Top

Kræsen med stoffer

21.02.2012
Skabt af Cathrine

Hvis der er én ting, jeg er lidt fascistisk omkring, så er det stofkvalitet. Det løber mig koldt ned ad ryggen, når jeg hører ordet polyester eller akryl – fy for pyffer. Det er måske lidt fjollet at være så stram i betrækket over det, men jeg er ikke fan af elektrisk hår, hud der ikke kan ånde osv. Måske hænger det sammen med minder om teenagetøj fra Creme Fraiche – det kan godt blive cheap. Måske er det min mors angst for kunststoffer, jeg har arvet. Jeg ved ikke, hvad det er, men silke/bomuld/uld står i hvert fald højest på min liste.

Derfor er jeg også KÆMPE fan af det danske mærke KOKOON. Nanna Søbirk, som er designeren bag, er nået til sin tredje kollektion, og hun har fra start af valgt kun at arbejde med silke. Hun laver de lækreste basic tees (til en temmelig pebret pris dog), og jeg gad gerne have fingrene i det meste! HAPS HAPS HAPS!

13 kommentarer

 1. Anne v siger:

  åh jeg har det på præcis samme måde. Jeg kan slet ikke tåle kunststoffer! Jeg får kuldegysninger bare af tanken om polyester og jeg får faktisk udslæt at det. Puha.. sådan en klam akryl strik.. åh bare tanken.. ad..
  skal helt sikkert tjekke Kokoon ud, det lyder lige som noget for mig!

 2. Jeg er for nyligt blevet belært om, at det KUN er bomuld der ikke skaber statisk elektricitet og altså elektrisk hår. Jeg har ellers altid troet at silke var vejen frem når jeg bare fik penge nok, men det afhjælper altså ikke dét problem.
  Og så kunne man måske godt overveje hvor spændende basis tees i silke til en mulliard egentlig er. Jeg tror i hvert fald hellere jeg vil gå efter kvali-bomuld, og så silke til pynt…

 3. Er det ikke fjollet man kan have det sådan? Troede kun det var mig der var skør 🙂 De fleste af mine veninder kigger ikke på hvad tøjet indeholder.
  Hvis Kokoon er for dyrt, så tjek også COS – der har jeg købt enkelte silke-t-shirts til halvdelen af prisen!

 4. Dér blev jeg en smule klogere! Det undrede mig også, hvordan den der brudepigekjole jeg prøve, som var 100% silke, kunne være så elektrisk!
  Jeg er også bomuldsfan! Bomuldsunderhylere, bomuldstanks – anything goes hos mig!
  Forestiller mig, at når jeg bliver voksen, så skal jeg gå i silke-t-shirts, det er sådan noget modne damer gør, tænker jeg 🙂

 5. Anne v siger:

  jeg ved ikke om jeg synes det er fjollet. Jeg vil hellere have noget som er i god kvalitet og som holder længere end jeg vil købe 20 akryl strik fra H&M. Sådan noget gider jeg ikke bruge mine penge på. Jeg har en uld trøje jeg købte for 8 år siden og den er stadig lige så pæn som første dag jeg havde den på.
  Uh ja Cos.. jeg elsker Cos.. Det er en helt fantastisk butik. Der køber jeg virkelig meget af mit tøj, men jeg synes der er kommet en hel polyester ting ind i deres kollektioner 🙁

 6. Tja jeg er så hende der ikke tænker over hvad tøjet er lavet af, går bare i det jeg godt kan lide at have på 🙂 Men hjemme hos mig vil det lige nu heller ikke gå med kvalitetsstof der skal special vaskes, har nemlig prøvet at svigermor vaskede en uldtrøje forkert 🙁 Men vi drømmer vel alle om den dag hvor vi bliver millionær 😉

 7. Æv hvor irriterende med COS! Det har jeg ikke lagt mærke til – der er måske gået finanskrise i den 🙂
  Jeg har det på samme måde, jeg vil hellere have lidt mindre men bedre.. Dog synes jeg nogen gange at uld-strik-sager holder sig en smule pænere med en klar akryl/nylon i.. Jeg har det faktisk på samme måde med sko. Især stiletter. De skal være i læder. Det er igen noget med kvalitet.

 8. Det lyder ligesom mine veninder 🙂 Jo billigere man kan køber, jo oftere kan man selvfølgelig også skifte ud!
  Jeg tror også jeg skal være mere ved muffen og mere moden (aka. passe bedre på mit tøj) før jeg springer ud i 100% silke-lækkerheds-garderobe, som de ting fra Kokoon. Men lad os bare drømme 😉

 9. Malene siger:

  Kokoon er et vidunderligt mærke. Har været vild med hende længe (hun har nu godt nok også lavet mere en 3 kollektioner), men hendes SS12 er virkelig smuk. Har lige prøvet kappen i dag. Åh den vil jeg gerne have.

 10. Ja det er så! GLÆDER mig til den dag, jeg hapser en af hendes ting. Jeg kunne kun finde tre kollektioner på hendes hjemmeside, men jeg synes også, jeg huskede hendes dyreprintskimono var ældre 🙂
  Uhh jeg tør ikke prøve, så kommer jeg bare til at hapse 🙂

 11. Malene siger:

  Trendsales kan anbefales. Man kan tit finde velholdte dele fra gamle kollektioner og der er faktisk også noget af det nye. God jagt 😉

 12. […] at den er i silke, apropos snak forleden, så er jeg ret vild med frynserne. De skulle være hot stuff denne sæson og også næste […]

 13. Tak for tippet, jeg holder øje 😉

Send en besked