Top

Hverdagsglimt

03.07.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Sikke en fin uge. Så mange gode ting, gode oplevelser, sommerstemning, sol og strand. Der var også et par lange, lidt seje imellem, men så må tempoet en smule ned de omkringliggende dage. Og så var der jo en kæmpe kamp! En fabelagtig kamp som endte med ondt i hjertet. Men hvo intet vover, intet vinder. ‘Nogen skal jo ud’, som jeg lidt tørt konstaterede til andres morskab efter kampen i søndags.
Hermed sidste uges mange gode øjeblikke!
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Rigtig meget tid med Emily! Apropos kvinder jeg beundrer i min branche – hun ligger meget vel på 1. pladsen. Der er ingen, hvis blog/insta-hjerne jeg hellere vil vride end hendes. Hun er en fabelagtig sparringspartner og inspiration, altid et halvt skridt foran de fleste og virkelig dygtig til at finde noget at skrive om i selv det mindste. Vi vender rigtig mange arbejdssituationer, frustrationer og glæder, og det er GULD værd. 

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Min babydreng er ved at få sig en fin lille garderobe. Jeg har nemlig købt på udsalg – mest småting. Som det fineste hvide sæt han kan bruge næste sommer men også et pusleunderlag og et par sutter – hvis nu han gider den slags. Indtil videre er jeg meget glad for Limonade, Hanfalke og Økounger – som sender på denne yndige måde. Så fint får man ikke engang voksenpakker sendt.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

En temmelig avanceret banh mí – blomsten undlod jeg dog at tygge mig igennem. Den blev serveret som en del af lufthavnseventen i tirsdags. Normalt deltager jeg meget, meget sjældent i events – det er altid på bekostning af arbejdstid og så venter opgaverne bare i den anden ende. Det er altid en afvejning af, hvad man i sidste ende får ud af det. Er det vigtigt for karrieren at deltage? Er der en chance for nye samarbejdsmuligheder ved at deltage? Eller handler det mest om mingling og måske en goodiebag? I sidste tilfælde vil jeg vælge computer og arbejdstid over. Men lige dét her. Det var altså gennemført og en sindssygt fin oplevelse.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Sidste uge bød på de smukkeste solnedgange, og denne her var en af dem. Jeg kan se på mit ur, at klokken har været henad 22.45 – er det ikke for vildt? Der er intet andet bedre sted i verden at opholde sig end i Danmark på en god sommerdag. Nætter der bliver til dage, der bliver til nætter, næsten uden man lægger mærke til det. Magi! Og så kan jeg godt lide at jorden har indrettet det sådan, at solnedgange altid er smukkest IRL – som om Moder Jord løfter pegefingeren og siger ‘kan du så lade den telefon være!’ – naturens skønhed i nuet transcenderer dét et kamera kan fange. Hurra for en lille lærestreg!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Én favoritspise i denne graviditet; banh mís (okay, dét er sødt, en lille banh mismjavkat <3) og ramen. Det asiatiske madhjørne gør noget godt for mine smagsløg og Hanzos frokostservering er en af de gode. Sådan en man ikke bliver overmæt af. Og det er rart!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Et stolt øjeblik – at være i denne måneds In i en serie om seje kvinder, hvoraf en af dem er Margrethe Vestager, som jeg har meget stor respekt for. 

Jeg tænker på nogen tidspunkter, at det var en gave, jeg skulle have, at vi kom i behandling. Fordi jeg kunne bruge det og måske gøre en forskel for andre. Det er enormt stærkt og smukt at forsøge at bruge en ulykke som en drivkraft mod større mål. Sådan at prøve at finde en mening i det meningsløse.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Et par damer til serieaften i Grand. Vi havde inviteret 100 af jer i biffen, HBO havde inviteret 200 – næste gang tror jeg sagtens vi kan fylde biffen selv. Vi talte om, at vi da lige skulle have sagt et par ord og velkommen inden vi så første afsnit af Sharp Objects, men nu var der jo flest, som sikkert ville tænke ‘hvem pokker er det?!’. Men den der kulturklub, den vil vi gerne arbejde på efter sommeren. Gode foreslag modtages med kyshånd! Bogaftener, filmforpremierer, at se finaleafsnit af store serier sammen med efterfølgende oplæg til snak. Det er lidt top of mind, men vi skal udvikle mere på det!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

