Top

Maternity wear: What to avoid, how to avoid, what to buy

24.05.2018
Skabt af Cathrine

Jeg føler lidt, jeg skal kloge mig på noget, jeg kun er halvt klog på indtil videre. På fredag er jeg halvvejs, og indtil videre er jeg ca. fire-fem kilo tungere. Ca. For jeg vejede mig ikke før – jeg sjusser ud fra min gamle ‘kendingsvægt’. I forhold til mit BMI, så er normalen at tage 13-18 kilo på, såvidt jeg kan læse mig frem til, men jeg går ærligt talt ikke op i det. Jeg skulle da lige vænne mig til at fylde lidt mere over ryggen, barmen (Jesus Christ!) og på hofterne. Men tænk hvor kort en periode det er. Altså. Det gider jeg ikke stresse over, selv om jeg da blev en smule ramt, da en veninde tørt sagde, “Er du ikke noget større end du burde være i forhold til, hvor langt du er?”. Av. Men det er jeg altså ikke – jeg er helt normal. Og den normal har altså en kæmpe spændevidde. Så pyt med det og op på hylden.
Jeg kloger mig – eller giver bare mine erfaringer videre, so far, fordi I er så mange, der har spurgt til tøj. Hvordan skal man shoppe med mave? Kort fortalt har jeg købt gravidjeans (oh yes, læs længere nede) og amme-bh’er. Resten af mit er helt normalt tøj, hvor jeg i nogle få tilfælde er gået en størrelse op, hvis jeg har købt nyt. Jeg har købt nogle nye basictees, som bare er helt normale fra Arket – dog en størrelse større end jeg plejer. Indtil videre relativt beskedent. Holder det helt til mål? Måske. Måske ikke. Men jeg forventer heller ikke at skulle gå catwalk den sidste måned og være smart. Så må jeg bukke under for leggings. Der har man nok mest af alt lyst til at ligge på langs derhjemme fremfor spankulere smart rundt på gader og stræder.
Jeg bliver også lidt provokeret af, at der findes så meget grimt ventetøj – som om man mister al sans og smag, så snart man er gravid. Der er så meget skrækkeligt! Med små sløjfer på t-shirten og skrækkelige jeans med “falsk slid”. Hey, man vil bare gerne lige sig selv såvidt muligt! Derudover synes jeg også det til dels er et ressourcespild – tøj produceret til en meget kort periode af ens liv. Der er altså nogen gode penge at tjene i ‘baby business’. ‘Pusletaske’ (kan man bruge en almindelig taske med et par lommer, man også vil bruge efter?). ‘Puslebord’ (kan man bruge et almindeligt bord med skuffer eller lignende). ‘Ventetøj’ (til et vist punkt i graviditeten er det lidt unødvendigt IMO).
Hm… Måske er det bare mig, der prøver at være bevidst om ikke bare at hoppe på, fordi der står noget med gravid, baby- eller vente-. Jeg kan nemt blive ramt af sådan en “SÅDAN en må vi have…” Men må vi? Det er klart, nogen ting er jo også lavet for our convenience. Men der er så mange steder at bruge penge i denne her tid. Jeg tænker, at det til en vis grad er unødvendigt med tøjet (hey alle kroppe og forme er forskellige – nogle har andre behov end andre). Skulle man have tøj man vil af med på den anden side af graviditeten, så er det måske også nemmere at sælge almindeligt tøj end ventetøj – det er trods alt lidt nichet. Altså, det er mine tanker, og der er også forskel på om man er større fordi der er to i mavsen fx. SÅ! Altså mine strøtanker.
Jeg har noteret de størrelser, jeg har tingene i, hvis I selv overvejer men har svært ved at vurdere. Alt tøjet herunder er i øvrigt kendinge fra mit skab i størrelse 36/38, men hvor snittet bare tillader lidt mave.

Undertøj til gravide, Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok WichmandBASICS

Det er her, jeg købte lidt venteagtigt først, for jeg kunne godt se, at med den fart mine bryster skød frem med, så ville jeg være vokset ud af mine bh’er, før jeg kunne nå at få fumlet hægten op bagpå. Det er også her, jeg tænker det giver mening at købe ‘maternity’ frem for almindeligt undertøj. De fleste amme-bh’er har nemlig lidt bredere ryg og bedre støtte – fx brede stropper – end almindelige bh’er.
Det er temmelig svært at vurdere den ‘endelige’ størrelse ens barm får, før man faktisk ammer – så det er værd ikke at spendere for meget. Men jeg splurgede lidt på to bh’er fra Cosabella (reklamelink), som er dødlækre – det har man også bare lidt brug for. At føle sig lækker. Det er undertøj, jeg sagtens kan vise frem for someone special, uden at føle mig helt ved siden af mig selv. De er nude og derfor super pæne under alt mit tøj, og så kan det sagtens tænkes, at de ikke dur for en periode, hvis de er for små – men brysterne bliver trods alt også mindre igen, også mens man ammer (hvis man altså gør den slags) mod slutningen. Så har jeg også købt to af H&M’s amme-bh’er, som er meeega rare. Og super billige!
I går opdagede jeg at Underprotection endelig har lavet en nude bh – den er på vej til mig (en størrelse større end jeg normalt ville købe), og det er tilmed bæredygtigt. Ja tak.
Derud er har jeg netop købt en decideret graviditetsbadedragt fra H&M – en størrelse større end jeg plejer, som måske er rigeligt stor, men jeg er bare en langlivet type, der ikke bryder sig om, når badetøj kryber op. Den er i øvrigt så pæn, at den sagtens kan bruges uden mave. Den har bare en meget klædelig “rushing effect”.
Et sidste tip i denne afdeling er at købe en eller to “slip dresses”. Jeg har den på billedet fra Ganni (reklamelink), men dog en gammel en i størrelse small – den kryber lige lovligt meget op nu med mave, men jeg er så glad for den, at jeg tænker at købe en størrelse større. Det fede ved dem her er, at de dur som underkjoler under kimonoer (når du bruger dem som lukkede kjoler) og til inden under kjoler, når kjolens typisk medfødte underkjole er for stram. Yderkjolen er sædvanligt noget løsere, og så kan man kombinere med sådan en bandit og altså give liv til sine gamle kjoler meget længere.
Underbukserne er med men måske lidt unødvendige – det skulle mest være for at få nogen, der ikke strammer, sidder lavt under maven og generelt har plads til de nyfundne bredere hofter.

