Top

Igang, trætte (mor)krop: Bedste tips til gratis yoga hjemme

14.04.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Yoga,
Den sidste måned har sociale medier flydt over med strikkeklubber, filmaftener (🙋🏼‍♀️), livesessions, havetips og jeg skal komme efter jer. Flere af jer skrev, at I næsten blev stressede over alt det, andre også nåede, og så blev alle gode intentioner til #FOMO.
Jeg skal indrømme, at jeg også startede med at tænke, YES nu skal jeg også lære det med surdej! Og at strikke! Hvornår får vi denne mulighed igen for verden op og ned og hjemmetid? Sådan havde jeg det de første dage af den første uge, og så gik den der semi-feriefornemmelse over, og jeg indså, at det her var en ny normal og langt fra ferie. Det var hverdag. Og selv om den er anderledes, så er der stadig arbejde, skemakørsel af frokost, lur, hvem tager Eddie hvornår.
Så selv om jeg godt gad, så må jeg sande at hverken surdej eller strikkeri bliver lige. Til gengæld har jeg prioriteret én ting de sidste 14 dages tid, og de sidste 6 dage hver dag: Yoga.
Det var som om, den aldrig rigtig kom sig af at bære et barn, at amme i gymnastiske stillinger og så al bæreriet. Og så de umulige arbejdsstillinger, da jeg arbejdede hjemmefra under barsel. Min krop er stadig øm, træt og stiv i ledene.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Yoga,
Så jeg har slæbt min yogamåtte med herop, her er så meget plads at lave yoga på sammenlignet med hjemme. Altså ikke fordi man skal bruge alverdens, man kan næsten træne på et frimærke, når man laver yoga, men alligevel. Og så drømmer jeg lidt om at finde nogle yogablokke i kork, kunne være dejligt især til yinstillingerne, lige at blive hjulpet lidt på vej og støttet.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Yoga,
Jeg har ikke givet sååå meget for hjemmetræning. Både fordi det kræver rygrad, men ligeså meget fordi: Eddie. Og hvis du lige nu tænker, HOW?! med Eddie on the side?
At lave yoga hjemme har først for meget nyligt kunne lade sig gøre uden Adam decideret har taget Eddie under armen og leget og hygget. Han er nået en alder (altså, Eddie, høj), hvor han begynder at futte meget mere rundt alene. Jeg laver ham en lille snackskål, finder en bog med lyde. Nogen gange min telefon med børneyoutube. Whatever der kan give mig 20-40 minutter for mig selv. Og nogen gange må jeg pause og lige nu nusse og se en nullermand, Eddie har fundet. Det har jeg fundet fred med, for hvis jeg ikke accepterer lidt kaotiske tilstande med afbrydelser her og der, så kommer jeg ALDRIG igang. Og det skal jeg nu.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Yoga,
Hvis der er noget, jeg synes, der fungerer som hjemmetræning, så er det altså yoga. Det kræver vitterligt kun en måtte. Og så er der masser af ‘undervisningsmuligheder’ derude. Jeg kører det enten på fjernsyn eller iPad for enden af måtten, så jeg slipper for at skulle dreje hovedet for meget, men det kommer selvfølgelig an på, hvordan måtten vender, hehe..

Her er nogle rigtig gode (og delvist) gratis yogabud til jer:

Yoga with Adrienne – Dronningen af YouTube-yoga. Jeg ELSKER hende. Hun er hyggelig, virkelig dygtig, og der ligger masser af videoer inde hos hende. Både helt korte på 15-20 minutter. Aftenyoga, yoga for ryggen, arme, vægttab, 30-dags-challenge (den laver jeg pt). Hun har en for stærke arme, som er meeean! Jeg ser og udfører ofte de samme videoer igen, for jo bedre jeg kender dem, jo flere detaljer kan jeg koncentrere mig om, som at spænde og slappe af de rigtige steder, og den der vejrtrækning kører endnu bedre med lidt gode vaner.
Hello yoga kører lige nu første uge gratis – jeg har ikke prøvet det, men det er altså 1:1 sessions med yogalærere, som kan være placeret alle mulige steder i verden. Det lyder ret sejt, og har også set andre reklamere for det på Insta. Måske det er godt?
Her kommer jeg lige først med en Disclaimer, for jeg har tidligere samarbejdet med Yogastream, men gør det altså ikke længere. Men så ved I det. Og det er skidegodt! Hos Yogastream kan man få 14 dages gratis yoga – og de har også delt et par videoer der ligeledes er gratis, så man kan prøve det af. Deres hjemmeside er liiidt uoverskuelig og svær at navigere i – der er simpelthen så mange muligheder. Men de har lavet en app, som er super fin. Og videoerne? De er gode. Og der er også børneyoga! Gravidyoga. Og der er både dansk og engelsk-
Wildest yoga er mit nyeste girl crush – er først lige begyndt at følge hende, men gud hvor er hun yogaagtig på den lækreste måde. Lange lemmer, vildt og laaang hår og bare sådan, gode vibrationer. Hun laver i disse lidt særlige tider gratis sessions på instagram; tirsdag, fredag og søndag. Tidspunkter står under hendes highlights. Hun underviser vist normalt i Yo Studio.
Og så er der RO Yoga, som Simone står bag. Hun er ret cute og har lige lanceret en app til sit yogaunivers, hvor der er meditationer, afspænding osv. Jeg har ikke prøvet hende af endnu, men set hendes livesessions på instagram. Hun er ret dygtig og har bare nice energi. Lidt mindre ‘hippie’ end Wildest Yoga, hehe, så det er, hvad man er til.

