Top

Italia, mi amouri

24.03.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
… Ja det tror jeg nok, det hedder… Elskede Italien, synes jeg har læst, at det er danskernes foretrukne feriedestination. Jeg forstår <3
Vi skulle have været til Italien igen til juli her. Typerne der booker det samme sted for tredje år i træk – det er os. Kikset? Måske. Jeg kan ikke huske, hvordan jeg fandt La Darbia, men vi tog en uge der i 2018. Året efter blev vi inviteret derned af dem i 3-4 dage – det var en meget sød gestus, som tak fordi vi havde sendt dem så mange danske besøgende dertil  – så tak til jer! Og i år havde vi altså selv igen booket det – men nu altså aflyst. Er det ikke det mest fornuftige? Har I ændret jeres sommerferieplaner endnu, eller har I slet ikke lagt nogen?
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
På den ene side tænker jeg, at vi burde tage til Italien og støtte op som turister, især nord som lider menneskeligt som økonomisk. Og den sidste del kan vi bidrage til. Men slet ikke nu, og måske heller ikke engang til sommer. Det er så usikkert, hvornår vi må rejse, hvornår vi er tilbage til en normal – og når vi er på den anden side af toppen, hvordan skal vi så opføre os? Stadig bevæge os varsomt og hjemligt, så smitten ikke pludselig spredes igen for alle vinde? Det ved kun tiden og Statsministeren.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Men efter to årtier som frankofil og et hav af Paris-ture under bæltet, så har vi for alvor opdaget Italien. Det dejligste, rare, smukkeste land. Jeg husker især som gravid, hvordan de var så yderst hjælpsomme og næstekærlige. Jeg fik plads forrest i toiletkøen, døren blev holdt og maven komplimenteret. Og det stoppede ikke, som Eddie sad i favnen. “Bambinooo” og “amore mio!”. Det skal ikke være en konkurrence, men franskmændene har ikke noget på italienerne på det punkt. De er så pokkers rare! Og maden – et kapitel for sig. Det er nemt, også med børn. Du kan spise pizza hver dag – uden at løfte øjenbrynene.
Rockpaperbaby, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Rockpaperbaby, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Vi skal tilbage! Og jeg overvejer at booke La Darbia eller et andet rart sted allerede til næste år – som virksomheder er det så dejligt med noget i bogen, så man ved, der kommer lidt i pengekassen, og der også er en fremtid. Har I nogle gode foreslag til særlige destinationer? Jeg tænker især lejlighedshoteller a la La Darbia, som gerne må være rare og rolige, hvor man selv kan lave mad men også spise i restauranten. Vi bookede også Villa Lena sidste år, som dog var lidt mere spartansk og knapt så småbørns-børnevenligt. Lige pludselig giver det flueben, når man booker hoteller, virkelig mening, hehe… De skal kunne bevæge sig rundt uden for mange stentrapper og dybe pools. Men – vi, som forældre, sætter jo også pris på et voksenrart sted…. Det er den gyldne middelvej.
Det slår mig i øvrigt, lavede jeg slet ikke guides efter vores norditalienstur sidste år? Måske jeg var lidt for babybusy? Vi kom jo også durk hjem om fredagen og købte sommerhus om mandagen, haha!
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, gravid, rockpaperbaby
Rockpaperbaby, Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, rockpapertravel, Guide til Firenze
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, rockpapertravel, Guide til Firenze
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Italien
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, rockpapertravel, Guide til Firenze
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand,
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, rockpapertravel, Guide til Firenze

42 kommentarer

 1. S siger:

  Ingen anbefalinger, egentlig. Vi elsker også Italien – særligt Rom vender vi bare tilbage til igen og igen. Men jeg får seriøst ferie-craving når jeg ser de billeder! Ååååårh sol og sommer. Og is. Og kaffe i solen. Og nye omgivelser. Aaaaah

  1. Cathrine siger:

   Rom er også skøn altså, vi elsker elsker elsker Rom! Dog har vi kun været der sammen én gang. Måske man skulle lave en Rom/Napoli roadtrip <3 espressssso i solen, mmm! KH

 2. Amalie siger:

  Åh hvor var den mave bare så fin. Håber sådan at I får mulighed for babybule igen <3

  1. Cathrine siger:

   Hvor bliver jeg rørt Amalie, det håber jeg virkelig også, jeg savner den! Kram

 3. Caroline siger:

  Stop med alle disse perfekte og skønne billeder, jeg kommer til at savne at rejse aaaalt for meget. Haha! 😀 Det ser himmelsk ud. Åh hvor jeg drømmer om varme, strand, sol, oplevelser osv!

