Top

Kæreste-lingo #1

05.02.2015
Skabt af Cathrine

Sidsel og Lasse er altså et mega hyggeligt kærestepar at følge, især deres parforholds-ting (og jyde-i-Kbh-indlæg) er min favorit. Forleden lavede de et ret sjovt indlæg med kæreste-lingo, altså ord og sætninger, som for dem er fuldstændig indforstået, og nogle de selv har fundet på.

Jeg tænkte over, hvad vi siger af sære ting, men jeg kunne i første omgang slet ikke komme på nogen! Det er så indgroet i ens sprog, men jeg har gravet og fundet lidt frem, derfor kæreste-lingo, værsgo’!

kæreste-lingo

? “Jeg skal på tui” eller “vi mangler tuipapir”. Toilet = tui. Det kom sig af, at vi på en af vores første rejser sammen var af sted med Startour – i udlandet hedder den britisk ejede koncern TUI, og det stod på nogle papir, vi fik, og det hang ved og handler nu ikke om eksotiske rejser men om en tur på tønden.

? “Skal du risle?” – risle = tisse, og det kommer fra min svigermor, som er en meget pæn dame med form og styr på tingene. Risle lyder pænt, hah!

? “Jeg tænkte på en ting…” – min første sætning, hvis jeg har fået en ny idé som ofte omhandler noget med huset, indretning, noget smart jeg har fundet på, som kræver lidt overtalelse.

? “Skattøøøh” – Lidt det samme som at sige “ej altsååå”, typisk hvis den ene er lidt fjollet, eller hvis man skal lokke eller overtale; “Skal vi ikke have pissa i dag?” (…Intet svar…) “Skattøøøh…”

Adam siger tit “skaaaaaat”, hvor han ligesom går op i enden, og så ved jeg, at det er fordi jeg roder for meget derhjemme.

? Store musse, mellem muse og mini musse = Adam, Cathrine og Frida.

? Generelt har vi åndede ord for junkfood “Ticos” = tacos, “Pissa” – pizza, og især den med ticos aner jeg ikke, hvor kommer fra. Så er der også “snask” – det er fedtede ting fra bageren, som overskåren osv. Min kæreste melder desværre tit pas på “snask”.

? “Han er virkelig en hat” med t’et i hat som et hårdt D. Den beskriver en helt særlig type mand, som er lidt for smart, lidt for høj i… hatten, og som er virkelig træls at være i selskab med. Kort sagt: en idiot, som min kæreste lige beskrev det for mig.

? “Dunsen” er Frida, men hun er også tit Frikadunsen, Frikadellen, Mussemøg, Masegris.

? “Jeg har lidt ondt i maven” er en pæn måde at sige, man skal prutte på.

Vores hus omtaler vi tit som fabrikken, fordi det er en gammel filmfabrik.

? “Netteren”: Skal vi ikke se noget på netteren? Det er Netflix!

? “Kom med dine fødder” – det betyder én ting: at jeg skal stå på Adams fødder og så skal vi danse. Det gjorde vi virkelig meget i gamle dage. Så dansede vi rundt mens jeg stod på hans fødder. Ret hyggeligt faktisk.

? “Skal vi ikke tage ind og ose?” – så er der sgu penge i pungen, haha! “Ind” er klart til indre by-agtigt, og så skal vi da lige ind og kigge lidt i butikker!

Snask er ting, man kan købe hos bageren, men om slik bruger vi klassikeren guf, og vi skal virkelig tit ned og have guf en fredag aften til X-Factor,

? “Du skal putte mig” – når Adam arbejder til sent hjemme, så kommer jeg altid ind og siger det. Så skal han komme ind, vende min dyne, ryste den, lægge den tæt om mig og kysse mig godnat.

Hvad har I af mere eller mindre interne ord og sætninger? Det kan også være mellem veninder! Min bedste veninde og jeg “muller den” fx, når vi virkelig sladrer og taler internt til dét punkt, hvor ingen kan eller orker at følge med. “Ej nu muller vi den” – så er vi for meget i andres selskab. Eller “vi skal mulle den så meget på lørdag” – vi skal virkelig, virkelig hygge!

