Top

Hverdagsglimt

02.08.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Der skulle liiiige laves en guide færdig til Amsterdam i weekenden og mandags, som også lige skulle udgives, så hverdagsglimt blev syltet en smule. Der var flere af jer der hundsede med mig på insta: “Jeg rejser altså derned på torsdag, så kan du ikke liiiige”, haha! Jeg er jo bare glad for, at de kan bruges og I nyder dem, for de tager saftsusemig lang tid at lave. Men det er en stor glæde for mig, hvis de er det for jer.
Så lad os ikke trække den længere. Lad os få wrappet sidste uge op i en fart, nu vi er halvvejs gennem den nye allerede! 

Jeg startede lige ugen ud med en klip, og det trængte jeg så sygt til. Helt vildt. Det var sgu blevet en sær længde og som om noget voksede i et andet tempo end andet. Kan det ske? Spørger jeg bare.

Anyways, det var en treat, og jeg er efterhånden blevet klippet af Sanne hos Studio Cim Mahony i årevis. Det er lidt pebret, men hun er den bedste til mit hår, og så får jeg en lækker kaffe i en smuk kop og en macaron on the side. Elsker det – og hende. Vi er nærmest blevet veninder, vi taler om alt. Det er så hyggeligt.

Jeg lærte min niece at blande kort i sidste uge.

Jeg elsker, at jeg selv bliver mindet om barndommen ved at være sammen med hende. Hvordan min farmor lærte mig at blande kort med børnehænder, hvordan man kan snyde, når man ikke kan finde ud af den hurtige version, men i stedet blande i bunker. Og hun er god til det! Hun vandt den første omgang Uno, sådan en skrap lille 6-årig skoleklar pige.

Nogen gange tager jeg mig rigtig sammen, og så får jeg sat over til en lækker morgenmadsgrød (denne her opskrift).

Selv om det er så nemt, så glemmer jeg det bare hver aften og vil hellere i seng end at stå og rive æbler, hakke nødder eller hvad jeg nu kommer i. Men tager jeg mig sammen og har sådan en der skål at stå op til, så bliver jeg lidt morgenlykkelig, og så forstår jeg slet ikke, hvorfor jeg ikke gør det hver dag. Indtil jeg så om aftenen er for træt og glemmer det igen. History repeating itself, altså! 

Dét der var den gladeste, rareste tanke. At mine unger en dag kommer ud med et kæmpe smil. Jeg blev simpelthen så glad ved tanken. 

Tak Emilie! Og til alle jer andre der skriver her og der – jeg når ikke altid at svare, selv om jeg prøver. But you make my world a better place. Det gør I altså.

Der var engang, Adam sagde, at vi boede i Dora (på Værnedamsvej i øvrigt).

Det han mente var, at jeg havde en hang til at købe lidt meget vintage-dimseri med fra butikken, der sælger en god blanding af vintage og kurateret smuk dims, han orkede ikke at bo i sådan et hjem med krystaldims og messingting over alt. Så jeg tog lige en slapper. Men jeg tjekker butikken nærmest ugentligt, for de har så mange fine ting. Især sådan en første gang efter to ugers ferie, hvor jeg har skippet to hele uger besøg og kan glæde mig over alt det nye, de har fået, haha!

GOD vege-aubergine-ret på Je T’aime, og to glas vin. SÅ godt og god tøsesnak tilmed – hvad kan man mere ønske sig i livet? Noget af det jeg elsker ved at blive ældre, det er den der “GUUUUD! Kan du huske dengang…?” – jeg har efterhånden så mange minder med veninder og med Adam. Må der komme mange flere til!

Fridas begejstring får isrest efter vores fredagsdate. Hold kæft, hun er sød. Hva’? (siger hendes mor). Øjne så runde som tekopper!

Mit lille udvalg af bland-selv. Den grønne var ikke til mig, men ellers var det alle favoritterne; vampyr, skumsvampe, stærk lakrids, de der karamelting, saltbomber. Vi får efterhånden så sjældent bland-selv-slik (det er nok meget mig og min “ikke-alle-de-e-numre-den-diller-(og-de-æg(-og-alt-det-andet))-skal-du”, haha!). Jeg havde nærmest glemt, hvad Adam kunne lide. Så han var nærmest skuffet over mig-udvalget. Jeg må give ham et break med de e-numre og give ham en bland-selv-tur snart, hvor han selv blander sine favoritter.