  1. M siger:

   Hvor er det nogle skønne billeder! Vi har planlagt en tur til juni, så der satser da på vi kan komme afsted 🙂
   “Min elskede” hedder “il mio amore” på italiensk 😉

  2. Cathrine siger:

   Hahaha, sorryyy Caroline! Du må lave et slideshow på fjerneren, der kan køre igennem dagen 😀 Så er der sneget lidt feriestemning ind i hverdagen! KH

 4. Louise siger:

  Jeg går med præcis de samme tanker som du! Jeg elsker Italien så højt og forsøger gerne at komme til landet en gang om året. Skulle have været til Rom i maj, som naturligvis (kun) er udskudt – for selvfølgelig skal jeg til Rom igen! Men hvornår er det sikkert? Du nævner alle mine tanker omkring det – også det med at booke langt ude i fremtiden, så hotellerne kan se, at vi stadig gerne vil dem og nok skal komme tilbage ❤️

  1. Cathrine siger:

   Jeg tænker, at regeringen må komme med en udmelding engang – men det bliver nok først engang til sommer. Who knows, indtil da, måske man skulle se Cykeltyven? Kender du den? Fantastisk gammel italiensk realisme. Kunne godt lige på Filmstriben <3 KH

 5. Louise siger:

  Vi skulle (skal?) også til Italien til sommer. Som vi er hvert år, på vores årlige kør-selv-ferie. Men ja det er simpelthen for usikkert at planlægge noget nu. Selvom vi faktisk plejer at rejse sidste på sommeren – august/september. Vi rejser altid til Veneto regionen og vi ved jo på ingen måder hvordan ting ser ud til den tid. Men håber og krydser alt jeg har, at vi snart ser dejlige Italien igen 🙂

  1. Cathrine siger:

   Der er simpelthen også så dejligt – og overskueligt i bil. Mon ikke vi bedre kan rejse i august/september? Med mindre second wave kommer der. Well, ingen grund til at tage sorgerne på forskud. Vi håber <3 Dejlige Italien, består heldigvis også på den anden side. Meanwhile må vi glædes over det rene vand i kanaler og den rene luft https://www.forbes.com/sites/jeffmcmahon/2020/03/16/coronavirus-lockdown-may-have-saved-77000-lives-in-china-just-from-pollution-reduction/ KH

 6. Annette siger:

  Min mand og jeg faldt også pladask for Italien sidste år, efter ellers også flere år som frankofiler! Virkelig et skønt skønt land! <3
  Vi har booket sommerferie i Italien i start juli for allerede snart længe siden, hvor turen går til Firenze, Chianti-bakkerne og Montalcino. Vi er lidt nervøse for, om vi kommer af sted – men vi er slet slet ikke der, hvor vi aflyser turen. Vi må se, hvordan tingene udvikler sig – og krydse fingre det bedste vi har lært 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er det dejligste land <3 Altså især Sydfrankrig er jo også en drøm, men italienerne, åhhh! Jeg håber, I kommer af sted. Lyder vild dejligt! KH

 7. Nana Sophie siger:

  Jeg bestilte sidste år en tur til et sted i Emilia-Romagna som jeg har haft på min liste i flere år – og jeg skal afsted i starten af juli. Jeg ville være så ked af at skulle aflyse, og jeg afventer derfor udmeldingerne. Jeg krydser VIRKELIG fingre for, at vi og resten af Europa er på den anden siden af Corona-lockdown inden da.

