Top

Interview: My favourite things knitwear – fra babystrik til 80 timers arbejdsuge

03.04.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
Det her har skullet ske i et godt stykke tid: et interview med Louise, som er kvinden bag profilen og webshoppen My Favourite Things Knitwear. Jeg har kendt og fulgte hende længe som @loucph. Hun har yndige unger, en smuk mand, en rar og rolig stil og er selv ret godt skåret. Tilbage i 2018 dukkede de første billeder op på hendes nye strikkeprofil og jeg var nysgerrig. Anderledes end noget andet, jeg havde set. De virkede så ekstra. Feminine detaljer, mønstre. Der er absolut ikke noget simpel ret og vrang over dem, og jeg fik lyst til selv at lære at strikke. Men hvordan gør man? Går fra håndarbejde, til instaprofil, til stor opskriftshandel på sit website? Afsløring: For under en håndfuld år siden kunne Louise slet ikke strikke. Det dykker vi ned i en sen søndag, da jeg fanger Louise.
Vi skriver først på instagram sammen, og jeg spørger om hun stadig er vågen henad 20.45 – normalt ville jeg selv være gået i seng. Men som hun skriver, klokken er jo kun lidt i 20.00 om aftenen! Så der er ingen grund til ikke at hygge os med hinanden, så vi tager næste skridt og mødes på Messenger til et pennevensinterview. Værsgo at lade jer inspirere (er jeg sikker på) af en kvinde, som overhovedet ikke havde rørt en strikkepind for fire år siden, men som nu har en HURTIGT voksende strikkeforretning med det ene smukke design efter det andet.

Navn: Louise Rasmussen

Alder: 33 år

Baggrund: Har arbejdet mange år i modebranchen med internationalt salg hos bl.a. Stine Goya og senest Résumé

Startup: My Favourite Things Knitwear

Hvornår satsede du fuldtid? Seks måneder fra første opskrift kom ud, sagde jeg mit job op og satsede fuldt ud på MFTKW

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
…  C: Jeg elsker, at du hænger fast i vintertid 😀 (klokken er egentlig sent, næsten 21, men i Louises verden er den stadig ca. 20)

L: Klamrer mig til hver en ledig arbejdstime 😂

C: Haha, kender det mand! Shit! Er du alene hjemme?

L: Yes! Johan har kørt pigerne i sommerhus 🥳 To dage til rent arbejde.

C: Velsignet!!

L: Han er vist på vej hjem nu. Så skal vi knokle igennem 😅 Det lød lummert. Var det ikke 😂

C: Haha, GODT så! Vi springer ud i det – men først. Er I alle fire okay omstændighederne taget i betragtning?

L: Yes! Det synes jeg! Altså. Sådan… jeg er sgu lidt følelsesmæssigt ustabil og Johan max presset pga. hjemsendte kollegaer, han skal dække ind for! Men derudover… alt godt! Er I?? Tænker det må være en lidt speciel situation at have solgt hus og skulle finde nyt midt i en ret så anderledes tid?

C: Mjeh, det er sgu lidt underligt. Vi har noget på bedding lige nu, som vi er ret lune på. Men tør vi slå til? Priserne er stadig ligeså ekstremt høje som for to uger siden (og de er steget, bare siden vi solgte i december). Hvis det vitterligt er hurtigt overstået, så kan det måske hurtigt bounce tilbage. Skal man forsøge at udnytte situationen nu og her og slå til med et lidt frækt bud? Eller skal man vente og se om markedet vitterligt vender nedad, og der så kommer større besparelser på sigt… Hm… Men det er slet ikke det interessante, Louise. For jeg er blevet spurgt et par gange, “vil du ikke nok interviewe My Favourite things? Hun er så sej“. Og det er du. Først og fremmest. Hvordan introducerer du dig selv, når folk spørger, hvad du laver?

L:  Haha. Årh det er hyggeligt. Og lidt sjovt. Tror stadig ikke helt jeg har fattet omfanget af, hvor mange folk der rent faktisk følger med…. Hvordan introducerer jeg mig selv. Altså… Jeg er stadig lidt ved at finde ud af det. Når jeg siger, at jeg sælger strikkeopskrifter, så kigger folk meget undrende på mig. Sådan lidt ‘Really? Strikkeopskrifter? Altså, lever du af det?’-agtigt. Så jeg øver mig på at sige, at jeg designer strik.