‘reklamelinks’, from left: bra COSABELLA bra H&M bra UNDERPROTECTION (sustainable) undies MAMALICIOUS bathing suit H&M slip dress GANNI slip dress FILIPPA K (sustainable)

Undertøj til gravide, Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand

DRESSES

Her er der SÅ mange muligheder, som ikke er ‘maternity’! Og tilmed et par stykker med knapper, som også er fine til amning (selv om man nok vil være liiiidt sart med en silkekjole og brystmælk…).
Herunder er der faktisk kun to deciderede ventekjoler – den ene fra HATCH (reklamelink), som jo egentlig dur om man er gravid eller ej. Og så den røde fra H&M, som er billig og yndig. Resten er altså helt almindelige kjoler, hvor der er plads til maven.
Jeg har selv den sandfarvede fra Selected (reklamlink, størrelse 38) – som i øvrigt også måske kan du til amning, hvis man kan få det ene “skråstykke” uden om brystet. Og så den lange fra Modström (reklamelink, størrelse 36), som er super løs – selv i sin underkjole. Ellers er tricket at gå for de løse kjoler, gerne uden liv eller med elastikliv. En klassiker er jo brush-kjolen fra Stine Goya (reklamelink, 49 % rabat), som er super fin med og uden mave. Den er helt vildt stretchy nemlig
Udfordringen ved at købe korte ikke-graviditets-kjoler er, at de altså godt kan blive lidt korte – derfor kan det sagtens give mening at gå en størrelse op, så der kommer lidt mere længde på.

from left: dress DAY BIRGER ET MIKKELSEN dress MODSTRÖM dress SELECTED FEMME dress RODEBJER (sustainable) dress DESIGNER’S REMIX dress HATCH dress NUÉ NOTES dress VILA dress H&M dress STINE GOYA (49 % off)

Undertøj til gravide, Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand

BOTTOMS

Okay. Der er ét punkt til, hvor jeg i sidste uge har gjort ‘maternity’-investering; jeans. Og ved I hvad, venner? Det er lykkes mig at finde RIGTIGE DENIM JEANS!! JA SGU! Ikke stretch, ikke weird-looking-hvid-falsk-slidtage-på-lårene-jeans. Ægte jeans! Med elastikbælte, bevares. Træerne vokser ikke ind i himlen – men jeg har faktisk købt et par svinedyre Current/Elliott jeans i New York fra deres maternity-linje, hvor der kun er en trekants-elastik i siderne – de bliver ikke siddende. Der skal bare elastik om mavsen i en eller anden grad.
Jeg har indtil videre købt de her jeans (reklamelink, to størrelser op fra normal ASOS-størrelse, så der er plads), som har en lille bred elastik hele vejen rundt – absolut ikke enorm, så stadig diskret. De er super nice, cut off forneden. Min gravide veninde på et højt estimeret modemagasin har dem også, og hendes chefredaktrice havde spurgt “HVOR er de fra?!” – og hun er altså ikke gravid. Hun syntes bare, de var fede. Og så har jeg købt de lyserøde fra H&M, som ikke er helt samme kvalitet som dem fra ASOS, skørt nok. Jeg har købt dem i 36, men de giver sig en del og er pænt store pt. Men dem vokser jeg nok ind i! Men at være tilbage i et par jeans, oh my lord! Det skal ikke undervurderes. Virkelig! Og der findes altså nogle pæne nogen, hvis man lige leder lidt. Jeg tænker 2-3 par deciderede maternitybukser er mere end rigeligt. Men dem fra ASOS har så diskret elastik i livet, at de nok godt kunne komme på bagefter. Jeg overvejer dem her (reklamelink, igen lav diskret elastik, så de også dur efter fødsel), og så er den ‘samling’ vist rigeligt komplet.
I den praktiske ende af spektret har jeg købt to par træningstights i Lululemon i New York og Cali – de er egentlig ikke maternity per se, men bare super elastiske og højtaljede. Det er rart! Jeg var lidt træt af kig til maven, skal jeg da indrømme, når jeg samtidig sveder.
Og så gjorde jeg jo den opdagelse også, at der findes alverdens tøj med elastiktalje. Fx har Designer’s Remix afsindigt mange fine underdele, både bukser og nederdele med elastik. Her har jeg købt de sorte bukser her (reklamelink) bare i fersken (størrelse 36) og den blå nederdel, som fint passer over mavsen (størrelse 38) uden at stramme. Begge dele jeg fint kan bruge efter – og bliver nederdelen for stor, så er den noget nemmere at sælge videre end noget nichet ‘maternity’. Nué Notes er også godt med – elastiktalje er altså toppen over maven (afhængigt af hvor store vi bliver, måske), men bare gå en størrelse op i forhold til, hvad du plejer. Man kan evt. skifte elastikken til en kortere selv, på sigt – så er der igen hold i investeringen.

from left: jeans ASOS jeans ASOS (forgot these ones though) dungarees ASOS white skirt SELECTED FEMME blue skirt DESIGNER’S REMIX flower skirt w/red NUÉ NOTES flower skirt w/purple NUÉ NOTES blueish trousers FILIPPA K (sustainable) jeans H&M trousers DESIGNER’S REMIX gym tights H&M

