Top

Kroppens forandringer post fødsel

23.10.2018
Skabt af Cathrine — Annonce

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect Body intensive serum

i samarbejde med BIOEFFECT

Jeg må sige det igen og igen og igen. Jeg har det for vildt over kroppen.
For præcis tre uger siden var jeg på mit ‘tykkeste’ med ca. fem timer til fødsel. Og nu tre uger efter er der ikke meget graviditet at skue. Jovist, mine hofter føles stadig bredere end før.  Lidt i hvert fald. Min ‘linea negra’, den mørkebrune streg tværs nedover maven, ses endnu. Min navle, kan jeg godt se, har været udspilet, og det hele føles bare blødere. Det er blødere. Men jeg forestiller mig, at det alt sammen vender tilbage til deres vante ‘pladser’ på et tidspunkt. Er det ikke for vildt?

At kroppen kan udvide sig så meget – og så falde relativt på plads igen.
At livmoderen, som den vanvittige muskel den er, kan gå fra ca. 70 g før en graviditet til at veje 1000 g ved slutningen af graviditeten. Altså en muskel! Hvilken anden muskel kender I, der på så kort tid kan blive så meget stærkere? Og endda helt af sig selv. Uden du mærker det store til at ‘træne den’.
At der kan komme et helt menneske ud af et trods alt fysisk lille sted på kroppen.
At min krop, helt af sig selv, har bygget de små og helt rigtige ører, den lille tunge og de ti tæer. Det er på wauw-linje med, at jeg synes, det er for vildt, at vi trækker vejret helt uden at tænke over det, bevæger os helt uden at tænke over det, reparerer vores egne kroppe, helt uden at tænke over det. Jeg læste engang, at vi kun styrer ca. 10 % af vores handlinger – resten sker af sig selv. 
At man kan brødføde sit eget barn med sin egen krop (med al respekt for, at det ikke er alle, der kan).

