Top

It takes an original to make an original

20.08.2014
Skabt af Cathrine

 photo fritz_1_zpsa2624ea1.jpg
 photo fritz_col1_zps49cd87e7.jpg

^^^ Stolen RO
 photo fritz_8_zpse4300966.jpg

^^^Lidt Poul Kjærholm
 photo fritz_col5_zps8e860b8e.jpg

Tine, Frede, Kat og mig i den fine Dråbe <3 photo fritz_col2_zpsa8c32554.jpg
For et par uger siden var jeg i min anden hjemby Allerød. Jeg var inviteret på besøg hos Fritz Hansen som har arbejdet med møbelproduktion i over hundrede år. De har det mest legesyge, magiske kontor. Hvert et kontorhjørne, hvert et mødelokale er fyldt med Arne Jacobsens Ægget, med Poul Kjærholms daybed. De har et helt mødelokale fyldt med svaner i alle regnbuens farver. Selv deres toiletter er smukke, med Vola-armaturer og douchede farver.

Min allerstørste boligdrøm er at få en Poul Kjærholm Daybed i cognacfarvet Elegancelæder. Og dem så jeg et par stykker af. Oh my Lord! Det var et mekka! Den ene perle efter den anden. Vi lærte også en del om processen, om hvordan man i læderet ofte kan spotte myggestik eller rynker i nakken hos køerne. Om når man bliver ansat som møbelmager, så får man først lov til at sy i læder efter seks års ansættelse. Det, synes jeg, er så vildt! Læderet er vanvittigt kostbart, så man skal være hamrende dygtig for at undgå de mindste fejl. Alt bliver brugt, og små rester bliver sendt til skofabrikker fx, for de skal ikke bruge lige så store fejlfrie stykker. Jeg var helt høj.
Anledningen til besøget i Allerød var at få lov og se og røre den nyeste relancering fra Arne Jacobsen; Dråben. Stolen er tegnet til SAS Hotellet inde ved hovedbanegården i 1958. Den stod blandt andet i deres snackbar, for pladsen var trang og Dråben kunne man lige glide ned i uden at skubbe og irritere sidemanden ved bordet. Men ingen tegninger fra mesterværket er gemt, så designholdet bag har fundet en af de få overlevne stole. Pillet den fra hinanden, kørt den igennem en 3D-scanner og så fik de skabt stolen.
Den kan forudbestilles HER, hvis det har interesse, og så har jeg selv snart chancen for at style dem, for jeg har allerydmyg’st lånt et par af de fine basser. photo fritz_col3_zps446e2a9e.jpg

^^^ Arne Jacobsens Svanen photo fritz_3_zps7b92de00.jpg

English Recap:
I would dare to say that we have some of the most beautiful furniture designs in the world right here in Denmark. And a few weeks back I was invited to Fritz Hansen in Northern Zeeland. They carry some of best Scandinavian designs from the 1950s; from the hands of Arne Jacobsen and Poul Kjærholm. And I was invited there to meet, feel and marvel at the “newest” part of the Fritz Hansen family; Dråben (The Drop).
It was originally designed for the SAS Hotel in the center of Copenhagen in 1958, but not even one drawing was saved. The designers had to build it from scratch, pretty much, trying to make an exact replica of the original. They succeeded I must say and the result is ready for launch come September. You can pre-order yours right here.
 photo fritz_col4_zps4741b028.jpg
 photo fritz_5_zps17b7aac6.jpg

^^^Dråben
 photo fritz_7_zps38074d80.jpg^^^Arne Jacobsens 7’er

5 kommentarer

 1. Kathrine siger:

  Jeg gad godt blive inviteret en tur ind i de kontorer -det må være et slaraffenland! 🙂
  Og hvor er det dog en smuk stol, ‘dråben’, og navnet ligeså.

 2. Stine siger:

  Jeg deler din fascination for Poul Kjærholms Daybed. Som i øvrigt er på tilbud her http://www.voga.com/designers/poul-kjaerholm/pk80-couch.html
  Den ville være SÅ flot i dit smukke hjem! Jeg lever min boligdrøm igennem dig haha

 3. Isabella siger:

  Jøsses – Sikke en vild oplevelse, fedt at få lov til at kigge med igennem din linse! Ih, mere i den stil tak – hører I efter Fritz Hansens PR afdeling? Jeg synes forresten også at Arne Jacobsens Grand Prix stol, som du har med på nederste foto (i øverste række yderst til højre), er ret så fin. Apropos overskriften på dit indlæg er linket fra ovenstående kommentar jo lidt sjov… “It takes an original” og så henvises der til Voga som jo er en kopifabrik (og discount-konkurrent til Fritz Hansen) der sælger møbler fra England…

Send en besked