Top

Jeg løber og løber mod nye mål og større ambitioner

01.06.2016
Skabt af Cathrine

Jeg har mig lige en aften, hvor jeg føler mig en kende gammel, for jeg kan høre Distortion-festen på Nørrebro. I skærende kontrast sidder jeg selv i Birkenstock (som for mig er er hjemmesandalen, og ikke modesandalen) og drikker hvidvin fra Netto foran arbejdscomputeren.

Før i tiden har jeg følt, at jeg altså BURDE tage til Distortion; “helt ærligt!” og “jeg har jo ingen børn – det skal udnyttes” og “en eller anden dag, så sidder man bare der!” – og det gør jeg så nu. Uden børn, men sandheden er, at jeg bare ikke orker det. For få toiletter og for mange mennesker og for høj musik. Det bliver nok bare aldrig mig med så mange mennesker samlet ét sted. Er det bare mig, der altid tænker sådan? “Jeg burde også…” men også realitetssansen lige efter; “ … men jeg gider jo faktisk ikke”.

loeb_colNU til noget andet! For der er løbenews! De af jer, der følger mit tvivlsome snapgame, ved det allerede.

Men først – tjek lige det der GAMLE billede fra januar 2014. Amalie gjorde mig opmærksom på det forleden – der løb jeg min allerførste tur NOGENSINDE. Og det var skidehårdt! Og jeg følte, jeg lignede en idiot – eller bare en indbrudstyv (godt det samme). Og så lige klip til det der sejrsbillede fra den 22. maj. Hvis ikke dét kan motivere, så ved jeg snart ikke! Det er absolut ikke nødvendigt at løbe dødsløb som resultat eller endemål, men det er vildt at tænke, hvor UMULIGT det føles de første MANGE gange, man løber. Men hvis du bliver ved med det, hvis du bliver stædig og fortsætter, så bliver du uundgåeligt bedre. Det gør du bare. Det er jo det fede. Du bliver bedre og bedre.

Og for mig har det også været KÆMPE motiverende, at I har fulgt med. At I har skrevet, når I selv er begyndt at løbe, at I har heppet – sgu også den søndag rundt i varme København. Altså for fa’en, jeg får tårer i øjnene igen, for det var sgu stort.

Da jeg først begyndte at tænke idéen – kunne jeg være en, der løb 42 km – så slap jeg den og samlede den op igen. Indtil jeg købte billetten. Og selv da var jeg SUPER vægelsindet. Det lyder måske åndssvagt, men bagerst i mit hoved i en lille æske har jeg gemt en bitte følelse af dovenskab, dårlig samvittighed over, at jeg endnu ikke har færdiggjort mit studie. Historien kort: Jeg mangler at skrive to opgaver på min BA, men har aldrig fået taget mig sammen, da karrieren kun er gået en vej og det samme er mit antal af arbejdstimer på en uge.

Engang imellem dukker hele den smøre op, og så banker jeg mig lidt i hovedet med den, som en våd Berlinger, og så pakker jeg det væk igen. Jeg følte og føler mig måske stadig liiidt som en quitter. Det er selvfølgelig også betonet af, at der ikke er særligt meget plads i vores samfund til dem, der ikke tager sig en akademisk uddannelse. Det føles egentlig lidt… I don’t know, skamfuldt?

Who knows, måske jeg en dag færdiggører, måske ikke. Men jeg fik lidt tanken, at jeg ikke også skulle fejle med det løb. Hvilket jo overhovedet ikke har noget med at fejle at gøre. Hverken ikke at løbe eller ikke at færdiggøre sin uddannelse eller slet og ret tage en. Det er jo bare valg – og dem træffer vi selv. Og så kan vi stikke alle andres meninger (eller hvad vi tror, de har mening) op, hvor solen sjældent skinner. Men jeg havde tanken, at jeg bare gerne ville gennemføre noget. Shit, man er strid ved sig selv, eller jeg er, ikke at anderkende i samme omgang alle de ting, som jeg faktisk har præsteret. Jeg er 27 år, og jeg kan stadig være hård ved mig selv. Sådan er vi nok mange.

