Top

Hverdagsglimt

26.12.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Det slog mig lige i dag, at der er 5,5 dag tilbage af 2017 – ja, det vidste jeg jo godt. At 2017 var ved sin naturlige ende, nu der er en uge mellem juleaften og nytårsaften. Og alligevel kom det en smule bag på mig, haha! Måske fordi man kun arbejder sig fremad mod julen – gaverne, maden, alt det sociale. Alt det der skal nåes inden den 24. hvor hele verden nærmest lukker ned i tre dage. Og så på den 27. har man fire dage til at glæde sig til og få styr på nytårsaften.
Vi rejser jo i morgen, og det føles helt pludseligt!
Men før vi for alvor får hul på den sidste uge af 2017, så lad os tage et kig på den næstsidste uge.
Jeg håber, I har nogle dejlige juledage <3
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Verden set fra glimmerøjne

Adam var lidt jule-humørsyg den 24. Han følte sig slet ikke i julehumør, overhovedet. Og det han var allermest sur over, det var vejret (som er det eneste, man ikke kan gøre noget ved, men sådan er det jo tit). Det har også bare regnet og regnet og blæst en halv pelikan! Det har ikke været så spændende.

Blomsterne hos blomsterhandleren, jeg nåede den 24. for en lille ting til min mor, var det eneste, der tog sig ekstra fint ud badet i regn. Her blev regnen nærmest lidt magisk på plastikken. Eller også er det bare mig, der har glimmer i øjnene. Men det tænker jeg, er en ganske udmærket måde at se verden på. Med glimmer i øjnene.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Når man bare er et voksent barn

Min mor har lavet adventskalender til os, og det har været så hyggeligt at have lidt at åbne om søndagen. Selv om jeg nu ikke har manglet! Jeg talte sammen – jeg har haft ni former for kalender i år! Det må være rekord, og da alt for meget, haha! Adam købte mig tre slikkalendre og en skrabekalender, så fik jeg en chokoladekalender af Simply Chocolate. Min mor havde lavet adtventskalender – og det var en 5-i-en, for den første advent var der en te-kalender fra Pukka.

Derudover har jeg haft en neglelakkalender fra Essie OG en adventskalender fra Kähler, som de gav mig i gave. Og så har der været Fridas hver aften! Jeg har er nærmest helt lettet på den anden side af julen her, haha! 

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

At skabe sine egne traditioner

Jeg har nået Tivoli hele tre gange i december! Og efter ikke at være nået forbi de sidste par år, så var overraskelsen og glæden altså ekstra stor i år. WAUW, hvor er det bare fint til jul – og så detaljerigt. Man kan blive ved med at opdage nyt i hjørnerne derinde. Jeg endte med at købe årskort på mit sidste besøg, for wauw altså. Der er jo så dejligt.

Da jeg var barn, ønskede jeg mig altid en Tivolitur på min fødselsdag, og det gjorde vi mange år i træk. Men så flyttede jeg ligesom hjemmefra… Og så glemte jeg traditionerne. Dem skal jeg have tilbage i livet! Adam spurgte mig også forleden – ‘hvorfor er det, vi bliver ved med at spise tacos den 25. december?’. Det har vi gjort i snart ti år. Og det kom sig af, at vi holdt jul den 23. hos min far, så var der juleaften den 24., der var julefrokost både den 26. og 27. – plus alle julefrokosterne løbende. Vi var ved at kaste op af julemad. Og før i tiden var vi også adskilt den 24., så den 25. var en dag til os. Vi skulle spise tacos (begges yndlingsspise) og få nogle andre krydderier og friske grøntsager – og så se Alene Hjemme, sammen.

Måske er det sådan lidt… Fjollet? Men det er blevet en tradition, og de er jo tit lidt fjollede. Traditioner. Men ikke desto mindre værd at holde fast i. Især, når det er nogen, man selv har skabt. Det er hyggeligt! Det er også dem, der gør, vi er hvem, vi er.  De giver sammenhold og et omdrejningspunkt, så jeg tænker, at vores børn også skal have tacos den 25. Så, tilbage til min kærlighed til Tivoli og endnu flere 25.’er med cheddar på toppen!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Et jule-aftenbreak

Juleindpakningsstund – film, gavepapir, gaver, klister, bånd, kort, guldtuscher. Det er næsten det mest hyggelige ved hele julen!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Højeste ønske!

