Top

Hverdagsglimt

06.03.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Der er sooool over land – så skal tågen bare fordampe, og så er alt på vej i den rigtige retning. Det lover godt. Det kunne være fint, hvis jeg kunne blive forkølelsen kvit, men i dag er jeg i det mindste ikke øm i alle led og helt baldret. Det går fremad.
Adam er taget af sted mod New York, og jeg følger trop snart. I morgen kører jeg Frida op til sin farmor, og så får jeg gæster torsdag, så jeg går lidt og pønser på at begynde at pakke i dag. Det er dér ferien starter for mig – når man begynder at pakke. Det er det bedste! Så hvorfor ikke tage forskud på alle glæderne!
Men inden jeg har brugt min uge på kufferter og praktik, så wrapper jeg sidste uge op herunder.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Christina og jeg skulle skyde en lille kampagne for Nespresso på kontoret. De havde vist fået nys om vores lille kaffemaskine, det allerførste vi overhovedet købte til det lille kontor. Men eftersom vi ugen forinden slet ikke var på plads; ingen sofa, to forskellige skriveborde, så fik vi fandens travlt.

På tre dage nærmest fik vi styr på kontoret, og det er blevet virkelig, virkelig hyggeligt. Vi har en sofakrog og en skål med nødder i. Vi har to ens skriveborde. Det begynder virkelig at ligne noget!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Og i vores iver at tage os godt ud på den lille film, der skulle laves, så fik vi også ordnet negle. Kæmpe hyggedag! 

Det viste sig så, at det ikke var en film, og at vi i øvrigt ikke fik taget billeder af vores hænder omkring en kop kaffe. Men altså forberedt er velberedt. Eller sådan noget… Og neglene har pyntet på hånden lige siden. For en der ikke er vant til pæne dame hænder – det er altså kæmpe optur!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

…. Og spist guldfritter på Sliders. Måske byens mest blærede kartoffelskiver?

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Og så kom vinteren jo også for alvor tilbage. Det var jeg ikke helt med på, eftersom det er FORÅR. Men i det mindste faldt sneen så voldsom i fredags, at det var faktisk var ret fint. Det nåede at lægge sig på gaderne, og i de mindre betrådte så det helt magisk ud, som sneen fik lov at ligge uden menneskeføddernes indblanding.

Det er lidt vildt at tænke på, synes jeg. Om to måneder kan der være høj sol og nærmest hedebølge. Maj plejer at gøre det godt. Og nej, jeg er stadig ikke kommet videre med min fødselsdagsplanlægning. Og det, har jeg besluttet mig for, er okay, så længe der er sne i gaden. Hvem kan også planlægge pølsevogn og vimpler i gården og pølsevogn, når man knapt kan klare cykelturen til arbejde?

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Frida som hun ser mest tilfreds ud. Med sit næstmest yndlingsmenneske (hun elsker klart mig højere, og det ved vi begge tog godt, Adam og jeg, det har han anderkendt). En solstråle og gulvvarme. Lige dér tror jeg simpelthen ikke, hun kan ønske sig noget bedre. Den lille gøj.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Og så holdt vi rejsegilde! Godt nok et par uger efter første rejste væg, men who’s counting…

Vi havde lavet croissanter, taget rundstykker med, kaffemaskine, kakaomælk. Jeg smurte boller med ost og lod dem gå på omgang, og så stod vi der, en lille flok i vores nye soveværelse.

Adam går lidt og bander over projektet pt. ALT er snavset, en lampe er smadret, og vi flytter jo hjem om tre uger – selv om vi ikke er færdige. Det vil sige, vi skal bo i det der rod. Men så minder jeg ham om, at vi har brugt fire år af vores liv på det projekt – og vi nærmer os faktisk et mål. Vi er så tæt på målstregen! Det skal nok blive så fint, og når vi er færdige, kommer vi slet ikke til at huske, hvor træls det egentlig var, da det stod på. Det skal nok blive så godt. Og jeg leder allerede efter en ny seng til os, som vil gøre sig godt i det smukke rum – dem er der ikke mange af, hva’? Pæne senge altså… Det må lykkes!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Lørdagsdate med vores niece på Adams side. Morgenmad på Emmery’s og Coco i biffen – sidsnævnte kan jeg varmt anbefale. En virkelig, virkelig fin Disneyfilm må jeg sige. Lidt uhyggelig for en lille en på snart seks år. Hun endte med at sidde på mit skød en stor del af filmen, men hvor var det bare hyggeligt. 