  1. Cathrine siger:

   Jeg hååååber, I kommer af sted. Lyder helt vidunderligt. Vi var der kort sidste år, dejligste sted. Og al den parmesaaaan, mmm… KH

 8. Mette siger:

  Vi skal (måske) til Californien til sommer. Perfekt tidspunkt da jeg er færdig med mit studie og inden baby nr 2 kommer 🤩……. Men nu må vi se, måske vi godt kan komme afsted, men hvem ved om vi har råd om lidt?? Min mand er selvstændige, og jeg på su……. 😫 Shit,øv… Men tiden må vise ❤

  1. Cathrine siger:

   Jeg håber, I kommer af sted. Lyder som en reel drømmerejse – forhåbentligt holder økonomien og SU’en, kæmpe kryds til jer, fingre og tæer og det hele! KH

 9. Maria siger:

  Vi skal holde bryllup dernede i august, og jeg er ikke bekymret. Endnu. Det skal nok gå. Og sikke en oplevelse der venter os. De bliver da så glade for at vi komme med vores penge, og hjælper dem, ligesom vi i Danmark håber at turismen vender retur hurtigst muligt.
  Vi modtager beskeder fra vores værtinde hver anden dag. Hun er, naturligvis, bekymret for om vi kommer. Hun modtager mange aflysninger, og det er hårdt for hende, og for mange andre.
  Vi fortæller hende hver gang, at vi kommer, hvis staten tillader det.
  Optimisme. Og måske naiv tankegang. Det må tiden vise. Men indtil andet er bevist, så bliver der bryllup i Italien til august.

  1. Cathrine siger:

   Det er jeg sikker på Maria. det lyder som en DRØM! Har været til et enkelt italiensk bryllup og det var SÅ romantisk. Og hvor er det fint I holder så god kontakt, det giver hende helt sikkert tryghed. Krydser også for jer! KH

 10. Tanja siger:

  Jeg bor i Schweiz med min schweiziske mand og søn på 3 år. Vi købte sommerhus ved den jyske vestkyst i Jan 2020 og skulle på påskeferie tæt på vandet. Det er selvfølgelig udskudt nu, men hvor jeg dog glæder mig til at komme hjem til DK se (og kramme) min familie og blive blæst godt igennem. Vi planlægger at holde næsten alle fremtidige ferier i vores sommerhus og støtte lokalmiljøet inden jyske.

  1. Cathrine siger:

   Åh det kan jeg godt forstå Tanja, jeg håber, I snart kommer ‘hjem’ og kan nyde jeres perle. Pas godt på jer selv down there! KH

 11. Camilla Sibani siger:

  Italia mio amore, eller Italia amore mio.
  Kh italienerinden☺️

  1. Cathrine siger:

   TAK Camilla <3 KH

 12. Rebecca siger:

  Vi skulle have været en tur til Palermo henover påsken. Havde sådan set frem til pizza, pasta og rødvin i lange baner – og gelato, selvfølgelig! Men det må blive en anden gang.
  Ellers indholder ferieplanerne en tur til Japan i oktober. Indtil videre har vi blot købt flybilletterne – for snart lang tid siden – men al anden planlægning er gået i stå. Japan har længe været en drømmedestination, så jeg håber sådan at det bliver muligt. Selvom der jo er lang tid til oktober er det ikke lige ferieplanlægning, der er øverst på dagsordenen disse dage. Men måske skulle jeg bare give mig hen til drømmene og synke dybt ned i ferieplanlægningen 🙂

  1. Cathrine siger:

   Lyder som to store drømme altså. Især Japan, someday. Det er vores drømmedestination. Håber I kommer af sted – selvfølgelig gør I det. Tror i al fald tankerne har godt af at vandre uden for husets fire vægge lige nu. KH

 13. Molly siger:

  Åh ja, de sommerferieplaner er svære de her dage.. Min kæreste og jeg har faktisk lige booket – simpelthen udnyttet de lidt lave priser. Vi tager med tog ned gennem østeuropa, hvis altså det bliver. Meget af rejsen betaler vi først en uges tid inden afgang, så vi gambler ikke alt for meget, men det føles sygt underligt at sidde og planlægge noget, der måske ikke kan lade sig gøre. Vi krydser fingre, og ellers har vi det til gode til næste sommer.
  Jeg håber at det for hele verdens vedkommende ser lidt mere rejsevenligt ud til sommer. Turisme er mange steder så vigtigt for økonomien, at en sommer uden gæster lyder som den rene dommedag.

