Top

Maj, min søde favorit! 12 grunde til at den er bedst

04.05.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Jeg ELSKER maj. Det er min absolutte favoritmåned, altså. Og jeg sad hertil morgen og grublede lidt over alle de gode ting, der stadig er i vente, nu vi kun skriver 4. maj.

Selv om det er mega fjollet, så sidder jeg jo lidt og forsøger at regne ud, hvornår jeg potentielt kunne nedkomme, blev jeg gravid. Og selv om jeg var skide ked af det i går, da jeg stadig ikke var klar til at tage imod mit nedfrosne æg, og jeg nu må vente på min menstruation og forsøge næste cyklus, så blev jeg faktisk også en my glad. Vi kommer nærmere foråret hele tiden. Jeg tager selvfølgelig den graviditet, der måtte tilfalde mig, men hvis nu jeg skal lede efter noget godt og rart, så må det være at komme uden om årets mørkeste, koldeste, vådeste måneder.

Her er tolv grunde til, jeg synes, maj er den mest optursagtige måned:

 1. Først og fremmest sætter jeg så umådeligt meget pris på forandringen. Jeg kan allerede mærke den så småt i april, men sneen kan stadig falde i april. Lidt for store kontraster. I maj er der kun gode ting (jovist lidt regn). Men det fedeste er, at du stadig har mindet om den hårde vinter i baghovedet. Jeg sætter i hvert fald ekstra stor pris på fuglesang, spæde lysegrønne blade på træer og buske, sol på næsen, at cykle uden vanter (for det nægter jeg i maj, selv om jeg pt. kunne bruge dem, no prob). Når vi når juni, juli, august, så brokker man sig over for meget varme, haha! Jeg tager ingen gode dage for givet og sidder fluks i en stribe sol, hvis den falder i maj.
 2. Typisk er det også i maj, jeg for første gang har bare ben (sidste år faldt det start-maj, i år har det holdt stik), og der er få ting i verden federe end skiftet fra strømpebukser til bare ben. Følelsen af at have undsluppet fængsel og hængerøv – FREEEDOOOOM! (Kun fellow strømpebuksefolk forstår fængslet i dem; kradsende, aldrig den rigtige størrelse, hængerøv, ål ved anklerne)
 3. Faktisk mindes jeg, at de første rigtige sommerdage, de lune dage over 20 grader, plejer at falde her. Sidste år faldt den første MEGA-varme dag på min fødselsdag, selvfølgelig den dag jeg løb marathon. Det var første gang jeg havde ønsket mig overskyet og kulde på dagen, men så fik jeg hedebølge. Well well, jeg overlevede.
 4. Maden! Maden smager sødere! Måske fordi man kan sidde ude, bruge grillen for første gang. Burger smager bedre fra grillen end panden. Og så er der koldskål på hylderne i supermarkedet! Og der begynder at være danske jordbær! Maj, du søde vår.
 5. EUROVISION! Need I say more?! Verdens største musikfest har finale i maj – jeg glemmer ALDRIG, da Danmark vandt, og året efter købte min søster og jeg sygt dyre Eurovision-billetter til Refshaleøen. Vi måtte opleve det – check, off the bucketlist.
 6. Det er typisk også i maj, vi begynder at planlægge sommerferie. I år skal vi på bilferie, og det skal jeg nok fortælle nærmere om. Jeg GLÆDER mig!
 7. STORE BEDEDAG! – Skal I have en forklaring?! Nej da! En helligdag hvor man aftenen forinden fylder sig med en sødligt krydret form for toastbrød. Hveder. Jeg ELSKER store hvededag. Nærmest mere end juledagene.
 8. Elle Style Awards ligger også altid i maj – jeg var ikke inviteret sidste år, men det er jeg i år! Og det bliver min tredje omgang (sådan så jeg ud i 2014, og sådan så jeg ud i 2015). Der er få ting mere nice end stiletter og storskrud på en hverdagsaften.
 9. Fødselsdage. Aka. kagedage. Min papsøster har fødselsdag 7. maj, min far den 17. maj, min svigerinde den 19. maj, jeg den 22. maj, min gode veninde Tilde den 23. maj, min niece den 27. maj (september må være en travl måned 😉 ).
 10. Majbørn. Ordet i sig selv. Børn født i maj – de har endda eget begreb. Det lyder bare sødt, ikke? Et majbarn. Nu er jeg faktisk lidt i tvivl, om man også siger “oktoberbarn” eller “januarbarn”, men jeg har altid kun hørt om majbørn (måske fordi jeg er det, haha!). Og det lyder bare nuttet.
 11. At jeg har fødselsdag er jo et punkt i sig selv. Selv om mit fødselsdagshumør har været svingende over årene – det er stadig FEDT at have fødselsdag. Det betyder jo familietid, fest (sidste år blev det til forlovelsesfest), tid med venner, god mad, gaver, fin i tøjet. I år vil jeg NYDE at have familien til morgenmad og ikke stå op klokken 06.00 om morgenen for at begynde min marathon-diet, der på ingen måde har nok remonce.
 12. Og det bedste af det hele? Den har 31 dage, og alle dagene bliver stadigt længere, fordi det ikke har vendt endnu, det kommer først i juni.

