Top

Hverdagsglimt

18.09.2017
Skabt af Cathrine

Denne her uge starter lige på og hårdt, for jeg skal om lidt være ude på Østerbro i et fotostudie for at skyde billeder til Avène-kampagne, jeg er en del af, som har kørt de sidste måneder. Jeg er blevet bedt om, meget specifikt, at have en lyserød kjole med, en hvid skjorte med og et par jeans. Makeuppen satser jeg meget på, at de fikser og håret lige så. Det bliver en lidt lang dag, men helt sikkert også sjovt.
Og sådan kommer denne her uge lidt til at fortsætte indtil på torsdag, hvor jeg tager på surftur til Klitmøller med Hr. og Fru Fugl og Adam. Der bliver lidt sjove ting, men også lidt travlt indtil da. Jeg tror til gengæld ikke, jeg skal surfe det store, men måske nærmere gå nogle gode ture, læse i bog og have computer med. Så kan jeg stå for at tænde op i pejsen og hente kage hos bageren, mens de andre kaster sig i vandet. En udmærket fordelingsnøgle vil jeg mene. Og så er det også okay at være lidt travl op til – jeg har sofatid og slappertid i vente.
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

En rigtig øv-start på ugen blev kørt ned med impulsiv pizzadate og en film i biffen.

Det skal man altså gøre i ny og næ. Gøre noget andet. Skippe den planlagte hverdagsmad og i stedet gå ud. Så det gjorde vi. Pizza Margherita, en åndssvagt god burrata og et bræt med charcuterie. Hvad kan man ellers ønske sig. Jo, måske et glas orangevin. Alt sammen indtaget på BÆST og så en biffilm i Empire bagefter. Det er et godt sæt. 

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt
Jeg var dommer til KEA-konkurrencen, og bare cykelturen derud var en kæmpe oplevelse.
Det lyder måske fjollet, men jeg synes som oftest, at jeg cykler i de samme spor, går på de samme gader. Jeg kommer ikke super vidt omkring, og “mit hjørne” af byen tæller mest, Istedgade, Vesterbrogade, Gl. Kongevej og hvis det er vildt – Nørrebrogade.
Men her skulle jeg cykle ud til The Lab på Østerbro, og det fik mig på Den Grønne Cykelsti. Gennem Nørrebro, Den Røde Plads osv. og det var sådan en dejlig tur. Helt vildt! I dag skal jeg faktisk derud igen, så jeg vil nyde turen endnu en gang.
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Benals nye album – FAVORIT!

Jeg har været fan i et godt stykke tid, for linjer som “Din kærlighed stinker ligesom sex i et telt” og “Livet det er farligt, vi er blinde folk på ski sammen” og “Dit hjerte, men du sagd’, det var mit, der’ ikk’ tid til at tøve, når granaten er smidt”. Jeg har set dem flere gange (og skal det igen om lidt), og de er simpelthen Danmarks mest rare rapduo. Og nu er de ude med et nyt album “Hvis Det Virkelig Er Vigtigt”. Og det er så godt. Jeg glæder mig til at dykke rigtig godt ned i det i efteråret.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Jeg er inde i en mega-forelsket periode. Det er den bedste periode!

Følelsen er ikke lige stærk hele tiden, når man har været sammen i 10,5 år (og boet sammen i 8,5 år!). Men når den kommer, er det bedste at lægge mig ned og lade mig skylle over og bare nyde det og være i det og mærke det. På den måde er forelskelsen lidt en sinuskurve, der ikke binder sig op på konstanten, kærlighed. Den går op og ned, men det er en nødvendighed! Den skal gå og op og ned, så jeg kan mærke, hvornår det er rigtig godt og sætte pris på det. Og lige nu er jeg mega forelsket, og det er det allerbedste.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

De smukkeste toner i indre by.

København leverer i øjeblikke små kig i en kulisse. Det er ligesom et IRL-teaterstykke at gå på opdagelse i indre by, og lige om lidt kommer stykkets femme fatale gående.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Våde fliser, der ihærdigt forsøger at tørre inden næste skyller. 