C: Det lyder ligeså lækkert som når jeg kalder mig formidler i stedet for blogger/instagrammer/tryllekunster/dims. Det er bare nemmere, selv om formidler er ligeså vagt, men det er da et ord folk kender. Tag os lige lidt med tilbage, hvordan startede dit strikkeeventyr?

L:  Præcis. Vi griner stadigvæk lidt af herhjemme, at mange nok tror jeg har det, vi kalder en hold-kæft-butik. Du ved, sådan… Jeg går og hygger mig herhjemme og passer ungerne, min kæreste kører karriere. Faktum er jo, at jeg faktisk arbejder sådan 70-80 timer om ugen. Så der er ingen hyggetjans hér.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
C:  Shit! “Strikker lidt on the side”, ja ja… Men hvordan startede det?

L: Hvordan startede det.. jamen, det startede vel egentlig med en strikket babydragt, som jeg forelskede mig i, da jeg var gravid med Ava – vores store datter. Jeg kunne slet ikke strikke. Det er 4… hmm, 4,5 år siden nu. Så besluttede jeg mig for at måtte lære det. Og det gjorde jeg så. På youtube. Det var inden, at hele det her fænomen med at strikke til sig selv var blevet moderne. Jeg lærte faktisk at strikke om natten mest. Så youtubevideoer når jeg ikke kunne sove, fordi maven var stor og irriterende. Så fandt jeg ud af, at man kunne strikke til sig selv også. En norsk dame havde lavet en mohair trøje, der mindede om en dyr sag fra Ganni, jeg drømte om. Så det var det første, jeg strikkede til mig selv.
Da jeg så begyndte at lede efter andre opskrifter til mig selv, så synes jeg det hele var enten lidt for kedeligt og basic eller lidt for gammeldags. Og sådan begyndte My Favourite Things. Simpelthen i mangel på ting, jeg synes var noget for mig.

C: Så en masse babystrik først. Men derfra til at udtænke opskrifter, hvordan fik du mod til det? Det tænker jeg er svær matematik?

L: Jeg aner det faktisk ikke – hvad der fik mig på den tossede idé. For det var jo ikke voldsomt længe siden, jeg ikke engang havde kunne læse en opskrift. Tror lidt, det var gruppepres. Haha. Jeg havde min egen private instagram profil – som jeg brugte lidt blogagtig på det tidspunkt. Der viste jeg nogle af de styles, jeg havde lavet, og så begyndte folk at spørge, om jeg ikke ville lave en opskrift.
Den første var Sweater No. 1 (se den herunder). Den der ligesom startede det hele. Den er super basic, men alligevel havde den lige noget lidt andet, mere feminint, måske noget lidt modeorienteret, som gjorde den skilte sig ud.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
C: Og hvor mange har downloadet den i dag? Har du overblik over det?

L: Hmm… det kan jeg se. 2 sek! Statistik er min yndlingsbeskæftigelse!
… Jeg har solgt Sweater no. 1 cirka 3000 gange. Crazy! Og så er der jo alle dem, der kommer til at dele den med en veninde, selvom det er fy.
… I Danmark er den mest populære nok Vest No. 1. Den har flere downloads. Skarpt forfulgt af Sweater No. 2. I udlandet er det klart Camisole No. 2 og Sweater No. 7. Der må det gerne være lidt vildere. Der er kæmpe forskel på hvad der hitter i DK og internationalt.

C: Haha! VILDT! Jeg blev jo ægte indædt fan fra sweater no. 2 udkom, og min mor har strikket den, camisole #2 og lige nu er hun ved at færdiggøre den med blomsterne på… Sweater no. 3 mener jeg.

L: Og hep hey, min profil har lige rundet 73 K følgere! Jeg går alt for meget op i den slags. Og på samme tid, så fatter jeg vist reelt ikke, hvor mange mennesker det er, der kigger med. Føler stadig, det er min lille biks. Men det er nok fordi, jeg kun er mig.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
C: JEG SÅ DET! Du er for vild, Louise. Men inspirationen til dine opskrifter. Hvor finder du dem? Hvordan bevæger du dig fremad fra idé til noget på pindene?