  1. Cathrine siger:

   Åh hvor lyder det som en drøm! Hvor har I købt togbilletter? Jeg håber, I kommer af sted – i år eller næste år. Det er nemlig især i sydeuropa en væsentlig faktor for økonomien, at vi rejser. KH

   1. Molly siger:

    Lige præcis togbilletterne har vi faktisk ikke købt endnu, men vi har tænkt os at købe et interrail-pas der giver mulighed for 7 eller 14 rejsedage over en længere periode. DSB har en version, men jeg har hørt at interrail.eu’s skulle dække flere ruter. Pladsreservation skal man selvfølgelig lige tage højde for at booke oveni, men jeg synes alligevel fleksibiliteten ved et interrail-pas er helt genial.

 14. C siger:

  Hej Cathrine. Jeg læser din blog med glæde, synes du skriver godt og præsenterer dine samarbejder på en rigtig god måde. Den sidste tid har jeg haft lidt “knas i forholdet” til dig, uden at vide hvad det var. Svært at forklare hvad det var for en følelse jeg blev efterladt med, når jeg forlod din blog. Men med dette indlæg, kan jeg endelig sætte ord på det. Eller spørgsmål til det. Bliver dine indlæg – nu i forhold til tidligere – i højere grad skrevet ud fra hvad dine følgere vil læse?
  Det undrer mig utrolig meget, at du fremhæver din rejselyst som noget af det første her i krisen. Rejselyst er noget de fleste lige nu kan relatere til. Men hvad med det “mindre-rejse-mere-hjemme” og klimafokus, som du havde for en måned eller to siden? Jeg er på ingen måder klima- eller miljøaktivist (shame on me..). Men jeg havde forestillet mig, at netop du ville kommentere på fx billederne af bedre klima over Kina/fordelen ved mindre flytrafik mm. Ikke, at du skulle til at bestille flere rejser. Forstå mig ret – det er ikke manglen på klimafokus jeg savner her og jeg har det fint med rejser, men dét at vi springer i holdninger/fokus afhængigt af hvad der er “in”. Bliver det en påtaget ‘dig’? Jeg håber inderligt, at du bare vil læse denne kommentar, tænke over det, lade det ligge. Jeg ønsker ikke noget hårdt svar tilbage, hvor der bliver forsvaret/henvist til diverse indlæg, fakta eller andet. Se det alene som en betragning fra en læser, og ikke kritik. De bedste hilsner herfra.

