Top

Hverdagsglimt

10.12.2018
Skabt af Cathrine

Denne her uge kan umuligt starte ligeså meget på toppen, som sidste uge. Den fik ikke for lidt i mandags med bobler og bryllupskage. Det lugtede slet ikke af mandag, selv om mandage nu slet ikke har så dårligt et ry, når man er selvstændig. Og smider man en (semi-)barsel oveni, så er mandag ligeså meget fest, som onsdag og torsdag. Men i dag er trods alt noget mere hverdag. Sundhedsplejerske klokken 12.00. Juletamtam hos Social Zoo. Og generel nedtælling til at Adam går fra.
Det glæder jeg mig så uendeligt til. Både så jeg kan arbejde lidt mere koncentreret – jeg forestiller mig et par timer hver dag, hvor Adam hygger sig med Eddie. Salmesang. Gåtur. Hvad han har lyst til. Og så kan jeg være mig om computer. Det bliver virkelig virkelig godt! Lad det blive snart – men indtil da hygger jeg mig så glimrende selv! Se bare sidste uge!
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bryllup the book

Sikke et overflødighedshorn! Det ligner næsten et maleri, ikke?

Vi har arbejdet på denne her lille bandit i over et år, fire mand. Og selvfølgelig skulle det fejres. Bordet dér var blot et ‘skuebord’ som Emily kaldte det. Blot til pynt – men kagen ganske spiselig. 

Vi var ærligt lidt nervøse for, om der ville komme nogen. Jeg ved selv, hvordan december er proppet med gøremål og gode intentioner. Men så regner det. Eller også er man helt fladmast. Men folk kom! Venner, familie, kolleger. Og vi kunne ånde lettet op og tage imod kram og roser for bogen. Og så er det i øvrigt SÅ syret, at se bogen hjemme på jeres sofaborde. At et lille stykke af mine tanker og idéer (og resten af pigernes) ligger hos jer. Jeg håber virkelig, den kan bruges. Man bliver så absolut ikke rig af at skrive bøger i Danmark (med mindre man hedder Jussi Adler-Olsen – men der valgte vi vidst forkert genre), så det er ikke gjort for at tjene en masse penge men af ren og skær lyst. Og det håber jeg, den oser af. Lyst og kærlighed. Til fester, vore mænd og hinanden.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bryllup the book

Det var ærligt talt liiidt presset at have ham her med, og den første halve-hele time oplevede jeg ikke det store af festlighederne. Og kæmpe pyt til det. Jeg fik ham puttet, og det var så godt for ham.

For alle jer der spørger til ham fortsat, vores besøg hos Babytjekket osv. Den sidste uge har vi virkelig haft en anden baby. En baby glad for lur (på mere end 30 minutter). En der kan ligge lidt for sig selv på et aktivitetstæppe. Han græder mindre, smiler mere. Jeg føler virkelig, han er blevet mit lille menneske, som kender mig og jeg ham. Det er ret fantastisk og en udvikling i ham, som gør mig så stolt og glad på hans vegne. Det er som om, han er landet.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bryllup the book

Jeg var inviteret til event på en af mine stamcafeer; Les Trois Cochons i sidste uge i forbindelse med Isabel Marants kollektion af primært flotte røde læbestifter for L’Oréal. Lige dét event kunne jeg overskue, nu det var fem minutter hjemmefra. Men det er nu ikke derfor, billedet er med. Jeg syntes, den der gren over bordet var SÅ god inspiration til julebordet. Jeg spurgte Adam, om han kunne hejse en op over bordet, og det lød sørme, som om han kunne lokkes. Nogen gange kan man blive helt overrasket over egne evner, haha!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bryllup the book

Risengrød på pølse. Bevares, det kan laves billigt og nemt selv. Men nu mine arme er svært begrænsede pt. så ser jeg ingen skam i at købe en (plastik-)pølse med grød i fra Irma. Den er jo øko. Selv om det ærligt indrømmet føles sært at klemme grøden ud, sådan lidt… Væmmeligt. Egentlig.

Hjemmelavet ser den ud. Og jeg har fundet på et nyt trick i år. Læg en smørklat lodret ned i grøden, og skub den i skjul med tommelfingeren. læg så en ny smørklat vandret oven på den. Så ser det slet ikke så griset ud, som det egentlig er. Og skal være. Plastikpølsegrød med camou-smør.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bryllup the book

Det er lige før, jeg skriver #bliss. For jeg var lykkelig i onsdags. Min svigermor kom ind for at trille Eddie en tur i barnevognen. Så jeg kunne få massage. Og han sov uafbrudt. Bagefter trillede vi hen på Meyers, hvor vi spiste frokost. Stadig sovende baby. Indtil han lige skulle skiftes og ammes, inden vi gik. For at vi så trillede ind ved siden af hos bageren til en kop kaffe. IGEN sovende. Så lige en lille amning. Og så hjem med ham i vognen. hvor han gudhjælpemig sov igen. Han har aldrig i sit liv sovet så meget på en dag.

Og det dumme ved det er, at man alligevel ikke helt kan koncentrere sig uden ham, for så 1) tjekker man konstant babyalarm op til øret, eller 2) går ud til vognen og kigger til ham – sæt nu babyalarm ikke dur. Get a life.

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bryllup the book

Jeg har bare ventet på, at det blev jul med den sofa, haha! Perfekt!

Og hey – det der er min evighedsadventskrans, nu flere af jer spurgte til den forleden. Sidste år drømte jeg hedt om en Poppy Kalas, uden at få købt – den er trods alt til den (vældig) dyre side. Men i år! I år skulle det være – for den holder også næste år. Og næste år igen og lige indtil jeg ikke gider mere. Men hvornår skulle man ikke gide en rød adventskrans? Instant classic! Den går jo aldrig af mode. Så mit “pris pr. brug”, som er min måde at retfærdiggøre dyre ting går O P op!

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bryllup the book

Og så sluttede vi ugen med Chris og Chris-besøg (og de kom sørme med Juno-bagværk). God damn it, det er godt. Sådan virkelig, virkelig godt. Det giver al go mening, at der stadig kan være så frygtelig meget kø foran den biks. Guffelas altså. Søde mandag, send mig en kardemommesnurre. På forhånd tak!

4 kommentarer

 1. Kaja Paulsen siger:

  Der mangler lidt tekst lige inden det første billede… skal jo have det hele med ☺️☺️☺️ Elsker disse indlæg

 2. Helene B siger:

  Hej Cathrine,
  Lige et tip til de armeløse og travle, der gerne vil have hjemmelavet risengrød (ikke at jeg skal sige noget dårligt om din pølse). Min svigermor lærte mig at putte mælk+gryn i en stegepose, knude på og så ned i en stor gryde med kogende vand. Så passer det sig selv i 45-60 minutter. Herefter hælder du vandet ud, putter grøden i gryden med salt og rører lige et par omgange til den har din foretrukne konsistens. Det er lækkert og hjemmelavet, men tager kun 5 minutter i arbejdstid til sidst 🙂
  Kh. Helene

  1. Cathrine siger:

   Det er virkelig, virkelig smart! Pose-grød! Måske bedre end pølse-grød? Det må prøves 😀 KH

 3. Emilie-Sofie siger:

  Hej Cathrine,
  Det lyder som om du havde en helt fantastisk oplevelse til massagen. Kan du fortælle hvor det var henne? 🙂

Send en besked