Top

I got my fashion shower

03.02.2014
Skabt af Cathrine

 photo fw9_zps358c03ad.jpg

Sikke en fest jeg har haft i denne uge! Jeg har aldrig deltaget sådan rigtigt i modeugen. 1) Det er top upraktiske tidspunkter for mange shows, seriøst, hvem kan tage fri fra arbejde kl. 10.15 en tirsdag? 2) Det er et værre renderi, der for mange kræver sygedage bagefter. 3) Jeg har ikke fået specielt mange invitationer, og så er det jo ingen skam at blive væk, haha!

Denne gang var det lidt anderledes. Oriflame havde inviteret mig til Stockholm, både til et par shows og til lanceringsfest for deres nye serie The One. Og når man til tider er “en nobody” herhjemme (jeg har engang oplevet at være inviteret til pressedag af et pr-bureau, hvor de prikkede til mig og sagde “ehm, hvem er du?”. Så føler man sig sgu ikke så særlig eller velkommen, haha!), så var det ret vildt at blive hentet af en chauffør i lufthavnen, blive indlogeret på et RÆTTI pænt hotelværelse i city center STHLM, have min egen personlige Oriflame-buddy, danske søde Anne, som viste mig rundt. Jeg følte mig SÅDAN som en prinsesse. Og så er det dælme sjovt at være med, være “én af dem”. Og som jeg returnerede til København, ventede der mig også et par oplevelser i modens navn.

Vilde Stockholm-oplevelser:

1. At få lov at sidde frontrow til et modeshow med mit eget navn på stolen, åhr manner, jeg følte mig så ydmyg og lille – Cathrine, 9 år, havde ikke troet sine egne ører.

2. Ham der Facehunter-fotografen der prikkede mig på skulderen for at tage billeder (ehm, at han så ikke har tænkt mig værdig endnu til sin blog, det taler vi ikke om, haha!).

3. At få lagt makeup af Oriflame-pigerne tirsdag morgen – hvis bare jeg kunne lære min kæreste at gøre det, så jeg kunne føle mig som en prinsesse hver dag.

4. At få det fineste værelse med en seng så høj, at jeg nærmest skulle tage tilløb for at ligge der.

5. At køre på med fashionfest hele dagen, komme hjem til hotelværelset med ømme fødder og så tænde for svensk TV3 og opdage SATC igang, oh the joy!

6. At møde ham HER (Gary C.), total excentrisk UK-kendis. Han var SÅ sjov. På en af vores bussture rundt til shows blev vi så grebet i at fortælle hinanden om vores hunde, at jeg ad to omgange måtte købe ekstra datapakker på min telefon, så jeg kunne hente flere Frida-billeder på Instagram at vise, haha! Min Frida-fanatisme kostede mig 60 krone på ca. 10 minutter, men han var ligedan!

 photo fw1_zps6f3c6fd6.jpg

Mit ret populære mopsecover, som blev foreviget af fotografer et par gange. 

 photo fw12_zps0517b940.jpg photo fw3_zpsed4a19bd.jpg

Oriflame sponsorerer STHLM Fashion Week, så der er makeup overload, og det kan få enhver tøs til at gispe efter vejret, når man ser bunkerne. photo fw13_zpsd6fd8776.jpg

Andre observationer, både i KBH og STHLM:

1. Modellerne spiser salat og drikker vand backstage. Crewet (makeupartister osv.) drikker cola og spiser sandwich – på brød (!), stivelse, du forbarmede! Der er forskel på folk.

2. De største af de her streetstylefotografer rejser jorden rundt for at jagte den næste fashionweek – det er simpelthen deres job…

3. Fashion Week handler for bloggerne og andre stofentusiaster om at blive set. Mest af streetstylefotografer. Så de klæder sig excentrisk og uden at pakke sig ind for kulden. Ingen halstørklæder eller lukkede frakker. Frakkerne hænger nonchanlant oven på skuldrene uden at stikke armene i de ellers dertil rettede ærmer. Så de hele tiden kan skilte med deres ukueligt gode stil. Og hvis fotograferne så prikker dem ud i denne mode-stole-dans og vil have et billede eller tre, så svarer de overbærende; “okay, fint nok så” og poser. 

4. Jeg er usædvanlig i modeugesammenhænge. Vanter, halstørklæde, en mulepose med skiftesko (stødabsorberende sneakers, ahhh) – jeg er jo ikke en idiot, jeg ved godt, at fasjon wiik kræver stiletter i et eller andet omfang.