  1. Cathrine siger:

   Hej C,
   Tak fordi du lige tager dig tid og skriver, det er så fint. Jeg har faktisk delt denne artikel længere oppe, for det er en glædelig “side” til hele miseren https://www.forbes.com/sites/jeffmcmahon/2020/03/16/coronavirus-lockdown-may-have-saved-77000-lives-in-china-just-from-pollution-reduction/ – men jeg delte forleden, hvor dejligt det er, at færre fly er i luften pt. på min story – så var der en der skrev, at hun boede ved siden af lufthavnen og de fløj stadig konstant….
   Må lige starte med at slå en ting fast: Rejser er ikke lig med fly. Du kan rejse til fods, i bil, på cykel, i tog -alle glimrende og fornuftige transportmuligheder.
   Vores holdning herhjemme er færre FLY-rejser, og det har vi efterlevet. Vi er gået fra 3-4 om året til 1 de sidste to år. Det kan også være NUL, og vi havde ikke helt taget stilling til, hvordan vi skulle til italien til sommer men vi var igang med at undersøge muligheden for at bytte til større bil.
   Jeg er ikke imod rejser – og jeg skal heller ikke diktere hvad andre gør, men herhjemme vil vi undgå fly i videst mulig udstrækning. Det er vores personlige vinkel og forsøg på at gøre det bedre. Men man behøver jo ikke hoppe på fly til italien. Det er det dejligste sted at besøge med bil eller tog. Ligesom jeg på min årlige stockholmtur med Loreal (som dog blev aflyst) igen havde fået togbillet.
   Jeg har generelt skruet ned for at dele tankerne om hvordan vi tænke og gør herhjemme – jeg synes det blev ekstremt skingert sidste år og ikke særligt rart, hverken for mig eller andre. Men jeg holder ved #miljømandag som tager udgangspunkt i at ændre små hverdagsvaner, en ad gangen. Rom blev ikke bygget på en dag. Men det synes jeg er interessant og noget jeg kan give og dele. Min tanke er også, at jeg ved at tage fat i det små måske kan lave ringe i vandet, som kan sætte sig til andre og endnu bedre vaner hos andre. Når du først har indkorporeret ét, så er du måske klar til at gribe om det næste, og det næste. De fleste har efterhånden forstået at fly – især tror jeg med Coronakrisen og hvad det faktisk gør af godt at vi ikke mosler rundt i verden – skal være den sjældne løsning og ikke standarden.
   Det her indlæg er ikke skrevet efter andres ønske, men min egen glæde og lykke over det dejligste land. Og så er jeg også som så mange andre udfordret på at udføre mit arbejde på nyeste og mest originale vis, eftersom dagene ligner hinanden, så derfor kommer der lidt kig i arkiverne.
   KH

 15. Nina siger:

  Så dejlige billeder – som flere andre her SAVNER jeg bare at rejse! Og jeg elsker Italien. De kan helt sikkert noget andet end franskmændene, som du skriver …
  Vi har lige aflyst påskeferie til Rom (rejse med hele min familie), og står højst sandsynligt også til at måtte aflyse både vores bryllup og bryllupsrejse 😭 Og ja det er luksusproblemer sammenlignet med rigtig meget andet lige nu, men hold op hvor er det også bare ærgerligt!

  1. Cathrine siger:

   Åh nej, hvornår skal I giftes? Min gode veninde har netop udskudt sit bryllup her i april, og det er altså ærgerligt. – i det store billede, klart, det er ikke den største pris. Men I har jo glædet jer længe til denne dag, forestiler jeg mig.Håber I finder en ny fin dato! KH

 16. Cecilie siger:

  Åh Italien, mit barndomshjem – betragter jeg det som… Siden jeg var helt lille har jeg med min mor, far og storebror været i Italien stort set hvert år. Pasta, gelato, pizza. Nu er min kæreste (heldigvis) også blevet forelsket i landet og det har betydet flere gode ture. Senest Milano i januar (phew, ‘lige’ før all hell broke loose) og i efteråret var vi i Umbrien. Umbrien er så smuk og frodig, har de fineste bjergbyer hvor jeg bl.a. kan anbefale Deruta (den gamle del af byen er så hyggelig), Assisi, Todi (hvor en James Bond film er optaget. Der er den fineste restaurant med den vildeste udsigt) og mange andre små bjergbyer. Vi havde lejet en lille Fiat500 (“Dario” hed han ;)) og frihedsfølelsen ved at køre rundt i de italienske bjerge var uovertruffen.
  Åh, jeg savner Italien. Håber de og vi kommer godt igennem det hele <3

 17. Cathrine siger:

  Det gør I uden tvivl Cecilie! Italien står også på den anden side, og de får brug for at I drøner rundt og spiser pizzaer. Det kommer <3 Kærligst

 18. Eja siger:

  Kan kun sige, at hvis I er vilde med Italien, så skal I på et tidspunkt rejse til Sardinien – vi Elsker Sardinien, der er så fantastisk smukt og spændende.

