Top

Intet nyt er dårligt nyt

18.05.2017
Skabt af Cathrine

Intet nyt er dårligt nyt.

Den sætning gentager jeg for alle, der spørger. Og det er mange. Det er en anden side af at dele, man er i behandling. Folk venter i spænding. Jeg kan høre spændingen, den sitrer i rummet, selv om de ikke spørger. Jeg venter bare på, de får sat ordene efter hinanden og kastet dem ud i rummet. “Hvordan går det med jeres projekt?”.

Men intet nyt er dårligt nyt. Så snart den er der, og vi er sikre på, at den er der, så skal hele verden vide det. Men indtil da, intet nyt er dårligt nyt. Vi venter og venter, og jeg forsøger at forberede mig på, at når vi endelig når til en ægoplægning, så er der også dér en risiko for, at det ikke går. Og det er en rimelig risiko.

Jeg læser statistikker, ca. tres procent og en sjats chance for at ægget bliver siddende, når det bliver kastet op i hulen. Jeg har et billede på nethinden om de der neonpink/-grønne ritsj-ratsj-tennisbatter, jeg spillede bold med som barn. Mit æg er tennisbolden med ritsj-ratsj overflade – min livmoderslimhinden er tennisbattet med ritsj-ratsj-overflade. I udgangspunktet match made in heaven. Men jeg har ikke boldøje og ville vende mig, så snart bolden komme flyvende.

Men denne her gang har jeg forberedt mig, lagt strategi, været god ved kroppen. Jeg har gjort, hvad lægerne siger. Måske det lykkes? Hvis altså ikke vi lige rammer en helligdag. For så har lægerne fri til hygge med familien, ferniseringer, en lille tur på båden, eller hvad de laver. Så venter jeg bare en måned til.  Det kan jeg da sagtens, en måned fra eller til. Selv om jeg er at ved at sprænges.

Det er som om, jeg går og venter på det store slag i en krig. Fronten. Vi har været igennem alle de indledende manøvrer. Undersøgelser, scanninger, sprøjter, æg ud. Nu skal vi konfronteres. Og det trænger jeg til. Jeg trænger til at vide. Så må jeg øve mig på et nyt svar på spørgsmålet.

Billedet er fra morgenen før ægudtagning. For min egen skyld forsøger jeg at huske at tage billeder af mig selv – synes de er ret stærke, skyggere, minder mig om, hvad jeg er overkommet allerede.

img_1597

37 kommentarer

 1. Du er bare så pisse sej!

 2. Natalie siger:

  Du er så SEJ, Cathrine. Jeg har en kæmpe kæmpe respekt for det, I går igennem lige nu og bliver rørt af alle dine indlæg.
  Jeg sender en masse kærlighed og god karma i din – og jeres – retning <3

 3. Cecilie siger:

  <3 til jer.

 4. Cecillie siger:

  Jeg faldt over dette interview med Tina Sandager. Hun arbejder med par i fertilitetsbehandling, og jeg synes hun siger nogle virkelig fornuftige ting, også til folk som kender nogen i fertilitetsbehandling. Hun har også skrevet en bog, som jeg synes lyder virkelig god!
  https://youtu.be/qG69gzdCbu8

  1. Nanna siger:

   Tak, fordi du delte det link.
   Min kæreste og jeg er lige startet i behandling, og Tina Sandager sætter på fineste vis ord på de følelser og tanker, jeg (vi) render og tumler med. Tårerne trillede, da jeg så den, men den hjalp virkelig et sted indeni. Tak <3

  2. Julie siger:

   Bogen hedder: hvornår bliver det vores tur? Og koster 250kr. Jeg er også blevet anbefalet den bog, og har lige bestilt den. Vi er også i et forløb og kender alt til ventetider! Vi skal have lavet ægsortering og kan derfor kun vælge det offentlige. Desværre var vi også lige 6 dage for sent på den til at nå det inden sommerferielukning!! Så lige 2 mdr ekstra oven i hatten… tak fordi du deler tanker. Vi kæmper videre gør vi! Kram til dig og alle i andre seje kvinder og mænd!