5. Den high, man får ved at en fotograf udprikker en, er snotnæse og bihulebetændelse værd. Bekræftelsen i at man har god stil (i hvert fald lige dén dag), følelsen af at stå på en rød løber, “mig, mig, mig”. I get it. 

6. Stockholmske fashioniastaer går efter et så aparte og grungy look som muligt (groft generaliseret) og de danske af slagsen går mere efter det klassiske, anvendelige. Min røde tylkjole havde været genial i Stockholm og måske fashion road kill i København.

7. Et modeshow forløber ca. sådan: Kø for at komme ind i 20 minutter. Finde sin plads 4 minutter (hvis man ikke er seatet, kan man lede længe og så tager det måske 15 minutter). Sidde på stolen og glo på sin iPhone + showforsinkelse i 17 minutter. Showstart til showslut ca. 5 minutter. I kø for at komme ud i 10 minutter. Altså knapt en time for at få 5 minutters show. 

8. At hele cirkuset er det værd. At føle sig som en outsider, der er blevet lukket ind i indforstået verden. Som at gå i 7. klasse og få lov til at følge 3. g’erne en enkelt dag. Bare at glo på mennesker, selvgjorte fashionistaer, modeller, fotografer. At se 5 minutters show. Den varme kaffe og semla som skal til for at holde blodsukkeret oppe. Det er det hele værd. Især fordi jeg som “nobody” kan tillade mig at have muleposen med på armen med skiftesko. 

 photo fw14_zps22c2b504.jpg photo fw7_zpsccb3803f.jpg photo fw11_zpsd8640ed8.jpg photo fw2_zpsea22280f.jpg  photo fw10_zps018e4be2.jpg

Mit værelse, som Oriflame havde sørget for. Og de kender mig, for der var åbenbart sørget for, at jeg ikke skulle savne Frida. Hundebamser! Der var i øvrigt lavet fine opstillinger med alskens produkter på mit badeværelse. Så fint!

 photo fw4_zpse05ebc92.jpg

Mmmm… Min fars ekskone var svensker, og de var sammen i en 12-13 år. Så jeg har fået min andel semlor. Mmm… Sorry to say, men de slår altså danske fastelavnsboller…

 photo fw15_zps5b2272b7.jpg

At sidde i prinsessesengen på værelset med en cola og en pizza – selvforkælelse på højt plan!

 photo fw6_zps02b4c7c0.jpg

Ohh the joy over at blive seatet front row en spytklat fra Elin Kling! Jeg tror måske, jeg fysisk hoppede op og ned af glæde i de sekunder, da det gik op for mig.  

24 kommentarer

 1. lauragraens@gmail.com siger:

  Elsker dine observationer! Og så er jeg faktisk lidt overrasket over at et show kun varer 5 minutter?! Jeg er vidst ikke helt styr på det der fasjon. Haha.

 2. Sacha siger:

  Fedt at læse, at du har valgt fornuftig påklædning, for jeg har ikke kunne lade være med at smile af Betty fra Frankrig, som står i bidende kulde i upraktisk tøj på samtlige billeder.
  Så at der findes fornuftige mennesker derude med vanter, hue, halstørklæde og praktiske sko i en mulepose.
  Sjovt at læse forskellen på Stockholm og København.
  Du er altid en fornøjelse at læse, fantastisk uhøjtidelig.

 3. Lisbeth siger:

  Ih hvor det lyder som den sejeste tur ever. Sukker dybt af misundelse her fra det fynske, hvis der skulle være nogen tvivl 😉
  Elsker din kombination af prinsesse og plain pige! Hvor meget bestikkelse kræver det at låne dit liv for en dag? (:

 4. Ida siger:

  Åh, jeg er nu nok en hjemme-fashionweek-beundrer! Elsker tøjet, shows, osv, men som dig er det heller ikke rigtig noget jeg har deltaget til. Måske en dag jeg også kommer afsted, ligesom du! 😉 Var du afsted alene egentligt, og hvis du var, hvordan var det så?
  http://www.garedu-nord.blogspot.com

 5. Sabrina siger:

  Åhh det lyder som en perfekt uge, er især misundelig over det virkelig pæne hotelværelse, de mange produkter og al forkælelsen 😀 Sjovt at læse dine virkelig uhøjtidelige betragtninger og så er det i øvrigt altid dejligt når man føler sig som noget særligt og som særligt udvalgt 😀