  1. Cathrine siger:

   Uhh der har vi været, så vidunderligt! Ligger også en guide herinde dertil <3

 19. M siger:

  Hvis epidemi-kurven knækker kunne man sikkert gøre Italien en tjeneste ved at tage derned – de bliver formentligt kun yderligere presset, hvis turister forbliver væk 🙁 men jeg forstår virkelig godt I har aflyst! Vi har planlagt ferie i DK med mulighed for at stikke sydpå, hvis vejret fejler, men nu har vi sandsynligvis købt et hus med overtagelse 1. august, og pludselig virker det som en ok læsning at blive hjemme 😉

 20. Anita siger:

  Jeg har observeret, at folk forestiller sig sådan et slags ‘5. maj’-scenarie. Hvor folk kommer løbende ud og kysser og krammer hinanden til fest i gaderne, fordi ondskaben nu er væk og så starter det gode liv igen. Men -det bliver næppe scenariet denne gang, med en verdensomspændende pandemi. Jeg tror der kommer til at gå lang tid, inden vi er tilbage til noget, der minder om tiden inden nedlukning. Og det bliver ganske givet kun gradvis åbning, så mon ikke det er ganske optimistisk/naivt at tro, at vi kan komme udenlands til sommer i år 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg har tænkt præcis samme 5. maj-tanker, men omvendt, “fjenden”, som du skriver, er jo ikke bare væk, som tyskerne. Det bliver nok en langsom og gradvis åbning af verden igen.. KH

 21. Laura siger:

  Puha, jeg synes, at det er hårdt ❤️ Jeg var sidst udenlands i sommeren 2018 og havde sådan glædet mig til et ‘gyldent år’ i år. Bliver færdiguddannet til sommer, skulle have været i Mexico i april, hvor jeg mødte min kæreste for otte år siden og til Grækenland i midten af juli med min kærestes søde familie. Vi har også en favorit og skal tilbage tilbage til Lindos på Rhodos for tredje gang. Mexico er naturligvis aflyst, specialet er noget specielt at gennemføre i den her tid, og jeg begynder at tro mindre og mindre på, at vi kommer afsted til sommer. Og det gør ondt i mit hjerte, når jeg tænker på dem, der får aflyst store fødseldage og bryllupper i den her situation.
  Men jeg trøster mig ved, at mine kære er sunde og raske, og jeg håber for alle andre i verden, at vi kommer igennem det her vanvid så skånsomt som overhovedet muligt <3 Og så glæder jeg mig til, at samfundet åbner langsomt op igen, og vi forhåbentlig vil lære at sætte pris på de små ting som en kanelsnegl med en veninde på en bænk ved Søerne i en solstråle hofte til hofte.
  KH
  Laura

 22. Milla siger:

  Min kæreste og jeg var i Norditalien sidste år – vi var der i knap en uge og besøgte 4 steder. Det var lige i overkanten, men kun et sted skuffede: Lago D’Orta. Efter at have rejst i Piemonte-regionen (KÆMPE anbefaling!) og været oppe i bjergene tæt på Monte Viso og egentlig bare ferieret sammen med italienere, så var søen sådan en skuffelse. Helt proppet med turister på den kedelige måde og maden var næsten uspiselig.
  Vi skal tilbage. Men vi skal tilbage til Asti, Alba, Crissolo (bjergby), Saluzzo og måske Torino – men mest bare bjergene og maden deromkring. En kæmpe anbefaling må gå til Casalborgone – super lille by, men med et lille slot (med sin egen Michelin-restaurant) og så kan man overnatte på La Civignola. Måske ikke børnevenligt, men en lille perle.
  Manden ejer en masse hasselnødsmarker, så morgenmaden består af alt muligt lavet med hjemmelavet Nutella.

 23. Det gør helt ondt i vores rejselystne hjerter at måtte indse at sommerferien nok ikke bliver afholdt ude i den smukke verden i år. Vi er dog heldige at vi har smukke Danmark at udforske. Vi sender de kærligste tanker til Italien der har givet os nogle af de bedste ferieminder i bogen og håber at de kan rejse sig igen når situationen er mere under kontrol <3 Vi har flere gange lejet en villa i bjergene i Toscana med udsigt udover vinmarker og det har vi til gode til næste sommer.

Send en besked