Undertøj til gravide, Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand

OUTERWEAR + THE BRILLIANT KIMONO

Hvis der er et punkt, hvor jeg personligt synes, det er spild at smide penge, så er det efter decideret graviditetsovertøj. Måske sværere når man har termin om vinteren, men jeg har en del veninder, der har klaret sig med ponchoer, dunveste, uldstrik og åbenstående frakker – deres vanlige. Men her er vi forskellige både på komfort, størrelse og hvor meget vi fryser.
Jeg tænker at undgå dem, deciderede ‘ventejakker’. Hvad man til gengæld kan overveje er fede jakker i mere a-line-snit. Der findes jo ret mange lækre og super smarte, som også kan rumme lidt mave som fx den ferskenfarvede denim fra Weekday (reklamelink). Sørme pæn! Gravid eller ej! Den kunne jeg godt overveje – men ikke fordi jeg fylder mere end sædvanligt.
Kimonoer er til også virkelig, virkelig nice. De er nice som kjoler (med en slipdress under), og de er nice åbenstående. Gode til at beskytte skuldre for sol, uden at være for varme, og bliver man lidt selvopmærksom på sin figur, så er de bare mega klædelige og feminine. Skjuler og fremhæver, som man har brug for. Igen en beklædningsdel, hvor man ikke behøver at size op nødvendigvis, måske man kan bruge samme størrelse som sædvanlig – uden den kan lukkes? Eller gå en enkelt størrelse op. Og hey – kimonoer er ikke dårlige, når man skal amme. selv har jeg en gammel version den hvide fra Ganni (reklamelink, størrelse S) og en gammel version af den mønstrede fra Stine Goya (reklamelink, størrelse XS/S), som også er sååå rar .
Det eneste der er ‘maternity’ her, er den beige trenchcoat, som endnu engang er fra HATCH, der laver graviditetstøj, der også dur post graviditet.

‘reklamelinks’, from left: kimono SECOND FEMALE kimono STINE GOYA kimono GANNI kimono/dress RODEBJER (sustainable) denim jacket WEEKDAY light jacket WEEKDAY trenchcoat HATCH kimono GANNI

Undertøj til gravide, Rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand

BEHOV FOR RIGTIGT GRAVIDITETSTØJ?

Det kan sagtens ske, at alle gode intentioner om ikke at købe graviditetstøj må lægges på hylden, når man når en vis størrelse. Og den visse størelse kommer jo på forskellige tidspunkter – det er jo også bare totalt individuelt, hvordan maven sidder og baby ligger! Men lad mig komme med et par tips til steder at kigge, hvis der bliver behov for at købe rigtigt ventetøj.

ENULA9

Ret lækker butik på Østerbro, som har decideret ventetøj (fx Mamalicious) men også udvalgte varer fra Mads Nørgaard, Kokoon, Nué Notes osv. som er rummeligt. Et kurateret og lækkert udvalg, og deres tagline passer meget godt; “when babes have babies”.

STRUTSHOP

Onlinebutik (og fysisk butik) der både sælger babystuff og graviditetstøj fx decent amme-bh’er i oeko-tex osv. De har et kæmpe udvalg, men lidt mindre fashionable end ENULA9. De er til gengæld super til at markere, når pieces er fx ammevenligt.

ASOS MATERNITY (reklamelink)

Asos har en blandet landhandel – noget er smartere end andet til gengæld er udvalget stort. Der er både festkjoler, skjorter, jeans, t-shirt og til en overkommelig penge.

MAMALICIOUS (reklamelink)

Mamalicious synes at være stærke på undertøj og træningstøj – de hænger lidt ligesom H&M lidt efter i stilen på de almindelige sager IMO.

HATCH (reklamelink)

Mærket er i den mere eksklusive ende af skalaen og dyrt – synes jeg. Jeg købte et par enkelte ting med hjem fra deres butik i New York, som er en meget fin og lyserød oplevelse. Fra Danmark kan du enten betale told eller også kan du finde et lille udvalg hos Net-a-porter og undgå. Konceptet bag HATCH er tøj, du kan bruge under og efter graviditeten. Det er altså også i den mere fashionable men praktiske ende.

99 kommentarer

 1. Stine siger:

  Ih hvor kunne jeg godt have brugt sådan et indlæg her for 6 måneder siden, da jeg begyndte at vokse ud af alt mit tøj 😀 nu er der halvanden uge tilbage af graviditeten, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det må være at have rigtige jeans på! Dét glæder jeg mig altså til.
  God fornøjelse med den sidste halvdel af graviditeten! Jeg lover dig, at den kommer til at gå dobbelt så hurtigt som den første.
  Mvh. Stine

  1. Cathrine siger:

   Ejjj Stine. hvor er det bare stort – er det termin eller er du lidt over termin nu så? Kæmpe pøj pøj med slutspurten. hvor bliver det dejligt at møde baby! KH

   1. Stine siger:

    Tusind tak. Vi glæder os så meget til at møde den lille gut, der har lavet gymnastik i mavsen på mig de sidste mange måneder. Jeg har termin den 4. juni, så halvanden uge til det. Jeg har dog lige et par eksaminer, der gerne skulle klares inden 🙂 så vi satser på, at han bliver i hulen indtil de er overstået.
    Og et kæmpe tillykke med graviditeten til dig og din mand <3

    1. Cathrine siger:

     Av, mega pøj pøj – det lyder som en lidt for spændende tid, haha! Så mange gode ting i vente. KH

 2. Laura siger:

  Spændende at høre dine tanker og erfaringer! Synes virkelig også det har været en jungle at finde rundt i, specielt nu hvor vejret i maj har været så fantastisk 😍 Jeg har indtil videre også klaret mig med to par ventejeans – et par fra H&M der holdt tre måneder, så var de slidt op, og så et par fra Asos, der indtil videre klarer det godt. Foretrækker elastik over maven, men hold nu op, det er hurtigt blevet for varmt 😓 Heldigvis har jeg et par shorts, jeg stadig kan passe – de bliver bare lukket under maven. Og så har jeg været glad for kjoler – der er ikke mange i rotation dog 😂 Kan heller ikke få mig selv til at kaste så mange penge efter decideret graviditetstøj. Så har to kjoler købt i en størrelse større end normalt – og efter at have prøvet frem og tilbage, fandt jeg ud af, at tætsiddende kjoler helt sikkert klæder mig bedre 🙈🤣
  Et par måneder endnu, og så må jeg se, hvordan garderoben har det med ift. amning 🙈 Mangler et par toppe der lige kan dække maven, uden at jeg går til af varme. Har overvejet H&M’s ammetoppe efter en anbefaling fra min svigerinde.
  Well, fedt med anbefalinger og erfaringer! Glæder mig til at følge med fremover (og krydser fingre for at du også vil dele lidt erfaringer med babyudstyr osv.) 😊
  I øvrigt super dejligt at høre at baby er okay efter turen til Herlev på din fødselsdag! Håber du havde en god dag trods alt ❤️

