Top

Kopkage à la jul

26.12.2011
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

For en lille måned siden postede Emily et indlæg, der gik lige i mit sukkerhjerte. Hun havde bagt kopkager med tranebær. Og som I ved, er jeg syg med kopkager (mode eller ej, kopkager er gode!). Allerede inden hun postede sin opskrift, havde jeg lovet dem væk til julefrokost.

Opskriften er tyvstjålet fra fantastiske Emily. Hun laver de mest vidunderlige kager, så hvis I trænger til inspiration, kan jeg varmt anbefale at kigge forbi hendes lange række af lækre opskrifter.

Til 12 kopkager går der2 æg (som Emily siger, skal hønen have haft det pænt, og det støtter jeg fuldt op om!)200 g rørsukker100 g rapsolie eller anden smagsneutral olie (Emily bruger majsolie)135 ml creme fraiche230 g mel1/2 tsk bagepulver1 brev honningkagekrydderi (eller 1/2 tsk natron, 1 tsk kanel, 1/2 tsk stødt nellike, 1/2 tsk stødt ingefær og 1/4 tsk stødt allehånde)en knivspids salt140 g friske eller frosne tranebær, hakket fint (ca. 50g hvis man bruger tørrede)

Ovnen skal forvarmes på 150 grader (jeg bruger varmluft, det er der sikkert en mening om), og så forberedes muffinpladen ved at lægge papirsforme i ?hullerne?.

Emilys ?Cranberries and spice cupcakes?Pisk æg og sukker sammen i en stor skål med en håndmikser til det er lyst og luftigt. Hæld langsomt olien i og pisk den grundigt i. Gør det samme med creme fraichen.

Bland de tørre ingredienser i en anden skål og bland dem så i dejen lidt efter lidt!

De finthakkede tranebær vendes til sidst forsigtigt i, som det ses på billedet ovenover! Fordel dejen i formene og bag dem i ca. 25 min. til de er gyldenbrune. Tjek evt. med en strikkepind eller kødnål om de er gennembagt. Lad dem køle i muffinpladen i 10 min. inden de sættes på en bagerist for derefter at køle fuldstændig af. Kagerne skal være kølet fuldstændig kølet af, før de kan “ices”! Jeg er personligt vild med lidt syrlige glasurer, så Emilys med cream cheese passer mig glimrende! Cream Cheese Icing 175g flødeost 450 g flormelis 125 g smør (tag det ud i god tid inden) 1 tsk vanillepulver eller vanillesukker Kom alle ingredienserne i en stor skål og pisk med en håndmikser til det er fuldstændig blandet og glasuren er blød og fluffy. Det tager ca. 5 min. Skal opbevares på køl hvis den ikke skal bruges med det samme, da den indeholder flødesost. Tag den dog ud i god tid inden den skal bruges, så den får stuetemperatur. Pisk den herefter igennem og så er den klar til brug. – igen opskriften er tyvstjålet fra yndige Emily! Men hold op hvor er den god! Follow my blog with Bloglovin

2 kommentarer

  1. M og lille O siger:

    vous s’il vous plaît les faire cuire à moi bientôt!

  2. Mais bien sûr! Dem må jeg lave engang når I er hjemme!

Send en besked