Derfor var jeg måske også lidt skuffet over, at rusen ikke var større, som jeg løb over målstregen. Jeg havde troet, at alle de her følelser ville bruse op. Stoltheden. Men det udeblev. SÅ – nu til løbenews: Jeg gør det sgu igen! Kald mig bare sindssyg og masochist, haha! Jeg har i dag betalt første delbetaling, depositum, på vanvittige 2700 kroner til BERLIN MARATHON 2016 – det er gennem et rejsebureau, så jeg var tvangsindlagt til deres måske dyre hotelløsninger samtidig med. Selve startnummeret kostede 1.400 kroner. Gisp – for fire timers selvtortur, haha! Men Berlin Marathon er et af de her Major 6, som er de største og mest klassiske marathons. Til dem skal man enten kvalificere sig og være med i lodtrækning ELLER købe startnummer gennem rejsebureau.

Jeg har jo formen, og jeg har nu prøvet oplevelsen af. It’s freaking tough, men jeg ved, hvad jeg går ind til. Berlin skulle være den ALLER fedeste i Europa. Helt flad og bred og med masser af opbakning fra publikum. Så formen skal bare holdes ved lige… Og det er jo selvfølgelig liiidt en udfordring fra august… For… Ja, der er jo lige et bryllup. OG en bryllupsrejse. OG Berlin marathon ligger faktisk weekenden efter, vi er kommet hjem derfra. Men jeg ville jo alligevel løbe på bryllupsrejsen. Det er en superfed måde at se og opleve på. Og min lange tur inden marathon er overstået, inden vi rejser på kærlighedstur. SÅ. Jeg gør det. Så tager jeg det bare oppe fra og ned.

Et par af jer har spurgt, om vi ikke skal lave en løbeklub. Nu er jeg selv typen, der bl.a. startede med at løbe for fleksibiliteten, så jeg er ikke selv ude i et fast løbeklub hver uge. Det duer ikke for mig. Men HVIS jeg overhovedet skulle sætte sådan noget i værk, ville I så gide? Fx en mandag aften? At prøve det af. Noget så simpelt som en tur om søerne i et roligt tempo? Jeg synes, det lyde hyggeligt, men jeg ved også, at jeg skal passe på ikke at gabe over for meget. Hvad siger I?

54 kommentarer

 1. Regitze siger:

  Jeg ville joine din løbeklub, ANYTIME! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   FEDT Regitze, det skal du få lov til 😀 KH

 2. Laura siger:

  Held og lykke – du er knaldsej! Hvis du startede en løbeklub i Aarhus ville jeg være det første medlem.
  God fornøjelse med træningen.
  Kram fra Laura, som hellere må spænde løbeskoene på i morgen tidlig…

  1. Cathrine Nissen siger:

   Gid jeg gjorde! Der er nogle gode seje bakker at øve sig på i jeres smukke by 😀 KH

 3. Lisbeth siger:

  Holy moly, hvor er du vild! Berlineren?! Phew, selv jeg har hørt om, hvor fantastisk den er, og jeg kæmper stadig med bare at klare mine 2 kilometer, haha! Det er virkelig fedt lige at blive mindet om, at det altså kun er to år siden du selv startede. Så virker det ikke så umuligt, selv en dag at opnå et ordentligt niveau.
  Hepper allerede nu. På tysk! 😀
  // http://www.moonlitmadness.dk

 4. Sarah Siger siger:

  Jeg er HELT enig med Regitze – ville joine rocker-fællesløb anytime! Og det sagt selvom jeg ikke er den store løber selv (-; .. Og forresten er du ikke alene med at sidde hjemme og kunne høre Nørrebros brummende bas. Den klub kan jeg også joine (-;

  1. Laura siger:

   Det larmer også her 😛 Sidder som 25 år og lader op inden en forlænget weekendtur i morgen. Altså, dengang man var ung og frisk, tog man da bare en all-nighter og festede hele vejen ud til gaten i lufthavnen, haha. Not anymore 😉 Og det der løb og løbeklub. Jeg gad godt, men jeg tror sgu ikke engang jeg kan holde til en tur rundt om søerne 😛 Men jeg har købt nye løbesko med hjem fra USA, så de skal altså i gang og bruges til andet end bare lange aftengåture.
   I øvrigt vildt sejt med Berlin-marathon, Cathrine! Og så ovenikøbet med bryllup samtidig! Du rocker!