44 kommentarer

 1. Mai siger:

  “kom med dine fødder”, det er som taget ud af en romantisk film! Hvor er I altså søde! 🙂 Jeg skal også altid puttes, hvis jeg går tidligere i seng end min kæreste.. 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   :-* Jeg elsker at blive puttet 😀 KH

 2. Søs / Frk NV siger:

  Super hyggeligt indlæg! 🙂 Guf er også flittigt i brug hos os, meeeen Netteren = Netto i vores kæreste-lingo. Ville aldrig have gættet, at det var Netflix.

  1. Cathrine Nissen siger:

   TAK! Vi har ingen netto tæt på os, så netteren blev netflix 😀 KH

 3. Sara siger:

  Min søster og jeg kalder altid hinanden for “Rulle”, hvorimod min kæreste og jeg kalder hinanden for “Putte” og “Trunte”. Alt i alt har jeg på snart 5 år vist kun brugt hans rigtige navn 10-15 gange. Derudover har jeg med kæresten også et særligt håndslag, hvilket måske er mere sørgeligt end sjovt 😉
  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ej jeg elsker, at I har et håndslag <3 <3 <3 KH

 4. Lisbet siger:

  Elsker det her indlæg! Havde virkelig meget af den slags med en ekskæreste for nogle år siden. Ka desværre ikke huske så meget af det, men tænkte i hvert fald tit på, hvor intern vores kommunikation blev på de seks år vi var sammen. Dynni (= dyne) har faktisk siddet nogenlunde fast siden, haha!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er så skørt at man gror så meget sammen med et andet menneske, at man nærmest opfinder sin egen verden! KH

 5. Clara siger:

  Ahh, hvor skægt. Sådan noget kærestelingo har vi også. Jeg kalder min kæreste for ‘gogo’ eller ‘gogogaga”, når jeg synes, han er skør (siges ligesom god uden d), når jeg vil putte, så spørger jeg “om vi ikke lige skal snuggle?” Og når jeg er rullet ind i min dyne, kalder han mig en “snugglenator”. Guf er også brugt her,ellers kalder vi det nogle gange “snugglefood” (vi har noget med det ord, haha). Når vi vil have et kys, når vi f.eks går i byen, siger vi altid ‘møzzer’ med tryk på z, og når vi er sultne siger vi ‘mama?’. Og ellers har vi også er form for tegn, når vi vil holde i hånd, så laver vi lige krabbe-kloen og tager ud i luften tre gange, og så fanger den anden hånden. Ellers kan jeg ikke lige huske flere, men der er sikkert mange fjollede ting, man gør, når man er kærester 😀

  1. Cathrine Nissen siger:

   Snugglenator! I love it! 😀 KH

 6. Oh My Gown siger:

  “Sætter du ikke lige noget musik på?” er kodeord for, at man skal på toilettet, og man ikke vil have den anden skal høre det, ha!
  Og så har vi en særlig måde at trykke hinanden i hånden på, to hurtige tryk efterfulgt af en pause og så et et tryk mere, som står for “jeg elsker dig”. Så kan vi sige det til hinanden, selv hvis vi er en situation, hvor det ikke er passende f.eks. svigermors fødselsdag eller i biografen 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahahaha! Den med musikken bruger vi også på ferie – musik eller tv skal på 😀 Jeres kodeord altså MEGA sødt! KH

 7. Det er så hyggeligt med ens eget sprog (selv om jeg er med på skræmmende meget af jeres – måske det er en nordsjællandsk ting?)
  Vi kalder konsekvent hinanden for Tongo – kommende fra, at jeg lavede Claus om til Clausington som så blev til Clausingtongo som så blev til Tongo…
  Så er der udtrykket “Prøv at se! Jeg har fødder”, som betyder, at den anden skal nusse ens fødder i sofaen. “10 sekunder!” betyder, at man skal kramme i minimum 10 sekunder – og det er forbudt ikke at have tid. Før vi fik barn, så vi tit “morgengyser”, som egentlig bare betød at se Netflix i sengen – ikke nødvendigvis gysere. Nå ja – og så er det en regel, at vi SKAL danse grimt til introerne til diverse tv-serier. Bones’ intro er ret god at danse til – Breaking Bad og Game of Thrones helt forfærdelig, men det afholder os ikke fra det…

  1. Cathrine Nissen siger:

   Måske er det også fordi sådan noget kærestesprog på en eller anden måde er universelt?
   … Den med fødderne må jeg prøve hahaha! KH