Maj for fanden <3

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Maj måned

32 kommentarer

 1. Signe O. siger:

  Ah, et rart indlæg! Og ang. Eurovision; For et par år siden, blev vi inviteret til en god kollegas/venindes kobberbryllup, som skulle holdes på finaleaftenen. Ååårrhh altså! Jeg arbejdede godt nok på at få dem til at flytte festen, men det lykkedes ikke.. 😂 Nå, men det var en skidehyggelig aften. I år er vi så inviteret til min svogers 50-års fødselsdag på finaleaftenen. Ååårrhh, altså! Jeg har fåe gjort mine unger ret nazi med Eurovision også, så i år siger min 13-årige søn: “Det er sgu da også fuldstændig SYGT at holde en fest dén aften! Altså, hvad tænker folk på?!? Ja, VI (ham og hans 15-årige storesøster) skal i hvert fald se det!!” I’ve created a monster.. 😂

 2. Sofie R siger:

  Jeg kan sagtens forstå du tænker over hvornår en eventuel barsel kommer til at ligge. Min datter blev født 5. maj sidste år (hvilket betyder hun bliver 1 år i morgen <3) og jeg NØD at have en masse dejlige sommermåneder til at gå lange ture med barnevognen om søerne. For let's face it: rigtig meget af barslen går med barnevognsgåture – og det er da lidt sjovere om sommeren 🙂
  Rigtig god maj måned!

 3. Mette siger:

  Det er virkelig pudsigt det dér med majbørn – jeg har termin i denne måned og når jeg har fortalt folk at jeg ventede et barn heromkring svarer størstedelen “Eiiiii, så bliver det jo et majbarn”. Ret sødt og skørt. Hvorfor er det mon sådan?

 4. Du’ så pokkers yndig 🌺🌺🌺

 5. Nanna L siger:

  Åh, jeg elsker maj af alle de samme grunde som dig – det er nemlig så rigtigt, at i maj tager man ikke solen for givet, men løber ud og nyder den ved enhver lejlighed! Og der bliver for alvor grønt udenfor igen. Eneste minus er eksamensperioden, men hvad, det betyder at det snart er lang sommerferie 😉 Og så lyder majbørn bare sødt ja, men kan nu berette at man bruger det om alle børn uanset måned – jeg fritidsjobber på en ultralydsklinik, så I should know! “Eeeej, et septemberbarn! Ligesom mig, det er altså en god måned!”, ” Næææh, et decemberbarn, hvor skønt! Verdens bedste julegave!” 😉
  Ps. Skønt indlæg, elsker alle dine referencer til gamle indlæg, så kan man lige nyde dem igen! Det er altså et helt særlig sted, vi har her på domænet (ja, når man har fulgt med i så mange pr føles det lidt som “vores sted”, vi er jo mange der bruger flere timer her ugentligt) 😉

 6. Lika siger:

  Får folk ikke derimod travlt i august – det betyder jo maj børn? 🙂 Det er bare en dejlig måned. Sikke en masse spændende du skal 🙂

  1. Cathrine siger:

   Altså, hvis jeg tæller, så tæller jeg september, oktober, november, december, januar, februar, marts, april, maj… MEN, det kommer jo også an på hvornår på måneden man nedkommer 😛 KH

   1. Ida siger:

    Jeg tror også, at folk har travlt i august. Jeg havde termin i går og er blevet gravid 10. eller 11. august 😀

 7. Linn siger:

  ÅÅH, hvis du nogensinde får lyst til at sælge den lyselilla frynsenederdel, så står jeg klar med åbne arme!! 😀 SÅ fin altså! <3 <3 Og skønt indlæg, jeg glæder mig også altid så meget over at alting springer ud, specielt når man går tur og lurer på folks haver med magnolie-træer, kirsebærblomster og små lysegrønne blade! <3 Forår altså!

