Top

Intentioner for 2020: Meditation, mindre skærm, lære at strikke!

13.01.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Baum und pferdgarten, Rockpaperdresses

fotos JULIE BJARNHOFF

Det slog mig i dag, at vi er halvvejs gennem vinteren, og at den da faktisk slet ikke har været så slem endda, som den kunne være. Undtagen sidste uge, hvor det regnede hver dag, men i regn og skybrud skal (barne-)vognen ud. Ellers havde jeg da for guds skyld opbevaret mig inde døre med jazz og kaffe og nul bh og elastiklinning med det eneste udsyn til verden gennem duggede ruder og en iPhone. Eller en lille nulret novelle.  Liggende på gulvet med croissantkrummer skødesløst drysset om mig, til Fridas fornøjelse. Måske en smøg. I en stor fed strik og silkeblondetrusser. Hvis ellers jeg havde været pariserinde og ligget under de fritlagte bjælker i Montmatre.
Men jeg bor i København og er mor til en tumling. Så jeg traver i stedet dagligt mod metro eller bus med et skrigende barn fordi: regnslag (stjæler vue’et). Med røjsere, sytten lag uld og en strammende amme-bh (okay, forvasket og forbrugt, så knapt så stram længere) og med en kæmpe madpakke med alt for lidt indhold af croissant (men nærmere frikadeller og en kuriøs samling af ærter fra frys og majs fra dåse, for det kan drengen lide).
Kender I det, når man fortaber sig et splitsekund i det liv, man også kunne have levet? Hvis altså man var født på en anden side af kloden, på et andet tidspunkt.
Men er nu ret dejligt. København. Om vinteren. Selv om jeg går og håber og beder til regn bliver til sne. Men vi må tage det, vi får, og haven spirer allerede. Det bliver forår og fuld sol.
Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Baum und pferdgarten, Rockpaperdresses
Og tiden går allerede hurtigt, tredje uge af januar. Men hvad er så drømmene og planerne? Eller intentionerne, som jeg ser flere og flere kalde det. Nytårsforsætter har måske også en irriterende klang, for det lyder som om man skal søsætte alt 1. januar, og når man ikke det, så er toget kørt. Intentioner… Det er en række gode tanker og vilje, som kan strække sig langt ind i året.

Hvad har I af intentioner for året?

Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Baum und pferdgarten, Rockpaperdresses
Jeg har allerede delt vores 2020-plan, som basically bestod af at sælge lejlighed. Done! Og finde et nyt hjem. På vej… Og så den der fertilitetsbehandling (som jeg stadig ikke stresser over, men som jeg godt kan mærke, jeg glæder mig til – utroligt nok!).
Men… Personligt har jeg et par drømme…
…  Jeg vil sindssygt gerne lære at strikke! … Jeg kunne faktisk engang – ikke sådan super stærke skills, men jeg kunne! Ret og vrang. Og jeg det kunne jeg godt tænke mig at kunne igen. Jeg tror jeg skal kaste mig ud i noget PetiteKnit – hun har en masse videoer på sin side, så det kan næsten ikke gå galt. OG så er min mor jo mega prof-strikker, så jeg tænker, at hun kunne sidde ved min side, og vi kunne hygge lidt om det.
… Jeg kunne også godt tænke mig at bruge mindre tid på min telefon, uden for almindelige arbejdstider, for det er jo trods alt også mit mest brugte redskab i arbejdsøjemed. Jeg er vildt glad for at lade min telefon blive i køkkenet natten over, for jeg kommer så meget hurtigere i seng og ud af fjerene (hvis jeg altså skulle driste mig til at blive liggende i fem minutter med Eddie on the loose). Jeg har hentet appen Forest, som er ret fin til at hjælpe en på vej – den “planter” små (fiktive) træer, så længe man ikke bruger telefonen, og når du så griber efter den, så fælder den skoven, hehe… Brutalt! Men meget skæg time management.
… Der var engang, i forsøget på at lave et lille barn, at jeg var god til at meditere. Lidt imod ovenstående brugte jeg min telefon, hehe – appen. Headspace er fantastisk til at komme igang. Den er guidet og trækker konceptet ned på et niveau, hvor alle forstår, hvad det egentlig går ud på.
… Dates! Med Adam! Det er lidt svært at bede forældre om at passe en formiddag i weekenden, når vi også har bedsteforældre en gang om ugen i hverdagene… Men det var så MAGISK for os at være i biffen på Adams fødselsdag. Den tid sammen, at holde i hånd, tale uafbrudt, opleve noget sammen på en anden måde og blive tanket op. Det gjorde os så godt, så jeg drømmer om det igen, snarest muligt (hører I, bedsteforældre? <3)
… Og… Så er der jo den der bog. Den bog som har ligget i mit baghoved så længe, som skal ud i år. Og forlaget er på plads – jeg skal skrive første kapitel og aflevere om to uger, og det er godt for mig med den deadline. Det bliver også vidunderligt at skrive på en anden måde end jeg gør her, og på en måde, hvor det er mindre live og noget jeg skal forholde mig til, så snart det er ude. Der går noget tid, før det her kommer ud. Jeg er så spændt!
Julie Bjarnhoff, Cathrine Widunok Wichmand, Baum und pferdgarten, Rockpaperdresses

