Top

Hvordan man får den flotteste hud? Rens, rens, rens!

20.05.2018
Skabt af Cathrine — Annonce

ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff

translations by Camilla
fotos af JULIE BJARNHOFF, annonce i samarbejde med BIOEFFECT

Gårddag i stillestående luft og høj sol. Jeg er helt mør. Og vaaarm. Jeg plejer at være en knokler til den årlige gårddag, men i år har jeg taget den med noget større ro. Men jeg er stadig træt og varm.
Da jeg til slut vandede planter røg tutten af vandslagen af, og det resulterede i et mindre udendørs bad af mig på den knapt så luksusagtige måde, men rart var det alligevel. Lige at blive kølet ned, selv om det var en fjumsefejl. Man kunne også i stedet spise is for at holde sig nedkølet – det tror jeg må være belønningen for det hårde arbejde til slut.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff
Min hud har de første tre måneders tid af graviditeten opført sig ganske pænt trods hormonraseri. Meeen for en lille måneds tid siden begyndte lidt irritation på hagen og ved næsen (I kan stadig se lidt på billederne her), og så besluttede jeg mig for, at det var tid til en ansigtsbehandling (det var faktisk en Bioeffect ansigtsbehandling – og det var altså ikke sponsoreret på nogen måde, jeg bookede og betalte selv, jeg er bare fan af produkterne).
WAUW, min hud var vild efterfølgende! Men da jeg lå på briksen spurgte jeg også  kosmetologen til mine ujævnheder – hun kaldte det for hormonelt betinget dermatitis – meget, meget almindeligt for kvinder, og især gravide. Det er små betændelsestilstande i underhuden, som på overfladen af huden ligner lidt urenheder og ujævnheder. Det er sørme mange år siden, jeg har haft hudproblemer – ja, sådan er jeg normalt ganske forskånet med en god hud.
Hun fortalte mig, at jeg godt kunne godt gå til lægen og få noget hormoncreme, men det er jeg ikke meget for, så hun foreslog mig i stedet at holde huden fortsat godt renset og give mig selv ansigtsmassage – især på de ‘angrebne’ områder, for ligesom at skubbe gang i blodcirkulationen og hudens egen helingsproces. Og mand det har gjort en forskel! Ingen medicin endnu – og det er stadig holdt i ave. Det er blevet så meget pænere den sidste måned. Jeg købte også en gua sha med hjem, som er en fiskeformet, flad sten (min af rosaquartz), som jeg bruger til ansigtsmassage hver aften i forbindelse med min serum. Jeg havde aldrig hørt om teknikken, men google og I vil finde et hav af hudeksperter, der er fans. Det er naturlig ansigtslifting uden kosmetiske indgreb. Youtube er jeres ven her!
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff
Vi startede på et lille sidespring – og dog. Det handler alt sammen om hud, og det skal handle lidt mere om renserutinen. Jeg tilskriver nemlig den (og brug af solcreme og masser af fugt) som den primære grund til min gode hud. Og lidt gode hudgener åbenbart også.
Min rutine morgen og aften er fortsat:

