Top

Hvordan finder man sin yndlingsmascara?

21.01.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand — Annonce

Min svigermor havde nær fået kaffen galt i halsen forleden, da hun så mig i fjerneren forleden. Den kampagne vi skød i oktober på årets første kolde dag, i stiv kuling på Amalienborgs slotsplads i det rene ingenting (altså ikke nøgne, men uden passende vanter og uld).
Det var en hel fabelagtig dag! De sejeste tre kvinder fra Skandinavien, som jeg havde mødt på Cannes-festivalen. Et kæmpe team af ekstremt dygtige folk, som havde hver deres vigtige opgave. Alt fra at stå klar med en vatpind og fjerne løbsk mascara i den stive kuling (pænt vigtigt den sidder i skabet, når nu ALT handler om mascara) til lyd, lys, reflektor (sådan en flad. skærm med en sølvside, så du får ekstra sol i face – umulig at folde sammen i øvrigt, så meget at der er et ton tutorials til how to på YT, haha!). Til “manus” selv om vi ikke skulle sige noget – men ret vigtigt, alle skud kom i kassen.

I samarbejde med L’Oréal

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Og resultatet blev en masse små videoer og billeder – måske I har set dem? De skulle hænge i alle Matas’er og vist også være i fjerneren? Og på instagram? Mit yndlingsbillede fra kampagnen er det under her. Jeg skulle ‘represente’ Telescopic, som er den mest solgte L’Oréal-mascara i Danmark.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Det var faktisk virkelig svært – både den skydning, men også i søndags, da Adam skulle hjælpe mig med et par mascara-billeder. De er så god damn tiny jo, de vipper, haha! “Kig lige ud… Nej… Drej hovedet lidt… Kig på mig… Kig op… Nej ligeud, hold den der… Hold den der!”
Men det lykkedes. Kampagnens fokus er mascara, og hvis der er et makeupprodukt som er helt afsindigt individuelt, hvad der fungerer, så er det nøjagtigt den. Mascaraen. Både hvad angår det look, man vil have. Og ens egne vipper og håndelag.
Nogen elsker de store børster, andre små. Nogle gummi og andre de gammeldaws med “hår”. Nogen bruger slet ikke mascara men får fyldt vipper på eller blot farvet deres egne. Men jeg forestiller mig, at det må være det makeupprodukt flest bruger, hvis de bruger noget. Det var i hvert fald mit første produkt nogensinde at købe –  hvis ikke jeg husker forkert, så var det Last Architect fra L’Oréal.
Et godt udgangspunkt kan være at se på, hvad man gerne vil understøtte –  har man lange vipper, så giv den fuld æde og endnu mere af det, så de virkelig står frem. Så får man wow-effekten. Eller – omvendt, giv dem det de ikke har, volumen fx, og så får man “opblødt” looket lidt. Men rigtig meget handler om at prøve af. Få en mascara i hånden, er ens øjenomgivelser små, så er det måske rart med en lille diskret gummibørste, så man ikke har mascara over alt. Der er absolut en mascara til de fleste.
… Og husk så endelig at lade mascaraklatter tørre helt ind, før du fjerner dem. Så smatter de ikke ud, men går let og elegant af huden.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oreal Paris
Jeg holder af masser af fylde, de skal være så sorte som mulige! Jeg har i årevis brugt varmtvandsmascara men er det sidste halve år gået mere og mere over til almindelig. Jeg elsker stadig konceptet, men er blevet mere opmærksom på ikke at hive så meget i øjenomgivelserne, som er så sarte (ingen grund til at fremskynde aldringen). Jeg bruger den dog på de mest våde dage, når vi er ude. Men ellers bare almindelig klassisk mascara.
Og på det punkt holder L’Oréal sgu bare. De laver sindssygt gode mascaraer, som ikke drysser, og den jeg har anbefalet til allerflest, som er min klare favorit, er med herunder.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oreal Paris
Denne her lille guide er også meget fin, men eftersom alles vipper er super forskellige – vi lagde endda selv mascara på dagen for shootet, da man ligesom bare kender dem bedst selv… L’Oréal har også lavet en lille guide til at finde den rigtige mascara, den er her.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand

Gæt mit øje, haha!  De bruger i øvrigt ingen falske vipper til sådan en kampagne eller fikser i photoshop. Det er ægte, skæve, vipper.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oreal Paris

^^^her er Paradise!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oreal Paris

^^^Telescopic

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oreal ParisSÅ! Hvad kan de?
… Fra toppen af har vi klassikeren; Volume Million Lashes. Det her er jo the Hollywood look. Volumen, volumen, volumen. OG definition. Det kan man også se på gummibørsten, synes jeg. Du kan virkelig bygge vipperne op, når du bruger den. Ret date night-agtig.
 Og så kommer: Telescopic, som er den mest solgte mascara i Danmark. Det synes jeg faktisk, giver al god mening. Den giver længde, er diskret og ikke for meget, naturlig uden at være malet på. Den er sådan ret on point med, hvordan vi danske kvinder ofte arbejder med makeup  – helst så naturlig som muligt. Den har en ret tynd lille gummibørste, som gør man virkelig kan arbejde den ind mellem hårene og få defineret hver en vippe og give den længde.
… Så er der Paradise, som giver volumen – men på en måde sådan et lidt “fjeret” look, synes jeg. Den definerer ikke som Telescopic men giver mere sådan et fyldigt og diskret look. Vi er ikke ude i kunstige vipper, og farven er ikke så intens sort. Den ligner mine egne vipper, bare lidt mere markante. Børsten fylder noget mere, og man kan godt se, at den er mere “tilfældig” end med præcision for øjet.
…  Og til slut Bambi Eyes – den og Telescopic er typisk dem, jeg skifter imellem. MenBambi Eyes må jeg sige er en my tættere på mit hjerte, den er FABELAGTIG (og den mest solgte i Sverige, der er de sgu bare lidt mere umf! med hår og makeup). Den er så out there. For mig gør den faktisk lidt af det hele: Den løfter vipperne, men kan også arbejdes op og give volumen. Og børsten er så god til at separere dem – omend den er større, og jeg altid klatter lidt på øjenlåget, hehe… Jeg får virkelig ofte spørgsmål til mine vipper, når jeg har denne her på.
… Og vil I gå lidt mere nørdet til værks, så er der en artikel her om børster og forskelle!
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oreal Paris

til min højre herunder; Volume Million Lashes – og til venstre: Bambi Eyes… Fanme flotte begge to, hvis man må sige det!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, L'Oreal Paris
 

10 kommentarer

 1. Karoline siger:

  Det tog mig nogle år at finde min y-mascara – men de seneste 10 år har jeg sværget til Volume Million Lashes! Jeg synes nemlig, gummibørsten gør den så nem at lægge pænt i en fart ✨

  1. Cathrine siger:

   Det er altså skægt – man bliver så trofast, når de bare spiller! 10 er længe, men Volume er også virkelig god. Hvis du skal prøve noget andet, så må du næsten prøve Bambi Eye – den kan virkelig også noget. KH

 2. C siger:

  Mascara er virkelig makeup for mange.
  Jeg er helt omvendt af, hvordan de fleste bruger makeup. Jeg har hørt mange sige, at mascara er ligesom det mest vigtige, så er alt andet sekundært.
  Jeg er bare aldrig faldet for mascara. Jeg synes det er for tæt på et fugtigt og sart område.
  Så jeg bruger både brynstreg, conciler og rouge(og ofte læbestift), men ingen mascara og det er ret sjovt, hvor ofte folk tror jeg ikke bruger makeup, bare fordi mascaraen mangler.
  Det synes jeg altså er lidt spøjst 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er altså skægt!! Farver du vipper eller lader du dem fuldstændig være? Jeg havde også et års tid i gymnasiet, hvor jeg slet ikke brugte mascara. Vi havde været på skitur, hvor jeg skippede det, og så havde alle jo ligesom set katten, så jeg droppede det bare efterfølgende. Men jeg elsker det fokus på øjnene og løftet det giver. Dog har jeg ikke været på Extensions. Prøvede det en gang, da hypen startede – shit noget makværk efterfølgende, når de begyndte at falde 😀 Det skabte virkelig et behov, der skulle opretholdes. KH