Det var det vildeste vejr i går. Jeg mindes ikke at have set noget lignende i årevis. Resten af dagen lå haglen i klumper i gården.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Kombinationen af sart gul og lyserød – det er altså en kæmpe favorit! Det er som om, de er lavet til hinanden!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Jeg købte en lille treat til en god veninde, der fortjente lidt ekstra opmærksomhed. Jeg stillede en lille blomst og et par kager, og hun blev så glad. Det er det dejligste at tage sig tid til at gøre en lille ekstra, simpel ting for nogen, der trænger. 

Kan I huske det afsnit af Venner, hvor de diskuterer, at man ikke kan gøre en god gerning uselvisk? At alle gode gerninger i sidste ende vil gøre noget godt for en selv, selv om man gør det for andre? Det var et sjovt afsnit i øvrigt (ligesom alle de andre, måske man skulle starte forfra igen-igen-igen?), og jeg tror, der er noget om det. Det var også rart for mig at flytte fokus fra min skygge og lille elendighed og gøre noget rart for en anden, der har brug for det.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Torsdag eftermiddag – i top.

Efter at have længtes efter den der rainbow cookie lige siden jeg så den i Torvehallerne forrige uge (hos Guilty). Så måtte jeg tilbage og købe. Og den var ligeså god, som den så ud.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

OG så havde jeg en skør fredag – inden dagen var gået, var jeg blevet hyret ind til et nyt lille Facebook-live event hos Telmore, uden at have vidst om det da jeg vågnede.

Jeg skal interviewe et par musikere – og det hele kommer til at blive vist på Facebook onsdag aften. Jeg skal nok lige give lyd, hvis I vil se med.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Brombær amok hos min mor. Der er fint i provinsen!

Min mor lavede fredagsmad til Adam og jeg, og det var så dejligt at komme op til hende og spise mad med fløde i, hehe… Det kan altså noget!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Søllerøds yndige toiletter. Jeg ønsker mig også lavendelfarvet vask og fine fliser på væggene.

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Movienight i dynerne i pyjamas og importeret Ragusa fra det Schweiziske og svigermor. Det har jeg aldrig fået før, og det er altså ret godt. Og så kan det anbefales at tage ipaden med i seng og se film i natbukser og dyner. Hold op, det var hyggeligt!

rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand, hverdagsglimt

Et lille hus, Pandekagehuset, der gå lå gemt bag Information i indre by. 

Der er så mange små hemmelige bygninger i de hengemte gader. Her på stykket mellem Bredgade og Store Kongensgade. Jeg elsker at opdage nyt. Byen bliver hele tiden større for mig, når jeg opdager hemmelige gader og bygninger.

 

22 kommentarer

 1. Lika siger:

  Indlæg som de her gør mig så glad. Jeg har længe været inde i en dum periode, følt mig vissen og vranten og meget meget utilfreds. Samtidig har jeg også indset nogle ting – faktisk noget, der er kommet snigende efter at have læst flere af dine indlæg – både de gode (hvad kan man gøre selv for at komme i bedre humør-indlæg) men også de frustrerende – og selvom det ikke sker overnight, så kan jeg mærke en ændring og måske endnu bedre – et kæmpe håb, der er spiret frem. Det er noget nyt. Tak for det kære Cath – du gør mere, end du tror.

  1. Cathrine siger:

   Hvor er jeg bare glad, Lika. Det er det hele værd! Tusinde tak for lige at dele <3 Både frustration og glæde, og at jeg kan få lov at være en lille brik på vejen til det sidste. Jeg håber, der kommer endnu meget bedre din vej det næste stykke tid. KH

 2. Louise siger:

  Klitmøller -total flashback til yndlings sommerferie beskæftigelse -dog i Løkken og jeg bliver nødt til at anbefale Jer et smut forbi de bedste folk og deres fineste lille biks og foodtruck, North Shore på stranden. Der er alt i surf, sauna, yoga, vildmarksbad, hammamhåndklæder og den lækreste fisk & tjips

  1. Cathrine siger:

   Jaaaa, jeg skal sgu da have yoga-tøj med. Det lyder SÅ godt. Har du et specifikt tip til yoga? KH