   1. Cathrine Nissen siger:

    Det lyder sgu nærmest som blær og alt for meget. Bryllup, byggeplaner, marathon. Jøsses! Men hvor er det fedt at I gider med – også bare i ånden, hvis I ikke liiiige har fået købt løbesko endnu. Dem fra USA må da snart skulle breakes in 😀 KH

 5. Tina siger:

  Jeg har løbet Berlin skate-marathon – dagen før det “rigtige” marathon, hvor jeg har været tilskuer. Der er begge dage en helt fantastisk stemning i Berlin! Der er bare SÅ mange løbere og SÅ mange heppere 🙂 Det er vildt og flot!
  Du er mega sej at du gør det – igen!
  Jeg startede med at løbe i januar – og har fulgt trofast med i dit løb 🙂 Lige nu løber jeg vist bedst alene. Men når jeg bliver en mere habil løber ville jeg elske at være i løbeklub med dig 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åh det lyder også sjovt! Jeg fik også at vide, at der var en lille 5 km’s tur om lørdagen, hvor man løb ind på det olympiske stadion – det skulle være en kæmpe oplevelse.
   Jeg bliver simpelthen så glad, hvis det har inspireret en smule med det løb. Jeg løber ikke særligt stærkt, så hvis modet er der, så tag endelig med, når jeg får det på plads! KH

 6. Mathilde H siger:

  Du er sgu sej, Cathrine! Din løbeentusiasme var faktisk med til at gøre, at jeg selv er startet op på løb igen

  1. Cathrine Nissen siger:

   DET gør mig så uendeligt glad at høre Mathilde 😀 KH

 7. Camilla siger:

  Hvor er du bare alt for sej!!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det venter vi så med 😛 Jeg vender tilbage med nogle detaljer, når jeg lige har styr på den! KH

 8. Signe Caroline siger:

  Jeg sidder jo her efter (meget kort) løbetur og bliver helt inspireret. Jeg vil også kunne læbe langt! På tirsdag eller onsdag skal jeg løbe alt for damernes 10 km. Det bliver min anden 10 km. nogensinde, men det skal nok gå 🙂 Bare så længe jeg ikke keder mig og jeg skal løbe med min mor, det er hyggeligt!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det klarer du, Signe Caroline! Og det bliver super sjovt for dig! bare den der løbsstemning. Det er der altså noget magisk over. RIGTIG god tur !KH

   1. Signe Caroline siger:

    Det gik så godt! Jeg er klar på mere, så du må ikke stoppe med, at opdatere på løb! Kram

 9. Pernille siger:

  elsker at jeg ikke er den eneste der kun går rundt i birkenstork herhjemme og har gjort det længe før de blev moderne 😉

 10. Mette siger:

  Så sejt

 11. Tina siger:

  Jeg vil gerne med! – altså, til løbeklub!

 12. Chris b siger:

  Jeg er bare så enig i det med at man føler man bør have en akademisk uddannelse. Jeg har selv altid haft det i hovedet, og som du siger, dunket mig selv i hovedet med det. Jeg troede egentlig aldrig da jeg var yngre, at jeg ville få studenterhue på fordi jeg måtte skifte skole og droppe ud to gange pga sygdom, før 3. Gang var lykkens gang. Jeg blev multimediedesigner, jeg følte ikke det var nok, jeg har nu læst 4 semestre på ku og opdaget at jeg har gjort det af alle de forkerte grunde, jeg mistede sgu mig selv i det hele og i tanken om at jeg bør have dit og dat. I virkeligheden finder man en vej, eller der viser sig en helt af sig selv, som i dit tilfælde, du klare dig jo virkelig flot. Man skal sgu følge sin intuition og selvfølgelig tro på sig selv. Bare lige en lille tankestrøm du satte igang.
  Chris B

 13. Caroline siger:

  Du er simpelthen så sej! Berlin er det fedeste marathon, jeg har boet her i tre år (og skriver også blog herfra) og heppet med hvert år på venner, familiemedlemmer og alle de andre seje løbere! Til din tur til Berlin vil jeg lige smide lidt selv-promotion af sted – jeg har for nylig skrevet og udgivet min egen guidebog til byen – den kan købes her http://www.silverstories.tictail.com . Den guider til alle de seje og mere gemte/skjulte skatte og steder, caféer og restauranter, Berlin har at byde på, som man ikke finder i de andre guidebøger. Knus fra en fan!