Jeg gad godt, at vi så vores niecer noget mere, end vi gør i dag. Men jeg synes simpelthen, der er for lidt tid! Lige nu har vi selvfølgelig også rigtig meget om ørerne med byggeprojektet osv. Men jeg synes altid, der er for lidt tid… Der er altid tusinde voksenting, der kommer først, og hvis der ikke er voksenting, så er vi bare trætte og har brug for at flade ud.

Jeg ønsker mig fortsat en ladcykel, så vi evt. kan hente efter skole i ny og næ. Det kunne være hyggeligt.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Fredagsdate hos Emily og Nik med X-Factor og bland-selv (jeg havde købt med, men har en fornemmelse af at Emily og jeg ikke har helt samme bland-selv-smag, for jeg fik resterne med hjem igen, haha!). Vi spiste sushi (det kan man godt, selv om der var to i selskabet, der ikke spiser fisk). Sladrede. Grinede. Spiste den der gode gammel hindbærtærte fra frost, frisk fra ovn. Kender I den? Den fik jeg også som barn med fuldfed creme fraiche til. SÅ lækkert.

Da klokken var 22.00 var jeg klar til at gå i seng, så henad 23.00 stod jeg i overtøjet mens Adam stadig sad og snakkede og hyggede sig. Fredag er min flade-dag. Det er ikke dén dag, jeg er fuld af vigør og fest og ballade. 

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Måske den største buket, jeg nogensinde har fået? Fra mine to agenter, Barbara og Hannah. 

Jeg drømte i nat om, at jeg ingen succes havde med det, jeg lavede, og jeg bare så gerne ville tilbage til radioen. Men der var sket så meget, kommet nye unge mennesker til, så jeg var slet ikke interessant længere. De ville ikke have mig. Jeg gik derfra med en knugende fornemmelse i maven, en form for håbløshed. Hvad skulle der blive af mig? Da jeg vågnede var det med et lettelsens suk – det går da meget godt. Og jeg har aldrig fortrudt at blive selvstændig. Det var ligesom, når jeg drømmer, at jeg er kærester med en af mine gamle kærester (fx Mads #1) – og jeg er SLET ikke lykkelig. Og når jeg så vågner og kigger over på Adam, er det med en lettelses brusen i kroppen. Lykken vælter op i mig. Vildt som drømme kan have så stor indvirkning på følelserne og kroppen. Som om systemet prøver at fortælle mig, at jeg skal være taknemmelig for, hvad jeg har (for det kunne være meget anderledes).

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Efter at have haft en vældig praktisk lørdag med at tømme soveværelse og køkken og flytte alt i opbevaring, så gik vi ud om aftenen og spiste på Sanchez på Istedgade. Måske det bedste måltid jeg har fået længe. MAND! Det var så godt.

Man har godt nok kun bordet i to timer, men som de tog early birds vi er med vores reservation klokken 17.30, så var det helt lækkert at være hjemme igen klokken 19.45, haha! Masser af tid til film og hygge. Vi var bare så smadrede efter dagen, at vi lå i sengen klokken 20.30 og sov klokken 20.45, haha! Sørgelige unge mennesker, men hvad kan man gøre?

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Og så byggede jeg da lige en sofa om søndagen. Helt selv.

Verdens mest praktisk weekend, haha! Jeg glæder mig sådan til en weekend uden praktik – når vi engang er flyttet hjem og håndværkerne har forladt matriklen. Det kan jer, der også er midt i bygge-/renoveringsprojekt sikkert nikke genkendende til!

19 kommentarer

 1. Laura siger:

  Jeg elsker dine små hverdagsglimt ❤️ De er simpelthen så fine! Og så er jeg i øvrigt vild med, at du får nævnt ordet pølsevogn hele to gange i samme sætning 😂😂

  1. Cathrine siger:

   Haha, jeg har noget på hjernen – det må være et tegn for årets tema! KH

 2. Liza siger:

  Det ligner en dejlig weekend. Jeg er også i gang med at hjælpe min kæreste med at bygge om i hans lejlighed (den der en dag skal blive vores lejlighed), og jeg synes det er noget så hyggeligt! Jeg glæder mig hele tiden til næste skridt. Men det ser ud til, at vi ikke kan komme meget videre i næste weekend, så drømmer jeg lidt om, at vi tager en tur i zoologisk have.
  Sofaen er for øvrigt virkelig lækker! Hvor skal den stå? Og er billederne over mon jeres egne, eller har du generelt nogen idé om, hvor man kan erhverve sig dem eller noget lignende?