L: Inspiration kommer sådan lidt fra her, der og alle vegne. Johan siger jeg efterhånden ser strik i alt. Og ting der faktisk ikke er strik.
Det er svært at svare kort på. Haha. Men fx farver, der kigger jeg ret meget til de mere klassiske italienske og franske modehuse. Og så er jeg fascineret af farvespil i quiltede amerikanske vintage tæpper pt… Konstruktioner, der kan det være alt fra Pinterest til modetøj, der er inspiration.
Jeg låner ofte detaljer fra ‘almindeligt’ tøj. Det kan være en blondekrave på en skjorte der bliver inspiration til et hulmønster. Eller senest, en quiltet vest, der har dannet grundlag for en chunky vest med lommer.

C: Din hjerne, det er som om den var skabt til det her, så ulden den er!

L: Og så kan jeg godt li’ at videreudvikle på gamle styles.
Eksempelvis min Sweater No. 8, som er en videreudvikling af min Sweater No. 7. De er vidt forskellige i udtrykket – men den ene dannede ligesom grundlag for den anden.
Haha. Jeg tænker ALT FOR MEGET på strik!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
C: Hvordan fungerer det så, har du nogen ansat som teststrikkere, eller hvordan kommer den fra hovedet, på pindene og ud på papir?

L: Jeg har efterhånden ret godt styr på formgivningen, så når jeg får en idé, så sætter jeg mig egentlig bare ned og strikker. Af og til skal jeg lave det om mange gange før den er der. Andre gange lykkes det i første hug.
Teststrikkerne hjælper med at checke at opskriften er til at forstå, at målene passer, at garnmængden der er angivet er rigtig, at den sidder godt og ikke bliver uformelig i brug. Det er frivillige strikkere, der synes det er sjovt at være de første der får adgang til opskrifterne. Så ingen ansatte. Der er kun mig til at køre det hele. Hvilket faktisk er lidt hul i hovedet.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
C: Er du for travl? Eller hvad skulle du bruge en ansat til i din forretning? Hvad vil du kunne give fra dig?

L: Udover at være designer, så er jeg jo også PR dame, support, konstruktør, tekstforfatter, webdesigner, e-commerce ansvarlig, so-me ansvarlig… osv. Det er jo loco at tænke på!
Jeg burde klart ansætte nogen – hele supportdelen er enormt tidskrævende. Altså, folk der har købt forkert sprog, ikke kan downloade… har brug for hjælp til teknik. Den ville være god at give fra sig. Men kan godt li’ at have fingrene nede i det hele selv. Det føles lidt som at skulle give en baby fra sig.

C: Tell me about it. Det er nok klassisk selvstændig. Både at være kundeservice, produktudvikler, økonomiafdeling osv. Men alt teknisk –  hvis andre kan gøre det hurtigere end dig, så er pengene nok godt givet ud for at du kan bruge din tid på dét ingen andre i forretningen kan; nemlig the core, opskrifterne…

L: Præcis. Tænker du kender alt til det!  Det ser så nemt ud udefra. Og inde bagved, der knokler man bare amok!

C: Det kan du tro. Men hvilket trin føler du i din forretning, der skal til, for at du kan ansatte, hvad skal der ske?

L: Men ja, jeg burde klart ansætte. Jeg er alt alt for travl. Johan skælder mig ofte ud over, at jeg ikke får gjort noget ved det.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
C: Det lyder som om du snart står ved en skillevej!

L: Den skillevej er lidt krydset – har bare ikke taget action på det. Jeg har virkelig mange daglige ordrer… Der er mange igennem hjemmesiden hver dag… Et andet spor man kan vælge som strikkedesigner er forhandlere. Jeg har ingen forhandlere på endnu. Det har jeg simpelthen valgt fra. Der er henvendelser dagligt fra skønne butikker, der gerne vil forhandle opskrifterne, men hvis jeg skal det, så skal der en ansat på, der kan varetage hele retaildelen. Det har jeg ikke timer til at kunne selv.

C: Bruger du dit strikkenetværk? Jeg synes, der er så mange seje kvinder, som Lærke Bagger, Mille Fryd, Petite Knit osv.

