Top

Ikke rigtig voksen, ikke rigtig barn – 24 år i dag

22.05.2013
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

(friskt fra pressen, billedet er taget direkte ud af sengen, som min kæreste og bedste veninde vækkede mig)

I dag fylder jeg 24 år. For første gang nærmer jeg mig for alvor de voksnes rækker. Åbenbart. For Bedste Ven B sagde forleden; ?Så har du kun ét år tilbage som ung, ifølge Gallup i hvert fald?. Femogtyve år er åbenbart en form for skillevej. Så er man voksen. Men er det så dårligt?

Jeg fandt forleden min gamle venindebog fra 1998. Spørgsmål: ?Hvor er du om 15 år?? Ifølge Cathrine 9 år er jeg tøjdesigner og manager (for hvad eller hvem er ikke lige udspecificeret, men jeg har stavet det ?manejer? ? mandeejer (på sin vis semirigtigt)?) og har tre børn med min mand. Jeg er nemlig gift. At min største interesse står noteret som Leonardo DiCaprio i samme bog skal ikke skæmme profetiens troværdighed. Cathrine på 9 år forventede at have en mand og tre børn og en strygende managerkarriere i en alder af 24 år.

Jeg er ked af at skuffe dig, fortids-jeg, but it didn?t happen. Til gengæld fik jeg en ny cykel, startede på universitetet, flyttede imellem tre lejligheder på et år, og nårh ja klædte mig ud som Nestlé-kanin i weekenden og Jägermeister-pige om natten. Du kan godt være stolt fortids-jeg. Jow. Jeg er blevet student, fundet den store kærlighed, blevet moster, fået mig en praktisk uddannelse på DR, næsten sluttet min bachelor (kom så, to tilvalgsfag!). Jeg har fået en klumme, en hund, en blog med snart 2200 læsere (200 nye læsere på bare fire uger, det er STORT). Jeg har fået en Gucci-taske og en Mulberrytaske. Heldige fis. Og ret voksent. Tygget mig gennem 25 par sneakers. ENDELIG skiftet min Nokia ud med en iPhone. Været i New York ? det drømte du da også om! Jeg har set Paven (nu eks-pave), interviewet Nik & Jay (det var også en drøm for 10 år siden), sagt ?jeg elsker dig? til en mand og virkelig ment det. Jeg har sagt ordene til min familie (og til min familie, hvis I ikke har hørt mig, så læs det her). Jeg har besteget et bjerg på Borneo, svømmet i et vandfald i Amazonas. Jeg har været på safari, gjort fremmede mennesker lykkelige uden at forvente at få noget igen.Da jeg var 15 år, kunne jeg ikke vente på at blive voksen. Da jeg 22 år, ville jeg slet ikke være voksen. Men nu? På første dag af mit 24. år er det faktisk okay. For hvert år jeg bliver ældre er fyldt med gode oplevelser og kærlighed.

? Jeg tror, at min frygt for at blive voksen bundede i ikke længere at være centrum (meget ungt). Ikke at være dem det hele handler om. De unge. De der ingen planer for fremtiden har, kun en masse drømme. ?? hvad det er, de vil med livet, det kan kun de selv forstå?. Når man er voksen, bestemmer mange andre, hvad man vil med livet; job, børn, realkreditlån, regering, regninger. Men jeg har stadig en masse drømme.

Jeg er jo ikke mere låst, end jeg selv bestemmer. Og jeg har så meget kærlighed ? i dag endnu mere til andre, en kærlighed som jeg en dag vil lægge i nogle børn. Med den bedste mand jeg kender. Det behøver ikke handle om mig hele tiden. Ikke længere. Jeg tror, jeg er klar til at blive voksen.

Det eneste der ikke er sjovt ved at blive voksen? Folk omkring mig bliver ældre. Min mor. Far. Min farmor. Mormor. Jeg bliver voksen. Men de bliver gamle. Lige dér vil jeg gerne være 8 år igen, sidde bag min farfars lænestol og lege med Barbie i 5 stive timer med min kusine, få teboller med varm kakao og flødeskum og ikke ane, hvad en kassekredit er. Men hver ting sin tid. Og jeg har dem jo stadig. Min forældre og bedsteforældre. Jeg skal gribe øjeblikkene nu, sammen med dem, i stedet for at hænge i barndommens minder. Vi skaber nye minder lige nu. Lige her.

Så det er okay at blive ældre, så længe jeg har gode mennesker rundt om mig. Som overrasker mig kl. 07.45 om morgenen på min fødselsdag på en regnvåd onsdag, som min kæreste og Bedste Ven B. Det bliver et stærkt 24. år. Vild ungdom. Lidt endnu.