Det er da for vildt!
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect Body intensive serum
De fleste ændringer ved min krop kommer til at gå i sig selv igen. Men jeg har også fået nogle permanente minder med (udover et lille menneske, hehe). Tre små strækmærker på indersiden af mine lår – småting. Og så er der min barm.
Jeg var ikke langt henne, før mine bryster voksede helt enormt. De var klar til at være mor, men jeg var slet ikke klar til, at de skulle få så fremtrædende en rolle på min krop. Før jeg endda havde delt gravidteten!
WAUW med kommentarer de har fået. Fra folk på insta, folk IRL. Jeg følte mig sat tilbage til teenageårene, hvor kroppen ligesom løber af sted med en, og hovedet ikke kan følge med. Det var nærmest som at få bryster på ny! Hjælp! De vokser, de er ømme, de er alt for store.
Og så opdagede jeg en morgen i Carlsberg Byen, at de var fyldt med små mærker på undersiden. Det lignede nærmest det fineste edderkoppespind, og det føltes også sådan for mine fingre at løbe henover. Jeg blev både forskrækket, fordi det nærmest var kommet over natten, og så blev jeg ærligt talt lidt ked af det. Det var på det tidspunkt i graviditeten, hvor jeg ikke følte mig helt, som mig selv. Jeg var ikke rigtig rund, bare oppustet. Og allerede nu mærket på barmen? Det anede mig, at det var strækmærker. Altså! Hvordan skulle det ikke gå, haha! Der var jo ikke engang løbet mælk til! I havde forberedt mig på Dolly Parton, når det sker!
Det generede mig ikke med lårene – pyt. Men brysterne? De er altså også bundet sammen med seksualiteten, med følelsen af feminitet, selvtillid. Jeg blev egentlig lidt ked af tanken om, at de skulle gå “i stykker” før, jeg overhovedet havde ammet.
Hvad gør en klog? Skaden var jo sket, og jeg ved godt, man ikke kan gøre noget ved strækmærker, når de er der. Men huden føltes pludselig virkelig fin og tynd på undersiden. Så med den tanke, at jeg ville gøre, hvad jeg kunne for at styrke huden, så begyndte jeg at smøre med Bioeffects Body Intensive, som også indeholder EGF-proteinet (som jeg forklarede en del om her – ret vild ingrediens). Det er en kropsserum, som er super blød og lækker og at smøre på – helt let. Body Intensive er lidt mindre koncenteret end den klassiske til ansigtet, men den styrker og stimulerer altså hudens egen heling.
Det har faktisk været et ganske dejligt og selvkærligt ritual, at tage sig kærligt af et område, jeg måske var lidt ked af. Og det er heller ikke blevet værre – hverken selvfølelsen men også arrene.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect Body intensive serum
En anden ting som heldigvis ikke er permanent var den hormonbetingede dermatitis (I kan se det på billeder her). En lille betændelsestilstand som sad ved siden af næsen – altså lige midt i ansigtet. En rød, irriteret plamage midt i face, som ikke lige syntes at forsvinde af sig selv. Æv. Jeg talte med lægen – og den skrappe creme jeg kunne få til det, den var ikke rigtig kompatibel med graviditet.
Jeg havde en del Bioeffect til test i forbindelse med det her indlæg. Blandt andet deres 30-dages kur, som er en super potent udgave af deres vanlige EGF-serum, som er fin at bruge som en lille booster et par gange om året. Jeg tog hul på de tredive dage, og et stykke henad vejen så jeg, at inflammationen blev mindre.
Jeg brugte min gua sha (denne her lyserøde sten til at massere huden) og dén serum – og det fik bugt med problemet, så jeg var nødt til at skrive til Raqqa, som laver PR for Bioeffect og spørge til en forklaring, en sammenhæng, nogle facts at smide på bordet, der kunne forklare virkningen. Men det fandtes ikke rigtig – andet end at det ikke var første gang, hun hørte det fra folk med dermatitis. Dét Bioeffect EGF-serum kan, det er cellefornyelse. Jeg har været glad for den serum i årevis – den føles bare lækker og god for mig og huden føles frisk og fast. Men lige hér fik den altså lov at bevise, hvad den ægte kan. Den arbejder for sagen. Som Annette fra Beautyspace siger; “Den kan hele hud i oprør”.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect Body intensive serum
Vil man gerne give sin hud en overhaling på vej ind i vinteren, så kan jeg anbefale at prøve 30-dages-kuren. En potent sag, men det er altså meget vildt, den forskel den gør på huden. Den er måske lidt bekostelig ja, men den er også tænkt som en midlertidig ‘kur’ man gør lejlighedsvist for at give huden et ordentligt skud. Og det gør den altså, man kan decideret se det med det blotte øje.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect Body intensive serum
Jeg kan huske, jeg sagde til Adam, at han skulle love at elske min krop ligegyldigt, hvordan den endte med at tage sig ud på den anden side. Men den er sgu også møntet på mig selv! – jeg skal elske min krop ligegyldigt, hvordan den tager sig ud her på den anden side. Også maveskinnet, der hviler blødt, når jeg sætte mig. Barmen som ændrer sig (kan I huske min ode til brysterne?). Den barm som brødføder mit barn!
Og det gør jeg. Elsker de dele – jeg er simpelthen så stolt af min krop. Jeg er ikke ligeglad med de små ændringer, men de er jo en del af mig nu. Jeg kan ikke ligne en på 20 for evigt (goddamnit, haha!). Som min gode veninde Josefine sagde efter at have født tvillinger; “jeg er sgu stolt over at have en “morkrop” – den har båret og ernæret mine unger”.  
Jeg er ikke ligeglad, så jeg passer på mig selv, hjælper kroppen også nu post-fødsel; gennemfugter den, masserer den, nærer den kærlighed (så meget jeg nu kan med den ‘fritid’ jeg får, hehe…).
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Bioeffect Body intensive serum

22 kommentarer

 1. Julie siger:

  Absolutte yndlingsblogger! Jeg synes du skriver så fint, så ægte, meget relaterbart og så kommer du stort set altid med en masse gode budskaber ovenikøbet. At indlægget så er skrevet i samarbejde med en virksomhed, genere mig sådan set ikke, jeg synes altid du formår at komme et spadestik dybere så at sige. Er glad for at du bestemte dig til at blogge igen efter du egentlig var stoppet og ville bare lige smide lidt glitter og konfetti din vej, i en tid hvor man måske mest af alt føler sig som æblemos 😉

  1. Cathrine siger:

   Hvor er du bare sød Julie, simpelthen en vidunderlig kommentar! Tusinde tusinde tak. Jeg takker også de højere magter HVER dag for, at jeg ikke lukkede bloggen helt. Et par måneder senere og jeg skulle stoppe i DR. Tænk, hvis jeg havde lukket. TAK Julie, jeg sætter så meget pris på dine ord <3 KH