  1. Annemette siger:

   Jeg er meget enig med din svigerinde! Kan helt sikkert også anbefale H&M’s ammetoppe! Først købte jeg dem i bomuld, men efter et par uger hvor graviditetskiloene og -væsken forsvandt, blev de faktisk lidt for løse omkring maven (men de passede fint på de store babser! Haha). Så derefter købte jeg dem i mikrofiber, da de holdt faconen og der var mere stræk i. Og så har jeg nærmest levet i dem i 9 mdr! De er så gode under trøjer, skjorter, kjoler, t-shirt, whatever! Og jeg dropper altså bh’en under, da der lidt er “indbygget” bh. Men man kan også sagtens have bh på også. Og så synes jeg faktisk toppene er så behagelige at jeg har tænkt mig at bruge dem når jeg ikke ammer mere. Så synlig er ammefunktionen heller ikke.

   1. Cathrine siger:

    Dem har jeg også kig på. -det er også nice at de ligesom er glatte, som man som du skriver Annemette, kan have dem under andre ting. Ret fint!
    Gode tanker – jeg tænker også, at det bliver sjovt at gå i det mere tætsiddende, når jeg bliver rigtig stor – så er man ligesom ikke i tvivl om at det er en babymave længere 😂 kh

 3. Trine siger:

  Åh, det er velkendt. Næste issue er: ammevenligt tøj (det er også en hel grim kategori for sig i diverse større modekæder).
  Jeg fødte selv i september sidste år, og jeg havde det godt nok svært med at fylde mit skab med alt muligt unødigt. Ift. ammevenligt tøj, så endte jeg med at købe en del ammetoppe fra H&M (de er smarte fordi 1. de er billige, 2. de er gode under ting og 3. så viser man ikke mave og bar ryg, når man hiver op i sin pæne top/trøje og skal amme). Derudover har jeg købt nogle skjortebluser og kjoler med slå-om-mulighed (dem kan man nemlig nemt hive ud i.) Bare et tip – når du kommer så langt 🙂

  1. Lika siger:

   ^ Det er også min plan at gøre sådan.
   Jeg vil sige, at jeg i min graviditet har taget mest på på maven. Jeg har en rigtig badebold, som mange vil kalde den og det sidste jeg gider er, at iføre mig noget oversize. Jeg føler mig simpelthen for stor. Min talje er som den er (timeglas), den har jeg ikke mistet, så jeg er mest til tætsiddende kjoler og t-shirts etc. Her til sidst er det lidt udfordrende pga vejret. Men det går nok med et par tætsiddende ammevenlige kjoler. Gravid-jeans synes jeg strammer for meget under maven. Så kjoler – det er et hit 🙂

   1. Cathrine siger:

    Det lyder også mega flot Lika, når du har sådan en figur og en badebold 😍
    Jeg er også kæmpe tilhænger af slå om kjoler – og der findes virkelig mange smukke og meget smarte til post graviditet. Og til ingen penge! De er jo så moderne pt. KH

 4. Katrine BJ siger:

  Der er mange fine ting på listen, særligt til en størrelse 20+ noget mave. Kimonoer og graviditetsjeans bliver nok ved med at virke, men jeg vil sige at om 10 uger er der nok en hel del af de andre ting som ikke duer mere. Selvfølgelig er det individuelt, men man undervurderer seriøst lidt hvor stor man bliver på maven de sidste måneder. Jeg har købt en del basic tees fra H&M som sidder tæt på maven nu, og som vil være lidt oversize når jeg har født (tænker det er ret godt på en blævremave de første måneder). Jeg har også købt et par bløde stretchy kjoler, både maternity og alm. Og selvfølgelig graviditetsjeans og kimonoer der også kan bruges bagefter.
  Det ubestridt bedste køb jeg har gjort i graviditeten er nødt til at komme med en direkte anbefaling: En sorte kjole med prikker fra Isabella Oliver. Den har et lille ærme, går til lige under knæet og har en virkelig lækker ruched effekt foran. Den sidder simpelthen PERFEKT og jeg har endnu til gode at opleve et stykke tøj der er drejet lige så godt til en preggo krop 👏🏻

  1. Cathrine siger:

   Hvor er du god, Kat! Tak! Har du et link, du kan dele med os andre, så gør endelig det – alle gode fifs bliver garanteret taget imod med kyshånd <3 KH

 5. Anna siger:

  Rigtig god guide!
  Og du skal ikke tage dig af kommentarer om maven. Det tænker folk ikke over. Jeg er både blevet såret over: ‘Hold da op, er det ikke meningen, du skal være større, når du er så langt henne?’ og ‘Så blev du godt nok stor, hva’?’
  Min veninde, der ellers ikke interesserer sig synderligt for gravide, udbrød spontant i går, da hun bladrede sit instafeed igennem. ‘Hold da op, hende rockpaperdresses er godt nok også fint gravid!’. Jeg er helt enig, og jeg synes, du dresser bulen vildt flot op 🙂 Fortsæt endelig, det er god inspiration. Også når/hvis du skal amme. Som en anden skriver, så er der godt nok også meget gyseligt ammetøj!