 6. Betina siger:

  Wow, du er godt nok blevet forkælet! Det lyder som en kæmpe oplevelse 🙂
  Hvor har du mopsecoveret fra? Min mor og jeg er lidt fanatiske med mopseting, det er faktisk lidt af en sygdom.
  Vi har selv 3 mopser, hvoraf den ene er min, men bor hos mine forældre. Det er de skønneste hunde!
  Mvh Betina
  http://www.betinalerche.dk

 7. NatasjaS/BlogLiebling siger:

  Du er min favorit fashionista! Mulepose og skifteso holder MAX! 🙂

 8. Gitte siger:

  Hvordan kan det være at renderiet for mange kræver sygedage bagefter? Altså, er det bare fordi man bliver træt, eller bliver man rent faktisk syg af det? 😀

 9. Caroline | Estilo siger:

  INTET er en omgang bihulebetændelse værd! 😀 Men dejlige stemningsbilleder og skønne, uhøjtidelige betragtninger. Du er sød!

 10. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Ja sådan ca. 5 til 10 minutter. Det er det typiske 🙂 Det går så hurtigt! KH

 11. Mia siger:

  Jeg har boet på det samme hotel kan jeg se, det er faktisk standard på hotellet at der er hundebamser. Jeg forstod nemlig ikke, hvorfor at de stod der, da jeg kom ind. 🙂

 12. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Hehe, hendes hvide bukser må i hvert fald blive temmelig møgede forneden 😀 Jeg har alt det praktiske på lige indtil jeg går ind ad døren, så vil jeg gerne være smart med de smarte, haha! Der er helt klart en forskel på København og Stockholm, som jeg oplevede det. Men nu var jo også min første gang for fuld drøn i begge byer, måske jeg glippede nogle syn 🙂 Og tak Sacha, jeg er glad for, at du kan lide mine skriverier, det glæder mig så meget! KH

 13. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Haha, jeg går for en virkelig god kage Lisbeth 😀 Ej jeg var virkelig også glad og havde ret mange øjeblikke, hvor jeg følte mig så taknemmelig. Det var sådan en stor oplevelse! KH

 14. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  I Stockholm havde jeg Anne med mig. I DK tog jeg et show med Stylistas dejlige chefredaktør Camille: Men jeg har også været til arrangementer alene. Det generer mig slet ikke 🙂 Du må prøve det Ida, bare for lige at snuse oplevelsen ind! KH

 15. J siger:

  FUCK et fedt mellemnavn. Widunok. Som i årh-Vil-du-ik-nok. Jeg er vild med det!

 16. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Haha, det var næsten også det der imponerede mig mest. Bare det at få en nats søvn i en vidunderlig prinsesseseng. Det er SÅ skønt 😀
  Dejligt at du kan lide at høre lidt om mine oplevelser! KH

 17. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Ja jeg er så! Det er fra Topshop, omend det ser ud til at være udsolgt? Jeg kan i hvert fald ikke finde det, desværre. Æv! Men tjek asos og topshop jævnligt og søg på “pug”, så dukker der ofte skøre ting op 😀 I er lige min kop te, hah! KH

 18. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Du er for sød Natasja! Det er bare nødvendigt 😀 Det skal man altså! Tak fordi du trofast læser med <3 KH

 19. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Ja folk bliver skidetrætte og har tit for lidt tøj på til al den ventetid i kø ude i kulden. Tror ikke det sker i ligeså høj graf i august 🙂 KH

 20. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Nej du har ret Caroline 😀 Og tusinde tak, det var ret sjovt at opleve det hele uden helt at være en del af det endnu. Det er altså virkelig noget af en verden 🙂 Kram til dig C!

 21. Cecilie siger:

  Haha, det var også min første tanke, da billedet blev post’et i sidste uge! 😀

 22. JanniChristiane siger:

  Dejligt indlæg, og kan i hvert fald godt forstå, at du føler dig som en prinsesse. Det fortjener du så sandelig også, med alt det som du har haft at se til.

 23. rockpaperdresses@gmail.com_1 siger:

  Den har jeg hørt før 😉 Bruger det ikke, da de færreste kan finde ud af at udtale det. Det gider jeg ikke bøvle med. Folk har sgu svært nok med “Cathrine” der ofte bliver til Christine, Carina, Christina. Nej “Nissen” – det ved man sgu hvad er 😀

 24. randi.n.andersen@gmail.com_1 siger:

  Elsker den måde, du skriver, så det er helt nede på jorden! Det er virkelig befriende, at du skriver på sådan et jordnært niveau! 🙂

Send en besked