Fungerer det for jer med hjemmetræning? Eller bliver det for useriøst, når rammerne er hyggelige i hjemmet?

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Yoga,
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Yoga,

13 kommentarer

 1. M siger:

  Jeg vil lige tilføje Hverdagsyoga med Femina på YouTube. Også super dygtig intruktør, og der er mange gode videoer at vælge mellem 🙂 kan klart anbefales.

 2. Lizette siger:

  Kan også anbefale yogavivo. Minder om yogastream med 14 dage gratis og masser af videoer, men langt langt mere overskuelig. Man kan vælge ca tid, niveau, yogastil, fokusområde etc. Luksus!

 3. Karoline siger:

  Jeg synes, det fungerer overraskende godt med hjemmetræning. Når jeg skal træne, sætter jeg Mads & monopolet podcast på, starter mit AppleWatch og har som mål at forbrænde 300 kcal – nogle gange tager det 50 min. og andre gange 80 min. (det kommer an på, hvor meget gas, jeg giver den). Skifter mellem at træne overkrop og underkrop. Jeg bruger to 15 kg håndvægte, en rygsæk fyldt med vandflasker, et elastik, en yogamåtte og en pullup-bar. Jeg savner udstyret og menneskerne i centret, men det kan godt gå an herhjemme.

 4. Cathrine siger:

  Down dog yoga har lige pt gjort deres app gratis pga corona, virkelig virkelig stor anbefaling herifra!🧡👌🏻

 5. Louise siger:

  Jeg har prøvet Hello Yoga og kan varmt anbefale det. Efter 2 graviditeter lige efter hinanden og nu fuldtidsjobs med to små børn er det ikke lige træning der har haft første prioritet. Desværre. Jeg er ret meget en nybegynder til det der yoga og derfor er det med en personlig instruktør præcis når det passer mig i døgnet helt genialt! VARM anbefaling herfra.

 6. Anna siger:

  I en lidt anden genre end yoga: Jeg kører Nordic Hiit. Lige til at overskue 12 minutter der lige får pulsen op og giver lidt sved på panden. Anbefaling herfra.
  Første 14 dage er gratis og derefter koster det 99 kr/måneden.

 7. Elisabeth siger:

  Jeg bruger app’en Yoga Studio og har gjort det gennem flere år. Der er både begynder og øvede serie. Jeg er vant til at dyrke yoga 3-4 gange om ugen i mit lokale fitness center (som jeg virkelig savner), men hjemme-yoga kan altså også noget. Jeg har dyrket hjemme-yoga hver morgen i minimum 20. min., siden jeg blev henvist til hjemmekontoret, og det giver en god start på dagen og hjælper med at komme op og få struktureret hverdagen lidt bedre.
  Hvis du mangler yogablokke i kork, har de nogle super-gode nogle på yogaudstyr.dk – jeg har dem selv, og de er gode både til power – og yin-yoga. Jeg tager gerne en lille lur, når først jeg har lagt mig på den 😉

 8. Naja Søtje-Thomsen siger:

  Hopla – tak for et supert indlæg som jeg er sikker på at alle yogalærerne du nævner også først og fremmest vil sætte stor pris på.
  Vil bare lige være lidt party pooper og nævne at alle timerne nok ikke er ment eller bør være gratis. I hvert fald ikke når det kommer til lærere der nu står alene eller de små bedrifter, som der er mange af inden yoga. Jeg ved at Wildest Yoga for eksempel tilbyder sine lives donationsbaseret. Har man ikke råd, vil hun hellere at man tager klassen, men de fleste har nok råd til at sender en 20-er eller lignende afsted. De større online-univers der tilbyder gratis perioder skal man selvfølgelig bare nyde, de har deres businessplan regner jeg med 🙂
  Jeg siger det kun fordi jeg selv er yogalærer og ved hvor lavtlønnet og udsat man i forvejen er i det job. Og man kan jo ikke leve af views og gode vibrationer alene.
  Alt godt fra Naja

  1. Cathrine siger:

   Det er så fint at få med Naja, Line Rømer kører også donationsbaseret <3 Rigtig godt at nævne! KH

 9. Fanny siger:

  Knuselsker Faye (@wildestyoga), hun underviser også på @theyogaflat som også holder gratis undervisning hver dag på FB ❤️ begge dele (Faye og Yogaflat) kan varmt anbefales også når verden åbner lidt op igen og man må møde sammen på måtten!

 10. Louise siger:

  Hvor er din yogamåtte fra? Leder efter den helt rigtige der ikke “krøller” når man har rullet den ud 😀

  1. Cathrine siger:

   Det er en gammel Yama hot yoga måtte – så den har frotté på den øvre side 🙂 KH

 11. Maria siger:

  Hej. Hvor er dine tights fra? De ser lange ud – det er svært for en langbenet en som mig at finde gode tights, der ikke stumper. Mvh

Send en besked