  1. Cathrine siger:

   Nååårh hvor er hun sød – det må du sige videre til hende. Tak begge to!
   Jeg synes også bulen tager sig forskelligt ud og føles forskelligt på forskellige tidspunkter, så det der med “stor” og “lille” – med mindre man går på Mcdonalds hver dag, så tænker jeg, man ser ud præcis som man skal, som “god” intended.
   Jeg har også fået de modsatte kommentarer, som du – “det kan man da ikke se!”. Den er heller ikke sjov, når man 1) gerne vil at det kan ses eller 2) selv tydeligt kan se forskellen. Jeg tror i virkeligheden størrelsesvurderingen skal gemmes væk, den der stor/lille – man er helt som man skal være. KH

 6. J. siger:

  Hvis det er nogen trøst, så er jeg pt. i uge 19 og har indtil videre taget 5 kg på – men det er absolut ikke en pæn lille gravidmave som din, det hele er bare blevet lidt rundere og blødere 😀

  1. Cathrine siger:

   Så er vi lige lagt og lige tunge 😀 Min mave ser altså også bare forskellig ud fra morgen til aften. Selv om der om morgenen nu også er tilpas meget form på, så man ikke er i tvivl. Hvor er det hyggeligt at følges. Jeg er 20+0 i morgen! KH

 7. Sofie siger:

  Kære skønne Cathrine.
  To ting vil jeg sige – eller tre; for tak for en god blog også.
  1) Du har så ret i det med andres kommentarer omkring ens mave. Det er SÅ individuelt, hvordan og hvor meget en gravid kvinde vokser, og ligemeget hvad er en gravid kvinde (og andre kvinder og mænd og alle) smukke. Jeg fik smidt samme kommentar i hovedet af en veninde i går, og den gjorde mig lidt ked af det. Kan nogle gange godt føle, det er svært med de store forandringer så som mave, hofter og bryster, som min krop går igennem lige nu, men helt ærligt. Jeg er i uge 27. Jeg har tre måneder til termin, så havde min veninde regnet med, at man slet ikke ville kunne se, jeg var gravid? Hehe, jeg ved det ikke. Men nu er der kommet glimmer på, og den er blevet lagt på hylden. I øvrigt også et debatemne; hvorfor er det okay at kommentere gravide kvinders maver, når det ikke er okay, når man ikke er gravid? 😉
  2) Tak for et dejligt indlæg. Jeg har haft det rigtigt svært med ventetøj, for det er ABSOLUT ikke min smag. Synes det er meget pussenusset og lillepige-agtigt. Jeg har derfor shoppet en del kjoler, og jeg kan især anbefale dem i jersey eller andet strækbart stof. De sidder så behageligt, og jeg tænker, jeg godt kan gå i dem frem til termin. Nu må vi se. H&M er i øvrigt rimelig geniale på den front lige for tiden samt med deres lange maxikjoler – blot et tip til andre også 😊
  Så tak for en god blog. Stort tillykke med graviditeten. Du stråler af glæde og din mave er også helt perfekt ligesom alle vores andres. Og så er meget andet helt ligemeget. ❤️

  1. Cathrine siger:

   Det er også det jeg tænker! Altså – er alle gravide ikke smukke?! Det er jo det jeg siger, med at bære på de to hjerter. Det er sgu da overdrevet smukt.
   Jeg har helt sikkert også skullet vænne mig til forandringerne – men jeg tænker også, at det er en fase. Det er så kort en tid af mit liv, og intet slår at mærke et spark. Så tager jeg gerne tyve kilo på.
   Jeg tror også bare lidt at folk fylder snak ud i luften – altså de aner jo ikke en kæft om “normalen”, jeg tror bare de prøver at tage del i det ved at samtale..
   Jeg synes også H&M har haft så mange gode maxikjoler, som jeg i hvert fald har nydt godt af indtil videre.
   Og tusinde tusinde tak S! KH

 8. Anne siger:

  Åh ja, den s**** vægt. I starten kunne jeg godt sparke det til hjørne, men her i 9. måned – stor som et hus – må jeg erkende, at jeg i visse øjeblikke spørger mig selv, om jeg nogensinde får jeans på igen. Eller kommer til at kunne passe mine gamle sko i str. 38.. Det burde være lige meget, men jeg har altid været normalvægtig, og endda undervægtig som yngre, så +20 kg på 9 måneder er skisme en brat og stor forandring for både krop og psyke.
  Ifht graviditetstøj så kan det godt være svært, når man er en høj type på 176 cm. Det meste tøj er i forvejen for kort, så tricket med at købe et eller to numre større hjælper ikke så meget, og alle gravidjeans jeg har prøvet har stumpet eller bare været ubehagelige. Jeg har brugt leggins under alle mine kjoler/overdele. Så har jeg også købt en del lange, oversized skjorter til at have udenover kjole/lang top+leggins. Leggins hjælper også, når inderlårene begynder at mærkes mod hinanden 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg kan sagtens forstå dig Anne, det er sgu da også overvældende. Jeg prøver selv at tænke, at det er en fase, men også at jeg ikke kan forvente, at jeg bliver helt som før – for jeg er jo ikke som før. Jeg kan kun forestille mig at jeg også når et “mæthedspunkt”.
   Jeg kan godt forestille mig, at der er nogle udfordringer ved at være høj – jeg er en 174 og jeg kan godt fornemme at især bluser bliver lidt vel korte nu med mere mave. Men Mads Nørgaards 101’ere med ekstra længde er jo også geniale! KH

 9. Stine siger:

  Jeg kunne ikke være mere enig! Med knap 4 uger tilbage af min graviditet, er det eneste deciderede maternity-tøj, jeg har købt, ét par bukser og amme-BH’er. Der findes simpelthen så meget skrækkeligt grimt ventetøj, og meget almindeligt tøj kan altså sagtens bruges, hvis man er lidt kreativ. Og måske forudsat at man er til oversize og løse kjoler. Jeg har primært købt nyt, som jeg også kan bruge efterfølgende, og særligt amme-venlige skjorter og kjoler er røget med hjem. Jeg bliver også irriteret over de tusind behov, industrien forsøger at pådutte én som kommende forælder. Det er dyrt nok at anskaffe sig det basale. Dermed ikke sagt at der ikke findes virkelig smarte og gennemtænkte produkter, som helt sikkert vil lette hverdagen og derfor er helt ok at investere i.
  Og desuden skal man bare lukke ørerne fuldstændig, når folk føler, at de frit kan udtale sig om, hvordan man burde se ud som gravid. Jeg har hele graviditeten måtte høre på, at jeg da ikke er særligt stor ift. hvor langt jeg er, og det er mindst ligeså irriterende at høre på, som at man er til den store side. Hvorfor har folk overhovedet behov for at kommentere på mavens størrelse? Som om man som gravid bare skal finde sig i, at folk pludselig skal have en mening om ens krop og synes de har ret til at ytre den højt. Det er en ting, jeg har taget til mig ift. andre gravide omkring mig.