 2. Trine siger:

  Så fint indlæg – og dejligt at læse når man selv har små 7 uger til termin og bekymrer sig lidt om hvordan kroppen egentlig vil tage sig ud bagefter.
  Måske et lidt mærkeligt spørgsmål, men hvor er dine trusser fra (også gerne model)? De ser simpelthen så rare ud og ligner at have den perfekte udformning/højde.
  Selvfølgelig også et stort tillykke med jeres fine fine søn <3 Og tusind tak for alle dine gode indlæg, især om fertilitetsbehandling – det har været så værdsat mens vi selv var gennem hele fertilitetsmøllen.

  1. Cathrine siger:

   Jeg tager alle forandringerne med som minder om ham. Og så kan det godt være, at når jeg er helt færdig med børn, så får jeg lidt hjælp til at hæve brystpartiet 😀 MEn den tid, den glæde. For nu handler det bare om at elske den, for hvad den har tilvejebragt; den største kærlighed i mit liv <3 Sådan håber jeg også, du kan se det.
   Trusserne - det er simpelthen de billigste fra Føtex, haha! Jeg købte dem til lige efter fødslen. Størrelse XL. De er bløde og rare og strammer ikke. De kan anbefales. Og hvor er jeg glad for, at I er på den anden side, Trine. Stort til lykke! KH

 3. Tina siger:

  Adam har alt at elske:-)
  Super fint indlæg.

  1. Cathrine siger:

   Tak Tina <3 Og det siger jeg til ham 😛 KH

 4. Jeg elsker ALT fra Bioeffect, det har gjort underværker for mit ansigt, og især huden omkring øjenene. Glæder mig til at høre om det virker mod strækmærkerne 😉

  1. Cathrine siger:

   Det er simpelthen det vildeste. Bare nu efter fødslen har jeg haft lidt ujævnheder omkring næsen og er startet op med 30-dages-kuren igen. Det er væk. Det er altså en kæmpe hjælper! KH

 5. Mic siger:

  Gjorde cremen så forskel på dine strækmærker (har muligvis læst indlægget for hurtigt🙈?) ?

  1. Cathrine siger:

   Det er jo lidt svært at sige – fordi tiden jo også gør noget godt for dem. Men huden er klart mindre skrøbelig. Det er svært at beskrive, men når jeg kørte fingrene henover huden, så virkede den så itureven og tynd. Den er klart blevet mere sig selv. Men mærkerne er der jo. Og de bliver lidt mindre tydelige hver dag. Men de er ikke væk, og det regnede jeg heller ikke med. Det er en del af mindepakken om min søns hjem de første ni måneder 😀 KH

 6. Julia siger:

  1000kr for en serum hvor der ikke er garanti for det vil hjælpe. Nok ikke der jeg vil smide mine penge når jeg lige har født, men nemt nok at anbefale det når man har fået det gratis.
  Super ærgerlig reklame.

  1. Cathrine siger:

   Hej Julia, det synes jeg ikke selv det er – en ærgerlig reklame. Den er ærlig. Dine strækmærker er svære at gøre så meget ved. Men man kan gøre lidt for styrke huden – også efterfølgende. Huden under min areola virker ikke så ‘skrøbelig’ længere, som den var, da jeg opdagede det. Og ansigtsserummet er helt fænomenalt – beviseligt and all. Som du også kan læse om hos andre skønhedsbloggere, jeg respekterer. Jeg har i øvrigt også selv købt den – når jeg ikke har samarbejde med Bioeffect.
   Hvis ikke du tager min produktanbefaling med, så håber jeg, at du tager budskabet om at tage sig tid til at hele og acceptere forandringerne, give kroppen kærlighed oven på alt det den gør for os hver dag. KH

 7. Louise siger:

  Hejsa. Ved du om der er hormonforstyrrende og eller allergifremkaldene stoffer i? Jeg syntes det lyder genialt, MEN jeg vil bare ikke smøre mig selv ind i noget med dumme stoffer i, når jeg skal have min baby så tæt op ad mig hele tiden – plus hvis det går i mælken…