56 kommentarer

 1. Karoline siger:

  Wow .. Hvad skal jeg sige .. Av for den hvor du ramten plet. Du er så dygtigt til at skrive og filosofere … God damn ! Tillykke med dagen ! Glæder mig til at følge dig i 24’erne 🙂 hurra

 2. Sara siger:

  Tillykke med fødselsdagen Cathrine. Hvor er dit indlæg sødt. Ønsker dig alt godt i dit 24ende år.

 3. Stine K.A. siger:

  Årh, tillykke med fødselsdagen! Jeg er sikker på, at den bliver god med sådan en start. Og her hvor jeg er skinner solen lystigt!

 4. OhMyGown siger:

  Tusind mange gange tillykke med fødselsdagen, Cathrine, og tak for et tankevækkende indlæg. Selvom det regner i dag, så bringer du alligevel solskin ind i alle dine læseres liv med dine smukt skrevne ord.
  Du har virkelig opnået meget som kun 24-årig, og det er fedt, at du sætter pris på det. Er taknemmelig. Igen tillykke og jeg håber, at du får en fantastisk dag 🙂 måske hoppe i vandpytter og føle sig som den der 9-årige pige, der er forelsket i Leonardo DiCaprio? (min helt var Orlando Bloom og er det måske faktisk lidt stadig, haha).
  Kærlig hilsen
  Emma
  http://ohmygown.wordpress.com

 5. Mette siger:

  Du må aldrig stoppe med at blogge – eller fremfor alt, være den du er! Selvom jeg kun kender dig blogmæssigt, så må jeg sige, at du er en ener i denne verden! Du skaber virkelig en energi og glæde her i din arena, så mange tak fordi man må være med på en kigger her, for der er altid sjovt og virkelig nærværende at være med. KÆMPE tillykke med dagen og de 24 år – de klær dig, selv fra morgenstunden på en regnvejrsdag (!?) og nå ja, det jeg egentlig ville skrive: du må helst aldrig stoppe med at blogge og du må virkelig virkelig gerne skrive nogle bøger, snart, og især gerne om det at være ikke rigtigt voksen, ikke rigtigt barn, ford den her alder er så svær at forvente noget af eller forholde sig til. Jeg er selv 22 år og føler mig slet ikke klar til at blive voksen, men hvornår bliver man også det?
  Wow, det blev langt, ups, god dag frøken Nissen og keep up the good work!
  Kh fra Mette

 6. Stort tillykke med dagen, virkelig smukt og reflekterende indlæg du har fået stykket sammen.
  Må du have en dejlig dag, jeg er sikker på der kommer sol senere, for du virker som et fantastisk menneske.

 7. Ditte siger:

  Sikke nogle vildt fine billeder af dig og Frida:) Stort tillykke med de 24 år;)

 8. Anne Lotte siger:

  Tillykke med fødselsdagen. 😀

 9. Rikke siger:

  Stort tillykke med de 24 somre, smukke Cathrine!
  Du kan kun være stolt af dig selv og det du har opnået 🙂

 10. Madeleine siger:

  Ih, sikke et flot indlæg! 24 er også sådan en god alder, der følte jeg mig ikke nær så gammel;) 25 er straks værre:D Et stort tillykke med fødselsdagen Cathrine! Håber du bliver forkælet med gaver, kage og en masse hundekys!
  PS. Mega lækkert billede der til sidst;D

 11. Wichmand siger:

  Stort til lykke og tak for de skønne billeder af fødselsdagsbarnet med din vidunderlige Frida 🙂 du tænker ALTID på alle os andre !!!!!
  God dag trods regnen, den betyder masser af lykke og kærlighed i dit liv.
  Kram fra Svir …………….:)

 12. J. siger:

  Kæmpe tillykke med fødselsdagen! Nyd den! Du er virkelig et godt menneske, og du har god grund til at være død stolt af dig selv 🙂

 13. ida siger:

  Stort og hjerteligt tillykke med fødselsdagen, Cathrine!! Jeg har vist sagt det før, men nu siger jeg det igen – jeg elsker at læse dine ord. Det er ligesom at læse en god bog, man vil helst ikke have at de stopper, for de rører én inden i på en måde, man ikke rigtig kan beskrive. Hav en fortsat fantastisk dag, det fortjener du!