  1. Cathrine siger:

   Sejt Stine – det håber jeg også på. At komme igennem de ni måneder uden for mange udskrivninger.
   Jeg elsker de oversize kjoler og har derfor heldigvis også en del i skabet, så jeg ikke behøver at købe for meget. Det er nu skønt.
   Og lidt rart at høre, det ikke kun er mig, der bliver lidt tændt af den der industrialisering og skabelse af behov. Det er så nemt at hoppe i, fordi man vil sit barn det bedste. Sådan var det helt fra at være i behandling i det private “I kan få det lidt bedre, øge chancerne lidt mere, hvis I bare tilkøber denne del…”
   Det er lidt sjov med en graviditet, for det er bare et samlingspunkt, sgu ligesom en fodboldkamp. Folk rører, kommenterer, spørger ind. So far generer hænderne mig ikke (hvis jeg kender folk) men det er anstrengende at høre på kommentarer – jeg mener, hvor godt har de sat sig ind i “normalen”? Hvad man vejede før etc?
   Det fede er at vi bliver så meget klogere, når vi selv møder gravide, som du skriver 😀 KH

   1. Stine siger:

    Præcis! Det er jo på sin vis virkelig dejligt og hyggeligt at være samlingspunkt og at så mange mennesker gerne vil “tage del” i graviditeten, der kommer bare nogle mærkelige situationer ud af det indimellem. Jeg tror, det er vigtigt at huske på, at folk nok ikke har de store tanker bag ordene, men bare gerne vil snakke med og virke interesserede. Det er også sværest i den første del af graviditeten, hvor man måske lige skal finde sig selv i det hele og selv vænne sig til sin nye krop.
    Nyd det, Cathrine! Du er smuk! Alle gravide er smukke!

 10. Camilla siger:

  Den fine, lyserøde plisserede nederdel du har på, på et af dine outfit-billeder ovenover – hvor er den fra? 🙏🙏

  1. Cathrine siger:

   Den er fra H&M men dog et par år gammel <3 KH

 11. Celena siger:

  I loved Isabella Oliver. It is a bit more expensive but I am still wearing some of it and my youngest is 8 years old 😉

  1. Cathrine siger:

   That’s amazing Celena, then the investment paid off! XO

  2. Marie siger:

   Agree, Isabella Oliver dresses are brilliant! Such good quality amd fot brilliantly.

 12. Cecilie siger:

  Strutshop har også en fysisk butik på Fælledvej. Ligger meget belejligt ved siden af Whoopies! 😉

  1. Cathrine siger:

   Niiiice C, tak – det havde jeg slet ikke fanget – godt tip, især bonussen 😛 KH

 13. Trine siger:

  Jeg har et par uger tilbage (regner jeg da med) af min anden graviditet, og jeg lever i mine Stine Goya Brush og Fantastique-kjoler. De er det eneste, jeg føler mig pæn i, som passer over maven. Jeg havde et par gravidjeans fra sidst og supplerede med et mere, men for en måneds tid siden føltes de for ubehagelige. De er begge fra H&M, så ikke en ubetinget anbefaling herfra. Til gengæld var jeg vildt glad for deres ammetoppe sidst, og de er fundet frem igen sammen med et par stretchy bh’er fra sidst. Jeg har også været glad for toppe fra Samsøe Samsøe, da de er meget elastiske og klæder en struttende mave. Ellers har jeg intet købt, og jeg må indrømme, at jeg nu er ved at glæde mig til at komme tilbage i almindeligt tøj og kunne variere lidt mere. Men mit råd er helt sikkert ‘lidt, men godt’ og ‘brug, hvad du har’, for det er nu engang en kort periode, selvom det ikke altid føles sådan.

  1. Lika siger:

   ^ Det er også hvad jeg har gjort – kæmpe anbefaling til det samme herfra. Især Stine goya kjolerne – fantastisk redning.

   1. Cathrine siger:

    Ja de er altså geniale – har også en i gemmerne. Dog vil jeg anbefale at gå en størrelse op end man plejer i forhold til længden. Mine small er alt for korte med mave, og jeg er en 174 cm. KH

  2. Kamille siger:

   … og et ekstratip er at brush-kjolen lidt fiks kan klippes op (ja, det skrev jeg!!) i den inderste del lige under hvert bryst med draperingerne henover så det ikke ses. Og hvorfor? For så er den genial at amme i! Ligner overhovedet ikke ammetøj, men er genial til det.

   1. Cathrine siger:

    Den er der også en anden der nævner – genialt! KH

 14. Christel siger:

  Kan anbefale Nørgaards 101 i den kange kjole – havde en sort og stribet som jeg brugte rigtig rigtig meget. Og så vil jeg bare sige at hen mod slutningen syntes jeg selv at ‘rigtigt’ gravidtøj var det bedste. Jeg var stor på mavsen og syntes på en eller abden måde at det rigtige ventetøj var bedre skåret og fik mig til at se bedre ud end det almindelige tøj i oversize.

  1. Cathrine siger:

   Os en klassiker – også deres almindelige tee med ekstra længde, genial! KH

 15. Pauline siger:

  Åh de kommentarer til ens mave. Jeg er selv i uge 33 nu, men siden uge 20 ca er jeg blevet mødt af kommentaren “Er du sikker på der ikke er to” og så et latterligt grin efterfølgende. Og så står man tilbage, helt paf og uden rigtig at vide, hvad man skal svare, for det er vel det dummeste spørgsmål man kan få. Alle kroppe er forskellige og alle graviditeter er ligeså forskellige. Du ser dejlig ud, og tak for en masse inspiration til en masse lækkert tøj 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ej den er altså også lidt streng -. for hvad skal man sige? Der er jo ikke en fed reaktion… For filan… Som du siger – normalen er jo en virkelig bredtfavnende størrelse. KH