   1. Louise siger:

    Jeg ved at det foregår på stranden, men tjek deres hjemmeside for tidspunkter

 3. Lise siger:

  Vil du dele, hvor sengetøjet er fra (billedet med ipad og pyjamas i sengen)? Det ser rart og crisp ud. Dejligt indlæg i øvrigt 🙂

  1. Cathrine siger:

   Oh yes! Det er damask-sager på udsalg fra Georg Jensen. Det bare holder og holder! KH

 4. x siger:

  Ha ha, bliver helt underligt stolt over at høre, at du kommer til Klitmøller. Det er jo her jeg næsten-bor! Der er skønt ved Vesterhavet <3 og skønt indlæg. God uge 🙂

  1. Cathrine siger:

   Haha, det skal du sgu da også bare blive – jeg har hørt, at Klitmøller er det nye sorte! KH

 5. katrine siger:

  Dejlige billeder og indlæg. Og hvor lyder det skønt med en tur her til Klitmøller. Her er nogle gode små butikker (Slow Works, KlitmøllerCollective, ELSK tøj mv.) og et lille pandekagested + gode muligheder for yogahold og lidt god mad på Hanstholm Madbar. Du vil helt sikkert kunne trisse lidt rundt og kigge, hvis du ikke orker surf. Ellers er det jo altid dejligt at blive blæst godt igennem på stranden eller nyde efteråret i vores mange skove i nationalparken. Rigtig god tur. Sig endelig til, hvis du mangler flere lokale fifs. Kh Katrine

  1. Cathrine siger:

   YES YES YES! Jeg skal lave yoga mens de andre surfer. Har du et specifikt bud på, hvor jeg skal gå hen? Måske tjekke hold på forhånd hjemmefra? Endelig del så mange tips du orker. Jeg glæder mig bare så meget! KH

   1. katrine siger:

    Altså det er ret så meget chill (old school, flippet , you name it 😉 her i Thy, så nogle hold og åbningstider kommer først op på selve dagen, så man skal lige holde sig orienteret eller bare møde op og banke på 😉 Men jeg vil anbefale at tjekke på insta @vahineart og på facebook “cold hawaii yoga” hvor Yulia er instruktør. Men holdene er for alle uanset niveau.
    Meget af Thy er jo natur. Vild natur. Så hvis du vil ud at gå i skovene ( eller løbe trail), så får du utrolig mange muligheder i Thy. Men hvis det skal være meget tæt på Klitmøller ligger Bøgsted Rende ca.8km fra Klitmøller, hvor der er en god kortere rute både ud til havet og ind i krat og skov. Ellers kan du køre ud til “Isbjerget” i Hanstholm Vildtreservat ca. 15km fra Klitmøller. Det er smukt og du kan se meget derfra. Hvis du alligevel ”er til køren” (som vi siger i Thy), så kan du gå op i Hanstholm Fyr, hvor du virkelig kan se langt. Hennested i Hanstholm er også et lille hyggeligt sted/butik.
    Haandpluk kaffebar i Klitmøller er også et lille besøg værd.
    Hvis du har lyst til at se på lidt lokal keramik, så ca.15km kørsel fra Klitmøller i en lille landsby Hundborg bor Finn Bukhave, der laver enkel og god keramik.
    Hvis du trænger til lidt mere byliv, så ligger Thisted jo kun små 20km væk. Her er der små butikker med bl.a. gode oste (Ostehuset) og flødeboller (Chokoladekurven) som en anden sød læser også anbefalede, men også almindelige tøjmærker som MadsNørgaard osv. (Baronessen). Den lille butik Fund er også lidt hyggelig med nips og genbrugsfund. I byen kan du spise øko-frokost bl.a. på Gaardmad.
    Jeg kan selvfølgelig godt forstå at du glæder dig, her er også dejligt. Her er stille, afslappet, chill og roligt. Jeg vil derfor mest af alt anbefale dig at nyde stilheden og roen og så nyde naturen uanset hvor du bevæger dig hen og uanset vejret. For det river og bider i kinderne, når vesterhavet bragende skriger i blæsten. Så er en god eftermiddagslur, en god bog og en kop kaffe bagefter altså dejligt. Husk at pakke striktrøjer, regntøj+røjsere og sokker. Rigtig god miniferie til Klitmøller og Thy.
    Kærlig hilsen Katrine

 6. Marie-Louise siger:

  Jaaa Klitmøller! Der er så dejligt! Tag forbi Madbaren i Hanstholm for lækker fisk til billige penge.