 1. Micellerens
 2. Ansigstsmist
 3. Serum
 4. Fugt

Og den sidste måned har jeg brugt en ny micellerens fra BIOEFFECT, som er et af de absolut stærkeste hudplejebrands, jeg kender. Jeg har før nævnt deres klassiske serum EGF Serum, som er en de aller-aller-bedste på markedet, spørger I mig. Sådan en man bliver afhængig af Og det kender jeg en del der istemmer; Pudderdåserne skriver “…Noget af det mest effektive, jeg har prøvet” og “… the one and only. Uden nogen som helst tvivl, det produkt, du skal købe, hvis du vil prøve selv, hvad EGF kan gøre for din hud” (tjek deres arkiv om Bioeffect fx her og her – Anette er i øvrigt også kæmpefan læs her og her “… Derudover er EGF bedst kendt for at kunne hele hud i oprør, eksempelvis et sart eller rødmende betræk”. Måske er det ikke kun min ansigtsmassage men faktisk også EGF’en der har hjulpet på min dermatitis? Hm… Det må forblive en tanke, men bedre er den i al fald.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff
BIOEFFECT MICELLAR CLEANSING WATER er fyldt med blødt islandsk vand – blødt, som i at de har et meget lavt niveau af hårde mineraler som kalk og magnesium i vandet (modsat os i Danmark – og særligt København er sleeem. Jeg synes, jeg afkalker elkedlen konstant!). Blødt, takket være deres filtrerende, vulkanske undergrund (jeg har hørt, at hvis man forsøger at rense vandet, som vi ville gøre det herhjemme, så ville det faktisk blive mindre rent).
Og så er der selvfølgelig miceller i! Og miceller har jeg skrevet om før, men sæt I skulle have glemt det, så taler vi om et mikroskopisk molekyle, der nærmest ligner en slikkepinde. Hovedet er hydrofilt (elsker vand) og halen er lipofilt (elsker olie). Den er dannet af det vaskeaktive stof og fungerer lidt som en dobbeltagent, netop pga. opbygningen – når du fører den henover huden på en vatrondel, så fungerer den nærmest som en magnet for snavs og makeup. BIOEFFECTs micellerens indeholder tre forskellige miceller – og til nørderne hedder de Polysorbate 20, PEG-7 Glyceryl Cocoate and Coco Betaine.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff
Og så har BIOEFFECT lavet deres version af mit absolutte yndlings, yndlings, yndlingsprodukt: ansigtsmisten. Hvis I stadig kører på rens/tonic-rutinen – I burde skifte tonic ud med mist lige nu! Det er det lækreste! Og på en varm dag – hold den på køl og nyyyyyd at få et blødt ansigtsbad i løbet af dagen.
Jeg bruger mist efter rens, til at sætte min makeup så den holder bedre, til at friske mig op i løbet af dagen – i øvrigt genial på lange flyrejser til et lille fugtboost uden at fedte rundt med cremer. Det er så raaart – mists er et lille mirakelmiddel.
BIOEFFECTs version af en mist hedder OSA WATER MIST – og selvfølgelig er det islandske vand en grundingrediens. Den afhjælper tørhed – ja, almindeligt vand i ansigtet udtørrer. Mist giver fugt – men det er altså også takket være nogle af de andre ingredienser. OSA WATER MIST indeholder nemlig også orthokiselsyre (som OSA dækker over; orthosilicic acid). Det er en naturligt forekommende silica, som man bl.a. finder i geothermalsk damp på Island. Orthokiselsyre er en meget, meget svag syre, som kroppen faktisk har brug for til dannelse af hår, hud, brusk og bindevæv. I misten har den den effekt at absorbere fedt, så huden efterlades fugtet og mat.
Derudover er der hyaluronsyre i, som er en fortsat hypet ingrediens i hudpleje. Den binder vand op til 1000 gange sin egen vægt og er ret genial for at sikre fugtmættet, glat og elastisk hud. Vi har den naturligt i kroppen men med alderen desværre mindre og mindre af den. Pokkers! Hej, 29 år på tirsdag.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff
At man ser lidt bøvet ud, når man bruger mists – det hører sig til, så man rigtig kan nyde ansigtet folde sig ud helt afslappet bagefter.
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff

BIOEFFECT kan købes i Magasin og i eksklusive hudplejeklinikker (jeg fik lavet min BIOFFECT-ansigtsbehandling hos Naturlig Smuk på Frederiksberg).

ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff

Hvis I nu skal være helt ærlige – hvor gode er I så til renserutiner?