 5. Mette siger:

  Kære Cathrine
  Jeg har selv været der. Jeg har været i behandling fra 2011-2016, hvilket har resulteret i 2 smukke børn.
  Vi er ‘uforklarlig barnløse’ og altså i den ‘lette kategori’ i følge fertilitetslægerne. Alle undersøgelser, æg-udtagninger, æg-oplægninger mm. er for mit vedkommende forløbet problemfrie, men resultatet har altså ladet vente på sig.
  Min første graviditet endte i spontan abort i uge 11. Herefter var jeg i behandling i 1,5 år non stop, før der igen var to streger på graviditetstesten.
  Frustrationen har været stor, tårerne mange, og man kan ikke andet end bare følge med. Jeg har ikke tal på hvor mange behandlinger jeg har været i gennem- på et tidspunkt holdt jeg op med at tælle og bare følge med.
  Ventetiden er din værste følgesvend i forløbet. Man venter og venter – på godt nyt, dårligt nyt og prøver at forberede sig selv på de forskellige scenarier.
  For et år siden skulle jeg have lagt æg op omkring påske. Jeg ramte desværre en helligdag, hvorfor æg-oplægningen blev rykket en måned.Jeg græd af frustration, men man affinder sig også med, at sådan er det. ‘Måske er der en mening med, jeg skal vente’, prøvede jeg at overbevise mig selv om. En måned efter fik jeg lagt æg op – og nu ca ét år efter sidder jeg og kigger på den smukkeste lille dreng.
  Vores fertilitetslæge sagde engang til mig, `hvis du ikke var blevet gravid 1. gang (som endte i abort), så havde vi anbefalet jer at gå andre veje. Men den lille spire gjorde, at du idag har to biologiske børn’.Det er smukt at tænke på! Jeg håber, at du også engang (når du kommer ud på den anden side) kan se tilbage på et forløb, som i sidste ende giver mening.
  Åhhh hvor håber jeg det vil lykkes for jer. Giv ikke op. PLUDSELIG er dén der – når du allermindst venter det.
  Kærlig hilsen
  Mette

 6. J siger:

  Hej Cathrine, er du til det alternative? Måske du har læst fertilitetsbøger?
  Og jeg har hørt man skal spise meget frugt. No joke 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ja det er jeg 🙂 Har fået akupunktur og cupping. Men jeg er ikke i udgangspunktet grunden til behandlingen, så jeg skal ikke ændre på så meget for nu. KH

 7. Louise siger:

  Jeg sender jer de bedste tanker og vil egentlig blot sige, at jeg synes du er FANTASTISK og i som par er super seje ❤️

 8. Lille My siger:

  Åh ja, ventetiden er nærmest den værste. Lige nu går jeg selv og venter på at starte op på 3. ICSI forsøg – har nu været igennem 4 ægoplægninger og lige holdt en pause fra alt behandling – ganske tiltrængt.
  Jeg håber det vil lykkes jer uden for meget besvær og mere ventetid.
  <3

 9. Caroline siger:

  Ventetiden er måske den værste! Og jeg forstår hvor hårdt det er – min svigerinde og bror er i samme båd.. og desværre har de 2 gang fået æg op, blevet gravide og derefter tabt baby – altså en spontan abort. Det er simpelthen så forfærdeligt og urimeligt. Jeg ønsker jer alt held og lykke <3 STORT kram

 10. Liselotte siger:

  Al held og lykke. Det er hårdt at vente. Lyder som om du er glad for dit behandlingssted , men skulle du overveje andet vil jeg bare sige at der ikke er noget der hedder helligdage på Trianglen. Jeg har været der både 25 dec og andre hellig dage:) kh

  1. Mathilde siger:

   Ja, det er nemlig rigtig rart. Men de har lukket for insimination i sommerferien til gengæld 😕

 11. Maja siger:

  Hej Cathrine, du skriver, at du ikke som udgangspunkt er grunden til jeres behandling, men jeg er selv i behandling og faldt over det her: sundfertilitet.dk. Om hvordan nogle kvinder kan hjælpes via noget så relativt simpelt som fysioterapi pga. spændinger mm. I nogle lande er fysioterapi endda første skridt i behandlingen af barnløshed frem for medicin – jeg synes, det er virkelig interessant og vil gerne sprede ordet. Jeg har selv kastet mig over det og laver øvelser hver dag:) Måske det ikke er så relevant for dig/jer, men evt. for andre læsere af din blog. Jeg sender al mulig held og lykke jeres vej!