  1. Cathrine siger:

   Haha, det skal jeg huske Linn! Promise! Det er nemlig også det, jeg elsker – at havelure og nyde andres blomster og træer! KH

 8. Jane siger:

  Jeg kender følelsen alt for godt, altså det der med at planlægge hvornår baby ville komme ud… Vi har altid ønsket os et sommerbarn og vores bønner blev hørt. Om 8(!!!) uger er termin, og hold nu op hvor jeg glæder mig over at vores kommende også får fødselsdag midt om sommeren, som jeg selv.
  Jeg glæder mig super meget til at se og være med en kikker’ til din fødselsdag ift. alle kagerne. ELSKER ALT KAGE, så tænker at nuppe din ide og gentage den til juli, når jeg selv fylder år 🙂

  1. Cathrine siger:

   EJ hvor dejligt Jane! Drømme i opfyldelse, det er da skønt 💜 Jeg ønsker dig så mega pøj pøj med fødslen, det er oppe over, snart i hvert fald! KH

 9. Mette siger:

  Jeg håber alt det bedste for jer og at det start lykkedes for jer at blive forældre.
  Jeg har også haft det som dig,med hvilke måned der vil være dejligt at have termin, men efter som vi også kæmper med at få børn, så er det nu fuldstændig ligegyldigt. Det bliver en perfekt dag at have fødselsdag på uanset hvornår, fordi det barn vil være SÅ vanvittig ønsket 🙂
  Jeg er nu gravid igen efter 3 ufrivillige aborter, og jeg er ved at dø af skræk over det. Jeg er ikke særlig langt henne og hvis det går denne her gang bliver det et decemberbarn. Den måned vi altid har talt om at undgå, men nu er det helt perfekt at tænke på og vi håber sådan at den holder godt fast denne gang.
  Alt det bedste til dig. Du er skøn og ærlig at følge.

  1. Cathrine siger:

   Det er jo det, det bliver! Altså ligegyldigt, så længe det lykkes. Jeg krydser aaaalt hvad jeg kan for jer. December er jo også skøn – det er en af mine yndlingsmåneder. Det er mest januar og februar, jeg har set mig sur på, haha! Stakkels de måneder. Men børn kommer, når de kommer. Nothing you can do about it (well, det er den halve sandhed i vores tilfælde 😉 ) Krydser mega meget for jer! KH

  2. ME siger:

   Vi havde også håbet at styre uden om december, men efter mange, mange måneder uden gevinst blev jeg endelig gravid – med termin 23. december. Anderledes kunne det ikke være 😊 Jeg var ligeglad, var bare lykkelig over at vente et barn, og da hun først var ude, var hun bestemt den ulidelige ventetid værd. Det var jo den helt rette baby, vi ventede på ❤️❤️

   1. Cathrine siger:

    Det er jo det – når man endelig er gravid, så er det så ligegyldigt, så længe det er et sundt barn, det er det vigtigste! KH

  3. Mille Emilie siger:

   Tillykke med graviditeten. ❤️ Og hey. Jeg har også et decemberbarn. Vi forsøgte helt bevidst at styre udenom lige præcis den måned, hvorfor ved jeg faktisk ikke længere? Men efter 9 mdr forsøg uden held og en aftalt pause, så var den der pludselig uden vi vidste det – og det var altså lige præcis i december hun ville have fødselsdag. Og det er så rigtigt nu, kan slet ikke forestille mig det anderledes. Jeg har også et sommerbarn fra 1. juni (2016) og begge dele er perfekt!
   Ps. Så var min fødsel på Hvidovre i øvrigt noget af det fineste jeg længe hsr oplevet. Stemningen var bare så rolig, det var lyskæder flere steder og julehjerter overalt i loftet på gangene. Generelt var det bare virkelig en fin og juleagtig stemning. Tænk sig at få en tidlig julegave på den måde? Virkelig virkelig fint! Min datter er født på Luciadag, så vi har tænkt os at fejre hende på adventsdag med lussekat og lagkage. Alle er i godt humør i juledagene og de fleste er jo hjemme.. Ikke alle er hjemme i sommerferien. Begge dele kan altså noget, men du kan roligt glæde dig til at få et decemberbarn ✨

 10. Camilla siger:

  Det gjorde mig crazy glad at læse dette indlæg. Jeg er en fellow maj-lover! Genial måned! Og hos os er det også en måned fyldt med gode oplevelser.
  Men den faldt også lidt på et tørt sted. Jeg er lidt helbredsmæssigt underdrejet disse dage (har før kommenteret i forhold til at elske min krop de dage, mine ben bærer mig igennem dagen) og lige nu er mine led udfordret. Jeg skal til london med min mor og bror om en uge, og der skal jeg bare have det godt! Første tur væk fra min lille datter – gys! Men London i maj – den kan kun være godt. Og apropos det; tips til London når man er der 2 1/2 døgn? Jeg mindes, du har været der en del?!

