Top

I et parallelunivers ligger Charlotte også og hører panfløjte

27.04.2017
Skabt af Cathrine

dr-mao-i-cant-get-centered0

Jeg har haft en ægte SATC-oplevelse i dag. Jeg vil nærmest sige, det var så 1-til-1, at jeg selv blev i tvivl om, hvis liv jeg faktisk lever. Charlottes eller mit eget? Lige indtil mit bukseben satte sig fast om pedalen på min cykel, så var jeg ikke i tvivl.

Det handlede ikke om stiletter eller sød champagne, men jeg havde dog mine helt store Stella McCartney-briller på på vej derhen. Sådan nogle i brun, forloren skildpadde. Meget Charlotte.

I forbindelse med ægoplægning kan man forsøge sig med akupunktur. Hele sidste del af processen handler om at styrke og tykne livmoderslimhinden, så den gider tage varmt og velkomment imod et æg og holde fast på det. Den proces styrer man med et batteri af hormoner i pilleform. Men efter nu at være blevet scannet to gange uden at have styrket eller udbygget noget som helst, så besluttede vi os for at kigge lidt på det, alternativ behandling. Man kan nemlig ikke øge pilledosis, jeg er allerede gået op. Sidste udvej er at gå tilbage til de hormonsprøjter, jeg fik før ægudtagning, og dem undværer jeg gerne.

Et vennepar har fået to smukke børn af præcis samme behandling, som vi er i, og i denne her del af legen endte de også med akupunktur. Adam havde fisket navnet ud af dem og gav det videre til mig uden at forstå, mit emoji-værdige ansigt, da jeg så navnet. Dr. Mao. Seriøst. Dr. Mao dot dk. Det hedder hendes hjemmeside. Det er sgu da lige dele klichéfyldt og skæbnebestemt (for én der er kæmpe fan af Carrie og co.). Hun skulle være pisse dygtig og faktisk tage del i et forskningsprojekt, der kører pt. omkring fertilitetsbehandling.

Jeg kom ind ad døren. Stillede skoene i entreen i den store herskabslejlighed med nistrede væg-til-væg-tæpper. Gik ned ad en lang gang og satte mig ned med Dr. Mao. Jeg udfyldte papirer. “Hvornår var din sidste menstruation?”. “Hvor længe varer den?”. “Hvad vejer du? … og din højde?”. “Hvor meget træner du?”. “Hvad træner du?”. “Hvad spiser du?”. “Hvor mange gange om dagen går du på toilettet?”. Frue! Doktor! Et behov for at blive dus, før jeg fortæller om das melder sig. Men den luksus har man ikke i sygedoms-/behandlingsforløb. Du lægger dit gule sygesikringsbevis sammen med din kyskhed hos lægesekretæren.

“Okay, du vejer for lidt. Din krop har brug for fedt for at omdanne dine hormontilskud, og det har du ikke noget af. Du skal spise nødder. Helst cashew. Og så får du også nogle hvidløgspiller med herfra, inden du går. En morgen, en aften. Har du allergi?”

Jeg blev ført ind på en briks bag tunge, hvide gardiner. En nål i hver fod. To i hvert ben. En i toppen af hovedet. En i hver hånd. En på brystbenet og seks omkring maveregionen. Og så rullede hun en arkitektlampe hen over maven, som ikke var en arkitektlampe men en form for rugeaggregat, der i stedet for lys sendte varme mod nålene. To fleecetæpper over kroppen. Og så skulle jeg slappe af i tredive minutter.

I hver vores parallelunivers ligger vi der. På briksen, Charlotte og jeg, til lyden af rislende bække, afslappende elguitar og panfløjte, som nålepuder og leder centrum. Hun med lidt bedre hår end mig. Men ellers da, 1-til-1. Ikk’?

Hun virker god og forklarer mig meget mere om processen end min egen fertilitetslæge. Jeg skal tilbage i morgen, mandag og tirsdag. Og i den mellemliggende tid kan I finde mig med hånden i cashewnødderne.

dr-mao-i-cant-get-centered1

40 kommentarer

 1. J siger:

  😆😆😆😱 Genialt!

