Top

In it for the long run – keep doing better

11.01.2018
Skabt af Cathrine — Annonce

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe

ANNONCE i samarbejde med H&M 

New year, new you?

Det ligger lige på tungen; nytårsforsætter, sætninger som “NU skal vi os…” og “nye boller på suppen”. Det nye år kalder naturligt på nye begyndelser og ændringer, det ligger ligesom bygget ind i begrebet nytår.
Men i det ligger også en eller anden form for forkastelse af det gamle år, det gamle jeg. Og det er jeg egentlig ikke så stor fan. Ligeså tarveligt året har været, ligeså meget har vi lært (selv om jeg da har et par lektier, jeg godt kunne være foruden, men that’s life, you have to take it all). Og mens vi var i det, så gjorde vi som oftest det bedste, vi kunne ud fra de omstændigheder, vi havde.

Så i stedet: A new year – and a wholotta wiser.

Og når man er blevet lidt klogere, så får man også muligheden for at ændre lidt og bedre livet for sig selv.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
Så i stedet for at revurdere det hele én gang om året omkring 1. januar og så ende med at blive så overvældet, at jeg ender med at blive helt passiv af alle de nye tanker, så kan jeg godt lide tanken om kontinuerligt at tage livet og hverdagen op til revurdering. En løbende gennemgang både i det store og i det små.
Er jeg tilfreds med den måde min arbejdstid er? Er jeg glad for den måde, jeg forvalter min økonomi? Er jeg glad for, hvordan vores parforhold kører? Men også: Vil det være rart for mig at træne lidt mere? Vil det være rart med en friweekend her og der kun til mig (uden familietamtam og andre aftaler). Vil det være rart at spise lidt flere grøntsager? Mindre kød? Kan jeg forbruge mindre? Kan jeg forbruge bedre?
Jo klogere vi bliver på os selv, på verden, på hinanden, jo mere ansvar og forpligtelse har vi også overfor at gøre tingene en anelse bedre. Træffe lidt bedre valg. Og det er slet ikke tænkt som en måde at perfektionere. At gøre bedre er ikke at perfektionere, det skal ikke være en stressfaktor. Det handler om at gøre det lidt rarere for os selv, bedre livet i små bider, tage os lidt bedre af andre og ændre de små vaner vi kan for at nå dertil. Det gode liv. For os selv, hinanden og planeten.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
Det gælder os alle sammen – at turde revurdere, for så at blive klogere, for så at turde ændre.
Og med det in mente har H&M lanceret en kollektion af træningstøj (det er vel 1. januar, og jeg ved i hvert fald mit træningscenter er fuldt booket), som er bæredygtig OG brugbar. Alt er lavet i genbrugt polyester og elastan, men stadig lavet som quick dry. Nogle af dele har indbygget support, ventilation, all the works, man har brug for. Og så er det stadig rart på kroppen (det kan jeg skrive under på, for Alona og jeg var ude og skyde i formiddags, og jeg har stadig tøjet på).
Jeg elsker grønne virksomheder, som fra start har satset bæredygtigt. Det kræver mod og har uden tvivl været bekosteligt at starte op. Men jeg elsker også virksomheder, der er blevet klogere undervejs og som nu forsøger at ændre. Den del tør H&M (og det skal de også, mener jeg, som globalt handlende, men det er desværre ikke en selvfølge).
H&M’s mål er fortsat at blive 100 % cirkulære, så intet stof/materiale går til spilde (I kan læse mit gamle indlæg om Conscious-initiativet her, I ved, jeg er KÆMPE, årelang fan af blandt andet deres Conscious Exclusive-kjoler), og denne her lille H&M Conscious-kollektion, IN IT FOR THE LONG RUN, er i lige forlængelse af det.
Så ikke mere kemi og mærkelige overfladebehandlinger i træningstøjet, hvilket jeg synes er sådan en rar tanke, når jeg selv daffer ned i træningscentret, sveder, porrer åbner sig i huden. Jeg har ikke lyst til al den kemi, direkte på huden, når jeg står og forsøger at gøre noget godt for mig selv.
Det kan altså godt lade sig gøre at lave det fornuftigt og lækkert både for mig og miljøet, at bedre sig selv hele tiden.

Alle fotos af Alona Vibe

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, H&M sport Conscious, Søerne, København, fotograf Alona Vibe

6 kommentarer

 1. Mia siger:

  Hvor ser du bare ekstra skøn ud på det sidste billede Cathrine!

 2. Julie siger:

  Jeg skulle lige til at sige det samme, du ser virkelig glad og skøn ud på de her billeder! Jeg er helt vild med dine bukser, men syntes ikke jeg kan finde dem under kollektionen? 🙂

 3. Marie siger:

  Du ser fin ud som altid Cathrine 🙂 Jeg vil gerne spørge, om de sko du har på, på billederne, er gode som gå/løbesko? For mig ser de lidt tunge ud 🙂
  Kh Marie

  1. Cathrine siger:

   Jeg vil helt klart bruge dem som almindelige hverdagssneakers. Ikke løbesko. De falder nok i athleisure-kategorien, som det så smart hedder! Mine egne løbesko var bare ikke så billedskønne, da de er hammerslidte 🙂 Og TAK Marie <3 KH

   1. Marie siger:

    Tak for svar! 🙂

 4. Maria siger:

  Hold kæft hvor du ser sød ud på sidste billede!

Send en besked