 14. Astrid siger:

  Fantastiske “Fridas Menneskemor”!
  Rigtig hjertelig tillykke med dagen!
  Som du dog formår at få mig til at sidde her midt i specialeskrivningen og få tårer i øjnene.. Over at læse hvor glad du er! Og over påmindelsen om at alt slet ikke er så slemt, som det nogle gange virker som.. Jeg har sørme også masser at være glad over, så TAK for påmindelsen!<3

 15. Emma Boxill siger:

  Hej søde C.
  Waaauw, nu gjorde du det igen. Hold kæft hvor du kan og hvor er du bare skide go’! Jeg elsker dit lille univers og din måde at formulere dig på. Jeg har det præcis på samme måde som dig, dog to år yngre. Bliv ved med at være, som du er og ikke mindst tænk på, hvor ekstremt meget du har opnået?! Og så klap dig lige på skulderen.
  KÆMPE stort tillykke med dagen idag – nyd den!
  Kh Emma

 16. Louise siger:

  Tillykke. Med fødselsdagen. Og med at være nået dertil, hvor du er. Jeg er 5 år ældre end dig og er der ikke. Jeg kan stadig ikke give slip. Er ikke klar til ikke at være ung – til at give kærligheden videre til børn eller til ikke at være i centrum. I hvert fald i mit eget liv. Jeg er lige så håbefuld som for 5 og 8 år siden, men måske lidt mere desillusioneret og på randen til lidt…bitter. There, I said it. Jeg er fuld bevidst om det, så vi ringer ikke til terapeuter endnu. Men ærligt så er det da til tider hårdt ikke at hvile så meget i sig selv, som man har gjort. Og forholde sig til det konstant. Jeg ville sgu gerne være, hvor du er nu – i den alder. Det må jeg sige. Og jeg ville sgu også gerne se sådan ud, når jeg steg ud af sengen!
  Så tillykke til dig. Hav en fantastisk dag.

 17. Camilla siger:

  Du får mig altid til at grine og tænke over tingene! Kæmpe plus i min bog og kæmpe stort tillykke med de (unge) 24 år 🙂

 18. Stephanie siger:

  Tillykke søde pige!
  Det er så dejligt at følge dig her på bloggen. Du skriver så fine, kloge og inspirerende ting. Jeg synes du har en mega fed indstilling til livet, og jeg håber dit 24. år vil bringe dig endnu flere gode oplevelser og overraskelser. 🙂

 19. Louise siger:

  Tillykke! Sikke et velskrevet indlæg. Du er en stjerne, og hvis jeg kunne trylle solen frem i dag, gjorde jeg det!

 20. Baysen siger:

  Stort tillykke med dagen! Håber den bliver rigtig rar 😉

 21. Louise siger:

  Stort tillykke med de 24!!! Det er den fedeste alder at have 🙂

 22. Anna siger:

  Meget smukt indlæg. Meget smukt. Jeg glæder mig til at læse din bog (omend du faktisk har “stjålet” min idé 😉 )
  Stort tillykke Cathrine! Med dagen, med bloggen, med livet 🙂

 23. Ida siger:

  TILLYKKKKEEEEE 🙂
  Så fint et indlæg!!

 24. Paulina siger:

  Hjertelig tillykke med fødselsdagen søde Cathrine. Er overbevidst om at din dag bliver dejlig.
  Fantastik fødselsdags indlæg. Ville ønske jeg kunne skrive som dig.
  P.S. hils din kæreste og sig at det er nogle fede billeder han får taget 🙂

 25. Rikke aa siger:

  Tillykke! Jeg fylder et år mere end dig, om en uge og har ikke oplevet nær så meget som dig. Det er sejt!

 26. Debbie siger:

  Stort tillykke med fødselsdagen, søde Cathrine!
  Jeg er sikker på at dit fortids-jeg er rigtig tilfreds – specielt med alle de ting du har formået på så kort tid. Bare tænk på hvor du mon er 10 år fra nu, og hvor meget du måske har nået der. Fantastisk! 😉
  Fortsat god fødselsdag til dig. Må solen skinne på dig og kagebordet været enormt 😉

 27. VOLDSOMT MEGET TILLYKKE!
  Regnen kan diskuteres – sikkert en masse ikke så søde mennesker der har fødselsdag idag også 😉
  God fødselsdag!

 28. Ida siger:

  Tillykke med fødselsdagen! Du kan roligt være stolt af dig selv. 🙂

 29. Tina siger:

  Sikke et FLOT indlæg, som næsten gjorde mig helt rørt og så alligevel sluttede af med, at give mig et godt grin – rumpenissehoved 😀
  STORT tillykke med fødselsdagen, fine Cathrine 🙂
  Jeg håber din dag er dejlig og fuld af flag og Frida-kys. Det har du fortjent.
  KH

 30. Penny Three siger:

  Tillykke med fødselsdagen! Du skriver sindssygt godt, og som 22-årig må jeg sige du rammer plet. Well done. Må du få en god dag med masser af kram og øl – eller hvad du nu gerne vil ha’.

