Top

Hverdagsglimt

17.07.2018
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Godmorgen fra Piemonte!
Adam ligger stadig og snuer, selv om den ikke går meget længere. Vi skal nemlig på markedet i dag i Arona, og der skal man ud af starthullerne. Vi er landet vel i Orta San Giulio og nød i går at tage den med ro, pakke ud og først forlade lejligheden henad 13.00. Alt i rette tempo – et langsomt et. Om lidt sætter jeg kaffen over, den slags italiensk kaffe, der brummer på komfuret og er sort som natten, og 08.30 hænger der en morgenmadskurv uden for værelset med det hvideste filonebrød og et par croissanter. Ostemanden blev rippet for tallegio og en anden stærk ost og på køl ligger også salami og lidt frisk frugt. Det er det dejligste sted og med udsigt over lago d’Orta (som jeg af uransagelige årsager havde fået ind i mit hoved var Como, men de ligger tæt heroppe; Maggiore, Orta, Como).
Før ugen kommer for godt i gang får I her glimt fra en rar sidste uge, som bød på noget mere arbejde end ugen før. Der havde jeg slappet lidt rigeligt i forhold til, hvad jeg skulle nå inden ferie, hehe… Men jeg nåede det meste. Og resten venter bare på mig, når jeg kommer hjem.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Vi tog ud for at fejre, at vi nu har under tre måneder til termin, syvende måned! Det går stærkt men i det store hele er jeg stadig ugeneret. Ja, mine fingre pølser og snurrer lidt i varmen, men det tænker jeg, manges gør. Det mest generende er egentlig at vågne dødtidligt hver dag, ligegyldigt hvor sent jeg er kommet i seng, fordi jeg skal tisse. Og så mine lægkramper. De er insane. Men jeg har skruet op for selvhjælpen og får fortsat magnesium, nu også kalium og så har jeg købt en magnesiumolie, som prikker i benene. Det hele har en stakket frist, og jeg nyder, hvor særligt det er at bære et barn. Vores barn. Det overskygger både fodboldspillerben og blære med egen agenda.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

To gode veninder til aftensmad på tagterrassen, og det skulle være nemt. Bobler og købemad. Jeg havde haft en rendedag, og de andre to ligeså, men i stedet for at aflyse aftalte vi, at vi bare skulle ses et par timer og hente mad. Og det endte med, at de kørte hjem klokken 23, hehe… Ingen tidlig aften men snakken gik om alt fra arbejde, karriere, livsforestillinger, fødsler, sexliv. Sådan en aften man føler sig energisk efter. Som om man har ladet batterierne op sammen over et par timer, og sådan plejer jeg ikke at have det i selskab med andre. Det var så opløftende! Vi kom hele vejen rundt, mens solen gik ned over os.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Min helt egen høst! Og større end jeg har fået de sidste fire år, haha, for af en eller anden grund har fuglene været lidt sløvere til at forstå det gode på blåbærbusken. Det plejer at være sådan, at jeg tænker “jeg giver dem lige en dag til”, og så er fuglene kommet mig i forkøbet. Men ikke i år. Og de var både søde og sure og mest af alt fyldt med stolthed og omsorg. At kunne gro sit eget – det er altså fedt! Der skulle gerne være endnu en moden høst klar til mig, når jeg kommer hjem.

Vi har aftalt at lave højbede på terrassen, hvis ikke det er for sent på sæsonen nu, så næste år. Måske af brædderne fra vores gamle sengegavl? Den passer alligevel ikke til vores nye store seng. Så har de brædder både ageret gulv engang, sengegavl og plantekasser. Det er da genbrug!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Inden ferie skulle jeg også lige nå at møsse mine niecer, så vi mødtes i Tivoli foodhall til kajkager fra Riccos. De kan virkelig ikke anbefales, hehe, helt tørre og trætte og for længst overskredet salgsdatoen, men selskabet var i top.

Det er altid med 110 km/t med de to små madammer. Det bliver helt skørt at få en drengeenergi ind i familien som noget nyt. Gad vide om han bliver en vildbasse eller rolig som os? Min zoneterapeut/healer (yes she is) sagde pludseligt forleden, at jeg ikke skulle være nervøs for, om han passede ind (det er jeg nu heller ikke), for han var en lille Adam, helt rolig og god. Jeg tager ham anyhow.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Apropos, se ham lige. Sød og mild. Meeen for dem der kender ham rigtig godt, også et temperament, I promise. Ja man skulle ikke lige tro det med de store blå øjne der, hehe, men der gemmer sig bestemt også en mening og en stemme derinde! Men han er nu rar, og vi griner, tit, og hver aften hører vi John Mayer på den lille højtaler, vi har, så han får en godnatsang helt fra start. En af vores yndlingssange.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Jeg er fascineret af solsikker pt. De har en barnagtig uskyld over sig. Som store smil på stilk. Jeg havde lyst til at tage et bundt med hjem, men når afrejse var et par dage foran os, så gav det ingen mening. Men jeg må retur, når vi når hjem igen.

Til de af jer der spørger til mine to Faithfull-kjoler – jeg har købt dem på Asos. Emily har advaret mig mod at købe på deres webshop, da shipping og fortoldning er en ordentlig mundfuld. Så jeg nøjes med det lille kuraterede udvalg på Asos (reklamelink).