  1. Cathrine siger:

   😆

 2. Hahahaha! Det er virkelig da et tilfælde der vil noget 😀

  1. Cathrine siger:

   Vi kunne være den samme, tænker jeg! KH

 3. J. siger:

  Kære Cathrine. Jeg har længe tænkt på at ville anbefale dig at spise efter LCHF. Jeg er selv af den overbevisning af (sundt) fedt er godt for kroppen og særligt i din situation. Du kender sikkert allerede Madbanditten, men jeg vil alligevel råde dig til at tjekke hendes side. Hun har en hel masse faglige sider, herunder også om betydning fof fertilitet . Rigtig meget held og lykke med det. Kh

  1. Cathrine siger:

   Du er sød, tak for omsorgen. Jeg er kun lige udfordret i denne her del af processen, så ellers har det ikke været nødvendigt. Derfor lidt ekstra naturligt fedt; avocadoer og nødder. Jeg tænker, at det er lidt skidt timing at ændre grundlæggende i madprincipper, når man prøver på/er gravid, så hellere fortsætte sundt og som jeg plejer 🙂 Og tak! KH

   1. Helle siger:

    Hej Cathrine. Jeg havde egentlig besluttet, at jeg ikke ville komme med gode råd, da du sikkert får uendeligt mange. MEN, her kommer et alligevel. Jeg har selv været hele fertilitetsmøllen igennem og fik selv at vide jeg var for tynd og fik også noget slimdannende( klamt ord iøvrigt) Det jeg vil hen til er, at ved vores sidste forsøg, efter 4 år, besluttede jeg mig for at købe bogen ” spis dig gravid” som vist er lidt LCHF agtigt. Det er noget med at stabilisere insulin- blodsukkeret eller noget i den stil. Jeg har altid haft en sød tand, haft lidt ustabilt blodsukker og været slank.. Kort tid efter lykkedes det at blive gravid og jeg har idag den sødeste lille sveske. Jeg aner jo ikke om det var det der gjorde en forskel, men ville alligevel lige fortælle det. Krydser fingre for at der snart er en lille spire. Kram

    1. Cathrine siger:

     Hvor er det bare dejligt at høre Helle! Nu ved jeg selvfølgelig slet ikke, hvad udfordringen har været for jer, dig/ham/begge, men jeg er ikke udfordringen i vores tilfælde. Jeg skal bare sørge for at få lidt mere fedt på kroppen, så jeg kan hjælpe kroppen så meget som muligt. Jeg tænker, det er lidt risikabelt at ændre i de grundlæggende principper, hvad jeg spiser osv. Selv om jeg helt sikkert kunne skrue lidt ned for sukkerindtaget 😉 Masser af sundt fedt fra nødder osv. Tak for input! KH

 4. Lene siger:

  That’s so funny! Alle satc-girls husker jo den scene😂

  1. Cathrine siger:

   Præcis, og med hønsene uden for vinduerne der larmer, rislen i vanddimmeren, blød musik 😂

 5. L siger:

  Hahaha! Hvor er du god 😉 .. Nu spørger nysgerrige jeg om noget man ellers ikke snakker om: Men nu har du efterhånden nævnt et par gange, at du er for slank i forhold til det her projekt. For mig ser du ganske naturligt slank og sund ud? Hvad er din højde og din vægt? Jeg er selv 175 og vejer 57 – ser ikke mig selv som for tynd, men bliver da helt bekymret efter dine indlæg…

  1. Cathrine siger:

   Jeg vejer lige en my mindre end dig, men jeg tror, det vigtige er fedtprocenten. Vægt/højde siger ikke nødvendigvis så meget, men selv før jeg trænede for et par år siden havde jeg en rimelig lav fedtprocent på ca. 21-ish.
   Nu træner jeg 4-5 gange om ugen og når den har været lavest, fedtprocenten, så har den været nede omkring 11 %. Det er for lidt fedt på en kvindekroppen åbenbart. Det er dog ikke dét, der er vores udfordring. Det er ikke derfor vi er i behandling, så ikke stress over det!

 6. Maiken siger:

  Åh jeg klukkede helt af grin! Jeg håber dælme jeres anstrengelser bærer frugt og at I kommer stærke sammen ud på den anden side. Jeg har selv været ramt af sygdom længere tid, og jeg ved hvordan det hejs kan udfordre et forhold. Kæmpe krammer til jer og som Pheobe siger i Friends: “think thick!”

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg fanme glad for Maiken, jeg må også grine lidt af det hele! Jeg krydser fingre for god bedring og god vind under dynen 😜 En god date, en gå tur med en kaffe, det kan anbefales. Tanker til dig! KH

 7. Nanna siger:

  Det er simpelthen for komisk! 😄
  Håber sådan, Dr. Mao kan gøre en forskel for jer ❤
  Hvis du har lyst og tid, kunne jeg enormt godt tænke mig at høre mere om de kosttilskud, du/I tager i forbindelse med jeres behandling, samt noget mere om akupunktur og dine overvejelser omkring det.
  Min kæreste og jeg starter op på ICSI på DanFert på mandag. Vi er helt nye og grønne i den verden. Jeg er spændt – og dødnervøs! 😥
  Kram