Prøver lige at køre papirsaviser i øjeblikket. Drømmer sådan om at være ligesom mine forældre, der bladrer i avisen på søndage. Men so far… Det abonnement skal stoppes igen. Jeg når aldrig at læse dem (og gider måske heller ikke, når det kommer til stykket…). Og det er heller ikke godt for miljøet med papiret – det siger vi bare, er grunden og ikke min mangel på koncentration.

Tilbage i træning igen, and it makes me so happy! Det er det dejligste i verden jo, at have ømme balder dagen derpå. Jeg havde helt glemt det! Ahhh, at mærke sin krop for andet end syge hormonture!

Et styks fin, lyserød t-shirt der tilmed hjælper os kvinder til at passe på vores hjerter (og forske mere i sygdomme omkring kvinders hjerter). Den er nemlig lavet af Hjerteforeningen!

Milkshake – bliver jeg nogensinde for gammel? Jeg tror det ikke. Det er min yndlingsdrink af alle. Også champagne. Tror jeg…

Blåbærhøsten 2017!

Flere end sidste år, men så fra i går til i dag, så har der ændret været et menneske forbi eller en flok fugle – de modne er gone! Uden det mindste spor! SÅ træls, altsååå… Hvordan kan de med de der fuglenet??

Topmålet af frokost på en søndag – Adam lavede ægte croque monsieur med ostesauce og hele pibetøjet. For sagomel. SÅ godt altså. Det er jo ikke bare en parisertoast men next level. Jeg elsker Adam, og jeg elsker avanceret toast.

Late night strolling med hundebasse.

Det er altså rigtig godt for et parforhold med en hund, for selv om vi kan være så pokkers travle med at arbejde-arbejde-arbejde (så meget at der kan gå halve og hele timer før vi opdager, at vi da glemte at kysse hej!), så har vi hver aften en rigtig god og lang hundetur sammen, hvor vi kan få vendt det meste og mindste. Guld værd!

Det har været sååå hyggeligt at have Adam hjemme, mens jeg har været på arbejde de sidste uger. Så har vi begge to taget vores computere med ned på en café og siddet ved hver vores lille bord og arbejdet. At kunne kigge op og over på ham, blive helt forelsket i hans koncentration og knokleri.

Det der med at arbejde sammen. It will work some day!

Fik lige denne her på insta forleden – mange ting har jeg hørt (nogen husker mit gaaaamle dobbelgænger-indlæg). Keira Knightley. Jennifer Aniston og Reese. Men sgu ikke Piper fra OITNB. Og hun er sgu da lækker, Emilie, du er en skat! Har ikke lige selv set det, men det kan man nok sjældent. Hvem er jeres? Dobbelgänger!

Og så sluttede ugen med en tur på Glyptoteket, som jeg ikke har besøgt siden folkeren. Vi prøver faktisk at gøre noget ved det vi talte om – det med at udforske den by vi bor i – meget mere. Og Glyptoteket var jo så smuk. Jeg tænkte med det samme, da jeg så “palmehuset” (som det ikke hedder, men I ved, hvad jeg mener) – der skulle jeg giftes, skulle jeg regiftes med Adam! WAUW! 

Kaffen var i øvrigt fin i caféen, men kagerne knapt så spændende. Den ene var faktisk frossen, hvilket var ret skidt, kan man sige. Men er det stadig Blomsterberg, der driver den? I så fald havde hun fået skældud på DSB-maner (Den store bagedyst, skulle I være i tvivl!): “Det dér er en DØD kage. Og den mousse er tør. Slet ikke stabil sprøjteteknik”, haha! Andre end mig der er lige dele spændt og nervøs for den næste sæson uden vores favoritdommere?

22 kommentarer

 1. Leila siger:

  Glyptoteket, er så smukt og fint et sted. Det er ikke blomsterberg der har cafeen længere, det stoppede hun med for flere år siden, hun har to butikker nu, mener du kan købe en Mette kage i Grønnegade?

  1. Cathrine siger:

   Har hun stadig den eller lukkede hun den? det kan jeg simpelthen ikke huske! Synes ikke, jeg har set den længe. Men ja, der er bare så fint! KH

  2. Caroline siger:

   Hun er lukket i Grønnegade, der er kommet en brillebutik i stedet

   1. Cathrine siger:

    Det mindedes jeg også – synes ikke jeg har set den længe!

 2. Sascha siger:

  Haha jeg har altid syntes at du mindede vildt meget om Piper. Både lidt af udseende men og af sind. Ikke på den biseksuel-kriminelle måde 😂 men den tilgang i har til livet tror jeg. Meget positive og sjove.