Kører I stadig med vand fra hanen? Eller mælk/tonic (av, kan I huske, hvordan de alkoholbaserede helt kradsede på tør hud i teenageårene?).
I er så mange, der spørger ind til min hud – hvad katten gør jeg. Og jeg vil sige, jeg skifter lidt i superheltene, som jeg læser om nye, jeg må købe til tests, men stepsene er de samme, og jeg tror virkelig på, at den gode rens + mist er alfa/omega. Jeg kører den så religiøst, at jeg ville føle det ligeså “forbudt” som at skippe tandbørstning om aftenen, skulle jeg undlade at rense. Og jeg skal også være ærlig og sige, at jeg preacher det at rense ansigt for alle, jeg kender, haha (hej storesøster!). Tænk på hvor meget forurening og partikler, støv etc., der ophober sig på huden i løbet af en dag – især i byen på cykel. Rens you guys, det er vigtigt. Og er I ikke hoppet på mist-bølgen endnu, så er det det tætteste jeg kan tænke mig at komme på hjemme-spafølelsen; den lette, perlende fornemmelse på huden. Seriøst… Afhængighedsskabende!
ROCKPAPERDRESSES, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect OSA Water Mist, Bioeffect, Micellar Cleansing Water, Fotograf Julie Bjarhoff
Yard-fixing day in stagnant air and glaring sun. I’m baked. And sooo hot. Usually, I work hard on the annual yard-fixing day, but this year I’ve taken it easier. I’m still tired and hot, though.
Towards the end of the day, I accidentally unscrewed the top of the hose when watering the plants, which resulted in a minor, far from luxurious, but still very nice, outdoor shower – of me. Cooling down a bit, even if it was a clumsy mistake. You could also eat an ice cream to stay cool – that’s gotta be the prize for all of the hard work.
During the first three months of my pregnancy, my skin behaved pretty well despite the hormone craze. Buuuut, about a month ago, a bit of irritation started appearing on my chin and around my nose (the remains of which are visible in these photos), and then I decided it was time for a facial (it was actually a Bioeffect facial – and it wasn’t sponsored in any way; being a fan of the products, I booked and paid for it myself).
WAUW, my skin was wonderful after that! But when I was on the table, I also asked the cosmetologist about my unevennesses – she called it hormonally conditioned dermatitis – very, very normal for women, and particularly pregnant women. It’s small states of inflammation in the underskin, which on the surface of the skin resemble impurities and unevennesses. It’s been years since I last had skin issues – yes, I normally have a pretty smooth skin.
She told me that I could ask my GP for some hormone cream, but I don’t really like the thought of that, so instead she suggested keeping the skin clean and that I give myself a face massage now and then – especially in the ‘attacked’ areas, just to boost blood circulation and the self-healing process of the skin. And, man, has it made a difference! No medication so far – I try to keep it that way. The progress over the past month has been phenomenal. I also purchased a gua sha, a fish-shaped, flat stone (mine is made from rose quartz), which I use to massage my face every night before applying serum. I’d never heard of the technique before, but google and you’ll find a bunch of skin expert fans. It’s natural face lift without a cosmetic treatment. YouTube is your friend here!
The opening lines of this post may have appeared as a small digression – but perhaps they weren’t. It’s all about skin, and it’s about to focus on my cleansing routine. I ascribe my good skin to my cleansing routine (and the use of sun cream and lots of moisture). And some good skin genes, apparently.
My routine in the morning and evening is still:

 1. Micellar cleansing
 2. Face mist
 3. Serum
 4. Moisture

The past month I’ve been using a new micellar cleansing water from BIOEFFECT, which is one of the absolutely strongest skincare brands I know. I have previously mentioned their classic serumEGF Serum, which is one of the very very best on the market, if you ask me. Addictive. And I know quite a few who agree; the makeup reviewers Pudderdåserne write ‘…Some of the most effective I’ve ever used’ and “… the one and only. Without any doubt the product you must buy if you want to try on your own skin what EGF is capable of’ (check out their archive on Bioeffect, for instance here and here – Anette is also a huge fan; read here and here ‘… Moreover, EGF if known for its ability to heal rebellious skin, whether it’s delicate or blushing.’ Maybe it’s not just my face massage but also the EGF that’s been reducing my dermatitis? Hm… I’ll keep it at the thought, but the improvement is clear.
BIOEFFECT MICELLAR CLEANSING WATER is full of soft Icelandic water – soft, as in containing a very low level of hard minerals such as calcium and magnesium (unlike the water in Denmark – and especially Copenhagen). I think we descale our electric kettle constantly! Soft, thanks to their filtrating volcanic underground (I’ve heard that if they attempt to clean the water like we do it in Denmark, it would turn out less clean).
Other than that, it of course contains micellar, a microscopic molecule in the shape of a lollipop. The head is hydrophile (loves water) and the tail is lipophile (loves oil). It’s made from a wash-active substance and works a bit like a double agent due to this special structure – when you smear it across your skin on a piece of cotton wool, it works like a magnet for dirt and makeup. BIOEFFECT’s micellar cleanse contains three different micellars – and for the geeks, they’re called Polysorbate 20, PEG-7 Glyceryl Cocoate and Coco Betaine.
Besides, BIOEFFECT have made their version of my absolute favourite favourite favourite product: the face mist. If you’re still on the cleansing/tonic-routine – you ought to swap your tonic for a face mist right now! It’s the most refreshing thing! And then on a hot day – keep it in a cool place and enjooooy a soft face shower throughout the day.
I use mist after cleansing; I use it to make my makeup sit and last longer; I use it for freshening up during the day – besides, genius on long flights for a little moisture boost that doesn’t entail greasy creams. It’s sooo nice – mists are a little miracle.
BIOEFFECT’s version is called OSA WATER MIST – and of course the Icelandic water is the main ingredient. It prevents dry skin – yes, normal water makes your skin dry. Mist brings moisture – but that’s also due to some of the other ingredients, such hyaluronic acid, still a hyped ingredient in skincare. It can bind up to 1,000 times its weight in water and is pretty genius at securing moisture-saturated, smooth and elastic skin. With age, our natural production of hyaluronic acid decreases. Damn it! Hello, turning 29 next Tuesday! Other than that, OSA WATER MIST contains orthosilicic acid (hence the name), a naturally occurring silica, found, among other places, in the geothermal steam on Iceland. It’s a very, very subtle acid, which the body actually needs in the creation of hair, skin, cartilage and tissue. In the mist, the acid absorbs fat, leaving the skin moisturised and matte.
Using a mist does look a little silly – but that’s just part of the experience of enjoying your face unfold in deep relaxation after the spraying.

BIOEFFECT is sold at Magasin and in exclusive skincare clinics (I had my BIOFFECT facial at Naturlig Smuk in Frederiksberg).

If you’re honest – how good are you at maintaining your cleansing routines?

Do you still use water from tap? Or milk/tonic (ouch, do you remember how the alcohol-based ones made your skin itch so much in the teenage years?).
So many of you ask about my skin – what is it that I do. And I do want to point out that I replace some of the superheroes now and then as I read about new products and buy them to test their effects, but the steps are the same, and I really believe that the good cleansing + mist does the trick. I do it so religiously that I’d consider not doing it just as unthinkable as skipping the toothbrush at night. To be honest, I do preach skin cleansing to everyone I know (hello, big sister!). Just consider all of the pollution, particles, dust etc assembling on your skin in the run of a single day – especially when you’re on your bike in the city. Cleanse, guys, it’s important! And if you’re yet to join the mist craze, please believe me when I say that it’s the closest thing to obtaining a home spa feeling; the light, bubbly feeling on your skin. Seriously… addictive!
 

