Top

Læserliv: Drømmen om at starte selv og livet som øboere

22.10.2019
Skabt af Ellen Hovmand

Øj, altså. Jeg har lige haft et døgn med 40 i feber og trapper nu langsomt ud af feberrusen. Jeg gik i seng klokken 19.00 i går og skiftevis sov/svedte/stenede i sengen indtil klokken 07.00 i morges. Helt radbrækket af at ligge i sengen så længe, og kæmpe ondt i hovedet fordi jeg har svedt al væskebeholdning i kroppen ned i madrassen, men så glad for at se mit barn i morges. Nu havde jeg en weekendnat væk fra ham, og i går var jeg muligvis den kedeligste mor, der hen på eftermiddagen måtte ringe Adam hjem, for der var jeg alligevel for skidt til at tage mig af ham. Jeg har savnet ham!
Mens jeg kommer til hægterne, deler jeg endnu et gæsteindlæg. Denne gang af Signe, som står bag Palm Petit, som ikke bare har startet sin egen lille drømmevirksomhed, mens hun havde en spæd. Hun har også, som mange Københavnske familier gør i de her år, droppet bylivet og rykket på landet. Og ikke bare på landet. De er blevet øboere på Orø!
Det her indlæg er egentlig kommet til lang tid før, jeg fik en halskæde foræret af Signe, men derfor vil jeg lige nævne det alligevel – jeg har fået en smuk halskæde af Signe, og Adam har tilmed købt en til sig selv. Hver vores lille buttede Eddie-hånd tæt på hjertet.

rockpaperdresses, palm petit, smykker, mor og barn smykker

Om at starte virksomhed, flytte ud af byen og være mor.

Af Signe Svanholt fra PalmPetit

Hvilken fortælling skal jeg give jer? Da jeg to måneder før min afgang som smykkedesigner blev gravid, måtte sove lure midt på dagen og tage den med ro? Er det alle vores overvejelser omkring, at flytte fra Nørrebro og ud i det ukendte land, væk fra storbyen? Eller er det drømmen om, at blive selvstændig og hvordan pokker man navigerer rundt i det, samtidig med at man skal være en god mor og hustru?

BABYBOY

Okay, at blive gravid er jo det vildeste mindfuck i verden. Man bliver fyldt med glæde, forventninger og hormoner. Det kom til at fylde hele min verden! Eick kom til verden ved en planlagt hjemmefødsel i vores lejlighed i et kar i stuen. 36 timer, med total ro på. Det var den bedste og vildeste oplevelse og jeg glæder mig faktisk til, at skulle gøre det igen.
rockpaperdresses, palm petit, smykker, mor og barn smykker
Så ændrer hele ens verden sig. Man må sætte sig selv til side, for nu handler det om HAM. Jeg ‘mistede’ mit gamle jeg og skulle finde det på ny. Fra at kunne fokusere på mine smykker og uddannelse, gå ud og danse når jeg ville, cykle spontane turer rundt i byen med veninder og kæreste, til at blive blæst ind i babyboblen. Jeg følte ikke, at jeg kunne tænke en eneste kreativ tanke og havde måske egentlig heller ikke lyst i den første tid. Vi nød hinanden og vores nye roller som mor, far og barn. Hverdagen blev fyldt med kaffe, legestue og apps på mobilen om tigerspring og motorik.
Alligevel spirrede en enkelt idé, skabt ud af alle de nye moderlige følelser man bombaderes med. Den første tid havde jeg meget svært ved at håndtere hvor hurtigt, han voksede og de talte uger som lynhurtigt blev til måneder. Fyldt af glæde, melankoli, en ukendt verden af følelser, der hvirvlede rundt. Jeg ville gerne skabe et minde om hans buttede barnehånd, som jeg kunne bære med mig hver dag og resten af livet. Idéen til PalmPetit blev plantet.
Det skulle tage næsten to år fra idé, til at jeg var klar til at lancere.

IMG-8174
IMG-1347
AT FLYTTE FRA BYEN

Heromkring valgte vi, at vi skulle flytte fra Nørrebro. Det var med blandede følelser. Forventninger om det nye, sidste minuts panikanfald og afsked. Vi elsker byen og alt hvad den kan, men den blev en anden, da vi fik barn og blev forældre. Af mange veje endte vi på Orø. Sommeren 2018 flyttede i et lille hyggeligt hus bygget af træ og malet i svensk rød. Plads, værksted til os begge, have og ro. Vi blev overvældet af mængden af fantastiske mennesker. Gamle øboere, pensionistnaboerne med krudt i røven og de mange andre børnefamilier, der som os har valgt at flytte fra København til øen. Mulighederne for, at gøre det til det bedste sted for os og vores børn at leve er helt åbne.
Der er også udfordringer og tanker der stadig gør sig gældende. Lægen er her kun en gang om ugen, storindkøb skal gøres uden for øen. Får vi kuller? Men indtil videre bliver disse ting opvejet af alt det gode. Vi tager én dag af gangen, og ingen siger, at det skal være her for evigt. Lige nu er vi glade.
Vi nyder stadig at tage ind til byen. Vi vælger den til, når vi har brug for et skud København. Vi er sat økonomisk mere fri her. Vi kan sætte dagene lidt i stå og have mere tid med vores søn. Den måde vi nu har valgt at leve på, gjorde det også muligt for mig, at tage springet og blive selvstændig.

IMG-0732
IMG-0478
fullsizeoutput_a0c
AT STARTE VIRKSOMHED

Jeg havde ideén og vidste, at den var god. Nu skulle alt andet ‘bare’ på plads. Det krævede, at produktet skulle udvikles. Hvilken voks, hvor meget, hvilken kæde… Samt alt det praktiske, fragtaftaler, prissætning, moms, indpakning, hjemmeside. Det var enormt frustrerende at gå med følelsen af, at jeg næsten var i mål… Og så gik der lige to måneder mere. Trætheden om dagen fordi jeg ikke sov om natten og blev vækket kl 5 af et ligeså træt barn. Hente fra vuggestue og tænke ‘Når han er puttet kan jeg lige arbejde et par timer’, hvorefter jeg måtte give fortabt til sofaen kl 20. Min mand har virkelig taget en ekstra tørn og været en enorm støtte, når jeg følte, at det hele var umuligt.
Men lige så stille samlede det hele sig.
rockpaperdresses, palm petit, smykker, mor og barn smykker
PalmPetit blev mit andet barn og nu starter næste kapitel. Jeg skal blive ved med, at øve mig i at være en opmærksom god mor og hustru. SAMTIDIG med at knokle benhårdt videre med mit firma. For det er benhårdt at være selvstændig. Men jeg lærer hele tiden og er uendelig taknemlig over, hvor godt folk har taget imod smykket.
Det er ret fantastisk at se det udvikle sig. Ligesom det er fantastisk at se sit barn lære at gå og tale – også selvom det hele til tider går lidt hurtigt.
rockpaperdresses, palm petit, smykker, mor og barn smykker
rockpaperdresses, palm petit, smykker, mor og barn smykker
rockpaperdresses, palm petit, smykker, mor og barn smykker

En kommentar

  1. Helle siger:

    Tusind tak for det fine indblik i din/jeres rejse, Signe ❤️ Jeg elsker den slags fortællinger og føler mig så inspireret! Jeg er nemlig også på vej i den spæde start af min egen rejse mod egen virksomhed. Kærlig hilsen Helle (hende med tvillinge-vedhænget ☺️)

Send en besked