 12. Nanna siger:

  Først og fremmest tager jeg hatten af for at du vil fortælle din historie omkring fertilitetsbehandling.
  Jeg har selv en veninde, som for 2 måneder siden fødte sit første barn og det var igennem fertilitetsbehandling at den lille prinsesse blev lavet. Jeg oplevede som veninde det hun gik igennem og når det ikke lykkedes de første gange. Jeg synes ikke sådan et emne skal være tabu om hvordan børn bliver lavet. Det er smukt lige meget hvad og med den platform du har og den måde du kommer ud med din historie på har jeg så meget respekt for. Kæmpe kærlighed her fra valby.

 13. Marie siger:

  Hej Cathrine
  Tak for din ærlighed. Jeg lærer så meget af dig og har så stor respekt for alt, hvad du deler.
  Jeg har en kollega, som også er i fertilitetsbehandling, og jeg har faktisk rigtig svært ved, hvordan jeg skal forholde mig til det. Jeg er med på, at “intet nyt er dårligt nyt” og jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvor irriterende det må være, at blive ved med at gentage, at der ikke er sket noget. Men samtidig ønsker jeg også at vise, at jeg tænker på ham og hans partner, og at jeg gerne lytter, hvis han har behov for at tale om det. På den ene side tale om det for ikke at tie tingene ihjel og vise, at jeg ikke har glemt vedkommens problemer. Samtidig ønsker jeg heller ikke at putte salt i såret og sparke til en, der ligger ned.
  Så jeg ville egentlig bare høre dig: vil du helst have, at man slet ikke nævner det? 🙂

 14. Helle siger:

  Fik bare lyst til sende dig en virtuel krammer.

 15. Lene siger:

  Jeg står ikke selv i samme situation som dig. Men alligevel læser jeg med hver gang der kommer et indlæg om dette – det må være så svært og hård at gå igennem!
  I min bekendtskabskred er der et par der havde været igennem utallige forsøg på Aarhus kommunehospital, fordi det netop var dem der havde størst succesrate, når det var manden der havde “problemet”. Der var held en enkelt gang, men det endte ud i en spontan abort.
  De fik af mange rådet at give fertilitetsklinikken i Skive et enkelt forsøg – og det var nok til de nu sidder med et ønskebarn.
  Klinikken i Skive er verdenskendt for de både traditionelle og utraditionelle
  metoder de bruger.
  Synes du skulle gå ind og se lidt på det 🙂
  Ved godt der er langt herover – men…mon ikke det går..

 16. Anne siger:

  Åh jeg kender det. Har været det igennem. Både med akupunktur og til sidst endte vi på Trianglen. Vi fik Mynte d 16/12/15 var lykkelige, 3 mdr efter var jeg gravid 😳😳😳😳. Og nu har jeg os Aura fra d 25/11/16… pludselig kan livet ændre sig. Det man ikke tror er muligt bliver det

 17. Trine siger:

  Kæmpe virtuelt kram til dig!

 18. Kat siger:

  Krammer ❤️❤️ Hold ud, vær stærk (det er du fanme allerede!!!) og husk du er allerede den sejeste mama!! For du ( i ) kæmper af ren kærlighed, og der er ikke noget størrere og smukkere i denne verden end at kæmpe for kærlighed ❤️

 19. Ditte siger:

  Kære Cathrine. I hear you❤️ Ventetiden og uvisheden er grum.. Vi er selv i behandling. 2,5 år siden jeg fik fjernet min spiral… Tre insemineringer uden gevinst. Og nu IVF men hvad der dertil hører af sprøjter, hormoner og hvad har vi.. Kommentarer som ‘Du må ikke stresse’, ‘Der er en mening med at det ikke er lige nu’, ‘DuSkal stoppe med at fokusere på det’… Det er svært at rumme selvom det hele kun er kærligt ment. Det er altsammen rigtig svært:-(
  Tak fordi du sætter ord på mine følelser! Ønsker jer alt det bedste❤️ Du inspirerer mig til at dele vores historie. Mange hilsner Ditte