16 kommentarer

 1. Ann siger:

  Dejligt indlæg! Jeg er virkelig begyndt at tænke på min hud nu. Jeg kan godt se på min hud, at jeg er blevet 31. Jeg er ikke bange for alderstegn (at all faktisk), men der er også en forskel på alderstegn og på ikke at passe på sin hud.
  Bortset fra min ansigtsserum fra Sunpati (seriøst – det bedste køb jeg har gjort mig i så lang tid, købt lokalt hos min helsekost, og 100% naturlig) så kører jeg økologi.
  Jeg har en maske fra Cattier, en ansigtscreme med SPF15 fra Green People og en natcreme fra Marilou Bio. For sådan en “det pjat gider jeg ikke”-pige, så er det store sager. Men jeg vil gerne begynde at putte ordentlige ting på min krop. Jeg er sågar gået i gang med at strikke vatrondeller af økologisk bomuld (ya know – firkantede vantondeller, for det er ligesom dét, jeg kan finde ud af).
  Nu mangler jeg bare at købe en rens til hverdag … dine tips er virkelig kærkomne! Tak for det!
  Men et hurtigt spørgsmål – vil en micellar-vand være det rette, nu jeg ikke rigtigt bruger makeup til hverdag?

 2. Camilla siger:

  Kære Cathrine,
  Hvor har du købt din gua sha?
  Kh Camilla

  1. Cathrine siger:

   Jeg købte den i Naturlig Smuk og mener jeg gave ca. 300/350 for den. Måske den kan findes billigere på nettet? KH

 3. Katrine siger:

  Jeg har haft lidt teenagehud i ansigtet med store og små udbrud. Typisk kom der meget hvis jeg havde været sur/ked af det eller lign. jeg har aldrig gjort mig i at rense ansigt.. Men det skal jeg da lige love for at jeg har fortrudt at jeg ikke begyndte på for maaaaange år siden!
  Nu er jeg begyndt at rense min hud HVER morgen og HVER aften, ingen undtagelse. Det er så rart at hoppe i seng med rent ansigt. Derudover bruger jeg skin roller og gua sha og hold ferie for en forskel!! Det er det vildeste og jeg er lykkelig!
  Jeg bruger i øvrigt en stor gua sha til min lår og numse for appelsinhud og det kan anbefales damer!! Brug en god olie på området du vil “skrabe” og skrab så 25-40 gange på området, med retning mod hjertet. Mine lår og numse er blevet så fint!!
  (Men du får blå mærker, så vær lidt obs hvis du skal have tøj på hvor det kan ses.) 😉

 4. Diana bregner siger:

  Vil du linke til hvor man kan købe de forskellige produkter du nævner? Synes ikke, at jeg kan finde dem alle sammen når kigger ind på hverken deres eller magasins hjemmeside 🙁

 5. Louise siger:

  Jeg er virkelig hellig omkring min renserutine; det er hver aften – aldrig nogensinde en undtagelse, heller ikke selvom jeg er dødsdrukken og halvt i koma! Ansigtet bliver stadig renset 😅 Min rutine er egentlig ret simpel; 1. Fjerner make up med micellar 2. Renser huden med en rensemælk som jeg forsigtig dupper med lunt vand og så et håndklæde (Mit ansigt går helt bananas, hvis jeg bruger micellar, men mine øjne elsker det 🙄), 3. Serum mod urenheder 4. Dagcreme/natcreme – dagcreme altid med solfaktor året rundt! 5. Om sommeren får den også lige et lag ansigstsolcreme med faktor 30 😃 Det er samme procedure om morgenen, undtagen 1. og 2. for jeg går i bad hver morgen, så der bliver huden jo renset og det første jeg gør, når jeg går ud af badet, er at tage serum på, mens min hud stadig er fugtig ☺️ Alle mine produkter er et misk mask af forskellige mærker, men det er det min hud kan lide! Har før prøvet mist, men min hud har det med at være mærkelig – den er ikke sart, altså den er ret hårdfør, men der er bare enkelte ting, som den nægter at arbejde med, som f.eks. mist og micellar 😅 Og så har jeg et par underlige ret sjældne allergier overfor nogen stoffer, som seriøst bare er i næsten alt hudpleje og makeup, og de kan også godt ‘gemme’ sig i andre ingredienser.. Det skal bare ikke være nemt 😜❤️

 6. Lykke siger:

  …… og så mangler vi blot at vide, hvor den fine skjorte er fra ?