 14. Amanda siger:

  Hvor er det fedt, at du fortsætter! Jeg havde selv halvmaraton som mål for nogle år siden – og jeg gjorde det x2, og så gik jeg ellers død. Jeg vil så gerne igen, men er kommet ud af den gode rytme.
  Når det er sagt, så er min far bidt af en gal løbehest (typen, der vil holde op med at løbe den dag, han ikke længere kommer under 3 timer på 42,195 km). Han har løbet Berlin en milliard gange og er på listen over folk, der ikke skal deltage i lodtrækning, men altid kan få startnr. (noget med at have gennemført 10 gange før man er i den kategori)
  Og i år har han inviteret mig med som heppepige (jeg prøvede det sidst i 2013), og jeg siger bare: Go for it! Det er det fedeste løb – også selv tilskuer, og tog jeg mig sammen og trænede, så ville jeg til hver en tid vælge Berlin. Du bliver heppet hele vejen, og ruten er fantastisk. Glæd dig – og måske kan jeg også heppe på dig!

 15. Ditte siger:

  Årh. Det bringer minder… Mon mand løb Berlin Marathon en uge efter vi blev gift, så vi tog i første omgang 4 dages bryllupsrejse med carbloading i Berlin og fulgte op året efter med 14 dage på Bali. Berlin er et mega fedt løb både som deltager og tilskuer. Med U-bahn kan man nå rundt og heppe 4-5 forskellige steder på ruten.
  Held og lykke!

 16. Julie siger:

  Jeg har løbet Berlin Halvmarathon (som mit eneste halvmarathon), og det var en fantastisk oplevelse! Du kan kun glæde dig 🙂 Og jeg ville helt sikkert joine din løbeklub – det er rart med noget motivation fra andre 🙂 Og hvor er du SEJ at du bliver ved med at løbe!

 17. Luna siger:

  GO Cathrine! Og deltag endelig i fælles marathontræning hver søndag kl 9 igen 😉 Jesim.dk arrangerer henover sommeren og der er også god energi.
  Jeg er helt klar på løbeklub 🙂 Og vil også gerne være afløser, hvis du en dag forhindres. Synes nemlig det er så hyggeligt at løbe med andre end at tulle rundt alene!
  http://www.lunawormslinse.wordpress.com

 18. Linette siger:

  Berlin er fedt – har kun taget den på rulleskøjter selv, men har heppet på kæresten en del gange 🙂
  Det er et must at have Danmarks-t-shirt på når du løber. Mener det er hver 5. løber der er dansker så der er mange danske tilskuere der hepper ekstra meget hvis de kan se du er en landsmand.
  Og ikke musik i ørerne, du skal kunne høre og nyde heppere og stemning!
  Rigtig god tur!

 19. Camilla N siger:

  Jeg ville SÅ gerne være med i en løbe-“klub”. Og gerne mandag aften! Måske en rute, hvor man løbende (haha!) kan hoppe fra, hvis man ikke er lige så rutineret som dig Cathrine 😀

 20. Hold da op! Du giver den god gas med Marathon. Skide sejt 🙂 Er helt sikker på, at du får noget af en oplevelse ud af det.
  Løbeklub lyder skide fedt, men jeg er slet ikke på samme niveau som dig, og har aldrig prøvet at løbe med andre før. Men jeg kunne nu godt finde på det, bare fordi det nu er dig 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   FEDT! Jeg løber heller ikke stærkt, bare så du er rolig 😀 Men derfor tænker jeg også søerne er meget fine – så kan man ligesom bare hoppe fra og løbe hjem 🙂 KH

 21. Iben siger:

  Løbeklub lyder mega fedt. Jeg er på!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Coooooool 😀 KH