  1. X siger:

   Jeg starter også med icsi i næste uge, så kunne også godt bruge et par tips ☺

   1. Cathrine siger:

    Åh det, synes jeg, er så svært at rådgive om – fordi jeg netop ikke er i en position at kunne rådgive. Jeg er jo ikke læge men bare ivrig undersøgende journalist 😉
    For det første kommer det jo an på, hvor udfordringen ligger. Hvorfor lykkes det ikke? Dig eller ham? Begge? Jeg er “en meget fertil ung kvinde”, så jeg tager ikke andre kosttilskud end gravid-vitamin (baby-me-now fra Solaray, latterligt navn i øvrigt) og så de der hvidløgspiller nu – men de har intet med selve fertilitetsbehandlingen at gøre bedyrede Dr. Mao. Mit system er bare ude af balance, hvorfor min astma pt. er ude af kontrol bl.a.
    Hvis det er ham, der er udfordringen, så er der en del skriverier på nettet om tilskud af selen, Q10, zink, ginseng, folsyre. Men igen, det kommer jo også an. Lider han af azoospermi? Så tror jeg ikke, han bare kan spise sig til det. Er der tale om kromosomfejl hos ham, så tror jeg heller ikke, det gør en forskel.
    Vi tænker bare, at så længe jeg får så meget dyr behandling for at det kan lykkes, så må han gøre nogle forsøg med kosttilskud, så kan det være det ændrer sig til næste omgang. Sædkvaliteten oplever nogen forbedres – men det er jo en sej periode på minimum 3 måneder der skal til. Det er så lang tid en mands krop er om at danne nye. Men tal med lægen og overvej akupunktur!
    Masser af tanker til jer i det her. KH

    1. Malene siger:

     ÅH! Jeg var så træt af at tage vitaminer der hed noget med baby, da vi gennem halvandet år kæmpede med spontane aborter. Smack in the face, hver morgen.
     Krydser mega meget fingre for jer alle sammen <3

   2. Nanna siger:

    Har du lyst til at udveksle viden, følelser og erfaringer, X? 😊 Du kan finde mig og skrive en privatmeddelelse på Instagram under navnet ‘narstorkenudebliver’. Hvis du har lyst.
    Kh,

 8. Miriam siger:

  Jeg er fuldstændig pjattet med det!

  1. Cathrine siger:

   😆 Det er jeg fanme glad for Miriam! Næste gang jeg får lidt real life SATC, så må det dog gerne handle om stiletter og sød champagne 😂

 9. Line siger:

  Årh, okay. Så var der alligevel noget magisk ved din også! Måske næsten mere magisk end adresse. Det kan ikke andet end at virke

  1. Cathrine siger:

   Altså jeg har fuld tiltro til autoriteter, så jeg tænker, det må virke! KH

 10. Lika siger:

  Fantastisk. LCHF skulle faktisk kun være gavlig ifb med en fertilitetsbehandling har jeg efterhånden læst en del steder, hvor folk har gode erfaringer. Så kan man tage og bruge det alt efter behov 🙂 Jeg elsker, at vedkommende hedder Dr. Mao. Håber det gør en kæmpe forskel – al held og lykke til jer.

  1. Cathrine siger:

   Smart! Men jeg tænker, at det nok kommer an på, hvor udfordringen ligger 🙂 Der er jo mange grunde til, at det ikke lige lykkes. Men tak Lika! KH

   1. Lika siger:

    Helt sikkert, det kommer an på rigtig meget og jeg er sikker på, at du har meget styr på det end jeg. Men jeg ville lige dele/ prøve at nævne det alligevel:) Rigtig god weekend.

    1. Cathrine siger:

     Jeg ved det sgu ikke, men jeg prøver at finde rundt 😆😂 Dejligt stadig at få inputs! KH

   2. Lika siger:

    I øvrigt – hvis nu alt dette trækker i langdrag. Virkelig langdrag, så kunne det måske være en god idé og et forsøg værd at prøve at ændre/skrue lidt på kostvaner – uanset hvem af jer, der er udfordrede. Blot et velment råd.

    1. Cathrine siger:

     Klart, vi er bare så glade for vegetarisk. Men jeg kan kun forestille mig, at man kommer til at skrue på flere og flere parametre, hvis det trækker ud. KH

     1. Mette siger:

      Det er ikke LCHF men kiss (klinisk insulin sænkende) kost der anvendes i fertilitetsbehandling. Det er dog til kvinder med pco/pcos så hvis det ikke er det der er problemet ved jeg ikke lige hvor relevant det er. Men I kan evt. finde den bog der hedder “spis dig gravid”, skrevet af en eller anden fertilitetslæge jeg har glemt navnet på, hvis I vil vide mere 🙂
      Og on a side note vil jeg bare melde mig i koret af folk der synes du skriver så fint!! ❤️

     2. Jonna siger:

      Selvom det sikkert er velment er det meget provokerende at høre “bør I nok skrue på kosten” – når man er udfordret på fertilitetsområdet handler det ikke om hvorvidt man har spist en Big Mac eller en banan for meget eller for lidt. At sige det er det samme som at sige “du gør nok noget forkert” – og det gør man ikke! Det er hormoner og det nytter ikke med den slet-skjulte blaming. Som nævnt kan det muligvis hjælpe med kiss-kost hvis man har pco/pcos, men det er absolut ingen garanti!

