenstående billede mon er fra?
  Og så lige tak – jeg elsker Hverdagsglimt – især på sådan en grå onsdag, i en kaffepause på kontoret. Og må man godt være lidt misundelig på alt jeres nydelse, altså samtidig med at jeg under jer det så godt? Kors – at kunne gå ud og nyde morgenmad sammen; himmelsk! Vi har sådan en toårig med krudt bagi, så vores “gå-ud-tid” er lidt anderledes i øjeblikket. Og jo, jeg kan godt ind i mellem savne den der ego-tid man kan have, men hver ting til sin tid, jo. Og apropos dit indlæg forleden, håber jeg ikke det kommer til at virke helt skægt og forkert. Jeg forstår så godt, at man ville give sin højre arm ( og ego-morgenmadstid), for det barn, man går og venter på. Anyways – tak for dig. Både de lette og tunge ting, du bringer til os!

  1. Cathrine siger:

   Den gode sweater er fra Gant Rugger – SÅ god! De har desværre lukket butikken inde i byen… Ved faktisk ikke længere, hvor man køber det? Det var en af Adams favoritmærker.
   Og TAK for de søde ord. Livet er fuld af små gode ting over alt – man skal bare tage sig et øjeblik til at se dem. Selv om der også er masser af regnvejr og alt det andet hverdagsagtige.
   Jeg håber, I finder tid til en lille morgenmadsdate inden alt for længe. Masser af kram til dig

   1. Camilla siger:

    Tak for svar. Vi må på jagt! Og ps. Jeg må altså lige rose sådan en “mindre” ting (som om) som farvevalg på din nye blog. Lyserød og varm/karry-gul sammen er bare evigt totalt yndlings!

    1. Cathrine siger:

     Jaaa, det er jeg også VILD med. Tak Camilla <3 KH

 11. J siger:

  Du er så fantastisk at følge kæreste Cathrine <3 du er min faste overspringshandling, når jeg i stedet burde koncentrere mig om mine bøger og stræbe efter at blive klogere på mit studie.
  Tak for dig – og lov mig at fejre, at du nu er oppe på 40,2K følgere (ja ja, jeg skulle jo lige se, om nogen var faldet fra efter du havde skrevet det her).

  1. Cathrine siger:

   J 💜 I love you! TAK fordi du er så sød og god ved mig. Jeg er glad for, hvis jeg kan agere et lille pusterum mellem bøgerne. Masser af kram til dig – og heldigvis var der ikke for mange for, der faldt fra 😂 KH

 12. Lisbet siger:

  Det er som at få en rigtig effektiv vitaminindsprøjtning, når jeg tjekker ind her hos dig – især dine hverdagsglimt! – på en ellers tung dag. Tak <3

  1. Cathrine siger:

   Sådan har jeg også haft, Lisbet <3 Jeg glæder mig, hvis jeg kan give lidt glæde. Det giver I mig i så store mængder. Sov godt 😘 KH

Send en besked