The struggle når man både gerne vil nå at have taget et billede, nyde varmen og spise isen inden for samme sekunder. Jeg burde have vådservietter installeret permanent i tasken! Might as well starte nu.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Ét styks glad og tilfreds kvinde efter andet og sidste lægetjek – alt er godt. En helt almindelig vægtstigning på 6-7 kg, en livmoder der vokser som den skal. Et styks babyhoved for Adam at mærke – udefra vel at mærke. Jordemoderen i mit lægehus spurgte: “Skal du mærke hovedet?”. Adam kiggede på mig, “Øh…”. Så tog hun hans hænder, placerede dem på mit maveskin og så var der et hoved lige der nedenunder. Skørt. Og fint.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Når man fylder tre år – lyserødt med lyserødt på. Min mindste nieces fødselsdag i weekenden.

Fra nu af er der ikke flere familiefødselsdage. Vi har *næsten* fødselsdage hveranden weekend fra marts og fire måneder frem. Og maj og juni er helt gale. Det er så hyggeligt og dejligt at se familien så meget og så i årets bedste måneder. Men jeg kan også godt, utroligt nok, bruge et break fra hvide boller og lagkage, hehe…

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Det her var et genialt koncept – så meget at drengene har ønsket at Adam afholder gildet igen til semifinalen i næste uge. Vi havde fjorten mand og børn til burgere, fritter og is i gården i søndags for at se Danmark mod Kroatien. Storskærmen var en husmur (og vi blev enige om, at vi må eje en projekter – nogen der har gode tips på dette område?) og chips og øl gik rundt. Lad mig opsummere: Shit en kamp. Kasper Schmeichel har Danmarks flotteste profil – den næse. Jeg græd ved synet af en stolt Papa Schmeichel, når sønnen klarede straffesparkene til UG. Det var en fuldstændig vanvidskamp med to mål inden for kampens første par minutter – og allerede der fik jeg sagte højt; “den ender i straffesparkskonkurrence”. Og resten af kampen blev jeg kaldt oraklet, haha! Sandsigersken med de kvikke udtalelser. Som min finalekommentar: “Nogen skal jo ud”. Og det er jo sandt. Gid det ikke var os.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

På søndagstur i indre by i min nye rare kjole – den ser ud til at være udsolgt, som I pointerede i går, men der er andre fine sager fra Faithfull the Brand. Jeg har lige købt denne her kjole og denne her kjole (reklamelinks) – med håb om at både bug og barm kan være der. HUSK i øvrigt at betale i pund på Asos – især nu pundet er nede. Der er altså lidt at spare! I ændrer kurs i øvre højre hjørne,

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hverdagsglimt

Prisen for ugens smukkeste solnedgang går til den over Hornbæk i fredags. Normalt ser jeg jo ikke solen gå helt ned inde i byen. Den forsvinder blot bag byens tage. Men her – den blev jo slugt af havet, og det var den mest intense oplevelse. Tænk at bo dér med udsigt over vandet og få magien med. Bliver det mon nogensinde hverdagskost? Og et “nårh, det der? Det er bare solen…”? Kjolen er I mange der har spurgt til, og det er vist sidste chance – den kan fåes HER (reklamlink).

12 kommentarer

 1. Sara siger:

  Kære Cathrine.
  Tak for at lade os følge med i dit fine univers 🙏🏻❤️
  Jeg har et spørgsmål til dig ang. hvilke overvejelser du/i gør jeg omkring, hvilke værdier jeres lille dreng skal vokse op omkring, når det gælder materialisme og udseende. Jeg blev selv mor i oktober 17 til en skøn lille pige, og faktisk fyldte netop dette meget for mig. Jeg nød at kigge og købe fint babytøj til hende, men blev også ofte ramt af en “det betyder jo ikke noget hvad hun har på” eller “hun skal ikke gå i lyserødt og være for piget”, fordi jeg bare gerne vil at hun skal være sig selv og ikke blive påvirket af fx farver eller gå op i sit udseende før godt er. Jeg har et par nevøer (5 og 8år), som aldrig har gået op i hvad de har på og aldrig vurderer andre udfra det, hvilket jeg synes er helt vidunderligt. De er også vokset op i arveguld, genbrug og forskellig farvede strømper 😂 jeg gør mig stadigvæk mange tanker og synes det er drønsvært hvor meget og hvor lidt man skal tænke over dette. Måske dine perspektiver kan gøre mig klogere .
  Jeg ved ikke om min kommentar giver mening – det håber jeg, og ellers uddyber jeg gerne ☺️
  Ha en dejlig dag.