 8. Lise Emilia siger:

  Jeg har ingen kæreste, derved ingen kæreste lingo. MEN lidt veninde-lingo er der alligevel.
  Mellem min bedste veninde og jeg betyder Pagne, appelsin sodavand.
  Med en anden veninde, er Ræv et kælenavn. Du er den smukkeste ræv i nottingham betyder f.eks. Du ser mega godt ud! Skal forresten snakke med dig om noget = BOY TRUBLE! (Altid!)
  – Lise Emilia

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg ELSKER jeres Disney-reference 😀 Den sidste kender jeg også alt for godt 😀 KH

 9. Celia siger:

  Hahahahaa, jeg eeelsker det! 😀 Det er fandme sødt. Min kæreste og jeg har også 1000 ting, vi kalder hinanden/siger af skøre ting. Min kæreste kalder mig konsekvent “Bub”, og han laver dagligt mindst én sang om “Bub”. 😀 Det lyder ikke så kønt, men “Bub” kommer ud på nogle eventyr i de sange – hah! Jeg kalder ham for “Bob” og “Bobo”. Og i forhold til det med “Skattøøøøøh”, så laver vi den bare med Bub/Bob. “Booooooooooob” … 😀
  Kæreste-lingo er det bedste i verden! Da jeg var single, syntes jeg det var dybt tragisk, at kærestepar var sådan, men … I LOVE IT 😀

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha jamen man er jo også så åndet at høre på, men man er åndet sammen – og det er jo det bedste 😀 KH

 10. Lisbeth siger:

  Min kæreste har en vane med at kalde folk for deres “titel”. Hans kammerat, som han var naboer med på et tidspunkt, hedder konsekvent ‘nabo’, og jeg hedder derfor naturligvis ‘kæreste’. Det er blevet så indgroet en vane, at jeg efterhånden heller ikke kan finde ud af at kalde ham andet end kæreste.
  Netflix er altså også en klassiker, men herhjemme bliver den nu kaldet for ‘netflick’rn’ med sådan en rigtigt god bondedialekt haha xD

 11. Tanja siger:

  Når jeg læser dit indlæg og alle kommentarerne kan jeg ikke lade vær med at tænke på at det bliver meget nem “Baby-lingo” altså ting man ville sige til et lille barn eller som de selv siger i stedet for det rigtige ord. Lidt sjovt at man ender med at gå tilbage til det.. 🙂

 12. GOWNSANDROSES siger:

  Jeg er ikke ret glad for at være pussenusset i offentligheden, så på en eller anden måde, der involverede et par hørefejl, blev “jeg elsker dig” til “træsko” og “i lige måde” til “skitur”.
  På en måde er det jo endnu mere pussenusset sådan at have koder for det, men jeg kan altså ikke stå i en bus og sige: “jeg elsker også dig!”. Så er jeg i stedet hende, der meget bestemt udbryder “skitur”.
  Der er selvfølgelig mange flere, men den her er vist den mest besynderlige.

 13. Sofie siger:

  Jeg eeelsker den her slags indlæg! Mer’, mer’, mer’! Please?

 14. sarah siger:

  Min kæreste og jeg bruger tit ordet gufferas i stedet for slik 🙂 Det er så grimt, men det er bare mere hyggeligt på en måde.
  Og herhjemme går vi på potten i stedet for toilettet !

 15. Nanna siger:

  Min kæreste kalder mig: mullemor, mussefis, lækkerlas, lækkerhaps.
  Jeg kalder ham: Mulle, mullefar, mullerup, mullerup færgeby, mull,mullsen, tyksen (han er dog slet ikke tyk. Det er bare et hyggeligt ord), snackie, schatz, gasmås.
  Vi har noget internt med, at vi tit svarer hinanden på diverse spørgsmål med udtrykket “Mip mop”. Jeg ved ikke, hvordan det startede, men det skal siges som hvis man var en pingvin. Hvis man er i ekstra godt humør, laver man også lige pingvin-bevægelser med arme og ben.
  Og så spooner vi den tit. Og dobbelt-spooner, hvis vores kat lægger sig sammen med os.
  McDonalds =Makkadutten
  Cheeseburger = tisburger
  Hvis min kæreste slår en prut, er undskyldningen, at han trådte på en hvæsebille 😀

  1. Tina siger:

   Haha, herhjemme hedder cheeseburgeren en “chibbe” :p

   1. Cathrine Nissen siger:

    Haha Chibbe er god! Den skal adopteres!