 3. Anne Sofie siger:

  Kære Cathrine,
  Nu har jeg efterhånden læst hvert et indlæg, du har skrevet i 6-7 år (okay tæt på i hvert fald), og nu bliver jeg nødt til (endelig) at smide en kommentar. For hold nu op, hvor er jeg imponeret over, hvor gennemarbejdede, æstetiske og professionelle, men personlige dine sponsorerede indlæg er. Det er helt vildt – ja, og for mig endnu bedre end en guide i et (ellers også skønt) dameblad. Du formår bare at give det en ekstra dimension.
  Hatten af for dig. Og ned i Matas med mig i morgen og smide en ‘Bambi Eyes’ i kurven.
  Bh

 4. Laura siger:

  Med alt andet hudpleje og makeup bruger jeg svanemærket og allergimærket, men lige med mascara så duer L’oreal altså bare allerbedst for mig. Da jeg blev gravid købte jeg en dyr “grøn” mascara… smed den ud den anden dag, for jeg bruger den sgu alligevel ikke. Den gav mig klumpede vipper og mascara under øjnene. Jeg tror jeg har brugt telescopic de sidste 5 år mindst. Den er bare bedst på mig og holde længe uden at drysse og satte ud i løbet af en dag. TIl jul var jeg modig og ønskede mig den nye Unlimited og den er jeg også virkelig glad for. Jeg foretrækker åbenbart en mindre gummibørste på min mascara 🙂 Megen altså, det er sgu efterhånden sjældent der overhovedet kommer mascara på efter jeg blev mor i maj. I starte orkede jeg det ikke og nu er jeg så vant til mit mascara løse fjæs at jeg ikke gider bruge tid på det særlig tit 😉 hehe. Ellers bruger jeg altid mineralpudder, bukker vipper og en hvid streg (synes ligesom den åbner mit øje lidt op). Og så farver jeg bryn med jævne mellemrum! Den helt hurtige mor-rutine når utålmodig baby venter!

 5. Louise siger:

  Jeg bruger Paradise Extatic i øjeblikket, som virkelig er et godt alternativ til min ynglings mascara Lash Queen fra Helena Rubenstein. De har nemlig begge (næsten) samme form på børsten, som er timeglas formet. Det er altid det jeg går efter ved en mascara + det skal være en gammeldags børste og ikke en gummibørste. Haha. Det er uden tvivl det der virker bedst for mig 🙂

 6. Lene siger:

  Et spørgsmål: Jeg er ret hysterisk med kemi og sådan, og kører altid min kosmetik osv. en tur gennem Kemiluppen fra TÆNK. Nogle gange består Loreal ikke testen. Ved du, hvordan Loreal forholder sig til skadelige stoffer? Jeg har indtryk af at det også er noget, der ligger dig ret meget på sinde, så måske kan du hjælpe? På et tidspunkt havde Loreal nemlig en god vandfast mascara, der var uden skadelige stoffer, men den er nu pist væk fra hylderne 🙁

 7. Sabrina siger:

  Kan du anbefale nogle gode varmtvandsmassaraer? Jeg har ret sarte øjne, som løber i vand stort set altid når jeg er udenfor. Derudover cykler jeg meget, og der er en almindelig mascara total no go, da den bare ender på kinderne. Jeg bruger altid vandfast mascara, men det er aldrig lykkes mig at finde en som er god. De er alle svære at putte på flot, og endnu mere svære at få af igen. Jeg føler det slider meget på mine øjnevipper ☹️

  1. Nina siger:

   Jeg er nok lidt sent ude med mit råd, men jeg sværger til Glossiers Lash Slick mascara. Det er en varmtvands mascara som har en super god holdbarhed i min erfaring. Lige som dig har jeg et problem med at mine øjne løber i vand eller jeg kan svede hvor andre mascaraer ender på kinderne eller over øjnene, men det synes jeg ikke denne her gør. Tidligere lagde jeg et tyndt lag vandfast mascara udenpå min normale mascara men det behøver jeg ikke med denne ger. Den giver også en fin længde og prisen på 120 kr synes jeg også er fin. Eneste “problem” er at den kun kan købes online, men så får man også en fin makeuptaske med i en god rejse/arbejdstaske størrelse.

Send en besked