  1. Cathrine siger:

   Jeg har den kun til låns, men den passer perfekt ind i kæmpelejligheden, haha! Den står i “flygel”-hjørnet. Her stod et lejet flygel, indtil vi flyttede ind, så der var ligesom en stor bar plet. Nu jeg tænker over det, så overvejer jeg faktisk at spørge dem om at beholde den – for den vil være ret smart i det nye gæsteværelse – den er blød nok også at sove på!
   Billederne er ikke vores – kunstneren gav sig faktisk til kende i kommentarfeltet her: https://www.instagram.com/p/Bf6LQRvh4fE/?taken-by=rockpaperdresses så der kan du også tjekke hendes profil og se mere <3 KH

 3. Mathilde siger:

  Åh, Cathrine, du er så god og sød! Og hvor er de her hverdagsglimt dejlige. Rigtig god bedring og god tur til NYC 😘

  1. Cathrine siger:

   Taaak Mathilde, jeg er nede på mest af alt at hoste – så jeg håber, det kommer på af stand 😀 KH

 4. Guldfritter! Det er så meget et mustry på næste KBH besøg – perfekt dekadent proletar-fråder! 😀
  – A

  1. Cathrine siger:

   Det er så for meget og for lækkert – 24 K og det skulle glide lige igennem systemet 😹 KH

   1. Tine siger:

    Ej, hvor ekstravagant! Meld lige tilbage, om du laver guldpølser bagefter ;-D

    1. Cathrine siger:

     Haha, det var ikke mine fritter – men min nabos, jeg turde sgu ikke! KH

 5. N siger:

  Det er så hyggeligt med hverdagsglimt. Jeg vil selv så gerne lave noget lignende – bare sådan til mig selv, men jeg ved simpelthen ikke hvordan.. Any ideas? Synes at smide det op i word tager charmen fra det 😹

  1. Cathrine siger:

   Altså det er jo lidt sådan instagram også fungerer – du kan evt. lave en ny profil, holde den lukket og ligesom lægge momenterne op der? Så er det bare til dig og din glæde at kigge igennem. Det er virkelig et highlight for mig at samle sammen til – sådan et lille ugentligt fotoalbum. Det kan du sagtens! KH

 6. Tanja Maria siger:

  Jeg kan så godt nikke genkendende til det. Min kæreste og jeg har håndværkere til at lave underetagen (vælte vægge, lave badeværelse, bryggers, køkken, isolere gulv og vægge (det er et gammelt hus fra 1929, der ligner et, der skulle have lagt i Skagen. Så smukt (hvis jeg selv skal sige det 😄)og lægge gulvvarme). Men overetagen står vi selv for, det er bare værelser, men det har været et kæmpe arbejde. De sidste 3 måneder har vi haft gæster hver weekend for at hjælpe med opbygningen af værelserne, og det trækker virkelig tænder ud! Stresset hverdag, mega stresset weekend og så forfra igen. Vi glæder os til vi er færdige!
  Held og lykke med jeres byggeprojekt, må I ikke støde på mere uforudset! 🤞

 7. Mette siger:

  Det tog mig virkelig lang tid at finde Fridas ansigt på det billede, hvor Adam holder hende 😂 Hun er så nuser!

  1. Cathrine siger:

   Haha, det er sjooovt! Hun er også helt krøllet sammen 😀 KH

 8. i siger:

  Til det der med niecerne….
  Nogle gange kan man komme til at tænke at der skal ske noget, når man har ‘gæster’, og når man så ikke lige orker det, så ender det bare med at man ikke er sammen med dem man gerne ville have inviteret over. Jeg synes i hvert fald, at det kan være hyggeligt bare at være sammen med dem man elsker og holder af, uden at det behøver være det helt store hver gang.

 9. Anne siger:

  Jeg kender til byggestresset!
  I efteråret købte mine svigerforældre en lejlighed til min kæreste og mig. Vi fik sat os selv under pres ved at sige vores lejelejlighed op for tidligt, så vi havde 3 uger til at rykke køkken ned, ordne vægge der, lægge nyt gulv i køkken og gang, sætte køkken op, river badeværelse ned og bygge op igen, og så skulle de gamle gulve selvfølgelig slibes og vindueskarme og lister og males. Men vi gjorde det!
  Og vi har aldrig været så stolte af os selv – og nu er alt surmuleriet glemt, så bare glæd dig! God bedring med hosteriet – jeg er selv nedlagt med influenza, så jeg kender det ❤️

 10. Malene siger:

  Hvor er øreringene fra på det billede, hvor du smiler så skønt????

  1. Cathrine siger:

   De er bare fra H&M 😀 – fra deres Studio-kollektion! KH

Send en besked