Top

Hverdagslykke og smil i vaser

01.09.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff

annonce i samarbejde med POSY

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff

fotos af Julie Bjarnhoff

Nogen gange har man lov til at føle sig ægte heldig. Det kan være små ting, som når min mælk skummer ordentligt, før jeg hælder den i kaffen. Når jeg er hjemme, når postbudet kommer. Når man finder et åndehul til lidt selvforkælelse. Eller som i tirsdags, hvor jeg får lov at agere vært til den smukkeste middag. Især den slags middag, man slet ikke skulle stå for at arrangere selv, men bare tropper op til med overskud og læbestift på. Ikke den slags overskud jeg som oftest selv mønstrer, når jeg har gæster – der går jeg typisk i bad kort før gæsterne kommer og lægger makeup mens ringeklokken bimler.
Posy havde taget sig af det hele. Det var den nemmeste måde jeg nogensinde har været vært på. En baggård i mit hood var fundet, et virkelig sejt hold kokke (Hjemsøgt – de kan anbefales til middag og fest) booket, og så havde blomtertryllerne pyntet op med blomsterbuketter til en drøm af en middag. Lyskæder, gammelt mikset stel. Alt jeg skulle gøre var at skrible et par navne ned til, hvem jeg godt gad treate med god mad og så holde en velkomsttale.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff

^^^I selskab med den ene af mine to seje agenter, Barbara

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Der var nye ansigter, velkendte ansigter og rigtig gode venner iblandt. Og da jeg slog på glasset og skulle åbne munden, blev jeg pludselig en smule nervøs. For her stod jeg foran seje kvinder, et par kvinder fra et mediebureau, min agent og holdet bag Posy. Det hele var bare så fint, og jeg blev helt beæret og taknemmelig over at få lov. At fejre dejlige kvinder med god mad og forkælelse. Mødre, business ladies, iværksættere. Jeg blev i et split sekund ramt af min egen taknemmelighed over blomsterhavet og en smuk sommeraften. Dén sommeraften vi måske fik. Og gode mennesker var her. Sammen med mig. I det her øjeblik.
Men i virkeligheden var jeg jo slet ikke omdrejningspunktet. Center of attention. Det var blomsterne. Og det er dét, der virker for mig, når jeg holder taler. At skubbe fokus væk. Jeg tænkte på, hvornår jeg sidst modtog blomster. Og sidst var efter min operation i juni. Blomsterne væltede ind og dannede et trøstende hav omkring mig. Og med det minde i baghovedet lød det nogenlunde sådan her

Man siger, at smilet er den korteste vej mellem to mennesker. Men naturen kan også. Blomsterne. Naturens brede smil. En buket blomster er ligeså universelt som et smil. Vi giver en buketblomster, når ordene kan være små, når de har brug for et udråbstegn. Som en forsegling på, at vi mener det. Som et undskyld. En kondolence. Et til lykke. Et jeg elsker dig. Blomster trøster, glæder, varmer, havde de stemme, kunne de råbe hurra! Og det er derfor, jeg elsker dem. De er min genvej til smil og glæde – og de kan træde i stedet, når jeg mangler ord.

Blomster har så meget kraft og stemme, at det var en fornøjelse at se pigernes ansigter lyse op, da jeg sagde, at de skulle tage en blomsterbuket med hjem fra bordet (et tip i øvrigt med blomsterbuketter på bordene til bryllup – lad gæsterne tage en buket med hjem som minde). Og det er også derfor, jeg er så glad for at arbejde med Posy det næste stykke tid. Sprede lidt hverdagslykke og -glæde i mit eget liv.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Den næste måneds tid skal jeg teste min tese – om lykkebarometret stiger, når der står en frisk buket på bordet. Jeg har signet mig op til et ugentligt blomsterabonnement, og af de tre varianter; nordisk, klassisk og mark så faldt valget på den sidste. Markblomster. Naturen, som den er vildest. Jeg tror virkelig, at det gør en forskel. Især når man ikke skal vente på at få dem af sin kæreste, haha! Nu kommer blomsterbudet selv og lægger dem på dørtrinnet. Det glæder jeg mig til!
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
This Tuesday I had the pleasure of inviting 22 beautiful, creative, cool, hard working, loving, caring women to a real treat. Women I admire, laugh with and some I really want to get to know.
They chose to spend the one and only summer night we got this season with me, even though it was a school night. And Posy, a subscription based flower dealer, even did all the hard work. Making sure of the setting. Finding the right venue, setting the tables, getting a handle on the catering. Putting fresh and beautiful flowers in every corner of the yard, the bathroom, everywhere.
All I had to do was host. And as host I decided to do a small speech. To share just a tiny bit of my love of flowers. You know, not too long ago, back in June, after my ectopic pregnancy I received so many flowers. And even though they couldn’t heal my wounds, they made me smile. And that was I all I needed at the time.
With that memory in mind I said something like this:

You say that the shortest distance between to people is a smile. And nature’s got it’s own version. Flowers. The brightest, widest smile you can think of. A bouquet of flowers is just about as universal as a smile. We give them when words are inadequate or when they need an exclamation point. Like a seal to show we mean it. They can apologize, offer condolences, say congratulations. Maybe a simple I Love You. Flowers comfort, spread joy, warmth and if they had a voice of their own they could shout HOORAY! And that’s why I love them. Their my short cut to a smile, to happiness, and they sometimes speak when I have no words.