 11. Seyma siger:

  Du skriver simpelthen såååå vidunderligt <3 Al god karma din vej <3

  1. Cathrine siger:

   Det er ren LYKKE at høre, Seyma, tusinde mange tak! KH

 12. Signe Caroline siger:

  Jeg håber det virker for dig!
  Jeg har fået zoneterapi mindst en gang om måneden i næsten et halvt år. Jeg havde noget med maven/tarmene, der gav voldsomme gener (fx besvimelser) og sundhedssystemet havde givet op og fortalt, at jeg skulle “prøve mig lidt frem” med kost osv. Det virkede helt vildt godt med zoneterapi, selvom jeg var skeptisk til at starte med. Nu husker jeg selv at massere min fødder jævnligt for, at holde det lidt ved lige 🙂

 13. Signe siger:

  En kæmpe tak for at gribe det her emne an på en humoristisk og dog stadig følsom og ærlig måde. Jeg har gennem to år selv forsøgt mig med alt fra yoga til LCHF og også modsatte grøft – slappe af – ikke tænke på det og bare drikke vin og spise slik, som jeg lyster. Jeg kan i den grad skrive under på, at der ikke er nogen opskrift. I hvert fald ikke for mig. Vi har hver vores udfordringer og derfor også hver vores vej. Men det er rigtig dejligt at læse med og læse alle læsernes kommentarer, for jeg forsøger bestemt stadig at finde min. Og hvidløgspiller og cashews kan jo bestemt ikke skade at indtage 🙂 Endnu engang kæmpe tak for at skrive om emnet. Betyder så meget!

 14. Mette siger:

  Ihh.. har selv bøvlet med en for tynd slimhinde i fertilitetsbehandling! Jeg har gået til akupunktur, zoneterapi, spist special kost & desværre uden effekt!
  Men da jeg startede til fertilitets fysioterapi skete det endelig at min slimhinde gik fra 5 mm til 7-8 mm.. Fysioterapien gør hammer ondt, men shit det virker 🙂 Og gir meget god mening at vi også har myoser nede i underlivet og disse er med til at begrænse blodtilførslen til æggestok/livmoder mm.. Derfor super vigtig at få løsnet op dernede, ligesom andet i kroppen typisk også får en tur, når der skal løsnes op! Held og lykke, Catrine og tak for at dele om fertilitetsbehandling på en humoristisk og afslappet facon 😘

 15. Cecillie siger:

  Tak for en virkelig fin blog, med så mange gode indlæg.
  Jeg faldt lige over det her Interview med en psykoterapeut, som har skrevet bogen “Hvornår bliver det vores tur?”, om den følelsesmæssige udfordring ved at være i fertilitetsbehandling. Det er ret inspirerende, det hun har at sige. https://youtu.be/qG69gzdCbu8

 16. Gritt siger:

  Jeg fik selv akupunktur da jeg forsøgte at blive gravid. Da jeg syntes graviditeten lod vente på sig, prøvede jeg akupunkturen og minsandten om ikke jeg blev gravid ret hurtigt efter. Om det var akupunkturen eller om jeg var blevet gravid uanset hvad, det ved jeg så ikke. Men det skader i hvert fald ikke at prøve😊.

 17. Line siger:

  Jeg fik selv akupunktur i forbindelse med fertilitetsbehandling, og fik også at vide at jeg skulle tage på. Da jeg blev normalvægtig og min krop kom i balance takket være akupunkturen, blev jeg gravid med vores søn 😊 Til august er det 5 år siden og nu har vi 3 børn 😊

 18. Camilla siger:

  Prøv at undersøg Prolaktin forsøg på riget – det er manden der for en gang skyld får indsprøjtning og så skulle det efter signede have en virkning efter 3 måneder og forbedre sædkvaliteten. Har haft samme forløb som dig bare 2 dage efter dig. På kanten til overstimulering, 19 æg ud, (dog ingen befrugtede da vi brugte prøvede ivf. Skal i gang med icsi som gang nr.2 og hvis ikke det lykkes så vil vi prøve at time min mands indsprøjtning fra forsøget på riget med vores 3 icsi forsøg. Håber det giver mening 😊 Tjek det ud. Kan være svært for manden ikke at kunne gøre noget og på denne måde føler han også at han må lide lidt og at han måske kan gøre en forskel.. om ikke andet så in the name of science 😉 Krydser for jer – og os selv 😍

Send en besked