  1. Cathrine siger:

   Jaaaa den er på listen nu! KH

 7. Charlotte H. siger:

  Jeg er helt vild med billedet af bakken i dynerne! Hvor ser det hyggeligt ud, specielt i denne årstid 😍
  Er det bladformede fad et RC arvestykke?
  Jeg blev helt glad da jeg så det, det er så pænt! Jeg har selv arvet 2 af dem fra mine oldeforældre og synes det gør enhver situation mere hyggelig med arve-porcelæn ☺️

  1. Cathrine siger:

   Jeg kan simpelthen ikke huske, om det er arv eller et jeg har fået i fødselsdagsgave (nok af min mor eller søster). Men gammelt er det i hvert fald. Og jeg elsker det! PErfekt størrelse til snolder, haha! KH

 8. Anna Ida siger:

  Hvis du kommer forbi Thisted og elsker flødeboller, så sælges de bedste flødeboller med et tykt lag chokolade hos chokoladekurven. De er altså bedre end ALLE her i københavn synes jeg (måske lidt farvet af jeg er fra Thy, men stadig!). KH <3
  PS din blog er simpelhen så skøn og ærlig! Fortsæt det gode arbejde 😉

  1. Cathrine siger:

   OM jeg gør, haha! Det skal jeg altså. CHokoladekurven er på listen – måske jeg kan fikse sådan en fangst mens de andre surfer? Og TAK Anna Ida <3 Det gør mig så glad. KH

 9. Lisbeth siger:

  Det er den fineste passage der til sidst! Jeg pendler dagligt fra Odense til København for min praktikplads lige overfor passagen, og jeg kan nærmest ikke finde rundt i København, men den lille smutvej giver mig en følelse af insiderviden, og så er der bare så hamrende fint 🙂
  Knus, og god uge til dig!

  1. Cathrine siger:

   Det er sådan helt Harry Potter-magisk, som om en ny verden åbner sig lige der. Og jeg føler mig heldig for at opdage det. GOD uge til dig Lisbeth! KH

 10. Ragusa er på tilbud i Netto pt. Fyr den af, det er dig vel undt.
  En ting, jeg har tænkt meget over og virkelig battlet med mig selv om jeg skulle skrive, for jeg hader den slags bedrevidenhed i kommentarfeltet på andres helbreds vegne…
  Men nu vover jeg pelsen. I den gode sags tjeneste. Jeg har flere veninder, der kæmpede med at blive gravide, i årevis. Så lagde de træningen på hylden, altså helt og aldeles, og så : Bingo.
  De har hverken været elitesportsfolk eller noget, der ligner, men dyrket det, man kalder “Et fornuftigt motionsniveau” på 4-5 gange om ugen, hvad lægen så rådede dem til at droppe. Fordi motion er godt og sundt, men også stresser kroppen i en periode, hvor den er lidt stresset i forvejen, fordi det mentalt fylder, at man er barnløs.
  Anyhow. Det er fem ud af fem, der kollektivt havde succes med at lægge træningsskoene på hylden, mens de forsøgte at blive gravide. Og du må hjertens gerne arkivere rådet lodret, hvis du ikke føler det passer til dig eller er bedrevidende. Min tanke med at videregive rådet er blot, at målet helliger midlet og at man så derfor gerne må viderebringe oplysninger, man ved, har virket. Og tager jeg fejl, så let me know
  Ønsker dig en dejlig uge <3

 11. Hvor er din ultra fine prikkede kop fra?
  Desuden er de her indlæg nogle af mine yndlings! Så hyggelige 🙂

Send en besked