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Og inden vi sad i lufthavnen søndag, var jeg et smut i Vejle sammen med Adam til fødselsdag hos min bedste ven. 30 år! Der var grill, drinks, chokoladefontæne (seriøst, et godt partytrick – frisk frugt, spyd og chokolade i lange baner – sommerversionen af osteraclette).

Kjolen havde jeg købt for længst i en størrelse større end normalt og tiltænkt et bryllup den 1. september. Men ehm… Det skulle altså være nu. For hvad jeg ikke havde taget højde for, da jeg købte, var, at stoffet jo ligesom lister nord på i takt med udvidelsen af bæltestedet. SÅ det var nu eller slet ikke. Og så må jeg tage det til den tid, hvad jeg så skal have på. Mon ikke jeg finder en løsning. Pæn var den i hvert fald, kjolen – jeg så i min søgen efter den online, at Boozt giver 20 % ekstra på udsalg i indtil i morgen ved køb for 499 kroner, reklamelink).

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, hverdagsglimt

Sådan tager vi os ud, ti uger adskilt. Jeg er meget taknemmelig for, at vi deler noget af rejsen. Hun med forventeligt lidt mere smuk og rund mave end mig, så jeg kan se, hvad jeg skal glæde mig til. Hun bærer maven så flot, bare lige der, en bold foran. Det gjorde hun også i første graviditet. To små drenge, skal vi have, og jeg håber, de får ligeså meget glæde af hinanden, som vi har, trods et par bælter og broers afstand. Vi må lære dem at facetime!

15 kommentarer

 1. Lyder som en herlig feriestart – hvor kunne jeg dog godt spise noget med tallegio (hvornår kunne man ikke det?)😍
  Og hvor er sidste billede sødt – jeg synes bestemt I er nogle flotte preggofrøkner, begge to 💃🏻

 2. Nanna siger:

  Måtte lige le! Jeg prøvede selv Ricco’s Kajkager for et par uger siden og blev virkelig skuffet. Tør, kedelig og egenligt ret smagsløs. Æv!
  Rigtig god ferie 🙂

 3. Trine siger:

  Åh, jeg kan ikle lade være med at være bare en lillebitte smule misundelig, hvis du “kun” skal op og tisse tidligt om morgenen. Jeg er oppe at tisse 3-4 gange hver nat (hver anden time), og jeg er kun 18 uger henne😂 Jeg prøver at fortælle mig selv, at jeg øver mig i afbrudt søvn, inden den lille babydreng kommer og afbryder den for mig.

 4. Tina siger:

  Du er så smuk gravid:-)

 5. Gitte siger:

  Åh, nu er jeg nysgerrig på, hvilken John Mayer sang, I spiller for bettefyren hver aften! Hvis du vil dele den (selvfølgelig ret private) detalje, vil jeg blive så glad. Knuselsker John Mayer <3

 6. Emilie siger:

  Det er helt vildt, som Adam ligner Ruben Søltoft. Har han hørt den før, eller er det mig, der er helt gak 😀

  1. Cathrine siger:

   Haha, det må være Ruben, der ligner Adam, nu han er så gammel en mand 😛 Jeg tror, han har hørt det før, og også Barney fra HIMYM! KH

 7. D siger:

  Vil du dele hvem din zoneterapeut/healer er? Jeg er desværre lige gået igennem en spontan abort i uge 7+6 og kunne godt bruge at gøre noget godt for mig selv.. <3

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg ked af at høre, D, send mig en DM på insta <3 Kram til dig

 8. Signe siger:

  Du ved det sikkert allerede – men vigtigt du bliver fulgt ift blodprøver når du tager kalium. Det kan have indvirkning på hjerterytmen ❤️
  Mvh
  Sygeplejersken

 9. "Dorthe" siger:

  Du må bære over med mig og ignorere spørgsmålet, hvis det er alt for personligt/privat – jeg er bare lige “nysgerrig Dorthe”, der prøver at holde styr på bloggens persongalleri :-). Jeg har læst med i maaaange år – i nogle perioder mere sporadisk end andre – og jeg kan huske, at “Bedste ven B” blev nævnt en del en overgang for nogle år siden- er dette B eller en anden tæt veninde? 🙂
  Kæmpe god sommer og god ferie syd på!

  1. Cathrine siger:

   Hehe, du må gerne være nysgerrig 😀 Jeg har ligesom to rigtig nære veninder, en fra mine unge år – B – og en fra min studietid, Tanja <3 KH

 10. Ditte siger:

  Ih hvor jeg håber at kunne komme med et tip, der får dine lægkramper til at forsvinde😄 Lux håndsæbe under lagnet i fodenden af sengen. SKAL være mærket Lux (den billige fra Netto). Jeg grinede, da jeg hørte det gamle husmoderråd – men ikke desto mindre så stoppede mine graviditets kramper fra den ene nat til den anden, da jeg puttede et stykke Lux håndsæbe i en strømpe og så ind under lagnet. Bum!
  Kh & god ferie ☀️🇮🇹

  1. Caroline siger:

   What, det lyder helt vildt!

 11. Caroline siger:

  Jeg skal til et bryllup i midten af august, og jeg tænker, at jeg må købe en kjole et par dage før, så jeg er sikker på, at min gravide mave kan være der, ha ha. 😉 Jeg har et godt øje til de lange kjoler fra Sidsel Edelbo – de har et snit over maven, så det kunne nok blive fint. 🙂 God ferie!

Send en besked