  1. Cathrine siger:

   Ej jeg håber, det er en god ting, det med “af sind”, jeg har ikke set OITNB siden 2. sæson og det er mange år siden – jeg kan næsten ikke huske, hvordan hun er (udover bindegal til tider, haha). KH

   1. Sascha siger:

    HELT KLART en god ting 😃 Jeg er vild med jer begge!

 3. Natacha Vest siger:

  Hver gang jeg ser et billede af dig, tænker jeg Keira Knightley! Synes det er vildt, så meget du ligner hende, når du smiler 😁

  1. Cathrine siger:

   Haha, det er da lidt sjovt! Men jeg kan da godt lige tage sådan en Pirate-Keira, hvis det skal være 😄 KH

 4. Sådan en portion morgenmadsgrød gør også mig mægtig glad. Jeg laver altid til to dage – det smager mindst lige så godt på anden dagen 🙂
  Jeg har delt mine favoritopskrifter på morgenmadsgrød, hvis du har lyst til inspiration 🙂
  http://www.cathrinebrandt.dk/overnight-oats-tre-favoritter/
  http://www.cathrinebrandt.dk/overnight-oats-5-forskellige-variationer/

  1. Cathrine siger:

   Altid lækkert med god inspiration, Cath! Jeg plejer også lave to dage, så jeg når lige at vænne mig til, hvor lækkert det er 😆 KH

 5. I siger:

  Har du prøvet mimosa-milkshakes. Ik lige min kop te, men hvis du er til champpagne og milkshakes…
  “ikke-alle-de-e-numre-den-diller-(og-de-æg(-og-alt-det-andet))-skal-du” – Det er forstår jeg BTW slet ikke. WTF! 🙂

  1. Amanda siger:

   Kommentaren hentyder vist til deres fertilitetsbehandling 🙂 Hvor de har skullet leve sundt, ingen alkohol etc etc.

   1. Cathrine siger:

    Præcis 😉 KH

 6. Camilla N siger:

  Elsker også det du kalder “Palmehuset”, som jo hedder Vinterhaven – og lille fun fact er at de største palmer derinde for nogle år siden var blevet 100 år gamle, og var egentlig allerede ved at vokse ud af glastaget derinde, så de måtte klippe/skære dem ned 😀

 7. Marianne Luna siger:

  Ang. overnight-oats, så kan man godt lave til to morgener i streg, så man kun skal stå hver anden aften. Det kan fint holde sig lidt 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det gør jeg også altid – men synes stadig det går for hurtigt at få dem spist 😅

 8. Helena siger:

  Tak for dit slid med Amsterdam-guiden! Vi har allerede på førstedagen fulgt ét tip som bragte os på pastelfarvede eventyr vi aldrig selv havde turde vove os ud i, og vi har mange flere af jeres tips på listen de kommende dage. Stort og kæmpe tak.

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det bare dejligt Helena, det glæder mig totalt! Det er al tiden værd. Nyd det og hav en fortsat dejlig tur! KH

 9. Laura siger:

  Ih, jeg bliver lidt ked af det når sådan en person som dig, Cathrine, altså sådan en der når ud til mange med sine ord, skriver noget fjollet om ernæring og kost. Jeg tror nemlig at en af grundene til at mange mennesker i dag er mega sundhedsforvirrede, er al den misinformation om mad som internettet flyder over mad. ALLE har en holdning til det… Og som uddannet i ernæring bliver jeg lidt ked af. Du behøver altså ikke droppe fredagsslikken – lidt sukker i ny og næ skader ikke. Det samme med E-numre; rigtig mange af disse er meget alm fx citronsyre, men har fået et nummer for at gøre det lettere at holde orden. Og de mindre almindelige stoffer bag E-numrene er så gennemtestede så dem skal man heller ikke frygte. Læs evt den her artikel: https://samvirke.dk/artikler/der-er-ikke-noget-muggent-ved-e-numre eller hvis du virkelig vil nørde så kan jeg anbefale E-nummerbogen 😉 Og så har jeg længe tænkt over noget fordi du et par gange flygtigt har nævnt kost, motion og alkohol i forbindelse med fertilitetsbehandling. Men er det noget ud har fået af vide på klinikken? Jeg er selv startet i behandling og har intet fået af vide. Og og og til sidst vil jeg bare sige at det på ingen måder er et surt opstød, men en nysgerrighed og arbejdskade fra min side. Jeg elsker at følge med hos dig; du skriver fantastisk, har den mest cool stil og virker så sød og positiv altid. KH

 10. Nanna siger:

  Angående e-numre, så er den her artikel et læs værd: http://classic.samvirke.dk/magasin-artikel/forestil-dig-en-verden-uden-e-numre

Send en besked