  2. Katrine BJ siger:

   Den kan jeg virkelig være med på! Jeg ved simpelthen ikke hvad det er der gør, at folk pludselig synes de har ret til at have en holdning til min krop og i øvrigt kommentere på mig i tide og utide. Synes faktisk selv jeg er flot gravid. Forsøger virkelig at omfavne min krops store forandringer. Jeg er i uge 31 om lidt, og i forgårs mødte jeg min nabo jeg ikke ser så tit. Hun synes det var helt ok at råbe ud over altanen om jeg var sikker på at der kun var én, efterfulgt af “du fylder da godt i landskabet”. Jeg trøster mig med at hun er en midaldrende evigt single kvinde som ikke selv har børn, og derfor tydeligvis ikke aner hvad det handler om. Men jeg var nærmest helt paf. Ikke sikker på om man skal blive ked af det eller vred og give et frækt svar tilbage. Jeg har ved mere end én anledning svaret: ja – og hvad er din undskyldning så??
   Jeg endte vist på noget midt imellem. Tror (og håber) hun fattede pointen.

   1. Cathrine siger:

    Wauw, Kat – hvordan katten havde hun tænkt sig, at du skulle vende tilbage? Det er en af de der kommentarer, hvor jeg tænker, hvad ønsker folk, de får den anden vej? Det giver jo ingen mening. Altså… Men du er sgu frisk – jeg kan lide, du går til dem igen. Det er sejt! Det kræver lidt hurtig omstilling mentalt, når man får sådan en lort pakket pænt ind. KH

 16. Kristina siger:

  Meget enig i alt hvad du skriver her. Har selv to børn og det eneste ventetøj, jeg har købt, er ventejeans og strømpebukser. Og vil selv sige, at jeg har været lækker gravid begge gange.
  Er også imod pusletasker (ja, en almindelig taske klarer jobbet!)
  Synes kun puslebord faktisk er en ting. Det har bare den rigtige højde. Og man står der meget. 😂
  Tak for en skøn blog, forresten!

  1. Cathrine siger:

   Haha, fedt Kristina – god pointe som jeg jo bittert kunne erfare mig down the line! TAK! KH

 17. Marie P siger:

  Rigtig gode anbefalinger
  Jeg har født mit andet barn fra tre måneder siden og efter to graviditeter (+ lidt ekstra måneder med blød mave og lår) ee mit graviditetstøj mega slidt. Så ja selvfølgelig virker det fjollet at smide penge efter noget man skal bruge så relativt kort tid, så vil jeg også mene, at det bliver brugt ekstra meget fordi de fleste køber relativt lidt graviditets tøj. Giver det mening? 😬😉
  Rigtig god graviditet😊

  1. Cathrine siger:

   Rigtig god pointe – så længe tøjet bliver brugt, så er det jo ligegyldigt egentlig. Det er mest den der ‘korttidsbrug’ jeg selv tænker over. Men der er nogle af de der jeans i collagen også nice, fordi de faktisk er helt almindelige pæne jeans med diskret elastik. De kan også bruges efter. Ret smart! KH

   1. Marie P siger:

    Det kan bestemt være et resourcespild, men fx har jeg brugt mine bukser (og enkelte toppe) 2 x 1 år næsten hver dag, så synes jeg egentlig godt at være man forsvare købet.
    Når det er sagt, så er der også et VIGGA-abbonement til ventetøj som alternativ.
    Det jeg måske bare prøver at anfægte er, at det faktisk er okay at købe graviditetstøj, hvis man føler sig bedst tilpas i det. Der er lidt en tendens (i hvert fald i min vennegruppe) til, at man helst ikke skal købe graviditetstøj fordi det “sejeste” at kunne være i sit gamle tøj – selvom man så får ondt i maven😉

    1. Cathrine siger:

     Ej det er jo dumt! Det er også derfor jeg er hoppet på ventejeans. Det er sgu bare rare – og ærligt talt for mig den eneste version af jeans, jeg kan være i. Det er for dumt, hvis man sætter smarthed over komfort – det er ikke pointen. Jeg har et horn i siden på en industri, som gerne vil hive penge ud af os. Ligeså vel som fx bryllupsindustrien. Så snart der stå bryllup foran en kage, så koster den fjorten gange så meget som en almindelig lagkage. Det er sgu ligeså meget også det, der generer mig. Som jeg gentager flere gange – kroppe er forskellige. Nogen har brug for ventetøj, nogen føler sig rarest tilpas i ventetøj, nogen vil helst undgå. Alle dele, helt i orden! KH

     1. Marie P siger:

      Præcis – og graviditetstøj er kun begyndelsen… så kommer børnetøj, puslepuder, legetøj osv osv som du selv nævner. Det kan være pisse svært at blive klog på, hvad der er det bedste til pengene😊

     2. Cathrine siger:

      Præcis – og derfor suger jeg også til mig af råd på den front af andre med børn. De har god erfaring på hvad der er spild og ikke spild 😀 KH

 18. Nina siger:

  Tak for et fint indlæg!
  Klarede min 1. graviditet med et par graviditetsjeans fra H&M og lidt undertøj. Sled jeansene op – og svor at jeg under min næste graviditet (nu) i hvert fald vil investere i mere end ét par. Det er guld værd at kunne trække i jeans af og til 🙂 Men derudover klarede jeg både graviditet og amning i ‘normalt tøj’ – her var jeg særligt glad for Samsøes lange toppe og skjorter.
  Derudover kan Wolfords Fatal Dress VIRKELIG anbefales. Den fungerer både som (under)kjole og nederdel – gravid eller ej! Min kører på 4. år – og nu anden graviditet.