  1. Cathrine siger:

   Bioeffect er meget rene produkter. De gør som Purely Professional; arbejder kun med meget få ingredienser, 7 stykker. Ingen tilsætningsstoffer, parfume, alkohol osv. Jeg har ikke været bange for at bruge dem, og jeg er rimelig skarp (uden at være hys) omkring produkter under graviditet. Du kan læse mere her https://bioeffect.com/pages/purity KH

 8. Marianne siger:

  Det tror jeg også er noget af det fineste, du kan give videre til din dreng. At kroppen skal elskes, fordi den netop er helt fantastisk. Jeg er selv vokset op med en mor, som jævnligt har været på kur og haft kropskomplekser, og det har jeg ufrivilligt og ubevidst taget med mig hele min barndom og meget af mine tyvere. Så kæmpe highfive til at du embracer din krop, den er jo for vild.

  1. Cathrine siger:

   Vi giver så meget mere videre end vi regner med. Små børn opfanger så meget mere end vi forstår. Jeg er glad for, at du lyder til at være på den anden side af det. Og det håber jeg egentlig også din mor er, at hun har fundet ro i sin egen krop. KH

 9. Anita Spangsberg siger:

  Da jeg var gravid – for 17 år siden 😱😅- tog jeg min søsters råd til mig: hun havde dagligt smurt sit maveskind med mandelolie og havde ikke skyggen af et strækmærke. Og det fik jeg heller ikke. Så hermed et billigt tip til kommende gravide 😘

  1. Cathrine siger:

   Det er også et fint tip – selv om strækmærker ikke kan forebygges, så kan man sørge for at holde huden smidighed og fugtet. Det kan ligeså godt være held for jer, gode gener simpelthen. Men det dejlige kan også være ritualet. At tage sig tid til at føle kroppen an, nusse den, være god ved den. KH

 10. M siger:

  Strækmærker kan ikke som sådan forebygges, da de (til dels) er genetisk bestemte, men også fordi de ligger i underhuden – hvor (i hvert fald almindelige) cremer og olier ikke kan nå ind og få en virksom nok effekt. Dog kan det anbefales at smøre maveskind, bryster, balder og hofter med en god olie på daglig basis for at gøre huden mere elastisk og forebygge kløe. Det kan nemlig godt klø HELT VILDT, når huden strækker sig, hehe… 🙂
  Rigtig fint indlæg, Cathrine, om at elske kroppen og fokusere på hvor sej og powerful, den er – det bestræber jeg mig på også at gøre! Det er et nemlig et vigtigt budskab at give videre til vores små, nye medborgere helt fra barnsben 🙂

  1. Cathrine siger:

   Tak for input M, dejligt med mer-viden på området. Og så skal de små have det ind med modermælken, drenge som piger <3 KH

 11. Kira siger:

  Hej Cathrine! Du nævnte på et tidspunkt, at du døjede lidt med dermatitis (var det peroral dermatitis?). Jeg har normalt fin og sart hud uden problemer, men nu (igen) i min anden graviditet, får jeg rødme og røde blærer omkring næse, mundvige og hage. Sidst, mente lægen, det var peroral dermatitis, og jeg nåede aldrig at finde en løsning, inden jeg fødte, da jeg ikke ville bruge hormoncreme. Men nu sidder jeg igen med helt skidt hud. Jeg bruger normalt Avene til sart hud, men jeg har både prøvet at bruge intet, og Cleanance-linjen, men intet hjælper. Du skrev noget med, at du fik styr på det, med “den rette rens”, eller noget i den stil. Hvad gjorde du helt præcist? =) Jeg er så træt af de her små røde blærer, jeg ikke kan gøre noget ved. kh

  1. Cathrine siger:

   Mit havde ikke blærer på, men var mere sådan en tørhedsplet, som var meget insisterende. Lægen kaldte det bare dermatitis uden at få mere forklaring. Jeg rensede helt som jeg plejede, men jeg brugte Bioeffect-serumet, som tog det fuldstændig. Jeg masserede også området med min gua sha for at få gang blodtilstrømningen og derved fremme helingen. Men Bioeffectserum tog det – hvorfor jeg også måtte spørge Bioeffect, om der er noget studie eller viden omkring hvorfor det virker på det. Men de kunne ikke forklare det andet end de ofte oplever folk med dermatitis hele op. Pøj Pøj Kira! Jeg håber, det virker! KH

Send en besked