Top

Mad: Brioche-burgerbollen à la Adam

05.09.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg er blevet blæst omkuld med spørgsmål og hungren efter Adams burgerbolleopskrift. Hans weekendprojekt, der startede lørdag og fortsatte helt til søndag aften og blev delt livligt på de sociale medier af mig, haha.
Det var noget med et hyggeligt burgerbolle-rings-projekt, der startede under Mads & Monopolet lørdag, som fik mig til at kigge mærkeligt på ham, jeg mener – hvad laver Clevin med en køkkesaks, en lineal, en hæfteklamme og en rulle sølvpapir midt i ostebordet?
Og opskriften? Den vil jeg gerne dele – men for at I får den fulde guide, som Adam testede af, og jeg ikke kommer i copyrightproblemer ved at tyvstjæle nogen andres opskrift, så får I herunder en ingrediensliste og en basic how to – men for at få den fulde oplevelse, tutorial og guide til burgerbolleringe osv. så må I altså tjekke ejermændenes opskrift på det amerikanske site ChefSteps lige her. Det er super overskueligt og virkelig lækkert sat op.

Til 19 burgerboller:

step 1
360 g æg
150 g sødmælk
85 g sukker (original opskrift kalder på 5 g amylase, men i stedet tilføjede Adam 5 g ekstra sukker)
15 g tørgær
Bland alle ingredienserne på lav hastighed på en røremaskine.
step 2
700 g hvedemel
20 g salt
Tilsæt mel og salt, lidt efter lidt, mens røremaskinen stadig kører på lav hastighed. Blandingen vil være rimelig flydende, men når melet først begynder at suge ændrer det sig lidt igen.
step 3
200 g usaltet smør
Når dejen begynder at samle sig til en fast masse, så skru op til mellem hastighed og kom den bløde smør i. Lad maskinen køre i 25 minutter.
step 4
Lad dejen hæve i køleskab i minimum to timer – max 24 timer, i en skål smurt med olie.
step 5
Tag dejen ud fra køl. Du skal arbejde hurtigt, så dejen ikke bliver varm. Klip dejen af i klumper à 80 g. Der er nu en hel teknik til, hvordan man får dem runde, og dén kan I se HER.
step 6
Læg dem i de burgerbolleringe, du finder guiden på HER, lige efter du har sprayet ringene med olie, så dejen ikke sidder fast. Ringene sørger for at den lidt “våde” dej ikke løber helt ud. Lad dem efterhæve til dobbeltstørrelse ca. to timer.
step 7
Glacér dine boller med en blanding af 50 g mælk og 50 g æg. Bag bollerne ved 175 grader i 10-15 minutter – tricket under bagningen er et fugtigt ovnrum. Sæt et fad med vand nederst i ovnen de første 3-4 minutter.
step 8
Bollerne er bedst bagt på forhånd. En del af opskriften er at lade dem hvile i en lukket pose i to dage, før du spiser dem.
Igen, I burde virkelig tjekke den originale opskrift ud HER. Der er guide til burgerbolleringene (yes, it’s a thing, haha!), der står lidt om fugtforholdene i ovnen osv. Guiden er super gennemført og selv om processen strækker sig over flere dage, så er den overskuelig på deres site.

Tip: Halver dem og fordel et tyndt lag smør på begge halvdele og læg dem så på grillenIf you’re looking for those perfect, fluffy brioche burger buns, you have to check out ChefSteps for the recipe. My husband started his burger project Saturday and Sunday night I could put my teeth in a perfect little fluffy bun. Though the process is a bit long it’s not too complicated and the result – definitely worth it.

13 kommentarer

 1. De burgerboller ser virkelig lækre ud, måms! 🙂
  God tirsdag!
  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

  1. Cathrine siger:

   SÅ gode – sæt igang 😄

 2. Julie siger:

  Nøøøøj. Det blev lige mit projekt på lørdag. TAK! 🙂

  1. Cathrine siger:

   På med Mads&Monopolet – så igang! KH

 3. Trine siger:

  Hvor ser det lækkert ud, tænker det skal afprøves til min snarligt forestående fødselsdag! Skulle der være utålmodige læsere på linjen, vil jeg lige anbefale de færigbagte men virkelig lækre økologiske brioche burgerboller fra Jalm&B som kan fås på frost hos IRMA, Føtexfood og online på coop.dk/mad.

  1. Cathrine siger:

   De er gode! Omend de her er bedre 😜 Og så har Emmery’s faktisk også en god købe-burgerbolle. STORT til lykke på forhånd! KH

   1. Trine siger:

    Tror mig jeg tror på at Adams er bedre! Ser SÅ lækre ud! Tusindt tak – og tak for Emmery’s tip! <3

 4. Kathrine siger:

  Hold nu op jeg er trist over min glutenallergi pt 😂 Ser lækkert ud!

  1. Cathrine siger:

   Altsååå, kan man ikke lave dem på glutenfri mel? 😀 KH

 5. CorporateMor siger:

  Fantastisk! Og hvor er de bare vildt flotte og ensartede! Det er hermed på listen 🙂

  1. Cathrine siger:

   Sæt igang! KH

 6. Per siger:

  Flot boller og fed opskrift.
  Min kone og jeg har også fået øjnene op for brioche burgerboller, så hun bager dem hver gang vi skal have burgere nu.
  Godt tip med at skære dem over og lige give dem lidt smør (selvom der jo er dejlig meget i dem i forvejen :-)). Det må vi prøve næste gang.

 7. Tak for en herlig opskrift – vil mene at hemmeligheden bag enhver god bolle er lidt gær og masser af tid! 😀

Send en besked