 31. Natasha siger:

  Wauw, for en post! Jeg sidder tilbage med tårer i øjnene, bare fordi det er skrevet og beskrevet så smukt 🙂 mange gange tillykke herfra, jeg håber, du får en dejlig dag!

 32. Dejligt at du ikke længere er skræmt over at blive ældre – det er egentlig også noget mærkeligt noget, for alder er bare et tal (kliché much).
  Men i hvert fald stort tillykke med dagen, er sikker på, at du nok skal få den nydt til fulde 🙂

 33. Sidsel Sofie siger:

  Tillykke med dagen Cathrine!
  Må jeg minde dig om at du er min yndlingsblogger?
  Håber du har en fantastisk dag i dag, for det fortjener du, så meget som du giver os 🙂

 34. Lika siger:

  Et stort tillykke med de 24 år. Hvor er du heldig, at du er i den ende. Jeg fyldte selv 30 år d. 24 april – og jeg er bestemt ikke ked af at være endt i den kategori – den der går fra 30 år og opad. Jeg er blevet mere bevidst om mange ting og kan godt se, at jeg bliver klogere og klogere på mig selv end for bare ja 1 år siden ja. Jeg er også i mit livs bedste form og det føles helt fantastisk – det er det bedste jeg har gjort for mig selv. Jeg kunne sagtens ønske mig mere ift min alder – jeg har endnu ikke fundet drømmejobbet ej heller drømmehylden jobmæssigt, men jeg er på vej og jeg arbejder med det. Det hele er stadig i rivende udvikling og det er fedt. Tingene forandrer sig om man vil det eller ej – nogle gange til det bedre, nogle gang til det værre – man er nødt til at følge med på bedste vis og få det bedste ud af det. Så skal det nok gå altsammen. Jeg håber du har haft en hyggelig dag med både venner, kæreste og Frida og masser af kage 🙂

 35. Susanne siger:

  Hurra for fødselsdagsbarnet Cathrine! Må dagen være fyldt med overraskelser, dejlige mennesker og lys i lagkagen 🙂
  Jeg er sikker på, at dit fortids-jeg ville være pavestolt af alle de store bedrifter på karriere- og kærlighedsmæssigt som du har opnået plus alle de fantastiske oplevelser og rejser som du har haft. Ikke at forglemme, hvilke helt vildt skønne skatte du gemmer i garderoben af både kjoler, jakker, sko og tasker! 😀
  Du er en super sej kvinde og det er en stor fornøjelse at følge din blog! Tak for endnu et spot-on-indlæg og ha’ en helt igennem skøn dag. Hurra for dig!

 36. Ida siger:

  Stort tillykke! Hold op hvor du bare rammer plet med at beskrive det at blive ældre 🙂

 37. Trine siger:

  PERFEKT indlæg!!!!!!!
  Og tillykke med dagen!!!(:

 38. Laura G. siger:

  Kæmpe stort tillykke!! Rammer selv de 24 i september, men er ikke længere bange, for du har lige beroliget mig med dit dejlige indlæg – tak! Ps. Kan vi ikke høre om de ture til Borneo og Amazonas? Gætter på at bjerget på Borneo var Mount Kinabalu 😉

 39. Amalie siger:

  Kæmpe stort tillykke med din 24-års fødselsdag! Håber du får en skøn dag 🙂
  Jeg vil tro, at jeg er en af de 200 nye følgere, som er stødt til i de sidste fire uger, og det er jeg skisme (haha) glad for! Hver dag leverer du positive indlæg med sjæl og det er virkelig noget jeg beundrer!
  Hørte dig forresten i radioen den anden dag i Aftenvagten på P3. Jeg kan godt forstå at de bliver ved med at hive dig ind for at lave radio, for du gør det sgu godt og det er en fornøjelse at høre på! 🙂

 40. Amalie siger:

  Glemte lige at få det med; Billedet taget gennem lampen er så sjovt og “made my day”.
  Forresten, så tror jeg måske, at jeg har en joke, du ikke har hørt før. Cathrine “rumpe”Nissen, hihi. Håber du kan tage lidt spas 😉

 41. My siger:

  Stort tillykke med dagen 🙂

 42. Karen siger:

  Tillykke med fødselsdagen! Håber du får en dejlig dag med familie, venner og en masse gaver(og kage!) 😀
  -Karen