  1. Sarah siger:

   Hej Sara
   Jeg vil blot lige komme med et pip om, at jeg synes, at det er så fint, at du gør dig de tanker – og meget naturligt. Jeg kender en del kvinder, der også har ændret syn på eget forbrug og de konsekvenser, det har, efter at være blevet mødre – både pga. et miljø- og et kønsmæssigt perspektiv. De har haft et ønske om, at deres børn ikke skal vokse op i en hverdag, hvor der hele tiden skal bruges penge, før man har det godt. Og derfor ændres deres egne forbrugsmønstre i høj grad også – præcis ligesom mange begynder at bruge cykelhjelm, fordi de vil, at deres børn skal gøre det. Mht. de kønsrelaterede overvejelser, så synes jeg, at det er vigtigt, at børn bliver præsenteret for alt muligt forskelligt – og så må man ofte lade dem vælge selv (her taler jeg ikke omfang af forbrug men valg imellem rød og blå bluse), for jeg synes også, vi går galt i byen, hvis vi på forhånd beslutter, at vores børn skal iklædes det ene frem for det andet, når de begynder at have en stemme selv. Jeg synes, at den måde, dine nevøer er opdraget på, lyder så skøn.
   Det er selvfølgelig bare min mening – jeg håber, det er ok, jeg lige delte den.

  2. Cathrine siger:

   Hej Sara (og Sarah),
   Det er mig en glæde, at I er med mig <3
   Jeg har allerede skrevet lidt om det kønsnormative i forhold til beklædning. Jeg synes nemlig en del babytøj er enormt stereotypt og kønsopdelt. Jeg tænker klart over ikke at lade mig diktere af, hvad andre tænker. Han får både strik med flæser, lyserøde bukser og hvide bodies. Og blå ting og grønne ting. Vi har ikke så meget at arve - der er heller ikke nogen, der har tilbudt, haha! Ét er at vi ingen drenge har i hverken venne eller familiekreds - det kan jo i princippet være ligegyldigt, hvis vi er ligeglade med, hvad han har på. Men det er jeg ikke, jeg gider bare ikke kun gå for det der er 'beregnet' til drenge.
   Det der med det selvbevidste - jeg skrev lidt om det her http://rockpaperdresses.dk/2018/05/gravid-uge-20-half-way-point/ i forhold til hvor meget man deler de små. Vi er ikke kommet det nærmere endnu, hvor meget han skal fotograferes og online – men jeg vil meget gerne undgå, at han bliver super selvbevidst og en ‘poser’ fra barnsben. Så det skal helt sikkert ske i små doser.
   Jeg er ikke typen, der køber Bonpoint og Kenzo og den slags. Jeg er faktisk ret ligeglad med mærker. Både hvad angår mig selv og ham. Men især ham. Jeg går mere op i kvaliteten; om det er bæredygtigt, økologisk og den slags.
   Jeg holder meget af, hvordan min farbror og tante har opfostret deres tre unger, de er så harmoniske. De ønskede sig tomme emballager fra morgenmad osv. til ‘købmandsbutik’ og det kunne jeg virkelig godt lide. Ligesom jeg også tænker, at tale om grænser for gavebeløb og gaveantal. Han skal selvfølgelig ikke mange noget, men jeg er ikke på overforbrug. Det er noget vi voksne skaber hos ungerne. KH