 16. Sophie siger:

  Sagde engang til mig kæreste at jeg synes det var irriterende at hvis man skal sige “jeg elsker dig” tilbage til nogen, så skal man putte “også dig” på. Det synes jeg var grimt. Det udviklede sig så til ar når vi siger “elsker dig” så på vej ud døren, siger vi “os’ dig” begge to istedet. Sådan “farvel os dig” ” os, dig!”

  1. Sophie siger:

   Hov, det fik ikke det hele med. Men det vi i hvert fald.
   Tak for sådan et hyggeligt indlæg!

 17. Sinne siger:

  Hvis vi er inde i byen, og sådan virkelig skal på toilettet, så plejer vi at sige, at man virkelig “skal i Illum”. Så ved man at det er en nødsituation, og det skal gå stærkt, uden at hele Danmarks befolkning behøver at vide det 😉

 18. Gitte siger:

  Vi taler også tit om snask – også kaldet sovs. Og det er slet ikke begrænset til fedtede bagerting, men alt fedtet mad som fx dressing i burgere, på pizzaer eller italiensk salat på fx en hamburgerrygmad 🙂
  Vi har ret mange udtryk efterhånden – om end nogle er for pinlige at dele. Pizza hedder krans. Svigermor hedder farmor (uden at have et eneste barnebarn). Folk vi bagtaler kalder vi for svenskere (tilfældigt valgt kodeord – vi har flere skønne svenske venner). Banditten er vores hund. Og så er der jo også situationer, der kræver de samme udtryk. Kører vi fx i bil kan den ene få lang tid til at gå med at sige ‘are we there yet, are we there yet, are we there yet’ hurtigt efter den anden, mens den anden svarer ‘no, no, no’ lige så hurtigt.
  Jeg har også en del sammen med min søster, fx hedder en chihuahua en chi-wum-bum, og harapuuuuer er juletræer.
  Og ja, der er en historie bag dem alle. Tit tror jeg bare, man skulle have været der 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Vi taler faktisk også om snask i andre sammenhænge, sjovt 😀
   Harapuuuer?! Hahaaha! WHAT?! Sådan er det jo tit, når man hører mærkelig ord og udtryk 😀 Krans er også sjovt! Krans med pepperoni 😀 KH

 19. Mette siger:

  Hæ, det her er sjovt, både hos S&L og her!
  Min kæreste og jeg er begge to ufatteligt klodsede, så når en af os hører den anden smadre noget er der mussestille indtil en af os vover os ud i et “…hvad var det?” og håber det ikke var noget pænt. Det er det sjovt nok altid. Der står pt. 2-1 til min kæreste i disciplinen smadring-af-hinandens-vin/øl-glas.
  Den kære mand har også fået “at dimse” ind på den forkerte konto, så han spørger når jeg læser blogs, scroller webshops mm “Dimser du?” med lys pigestemme. Øhm.. nej. igen.
  Derudover kan man være snulli. Når man er lidt usoigneret, tøjet har sådan hårdt fnul og er lidt træls og grimt. Eller make-up fra dagen før under øjnene. Snulli. Det er godt.

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahahaha jeg elsker det der med at dimse! Hos os dimser jeg den også. At dimse er at lave små opstillinger, rydde op i makeupen, lægge neglelak, alt sådan noget der gør, at jeg forsvinder fuldstændig væk fra den virkelige verden 🙂 Snulli er også SÅ sjovt, haha! KH

 20. Åh, hvor er det et hyggeligt indlæg. Vi har nok også nogle specielle ting, vi siger til hinanden. Men lige nu kan jeg selvfølgelig ikke komme i tanke om nogen.
  Til gengæld kan jeg fortælle, at jeg også altid skal puttes, hvis min kæreste ikke går i seng samtidig med mig. Det er bare hyggeligere at falde i søvn, hvis man først har fået puttet dynen godt omkring sig og er blevet kysset godnat 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åhh det er bare så dejligt at blive puttet. Det er det bedste! 😀 KH

 21. Trine siger:

  Haha, er vild med det her indlæg! Kan godt lide “mulle”-udtrykket 😀
  Min kæreste kalder mig altid for babs, fordi han er meget fascineret af mine bryster, haha!
  En pude er en cheeseburger fra McDonalds. Spørg mig ikke hvordan dét opstod.
  Dyret er vores hund. Som altså også har et rigtigt navn.. Men dyret er lige så nemt og hurtigt at sige 😉
  Gris (udtales nok nærmere griss) er slik til aftenhyggen.
  Fuglen er vores bil. Min kæreste syntes at den lignede en fugl en dag, hvor den stod med begge døre åbne. Såååeh.. Nu hænger det ligesom ved.
  Vi siger krise, når noget er dårligt. “Ej, jeg har det krise idag” osv.
  Det var lige hvad jeg kunne huske på stående fod. Man tænker jo ikke rigtigt over de ord. Det er jo efterhånden en naturlig del af ens sprog! 😀