So the next four weeks I am going to challenge my sense of happiness. Try to prove my thesis; flower make me happy. Every week I’ll receive a bouquet and I’m going to test if and how it makes a difference.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Posy, Julie Bjarnhoff

11 kommentarer

 1. Øj, er du vimmer, hvor ser det fuldstændig fortryllende ud! Og må jeg lige pointere, at dit nye layout er spot-on. Du har fuldstændig ret med blomster – jeg måtte lige gemme dine ord på min computer. Smukt formuleret. God weekend!

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det GODT at høre Pernille, tusinde tusinde tak fordi du lige skriver. Jeg er også selv så glad og spændt over det. God weekend! KH

 2. Anne siger:

  Ikke for at være emsig eller noget, men mangler der ikke et annonce-mærkat somewhere i toppen af det her indlæg?
  Hav en dejlig weekend med alle dine skønne blomster 🌸🌸

  1. Cathrine siger:

   Hehe, det er da så godt! Ikke at være emsig, haha, det er nederen, men men godt spottet og godt, at du skriver! Det står på forsiden, ikke? Henover billedet? Før du klikker dig ind på indlægget.
   Men det skal også stå i toppen af indlægget – dog på en ny måde, hvor det kommer helt i top før noget indhold begynder, så det er tydeligt før man scroller. Det er måske ikke gået igennem begge steder. Hm… Det er i hvert fald en fejl, for selvfølgelig skal det også stå på indlægget. Det fikser jeg så hurtigt, jeg kan få teknikere på! KH

   1. Anne siger:

    Jeg har lige tjekket – man kan godt se det på forsiden, hvis man først går ind på http://www.rockpaperdresses.dk, men hvis man går ind gennem bloglovin, popper der ikke noget frem. Det er nok der, den er gået galt ☺️☺️
    Den nye blog er så fin, btw!
    Hav en dejlig weekend 🌸

    1. Cathrine siger:

     Hm… Det skal jeg simpelthen have en tekniker på, for det skal man kunne se! TAK fordi du tipper mig Anne! Dejlig weekend til dig! KH

 3. Helene B siger:

  Hej Cathrine.
  Du gør bare alting så godt og gennemført. Du rører mig ofte til tårer med dine ord og dine fine perspektiver på store og små ting i livet. Et af de første indlæg jeg læste hos dig, var det, hvor du sammenligner forhold med sko. Jeg stortudede fordi det ramte lige midt i mig og nogle af de ting der rumsterer oppe i mit hoved. På mange måder identificerer jeg mig med dig, og på andre er jeg helt anderledes, MEN jeg ser vildt meget op til dig, og du giver mig mod til at tage mange spring (fx med tøj!). Dit nye design er mega sejt, og du er så vild at du tager chancer, er grundig og kæmper (længe) for, at tingene er gode for alle. Jeg synes det er vildt, at du vil køre bloggen uden reklamer, for selvfølgelig er det irriterende, men du skal jo også leve. Og jeg overlever bestemt nogle reklamer for at kunne blive ved med at læse dine sjove, spændende, rørende, underfundige, provokerende, interessante skriverier!
  Bliv endelig, endelig, endelig ved med det du gør, for du er vildt sej til det!
  Kæmpe knus Helene

  1. Cathrine siger:

   Hvor er jeg glad for, du fandt mig Helene <3
   Og sikke vanvittigt flotte og kærlige ord, du giver mig. Tusinde tak - det er nærmest ikke engang dækkende.
   Den bliver i hvert fald uden bannerannoncer, men de sponsorerede indlæg fortsætter. Dem ELSKER jeg at lave, det er så sjovt at få udstukket en ramme at skrive ud fra. En god udfordring for sådan ens om mig, der elsker at skrive.
   TAK for alle roserne og for de søde tanker min vej. Masser af kram til dig! Kæmpe knus lige tilbage

 4. Nina NF siger:

  Nuiiii lille Lily midt mellem alle de andre fine blomster <3

  1. Cathrine siger:

   Jaaa, lille dygtige mus var stille under hele arrangementet, sov bare igennem <3

 5. Ej, hvor ser det bare smukt og magisk ud, lige der i en baggård, fyldt med smuk natur! Der er vitterligt intet som blomster, der kan gøre en glad helt ned i maven.
  Det er også super fedt, at flere blomsterforhandlere er begyndt med abonnementer på ugentlige buketter!
  Jeg selv bor pt på hostel i London, og overvejer stadig kraftigt, om ikke jeg skal investere i en vase og købe blomster til værelset, haha. Det siger bare lidt om, hvor meget glad blomster gør mig!
  Tak for endnu et velformuleret og reflekteret indlæg fra din hånd. Og dit nye design er blevet så fint og gennemskueligt!
  God søndag! <3

Send en besked