  1. Cathrine siger:

   DEJLIGT Camilla, virkelig!
   Hm, jeg har faktisk ikke lavet en stor guide men engang bedt min kære svigerinde om at lave en. Det har jeg bare ikke lige fået rykket hende for – de har boet der i ti år.
   Vi kom der mest for at være sammen med familie men jeg har det her indlæg: http://rockpaperdresses.dk/lykken-er-13/
   Der er lidt tips i! Jeg håber, I får en herlig tur 💜

   1. Camilla siger:

    Tak! Jeg lurer lige. Alt inspiration er jo velkomment. Og PS. Du ser så fabelagtigt godt ud på de der billeder! Fantastiske kjoler, også.

 11. Caroline siger:

  Dejligt indlæg <3
  Jeg håber din maj bliver fantastisk! Det lyder som om det ikke kan gå helt galt!
  jeg er ret sikker på man også siger junibarn, decemberbarn osv 😀

  1. Cathrine siger:

   Jeg bliver klogere, haha! Tak Caroline! KH

   1. Susanne siger:

    Tænk, der er tolv slags børn. Decemberbarn – et stensikkert begreb (for det er jeg)😜

    1. Cathrine siger:

     Haha, nææææ er du et DECEMBERBARN 💪🏼😆 Jeg anderkender alle kalenderårets børn!

 12. Ck siger:

  Tjek til alle ovenstående! Kan kun klappe for maj og bedre tider! Og så må jeg endnu engang fortælle dig hvor afsindig smuk jeg mener du er. Du er simpelthen så naturlig og jeg elsker at du altid smiler – billedet fra Elle Style Award er fabelagtigt! Du ser blændende ud! God dag ☀️

  1. Cathrine siger:

   Hold kæft, du er sød, CK! TAK for filan <3 Du er da en ven, TAK 😘 KH

 13. Lisbeth siger:

  Da jeg stod op klokken 5 i morges var det lyst, og solen bragede ind ad kontorvinduet klokken 6 da jeg mødte. REN LYKKE! For mig har maj også altid været en måned fuld af løfter om alt det gode der kommer, og jeg har i hvert fald allereder haft en vidunderlig måned.
  Jeg er i øvrigt selv november barn, og selvom det da også har sin charme, så har jeg altid været misundelig på dem, der kunne holde deres fødselsdag udendørs 😉
  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Cathrine siger:

   Ej altså! Hvor lækkert! Maj lover nemlig rigtig smukt – det føles nærmest som årets begyndelse fordi det alt sammen rigtig spirer 🙂 Det er lige præcis din pointe omkring udendørs fødselsdag, der ønsker mig et forårs-/sommerbarn 😆

 14. Marie siger:

  Mit første barn er augustbarn, han kom bare uden planlægning, og alt var godt. Nummer to tog godt to år at lave. Hun er januarbarn, en måned vi faktisk talte om at undgå, men det blev jo så inderligt ligegyldigt. Det vigtigste er, at hun er her – sød, smuk, nem og dejlig. Og det med vinterbørn er faktisk helt ok, for så går man (i bogstaveligste forstand GÅR 😉 ) lysere tider i møde. Med min søn vandrede jeg rundt i snestorm med barnevognen…Tænk nu har vi en lang og smuk sommer med begge unger, og når vi rammer januar igen, skal hun i vugger. Januar er desuden blevet en meget bedre måned for altid.

  1. Marie siger:

   Men jeg elsker også maj. I går havde jeg kendt min mand i tolv år – og vi havde 5 års bryllupsdag. Solen er her og alt er lysegrønt ::-)

 15. Tina siger:

  Enig! Så meget! Jeg rejste et år til Tanzania i starten af maj, og kom dermed under ækvator og kom ned til efterår og mørke. Da jeg kom tilbage til Danmark i september var det allerede begyndt at blive mørkt igen, og jeg kunne virkelig mærke at jeg havde manglet maj-måned med dagene der blev længere, varmere, og nyudsprungne træer… Året efter var majmåned DOBBELT så fantastisk! Så længe leve maj!
  Kærlig hilsen fra et andet majbarn (24. Maj), der også ELSKER fødselsdage. Har det mon også noget at gøre med måneden man er født i? I maj kan man jo holde børnefødselsdag udenfor (i modsætning til dem der har fødselsdag oktober-april), det er ikke sommerferie (som dem der har fødselsdag i juni/juli/august, og ikke kan invitere, fordi de andre er på ferie), og så tænker jeg at man har haft nogle gode fødselsdage som barn, uden en mor der var ved at gå ud af sit gode skind over at skulle huse, fodre og underholde 20 børn, og dermed har man kun gode minder om fødselsdage og der er lagt et godt fundament!

 16. Cecilie siger:

  HØØØØRT! For et par dage siden, d. 6. maj, fyldte jeg endda 25 år. Lidt noget andet og ganske særligt – et kvart århundrede :-))

Send en besked