  1. Cathrine siger:

   Det er en kjole fra H&M Conscious Exclusive 2018 😅 KH

 7. Josefine siger:

  Jeg er studerende og på SU, men går suuuper meget op i hudpleje! Måske lidt for meget? Er helt ærlig en lille smule bange for at blive ældre, selvom jeg kun er 24, haha. Jeg renser min hud morgen og aften i NUXE olie og bagefter i en øko renseskum fra Matas striber. Så bruger jeg en koreansk ansigtscreme med snegleslim og guld i (købt på surisuri.dk, som er en seriøst god hjemmeside med lækre sjove produkter) som er helt kanon (hvordan kan det også være andet, med snegl og guld i?!). Dertil Banana Bright øjencreme fra Ole H. Så en god blanding af dyrt og billigt, som jeg slavisk bruger morgen og aften. Til sommer også en faktor 30 i ansigtet, det burde jeg måske også begynde at gøre om vinteren egentlig. Udover at gerne ville se frisk og sund osv ud, synes jeg altså også at hudpleje er god nussetid <3

  1. Nat siger:

   Udover at din ansigtscreme lyder super klam, så virker hjemmesiden rigtig go’ 😀 Tak for anbefaling!!

   1. Josefine siger:

    Haha, den lyder så klam, men den er altså virkelig god! Lover det! 😂

 8. cecilie siger:

  Hej Cathrine
  Rigtig godt indlæg, der fik vakt min nysgerrighed for produkterne.
  Jeg savner dog (generelt) priser i indlæg, der reklamerer for noget. Er med på, at I linker til dem,
  men for at få den der “ægtehed” tilbage i bloggers anbefalinger, så synes jeg altså også prisen har noget at sige. Ved ikke om det giver mening 🙂 Iøvrigt godt indlæg der var meget informerende og inspirerende. Jeg gik i hvert fald direkte ud og rensede min hud efter jeg havde læst det (to gange, for det har jeg læst at japanerne gør, og generelt må man sige de har flot hud hæhæ ).

  1. Cathrine siger:

   Helt sikkert! Jeg kan sagtens tilføje vejledende priser – god pointe. Det tænker jeg da ikke selv over, så mega fint.
   Jeg har også japanere mistænkt for virkelig gode hudgener – de har bare så pæn hud 😀 KH

 9. Marie siger:

  Enig enig!! Rens er så vigtigt. Jeg har super tør hud så micellar water er ikke det bedste for mig – i stedet bruger jeg en oliebaseret balm fra Emma Hardie og varme fugtige bomuldsklude til at rense forsigtigt med. Super effektivt, dybderensende og samtidig fugtgivende. Og bagefter bruger jeg selvfølgelig en mist, lige for tiden en fra Tromborg, der dufter skønt. Elsker den der følelse af renhed inden sengetid 🙂

 10. Helene siger:

  Hvis man har perioral dermatitis skal man ENDELIG IKKE rense sit ansigt hele tiden. Det er virkelig ikke særlig godt. Der skal man indstille brug af produkter i ansigtet og få Metronidazol creme. Og huske solcreme og også gerne skærme området fra sol.

  1. Cathrine siger:

   Jeg ville ikke bruge cremen som gravid, selv om der står “om nødvendigt”. Der ville jeg hellere selv give det luft, massere det let og sætte gang i hudens egen heling og så ellers acceptere det. Men jeg er også lidt pernitten med medicin og medicinske cremer under graviditet. Jeg renser det i hvert fald ikke mere specifikt end resten af ansigtet. Men det kommer an på hvad ens egen læge anbefaler. Mit er blevet mindre grelt. KH

Send en besked