   1. Sara siger:

    Kære Cathrine og Sarah,
    Mange tak for jeres svar og perspektiver. Sarah, tak for dit pip 🙂 Jeg tror, du har ret i, at mange kvinder bliver ramt af den følelse. Når man bliver mor (og far) står man overfor nye valg, valg på en andens vegne, og man vil jo bare gerne at de får det bedste udgangspunkt, og det kræver selvfølgelig også, at man selv er bevidst om sine egne værdier. Måske er det her jeg nogen gange bliver usikker, for vi voksne skaber meget hos ungerne, som Cathrine skriver.
    Cathrine, det er nogle dejlige perspektiver – og jeg kan jo også allerede nu se, at din dreng får glimmer sko. Jeg elsker det. Og hvor er det dejligt vi kan blive inspireret hos vores nærmeste familiemedlemmer.
    Kh,

 2. Sara siger:

  Hej Cathrine. Du har på et tidspunkt spurgt ang. ‘tryk for at se indlæg’ vs. ‘Vis indlæg fortløbende’. Nu er siden ændret til at vise dem i fuld længde, i hvert fald de første par stykker. For mig er det irriterende meget scroll-arbejde, for jeg læser konsekvent aldrig de sponsorerede indlæg. Så jeg ville klart den model, du havde før. Bare lige lidt feedback 😊

  1. Cathrine siger:

   Hej Sara,
   det er et forsøg på at gøre siden mere dynamisk, og jeg har lige betalt en formue for det 😀 Det er sådan at de første par indlæg på bloggen vil være i fuld længde, og når der er gået et par dage, bliver de ‘foldet sammen’. Så der er nu tre modeller; fuld længde, stor thumbnail og lille. Der var en lille overvægt af folk, der ønskede sig ‘læs mere’ væk, så det her er et ret fint mellemsted, hvor jeg kan få alle til at mødes. Både dem der ønsker sig overblikket fra ‘læs mere’ og dem der ønsker sig fuld længde.
   Og så vil jeg lige sige, at det der med konsekvent aldrig at læse sponsorerede indlæg – der er faktisk ret fint indhold i dem med masser af tanke og ord. Når du nægter at læse dem eller give dem et klik, så nægter du faktisk også at støtte min forretning – helt firkantet sat op 🙂 KH

 3. Nanna siger:

  Dét var et virkelig dejligt indlæg- tak! Og god aften til dig☺️

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg så glad for Nanna 😀 GOD torsdag! KH

 4. Mie siger:

  Min mand har netop købt en miniprojekter af dette mærke: http://miroirusa.com/, hvis det er sådan noget lignende du søger. Den er smart fordi den er lille og kan kobles til telefon eller iPad, som jeg forstår det… Her var formålet også fodbold på storskærm, men den fungerede også perfekt til tegnefilm til børnene i sommerhuset😉.

  1. Cathrine siger:

   OKay, genialt! Og er den god i kvaliteten eller ‘fin nok’ til VM-sæsonen? Jeg påtænker nemlig lidt, at vi skifter fjernsyn ud på sigt med sådan en. Er den god nok til at være det primære? KH

 5. Tanja siger:

  Nu er jeg ikke selv der endnu, hvor jeg skal til at have børn (desværre) så om jeg kommer til at have problemer med fertilitet er ikke til at sige; men jeg er alligevel utrolig taknemmelig for at du er stået frem med din historie netop fordi jeg er blevet meget mere bevist om ting som ikke at presse på med spørgsmål som om folk ikke snart skal have børn, for hvem ved om de netop kæmper med det. Og så er jeg bare i det hele taget fortaler for at ting der er tabubelagte kommer frem og bliver talt om, da jeg selv kæmper med ting der også er tabu. Så TAK for dig! <3
  p.s. Havde først ikke set på billedet med isen at den ene var i et bæger så troede du stod med isen omvendt i hånden – altså med kuglen nedad, haha 😉

  1. Cathrine siger:

   Hvor er du bare kær Tanja, tusinde mange tak. Jeg er helt på linje med dig – færre tabu, jeg tror det giver lykkelige mennesker. TAK <3
   Det var Alona, der gerne ville have kuglen i et bæger og så vaffel on top, det har jeg sgu ikke set før, haha! KH

Send en besked