 22. Marianne siger:

  Wow, du er sej!
  Og virkelig spot on, det du skriver om at have en lille følelse at, at være en quitter. Jeg har det selv lidt på samme måde, men det gik egentlig først op for mig, da du skrev det. Jeg har også tit den lille følelse af “du giver jo op alligevel”, eller “du kan jo faktisk ikke, når det så kommer til stykket”. Egentlig ved jeg ikke, hvad jeg ville sige med det, men blev bare lige ramt af det..
  Og hvis jeg havde fornøjelsen af at bo i København fremfor Aarhus, så ville jeg også klart joine din løbeklub :p

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er der den der egen forventning til os selv – vi bygger en ambitiøs plan op, og hvis den så ikke holder, så er det jo bare et ærligt valg at lade være med at gennemføre. Vi skal tage at holde op med at slå os selv sådan oven i hovedet 🙂 KH

 23. Marianne siger:

  Av! Det med uddannelsen. Der rammer du lige mine tanker. Jeg har en færdiguddannelse- men kun en kort én af slagsen. Og i manges øjne ikke lige så fint, som så mange andre uddannelser. Da jeg blev færdig var tanken at jeg skulle lige tage noget statistik-hurlumhej og så skulle jeg igang med en HD anden del. Er jeg kommet igang? Øhhh nej!
  Jeg har et godt arbejde- og jeg har kun kravlet én vej. Fået masser af ros og muligheder. Men nu vil jeg måske gerne prøve noget andet- så selv om jeg har 6 års erfaring ser det bare ikke lige så godt ud på CV´et. MEN derudover har jeg oplevet at det at være single, start 30´erne og IKKE have en laaannng akademisk baggrund åbenbart også gør, at jeg bliver sorteret fra når jeg går på diverse Tinder dates. YES really! Bliver åbenbart betegnet som én med en lidt mindre IQ og ret meget en regnorms rygrad!
  Nå men løb! Jeg ville være game- jeg HADER at løbe. Men din historie om ikke at have løbet nogensinde og to år efter BUM, så løber du lige en marathon den motiverer mig ret meget! (Jeg tænker at det er en hoax stadig at folk siger at de godt kan lide at løbe- sådan for real 🙂 )

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det bliver jeg bare så ked af at høre, Marianne. Og harm også! Hvordan kan man sidde over for et menneske, der virker fornuftigt, er sød, varm, kvik – og så vælge dem fra, fordi de ikke har læst nok faglitteratur. Eller i hvert fald har papir på det? Det gør mig godt nok ked af det, at høre den historie. I sidste ende; their loss. Den rigtige for dig, vil jo aldrig vælge dig fra på den baggrund.
   Vi må simpelthen blive bedre til at nyde, hvor vi er. Se op engang, på hvordan det går og så være lidt stolte. Og den dag vi selv, uden andres meninger, synes, vi vil tilbage på skolebænken, så er motivationen der, og så gør vi da bare det. “Vi kan ikke alle sammen være akademikkere” (med dobbelkonsonant for sarkasmens skyld) som min farmor sagde til et familiemedlem, da vedkommende kritiserede en onkels valg af uddannelse som Falck-redder. Men det er jo rigtigt. KH

 24. Natalie siger:

  Jeg vil også løbe marathon igen nu 🙂 Men måske først til næste år! Dog vil jeg helt sikkert joine din løbeklub – det lyder super hyggeligt!!!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Herligt Natalie, der er jo opbakning, så jeg er begyndt at tænke tanker! KH

 25. Catherine siger:

  Jeg deltager gerne i sådan en løbeklub. Sejt du løber Marathon igen – så er vi to! 🙂
  Vh,
  Catherine

  1. Cathrine Nissen siger:

   YAY Catherine – tager du også Berlin? 😀 KH

 26. Camilla siger:

  Jeg ville til hver en tid være med i din løbeklub! Såfremt jeg kunne løbe, that is. Var ret habil engang, og siger tit til mig selv, at nu skal jeg i gang igen. For når man først kan, så er det jo egentlig vildt rart! Måske jeg skulle komme afsted i aften? Når distortion-tømmermændene har lagt sig 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Gør da lige det. Hvis din krop først har løbet før i tiden, så er der slet ikke ligeså lang vej tilbage. Vi tager bare en lille tur, hvis du er frisk 😀 God bedring 😉 KH

 27. Lisbet siger:

  Det kunne være mega fedt med sådan en løbeklub – jeg ville helt klart være på!

