Top

Mad: Rødvinsgryde

06.10.2013
Skabt af Cathrine


Det er altså ikke et særlig smukt billede af denne ret så lækre ret. Men det var ikke meningen, den skulle deles på bloggen. Men der var stort ønske om opskrift på Instagram (@rockpaperdresses). Her følger den, og det er den lækreste efterårsret – perfekt til søndag!

Ingredienser:

500 g okse-/kalvekød – det kan være kalvebov, tværreb eller lignende.
2-3 store løg
5-6 gulerødder
1-2 porrer
1 flaske rimelig (god) rødvin
God fond – gerne Oscars eller anden god flydende fond
1 bakke champingnoner
Frisk timian
Persille til at pynte

Evt. jævner og kulør.

Tilbehør:

Solid kartoffelmos
Broccoli

Fremgangsmåde:

1. Start med at brune kødet i en tykbundet gryde i godt med smør.

2. Læg gulerødder, porrer, løg i grove, store stykker ved kødet. Lad det stege godt i 3-4 minutter, indtil løgene er gennemsigtige og glasagtige.

3. Hæld hele rødvinen ved og skru ned for varmen. Tilføj også fonden og timianen. Lad det simre 1-2 timer.

4. Lav en klassisk kartoffelmos – jeg nyder den bedst uden at skrælle kartoflerne, og så med en squiz fløde i, hvis det er weekend!

5. Steg dine champignoner gyldne i smør i en ny gryde.

6. Si løg, porrer og gulerødder fra gryderetten – de er temmelig udkogte. Smag til med salt og peber.

7. Jævn gryderetten – med maizena eller en vand-/hvedemelsblanding. Tilføj kulør eller lidt karamel for en dybere og flottere farve.

8. Tilføj champignoner, anret og server. MUMS!

7 kommentarer

  1. Line Høj siger:

    Mmm, jeg elsker rødvinsgryde! Gemmer lige opskriften 😉

  2. Uij, det lyder som et hit til frost og kulde – korte dage (okay, jeg fik en sang i hovedet. Her er resten: Se så at få – fjernvarme på. Isen tapper fra din hage. Næsen bliver blå. Det er blevet …) 🙂

  3. A + K = ♥ siger:

    Yum yum yum – hvor ser det godt ud. Et væld af sovs, og så på royalt porcelæn – det kan ikke blive smukkere i min optik (:
    – Anne

  4. Cathrine Nissen siger:

    Gør det, Line, den er også god! KH

  5. Cathrine Nissen siger:

    Hæhæ, hvor fint! Den er altså også god, den ret! Perfekt at få varmen på! KH

  6. Cathrine Nissen siger:

    Hah! Tak Anne, den er altså også god den ret 😀 Og endnu bedre på royalt porcelæn! KH

  7. Malle siger:

    Jeg har den stående i gryden – den dufter virkelig godt og jeg GLÆDER mig 🙂

Send en besked