L: Ja! Jeg har nogle dygtige og virkelig rare damer, som jeg kan nørde strik med. Jeg sparrer ugentligt, hvis ikke dagligt, med Pernille der står bag Knitting for Olive. Hun er både en dygtig forretningkvinde og et omvandrende strikkeleksikon, så hende har jeg virkelig meget glæde af. Og så har jeg en del kontakt med søde Nanna, som ejer Deima Knitwear. Vi har lidt samme tilgang til strik, selvom vores udtryk er forskelligt. Hun er sej og enormt inspirerende. Og så startede vi vores firma næsten samtidig, har begge små børn i samme alder osv. – så det er rart at have nogen man er sådan helt på bølgelængde med.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
C: Så du står altså der, hvor du egentlig har ordrebogen fyldt, du kan leve af det her, og du kan leve godt. Du er rustet til det næste skridt i din business, og skal vælge hvor du skal satse – måske support. Alt sammen på 2,5 år siden du lagde første billede ud 3. august 2018. Hvad er dit mål for i år?

L: Ja, det er faktisk meget fint beskrevet. Hm… Hvad er målet for i år. Målet for i år er nok lidt utraditionelt. For det er faktisk, at jeg skal blive bedre til at lægge arbejdet fra mig. Give plads til andre ting.
Jeg er nået så meget længere på nuværende tidspunkt, end jeg havde turde håbe på eller drømme om. Det er totalt surrealistisk. Tror stadig ikke helt, jeg fatter hvad der foregår. At det der startede som et hobbyprojekt pludselig er blevet en virksomhed, der sælger varer til næsten hele verden.
Men sådan helt lavpraktisk – så skal jeg have oversat til 4 nye sprog. Det er næste punkt på dagsordenen. Tysk, spansk, fransk og svensk. Og så skal jeg have en lookbook ud at ligge i butikkerne, indtil jeg har tid til at sætte opskrifterne i produktion. Den del er allerede søsat. Jeg har en dygtig AD’er, der sidder med den del netop nu. Åh jo, og så har jeg fået kontorplads sgu da! Så jeg rykker ud af hjemmekontoret fra 1/4!

C: HURRA! Jeg synes faktisk, det er super vigtigt, at et mål ikke nødvendigvis handler om fremdrift og mere, mere, mere! Men at det for dig måske også handler om at geare mere ned i nogle af døgnets timer. … En kontorplads – så får du følelsen af at gå på rigtigt arbejde, promise! Det bliver godt for dig!!

L: Præcis. Mit mål er nok at finde ro og fokus. Simpelthen blive bedre til at være en flink chef overfor mig selv. Sådan en der lige husker at købe rabarberdimser med fra Kbh. Haha!
Og så skal jeg til at spise frokost. Det har jeg ikke gjort i 2 år. De små ting, ik?
Håber, som du siger, kontoret kan give en lidt skarpere opdeling af arbejde og fritid. Lige nu flyder det simpelthen for meget sammen. Det er også lidt synd for ungerne. Jeg har altid liiiige noget jeg skal. ‘2 minutter skat, mor skal lige…’

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear
C: Frokosten – det har jeg først lært nu af Coronaen, haha! Skrækkeligt men sandt. Men jo små ting. Lego startede jo heller ikke med fuldfed kantineordning og kommunikationsafdeling og hele svineriet fra dag 1. Man må bygge på – men altid med øje for, hvordan du selv bliver den bedste medarbejder i dit eget firma. Månedens medarbejder (der fikser rabarberstads)…. Det er også vigtigt for ens egen forståelse af realiteterne og succesen og egen anderkendelse, at man får skilt fritid lidt fra arbejdstid. Det under jeg dig. Du har knoklet på de her her halvandet år (ser først nu, det er jo kun halvandet år!).

L: Præcis. Baby steps ikke! Jeg tænker jeg snart skal til at indtage andet en kaffe, knækbrød og lakridser i dagens løb. Det må de damer kunne hjælpe med at huske mig på….Og ja, det er kun 1 1/2 år. Det er skørt!

C: Det har simpelthen være fornøjelse at lære dig endnu bedre at kende Louise. Du har gjort det helt vildt godt. Nu vil jeg gå ud og børste tænder. Heldigvis ingen makeup at fjerne – who needs it these days!Orv… En ting! Til fellow knitters der drømmer om en dag at gå for deres egen drøm. Et godt råd?