12 kommentarer

 1. Caroline siger:

  Godt med mål – især at strikke. Jeg vil lære at brodere! Speaking of strik – Jeg har netop udgivet to strikkekits i Netto til den nette sum af 149 kr og især den stribede er perfekt til begynder-niveau <3
  https://www.instagram.com/p/B7MNHBkBrWw/

 2. Kristina siger:

  I lighed med sidste år så har jeg et forsæt om at læse et bog om måneden. Det gik næsten i 2019, så det skal jeg helt sikkert prøve igen.
  Derudover har jeg sat mig et nyt forsæt. Gennem flere år har jeg villet i gang med at investere, så nu skal det være. Jeg trækker det i langdrag med at læse bøger om investering, men nu skal jeg investere i en aktie/værdipapir hver måned i 2020.

 3. Tina siger:

  2020 lyder spænende og som om du søger ind ad i livet – et barn gør meget for ens tanker og mål for livet 🙂
  En bog, det lyder så spændende, glæder jeg mig til på et tidspunkt at læse 🙂
  At strikke og sammen med din mor, ja det lyder så hyggeligt og er en god mental øvelse 🙂
  Den app med skovfældning på den brutale måde tror jeg lyder effektiv!
  Og så må du nyde din skønne familie endnu mere i det gode KBH 🙂
  Selv skal vi have flere politiske og historiske oplevelser i år efter en årrække med kulturelle og gastronomiske.
  Og så fik jeg lært at mure og vil i år lære at skifte glas især i alle de små staldvinduer og så kitte dem 🙂
  Ellers skal der plantes lidt flere frugttræer og bærbuske i haven og gøres en større dyd i at være selvforsynende, det er en god sport 🙂
  Rigtig god eftermiddag ønskes du og dine herfra 🙂

 4. Helle siger:

  Yes yes yes, lær at strikke!! 😍 Du kommer til at elske det! Det er så meditativt og produktivt, og hele det community der er online er bare det fedeste! Folk er så mega venlige, og jeg har faktisk ikke oplevet noget lignende i andre online fællesskaber.
  Tjek Kimmie Munkholm ud. Hun laver de bedste videoer, og så er hun det sødeste, mest hjælpsomme menneske. Og Petiteknit har begynderopskrifter, og jeg ved at my favourite things arbejder på en begynderopskrift også – hende kender du jo lidt, virker det til ☺️
  Ej men alt det her strik fylder virkelig mit hjerte, så når endnu en strikker er på vej ud af skabet, så går jeg helt i selvsving 🙈🤪

 5. Lene siger:

  Det er så hipt at strikke – og med god grund! Jeg vil vove den påstand, at hvis du strikker, behøver du ikke meditere, for strik er mega meditativt 🧶🧘🏻‍♀️
  Mit begynderråd til dig: Start med at strikke en karklud. Det er et absolut overskueligt projekt, man kan teste forskellige teknikker af (YouTube er din ven), og man får en fornemmelse af, hvor hurtigt (læs: langsomt🙃) det går.
  Og så er det altså også super hyggeligt at strikke til ens barn.