  1. L siger:

   Åh din kommentar rammer lige præcis plet! Folk er SÅ søde og velmenende, men jeg kunne på ingen måder rumme deres kommentarer. Alt kærligt tog jeg imod med kløer og surmuleri; hvordan skal jeg lade være med at tænke på det, jeg ønsker mig allermest i hele verden?! Hvordan skal jeg ikke tænke på det, når scanninger, hormoner, sprøjter, tests er en fast del af mine daglige rutiner!? Der skulle 9 inseminationer til, før jeg endelig blev gravid. Det er ved at være halvandet år siden, og jeg får stadig helt ondt i hjertet af at tænke tilbage. Og af at læse tanker fra folk, der nu sidder i samme situation. Alt det bedste til jer, jeg håber ventetiden snart er ovre og I bliver den familie, I drømmer om <3

 20. Sara siger:

  Karma og kram din vej!! ❤ Tak for din ærlighed 💜

 21. Enormt stærkt og smukt billede Cathrine. Knus!!!

 22. Mie siger:

  Må jeg spørge, hvilken klinik I er tilknyttet (eller måske står det i et andet indlæg et sted?)
  Jeg kan se, at både dine forberedelser og statistikker er noget anderledes end i det offentlige, og da vi så småt forbereder os på at skifte fra offentligt til privat behandling, er jeg nysgerrig efter gode tips.

 23. <3 Alt muligt held og lykke søde Cathrine. Jeg håber ikke det hele falder på en helligdag næste gang, så tiden ikke bliver trukket unødigt ud.
  Er vild med billedet, der tydeligt viser hvad du føler. Tak for at dele!
  Håber du får en god weekend.

 24. Sophie siger:

  Du er bare så dejlig! Ønsker jer alt det bedste <3

 25. Sara siger:

  Held og lykke med det hele. Selvom min kæreste og jeg ikke er nået til børne-stadiet endnu, så er det på sin vis virkelig inspirerende og livsbekræftende at læse om jeres rejse mod målet. Ønsker jer alt det bedste!

 26. Kathrine siger:

  Jeg har lige fået lagt ét mirakel æg op (1. ICSI forsøg). Det er nogle enormt længe dage og gå at vente på om bolden sidder fast på brættet. Ulidelig ventetid, hvor man aldrig har været tættere på, men stadig er så langt fra de to streger. Men vi prøver at tænke optimistisk og holde os lidt fra min-mave.dk trådene. Jeg ønsker dig og dine flotte blastocyster alt held og lykke!

 27. Line siger:

  Sikke et stærkt billede!
  Jeg sender al kærlighed og krydsede fingre <3

 28. En trofast læser siger:

  <3

 29. Camilla Oona siger:

  Du er så sej at dele jeres hårde rejse! Den standbyfølelse og hormonhelvede kræver sin kvinde. Held og lykke🍀🍀🍀

 30. Helle siger:

  Jeg vil ønske jer held og lykke i jeres forløb. Jeg har selv været igennem dette “cirkus/projekt” og kender alt til følelser uden på tøjet, kommentarer til hvordan det går ovs, Jeg fandt ikke nogen nem måde at håndtere dette på. Men endte med at være åben om det til familie, venner og kollegaer. Så kendte til hvorfor jeg igen var ked af det. Vi havde en backup plan om adoption fra Etiopien. En sidste drøm om et barn med flotte mørke krøller. Papirene var udfyldt til adoption og skulle bare sendes ind, hvis aller sidste forsøg ikke lykkedes. Men i dag efter 3 lange år i behandling har vi den skønneste søn der kom efter 3. æg oplægning. Lige gyldig hvad, så hav jeres plan i baghovedet. Hvad skal der ske hvis ikke en oplægning ender ud i en fødsel og et barn. Så synes jeg at jeg vidste der var en plan b som egentlig også er en plan a. Det at få et barn.

 31. Cecilie siger:

  Kære Cathrine.
  Min kæreste og jeg har selv forsøgt at blive gravide i 10 mdr. og dine indlæg og den fantastiske åbenhed du udviser har virkelig hjulpet meget de seneste måneder, hvor tvivlen om vores evner til at skabe nyt liv naturligt er kommet snigende.
  Nu er jeg heldigvis blevet gravid, men du skal have kæmpe tak for din åbenhed og det største held og lykke med på jeres fertilitets-vej!

Send en besked