  1. Cathrine Nissen siger:

   FEDT at høre Lisbet! KH

 28. Nanna siger:

  Hold op du er sej – Berlin, WOW!
  Jeg er klar på løbetur om søerne 🙂

 29. Therese siger:

  Åh, gid jeg var med. Der burde være en løbe-fanklub i Aarhus, som kunne være med i ånden og i bevægelse, selvfølgelig, når I løber rundt om søerne i Kbh. Hihi.
  Kom virkelig til at tænke over det med at quitte – jeg har knoklet mig gennem min akademikeruddannelse og er glad og stolt – men jeg er også frustreret, fordi jeg altid skal forklare hvad jeg laver – og det er svært – når familien er sygeplejersker, kontorudlærte og brandmænd. De er (pisse)dygtige til det, de laver – de er kloge og gode mennesker udover hvad de kan på deres arbejde, men de keder sig også lige så snart jeg snakker om hvad jeg læser. Glimtet i øjet forsvinder – og det gør det ikke, når jeg taler om andre ting. Så taber jeg lysten til at fortælle folk, hvad jeg laver. Jeg er faktisk begyndt at opformulere navnet på min uddannelse – i stedet for at sige, at jeg læser designledelse (ja, hva dælen er det?!), så siger jeg at jeg læser projektledelse og gerne vil være konsulent i kreative virksomheder. Men nogen gange tænker jeg også at krøften mellem korte og længere uddannelser har fået en anden form – fordi vi er flere, der springer på den lange end tidligere? Og så alligevel ikke?

 30. Anne R siger:

  Jeg er PÅ med den løbeklub! Har ikke fulgt med herinde så længe, men din blog er blevet et dejligt indspark i hverdagen ;))

 31. Katrine siger:

  Du giver mig sååå meget lyst til at løbe marathon igen, og jeg synes at løbeklubben lyder som en skøn idé!

 32. Maiken siger:

  Løbeklubben ser ud til at blive en realitet, jeg er stadig på.. Har bare lige et knæ som skal ovenpå igen..
  Apropos uddannelsen, tro mig jeg kender følelesen.. Jeg har færdiggjort min, men prøver den ikke og det er meget forkert i vores samfund føler jeg, når jeg siger jeg ikke bruger den.. Men bagagen er jo god, men når det ikke er det jeg vil og ved du hvad så længe du laver noget du er glad for og du er god til – så fuck de andre!!! GO OS!!!

 33. Clara siger:

  God ide med en løbeklub! Kunne du lokkes til at dele din løbe playliste? Er sikker på, at der er gode sager på der 🙂

 34. Maria siger:

  Må jeg spørge hvilken uddannelse du er i gang med Cathrine? 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jep; jeg har læst Film- og Medievidenskab! Startede i 2009 og læste indtil 2011 fuldtid, men kom så på DRs Talenthold, tog et par fag sidenløbende og mangler du kun BA. KH

 35. Louise siger:

  Tak for dine ærlige og vedkommende refleksioner. Du inspirerer og rigtig mange mennesker som føler sig forkerte og fordømte fordi livet har slået et sving og planerne har ændret sig. Tak for det.
  Tanken om løb lurer mere og mere i min mave når jeg læser din blog… måske skulle man tage sig sammen og lette røven. Bliver tit overvældet at et travlt liv og børn mm at se til men seriøst… vis man ikke kan tage en halv time ud en gang imellem så er man sgu for slatten. Tak for din inspiration og ærlighed. kram til dig.

 36. Anna siger:

  Åhh Berlin Marathon er så stort. Man løber under Brandenburger Tor, når man præcis rammer 42 km, og så har man 195 meter til at løbe det sidste. Det er så historisk og så vanvittig stort at løbe lige præcis der, hvor muren stod, med tusindvis af mennesker, der hepper. Du får næsten helt sikkert det sus, som du manglede ved København.

Send en besked