  1. Kristina siger:

   Tak for tippet med vaskekludene og at man kan teste forskellige teknikker af ved dem 🙂

 6. Carina siger:

  Jeg har et år tilbage af min PhD. Tidligere har jeg været igang med en PhD et andet sted, men gik ned med stress og en større depression så var sygemeldt i 3 år. Så mit mål er at komme godt igennem det sidste år og passe på mig selv i processen. Det er en svær process at navigere i, men jeg tænker det skal jeg nok klare ved hjælp af min gamle have og mit katteopdræt. De perioder hvor det alligevel er ved at gå galt, støtter min mand mig, så jeg vil også gerne blive bedre til at vise ham hvor værdsat han er… og oveni alt dette – nyde at jeg er til og sætte pris på de små ting

 7. Kristina siger:

  Dine intentioner ligner så meget mine 🙂
  -sælge lejlighed
  -lære at strikke
  -gå på dates med min kæreste efter vores lille pige kom til verden sidste år
  Tak for tippet med headspace og forest apps, de er fluks downloaded. Og ligeså med PetiteKnits videoer – så må det da være til at komme igang med 🙂
  Jeg kan godt lide du kalder det for intentionerne for 2020, fremfor nytårsforsætter, for selvom jeg egentlig godt kan lide nytårsforsætter, så bliver man netop lidt stresset, hvis de ikke igangsættes allerede 1. januar – så er du allerede bagud på årets første dag 😉

 8. C siger:

  Min primære intention er den sværeste for mig overhoved. Nemlig ikke at gøre noget nyt.
  Jeg har simpelthen ikke tid til mere og alt er som det skal være lige nu.
  Jeg har en lejlighed som vi skal bo i ca.4 år mere. Et barn på et, som vi synes skal have lov at blive 2 uden søskende(er selv pseudotvilling, og elskede det ikke). Og blev godt gift sidste år.
  Jeg har nogle benhårde prioriteter: 1. Barn, 2.mit mentale velvære(meditation og dagbogsskrivning) 3.mit ægteskab 4.job.
  Der er ikke plads til strik eller mere motion end en gang om ugen. Det er en prioritering og for andre vil den se anderledes ud 😉
  Jeg kan blive flov over ikke at prioriterer motion F.eks. Men er også klar på hvorfor jeg vælger sådan.
  Så mit nytårsfortsæt er ikke at lave noget om. Faktisk ret svært ikke at forsøge 😉

 9. Rikke siger:

  Jeg bruger også Forest dagligt – og appen er jo så fin, at når man har plantet nok fiktivetræer, kan man bruge sine point til at plante et rigtigt træ. Det er da kæmpe win!

 10. Lis siger:

  Måske jeg bare ikke følger helt nok med, eller også er min næse ikke den eneste det er gået forbi…
  Men Eddies nuttede ansigt er fuldstændig forsvundet fra billederne siden jul. Tænker det er en aktiv beslutning, men vil du dele dine/jeres tanker herom? 🙂

 11. L siger:

  Sjovt, som strikning hitter så meget. Jeg gad virkelig godt gide det 😄, for jeg elsker bare hjemmestrik og det ser så afslappende ud.
  Her er mine mål for 2020:
  1. Læse en roman om ugen. – Den er umiddelbart svær, da jeg er på barsel med 1-årig, der ikke sover lange lure, og jeg derudover også har et større barn, mand, hus og have og dertilhørende pligter. Men hvis man skærer telefontiden kraftigt ned, og i stedet hiver bogen frem, når man lige har 10 minutter, og ikke har det dårligt med at lade opvasken stå lidt, så lader det sig faktisk gøre! Jeg har i hvert fald overholdt målet indtil videre. Og et kæmpe win er jo mindre tid brugt på telefonen.
  Resten af listen er med vilje ikke så krævende:
  2. Tage et kunstkursus.
  3. Meditere mere.
  4. Løbe mindst 10 km om ugen.
  Vil faktisk bare virkelig gerne have noget mere velvære, ro og kreativitet ind i min hverdag. Hold op, hvor er det nemt at glemme sig selv, når man har små børn, og hverdagen flyver.

Send en besked