L: Hmm, et godt råd. Tænke, tænke.
På den ene side, der har jeg lyst til at sige – bare gør det for pokker! Men på den anden side, så tror jeg, at det er enormt vigtigt at lægge en strategi. Der er kommet mange om buddet gennem det seneste år. Og jeg tror, det er vigtigt at sørge for at være konsekvent i sine valg. Det har været min strategi fra start.
Jeg ville skille mig ud, ikke ligne de andre i stil og profil. Jeg tror faktisk det er det der har gjort, at det er lykkedes for mig.
Så: Find ud af hvad du har på hjerte – og stick to it! Ikke noget fjumren rundt i at ville være eller ligne nogen andre. Find din stil og hold dig til den. Og så forbered dig på at det er benhårdt arbejde og kræver blod, sved og tårer. For det gør det, at være selvstændig. Lige meget om du sælger strik eller noget helt tredje.
Der er ikke plads til – eller mulighed for – at hoppe over hvor gærdet er lavest.
OG! Spar op! Det tager tid at banke en virksomhed op, og det sidste man har lyst til at bekymre sig om i sådan en opstartsproces, det er økonomi. Så spar op på forhånd, så du har noget at leve af – ellers bliver det for surt.

C: Du er sej Louise, TAK! Og hey, hvis du har brug for at vende andet end sommerhuskøb, så sig til. Pension, barsel, alt det der :-*

L: Du er sej! Tak fordi du ville bruge din aften med mig ❤ … Og ikke flere barsler til mig! Men pension og sommerhuskøb – det kan godt være, at jeg hænger dig op på sparring på den 😍 … Har lige spurgt Johan om vi skal have en hyggetreer. Hahaha. Du skulle have set hans blik! 😂

C: Haha, din biks er din baby!

L: Min biks er så meget min baby. Den har givet mig flere rynker end de to rigtige babyer. Jeg skal vist også i seng nu. Helt træt! Sov godt!

C: Sov godt!… Får allerede “omg sidder lige nu og vælger opskrifter inde hos hende. glæder mig til at læse interview!”. You’ve got fans!

L: Årh fedt!! Mega fedt! Det er jeg glad for at høre. Harnetop lavet interview med Lorry for nyligt, hvor hun spurgte om noget med ‘hypen’, og jeg var sådan lidt ØHHHH?!?!?

C: Yes girl!! Believe it!  ✨

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Interview My favourite things knitwear

9 kommentarer

 1. Sikke et hyggeligt indlæg – hun er altså bare så dygtig 👏🏻💪🏻
  Det må jeg videresende til min mor, som er den største og dygtigste nørklenørd jeg kender privat, og som sætter pris på artikler om emnet (hvor min garnfarvende søster med sit smukke instagram-hjørne @snirkelvaerket må blive nummer to – bare på den håndværksmæssige front fremfor udførelsesdelen).
  Generelt en rigtig hyggelig fin med transkriberet “podcastvibe-agtigt-interview” ✔️😻

  1. Cathrine siger:

   Dejligt med feedback 😀 Jeg kommer til at gentage formen, kan du tro! KH

 2. Mathilde H siger:

  Sikke et fint interview! Hun er så sej, Louise. Er vild med strikke universet hun har skabt 💗

  1. Cathrine siger:

   Hun er nemlig SÅ sej – og sådan en succes så hurtigt. Helt vild godt gået. Hun har bare ramt den. kh

 3. Lykke siger:

  Kunne være fint med niveau på de forskellige opskrifter !! Kh. En der gerne ville begynde at strikke 🤪

  1. Mette siger:

   Hej Lykke!
   I efteråret strikkede jeg Sweater no. 1, og for mig var det et perfekt begynderprojekt😀 Jeg købte et ekstra nøgle garn og strikkede et simpelt pandebånd for at få en fornemmelse af pinde, garn og masker, inden jeg gik i gang med selve trøjen. Trøjen blev så fin, og jeg er meget glad for den😀
   Held og lykke med strikkepindene!
   Kh Mette

   1. Cathrine siger:

    Godt du melder ind Mette! KH

 4. Mette siger:

  Tak for endnu et godt og inspirerende interview, Cathrine😀
  I er begge to for seje🦸‍♀️💪👏

  1. Cathrine siger:

   Herligt altså, jeg er så glad for, at du kunne lide det Mette! Kærligst C

Send en besked