 43. Cathrine Nissen siger:

  Hahahaha, den har jeg aldrig hørt før – gid jeg selv havde fundet på den 😀 Haha! TAK Amalie for at give mig en Nisse-joke, jeg endnu ikke har hørt – det er ikke sket i årevis 😀
  Kh

 44. sophie siger:

  Mange mange gange tillykke med fødselsdagen, og hvor er det dog et helt vildt fint indlæg.. meget rørende og meget præcist ramt med den følelse man netop har i de her år.. voksen eller ej. Rigtig godt skrevet 🙂

 45. Pernille siger:

  Tillykke! 🙂
  Håber du har og får en fantastisk dejlig dag!
  Pernille

 46. louisef siger:

  Jeg læste det som rum-penishoved… Jeg kunne dog ikke helt se ligheden. Skulle lige læse det et par gange før jeg læste rigtigt; rumpenisse-hoved, hehe. Tillykke med dagen!

 47. Anna Sabine siger:

  Bom. Det er så godt skrevet. Hold nu op, hvor er du god – og ja, det mener jeg! Jeg bør gøre de samme tanker. 23 og et halvt år har jeg rundet. 😉 Tillykke til dig, jeg håber, at dagen har været mægtig og fyldt med kage. Orv og kan forresten lige røbe, at du deler fødselsdag med Nikolaj Lie Kaas ! 😉 Og nårh ja, det er sådan en fornøjelse at støde på din stemme i radioen. Tak er vidst det rigtige ord.

 48. Kæmpe stort tillykke med dagen! 🙂
  Og dernæst – Flot indlæg! Hvor er det lækkert med noget der er så velovervejet, velskrevet og gennemarbejdet! Stor ros til dig 🙂

 49. M siger:

  Af alle de blogs jeg læser, har jeg ikke kommenteret en eneste gang, men jeg kan ikke holde mig tilbage! Selv om vi ligger (stil/tøjmæssigt) ret langt fra hinanden – så er du virkelig en af de fedeste bloggere. Du er SÅ positiv og udstråler glæde. De gange du har fortalt om dine stressede perioder, hvor du har været nede, kan jeg slet ikke forstille mig det. Men alle har selvfølgelig sine perioder.
  Du virker som sådan en inspirerende person. Bliv endelig ved med det.
  And yes – stort tillykke med fødselsdagen!:-)

 50. Lea siger:

  Så fint indlæg! Jeg kan fuldstændig identificere mig med dine tanker og skriblerier. Du skriver i øvrigt skønt. STORT TILLYKKE med din nye alder 🙂
  Kh en pige (kvinde?), der nærmer sig de 25, og bider lidt negle ved tanken om så at være en af dem med “voksen”-label.

 51. Camilla siger:

  Super fedt indlæg og skønne billeder! Og så lige et forsinket tillykke med dagen 🙂

 52. Line siger:

  Kæmpe tillykke fra en spritny læser (og fellow journalist)!
  Din blog er jo proppet med glade, farverige og skønne billeder. Jeg har nydt at bladre lidt tilbage.
  /Line

 53. Lika siger:

  Hov, jeg glemte at skrive hele pointen til sidst – det der med at man ikke føler sig sådan rigtig voksen – sådan har jeg det stadig. Måske vil det blive ved til man en dag får børn?

 54. Christina siger:

  Tillykke med de 24. og også til alle de skønne oplevelser og punkter i dit liv frem til nu. Super godt indlæg som er velskrevet, hvilket er inspirerende på mange måder.

 55. Sofie siger:

  Fedt indlæg! Og jeg kan virkelig følge dig i mange af tankerne. Jeg selv er 20 og er endnu i jeg-vil-ikke-være-voksen-jeg-vil-være-ung-for-evigt stadie – men der er håb forude 😉 Især dine tanker om at folk omkring os bliver gamle kan jeg virkelig også følge dig i, og bruger egentlig for mange øjeblikke med at bekymre mig og tage sorgerne på forskud. Du har ret, selvfølgelig skal man bare leve i nuet og være glad for at de forældre og bedsteforældre stadigvæk er her, sunde og raske!
  Jeg håber du havde en fantastisk dag. Jeg nyder i fulde drag at læse din blog og sluger hvert eneste indlæg råt. Bare lige så du ved det 😉

 56. NatasjaS siger:

  Forsinket tillykke Cathrine 🙂 Håber du havde en fantastisk dag.
  Det er jo et fantastisk indlæg! Tak for at gøre alderen mindre dramatisk.. og tak for din fantastiske leg med ord – du er sej 🙂
  PS. Elsker din kærestes fotovinkel 😀

Send en besked