  1. Cathrine Nissen siger:

   At mulle den siger virkelig også meget om stemningen 😀 En pude – jeg elsker det 😀 haha! Det er så sjovt, for jeg skulle virkelig også grave. Det er så svært at finde på sådan lige pludselig, det er så indgroet 🙂 KH

 22. Rikke siger:

  Min kæreste og jeg har ordet snøfle. Og det kan faktisk bruges om alt der er godt, lækkert eller lidt dovent. Skal vi snøfle lidt i dag? = skal vi bare ligge på sofaen og fede den? Skal vi ikke bare ha snøffel guf? = skal vi ikke bare bare ha burgere nede fra kinagrillen.. Osv 😉 jeg kan også være en snøffelgris og det betyder at jeg er kær på min helt egen måde. Han er en sneleopard 😀

 23. Lasse siger:

  Haha, hvor er du sød, Cathrine! Det var også nogle ret gode kæreste-lingo-linjer, du fik gravet frem 😉

 24. Stinnefh siger:

  Tit når vi har tømmermænd og står sent op, spiser vi morgenmad/frokost/aftensmad = Ranch (som brunch, men bare med aftensmad indover) ‘Skal vi bare spise ranch i aften?’ – Oftest er det snaskemad (justeat)
  Min kæreste kalder mig prut, har aldrig heelt fundet ud af hvorfor…..
  Kærestelingo er også tit nonverbal synes jeg, en bestemt måde at drille på, kigge på hinanden og drille hinanden, det er så internt og skønt! Fx kommer der tit en pegefinger meget langsomt imod næsen bare for at trykke, bare for at fnise… Godt emne at blogge om 🙂
  God søndag!

 25. Ea siger:

  “Må fjaus komme?” spøger jeg om, når vi ligger på sofaen og jeg forsøger at lokke min kæreste til at nusse mine fødder. Rygmysser er de små kys jeg får på nakken/ryggen om aftenen lige inden vi lægger os til at sove.
  “Kan jeg være ham?” spøger min kæreste, når jeg er på badeværelset og han skal på toilettet. Ret underligt udtryk, men det kommer sig vist af at min kæreste i sin tid plejede at holde om mig og sige “hende her”. Så nu kalder vi ofte hinanden for “hende” (udtales “hin”) og “ham”. Egentlig virkelig spøjst, når man tænker over det. Det er bare blevet så normalt for os. Men virkelig et godt indlæg! det er så sjovt at få sådanne små glimt af andres parforhold 😀

 26. Laura siger:

  min ekskæreste og jeg havde nogen ret sjove, han kaldte mig Møffe, som i starten var noget han kaldte en af hans venner, men som åbenbart passede bedre til mig. Det blev nogen gange til Møf eller Mif, som jeg også kaldte ham. Og man kunne være “mulle” enten hvis man var sød, eller trist eller bare lidt træt 😀
  Hvis man gerne ville slippe for et eller andet, var det tit fordi man var for lille f.eks. “Jeg er for lille til at tage opvasken” eller “jeg er for lille til at gå hen og handle alene” sagt med børnestemme.

  1. Laura siger:

   Og så havde han super lange øjenvipper, som jeg en eller anden gang havde fundet på at kalde for sommerfugle. Kyssede nogen gange hans sommerfugle, eller hvis det skulle være rigtig godt, kunne han blinke med øjnene helt tæt på min kind, så jeg kunne mærke øjenvipperne. Virkelig skør fetish egentlig! Haha.

 27. simone siger:

  Jeg har ikke en kæreste og jeg kan ikke komme på noget veninde-lingo lige nu.
  Dog skal jeg altid putte min storesøster, når hun er hjemme hos mor og jeg på besøg. Dynen helt op til ørene, løft benene – dynen under fusserne, stor krammer og køs i panden 😀 Så sover man ligesom bedre!
  Så hyggeligt indlæg og kommentarer hertil 🙂

Send en besked