Jeg har i årevis ønsket mig en diskokugle, og det er som om ingen tager det alvorligt, haha! Så nu opgraderer jeg til en disko-snemand! Shit, han er fin.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Fridaaaaa og moaaar

GO TEAM! Frida og jeg i matchende julekjoler – en sød læser gjorde mig opmærksom på, at det her billede af Frida, som H&M regrammede, er endt med at blive det mest likede billede på H&M’s konto i 2017, haha! Shiiit! You famous, little dawg!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Nysselige julegaver

Den fineste indpakning i silkepapir og stribet cellofan – den skal jeg huske fremover. Virkelig yndigt! Inden i var den grønne kjole ovenover – en gave fra Resumé. 

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Smukkeste adventskrans

I år har virkelig været det år, hvor jeg er tyet til smarte løsninger.

Jeg er begyndt at handle dagligvarer på Nemlig og Coop. Vi har fået rengøring. Og til jul har jeg købt adventskrans hos Greenify. Det er klart dyrere, end kom jeg ud af døren og selv købte ind osv. Men hvor er det bare voksenrart at prioritere, at vælge! I stedet for at drukne. Hvis man skal arbejde meget, så må det være lettelsen og fordelen. The easy way. Og det skammer jeg mig ikke spor over. Og næste år må jeg prøve sådan en flot krans fra Poppy Kalas!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Juletur den 24. december

Det tisøsregende (selvfølgelig) så vi havde næsten parken alene, men mand, hvor var det dejligt at få strukket benene godt inden det store julemåltid. Og Frida klarede regnen som en mester!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Familieportræt 2017 <3

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Min mors julebord 2017

Er der noget, der minder mig om min mor, så er det troldegrene! Det er den mest mor-agtige ting, jeg kan komme i tanke om! Der hang altid en inde i stuen til påske og til jul med små flamingokugler med fjer på og plastikøjne til påske og filtnissedamer og -mænd til jul. Det er så hyggeligt <3

Ligeså vel som jeg gerne vil holde vores egen jul snart, så nyder jeg altså også at komme hjem til julebord og duften af brunede kartofler. Det er fanme også dejligt… Vores egen jul skal nok komme!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff

Frisk og frejdig!

… Dagen inden jeg blev ramt af sygdom og ondt i halsen og snot! Heldigvis er influenzadelen ovre, men jeg hoster og har lidt vel meget snot i hovedet. Men det er overskueligt! Skidegodt, at vi skal over til -10 grader i NYC i morgen, haha! Men nu har jeg vel taget min tørn, tænker jeg…

7 kommentarer

 1. Tine siger:

  Glædelig jul, Cathrine! I skal nok få “jeres” jul – alt til sin tid, og skæbnen vil åbenbart give jer nogle andre oplevelser først 🙂
  Rigtig god tur over there! Ud og opleve verden, før du pludselig måske står i en anden situation, who knows… Det er med at se muligheder frem for begrænsninger, også når det hele virker lidt tungt <3

 2. Katrine siger:

  Glædelig jul 🙂
  Hvor er Adams (fleece?) trøje fra? Den er virkelig pæn:D
  Rigtig godt nytår og ha en dejlig tur til NY <3

 3. Henriette siger:

  Vi har fejret Julen her i New York, og som du rigtig nok skriver er her skisme blevet koooldt! Og det bliver kun “værre” – vi rejser inden sneen eftersigende skulle falde her i weekenden. Nyd turen til NYC! Kan anbefale et sted der hedder Penelope til lækker morgenmad (nu spurgte du ikke om tips men sniger lige et lille ét ind alligevel) Og så vil jeg da lige benytte anledningen til at sige tak for god læsning i 2017, glæder mig til flere gode indlæg i 2018.

 4. Sabine siger:

  Glædelig jul og hav en dejlig dejlig dejlig tur til NY ! Kan ikke komme på et meget bedre sted at fejre det nye år og nyde en velfortjent ferie. NY er i hvert fald på min top 3 😌 Godt nytår når I kommer så langt ! 🎉 og tak for i år ! 💕

 5. Sidsel siger:

  Glædelig jul 🙂
  Og tak for dejlige billeder, og lidt ekstra julestemning her d. 27. hvor jeg er tilbage foran skærmen på kontoret 🙂

 6. Line siger:

  Hej!
  Sikke nogle skønne billeder 🙂
  Kan du ikke tippe om mærke og navn på din læbestift på dit og Frida’s jule kjole billede ? Sååå pæn 😀

 7. Line Marie siger:

  Søstre Grene har diskokugler til lige under 60 kr! Jeg har lige købt nr. 2 til samlingen, den ligner præcis den diskokugle jeg fik i julegave for et par år siden, som havde kostet 300-400 kr.. Min familie+venner synes det er fjollet jeg har dem hængene, men det er noget eventyrligt over dem 🙂

Send en besked