  1. Cathrine siger:

   Ej det er såååå rart med jeans. Jeg tænkte, at det kunne jeg godt undvære, men shit det er rart med jeans og tees i ny og næ. Jeg er glad for mine (nu skal det bare blive køligere, haha!)
   Uhhh jeg skal Wolford – det lyder som en udskrivning måske en god investering? FEDT! KH

   1. Nina siger:

    Haha, ja jeg har også primært levet i nederdel på det seneste. Men lader til det godt kunne være jeans-vejr et par dage nu…
    Jeg synes, Wolford kjolen har været verdens bedste investering. Den fremhæver også maven virkelig fint 🙂

 19. Cecilie siger:

  Jeg kan anbefale nogle gode ammebh’er, og hvis man køber dem uden bøjle, kan de fleste bruges efter fødslen. Carriwell og Milki er gode. H&M’s købte jeg to af og stof-støtten ved brystet, når der åbnes op, var et 2 cm. bredt stykke som på ingen måde var til nogen hjælp, når der skulle bruges ammeindlæg. Det er også værd at overveje – om de er gode med ammeindlæg. For når først mælken løber og baby bliver lagt til, så er brysterne ligeglad med hvor baby ligger. De løber begge to 🙂 For ikke at tale om alle de andre tidspunkter i løbet af en dag, hvor nedløbsrefleksen også sætter igang.
  Af ammeindlæg kan jeg anbefale Oopsy. Supertynde, fantastisk sugeevne og megatynde!

  1. Cathrine siger:

   FEdt med input omkring bøjledelen, for jeg har købt allerede og flere har sagt, at det var alt for tidligt. Men jeg har nemlig købt uden bøjle – skidegodt. Er Oopsy uld/silke eller hvad er de lavet af? KH

   1. Cecilie siger:

    Oopsy er vist i bomuld og er rare her til sommerperioden, hvor det er varmt. Køb Johas ammeindlæg i uld/silke og brug dem til efteråret/til vinter.
    De er bløde og rare at have på.
    Nu ved jeg ikke om du ved det, og gør du, så scroller du blot forbi..
    Det handler om at holde brysterne varme for at undgå brystbetændelse, som eftersigende skulle være ret smertefuldt. Jeg har købt Johas, men det er for varmt at have på nu, men jeg tænker at de er gode til når det bliver lidt køligere i vejret – og så er jeg egentlig også mest til dem, fordi de kan genbruges hundredevis af gangen, hvor dem i bomuld af gode grunde er til engangsbrug og der ryger altså mange på en måned 🙁
    Håber du får en rigtig dejlig graviditet og alt sommeren er god ved dig. Jeg har selv fået en lille dreng den 9. april. Det er det skønneste.
    Hvis du endnu ikke har valgt fødselsforberedelse, kan jeg anbefale Smertefri Fødsel. Det er ikke for langhåret, men har en god vejrtrækningsteknik. Man kan både deltage på kurser mv.
    Jeg selv fik et meget fint outcome af bogen i sig selv.

 20. Cecilie siger:

  Og det var Oopsy, der var tynde! Hilsen ammehjernen 😂

 21. Marie siger:

  Skidegodt indlæg!! Det er jo så svært med graviditetstøj. Jeg levede i Topshops maternity jeans (især Jamie modellen og Mom som ikke er i strækdenim og er megafede) og Isabella Oliver kjoler. Ganni og Malene Birger har også tit skjorter, bukser og kjoler som kan bruges til langt op i graviditeten og så kan gode jakker bare og fede sneakers redde meget 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jeg har helt glemt Topshops MAternity! Det er så rigtigt! Dem har je også hørt godt om! KH

 22. Helle siger:

  Jeg tillader mig altså at komme med en lidt sur kommentar her. Nu har du været omkring det her emne nogle gange, og nu synes jeg altså, at det er på sin plads lige at gøre dig opmærksom på, at din holdning til graviditetstøj kan virke en anelse nedladende.
  Jeg ved godt, at du helt sikkert ikke har tænkt noget ondt, da du tænkte det og skrev det, men det kan altså godt opfattes lidt anderledes her på den anden side af skærmen.
  For hvad med alle dem/os, der faktisk har købt og gået i de omtalte graviditetsjeans eller har shoppet i H&M’s mama-afdeling? Hvor sjovt tror du, det er at læse, at vi har “mistet al sans og smag”? Normalt synes jeg aldrig, at du hæver din egen tøjsmag over andres, men det synes jeg altså, at du gør her. Jeg tror, at mange er stolte over endelig at kunne være en del af “klubben” og kunne få lov til at shoppe graviditetstøj (det var jeg selv, efter en lang kamp). Og man kan godt skrive om alternativer til graviditetstøj, uden at tale ned til dem, der køber alt det, du personligt synes er “skrækkeligt”.
  Jeg elskede at klæde mig “gravidt”, og jeg flover mig ærligt talt lidt over at tænke på, at kvinder med din tøjsmag dengang nok har tænkt, at jeg så skrækkelig ud i mine graviditetsjeans fra H&M og mine toppe med sommerfugle på.
  Og når det så er sagt, så kan jeg godt følge dig i, at graviditetstøj kan være ressourcespil. Men det er en brudekjole, festtøj og andet, man kun bruger få gange, altså også. Der findes mange måder at undgå ressourcespil på – fx ved at købe brugt frem for nyt. Denne guide er vel ligeså opfordrende til lejlighedsforbrug som en guide til almindeligt graviditetstøj havde været.

  1. Cathrine siger:

   Åh lige her synes jeg måske, det er lidt at se en kamp uden jeg lægger op til en, selv om jeg kan forstå, du føler dig personligt ramt. Men hvad jeg specifikt taler om, når jeg siger, jeg ikke synes noget er pænt, er jo ikke nødvendigvis det du er faldet for. Altså vi behøver ikke konflikte.
   Jeg synes absolut ikke alt graviditetstøj er grimt – jeg synes fx ASOS og Topshop (som jeg har glemt her) laver ganske fine ting. Men jeg synes altså der er en kæmpe forskel i manges skift – gå ned i H&M Trend fx, så meget smart og pænt. Kvinder der frekventerer den afdeling får ikke mange tilbud, når de så går op i H&M Mama, som langt henad vejen er meget mere klassisk og for mig at se uden kant. Det er jo min smag – og den udtrykker jeg selvfølgelig her 🙂 Det synes jeg egentlig ikke, der er en kamp og diskussion i – forskellig smag. Skidedejligt du har fundet det, der virker for dig Helle – for filan, hold ved. Men ligesom man kan diskutere bad taste i sko (buffaloes, crocs, birkenstock fx) så skal der sørme også være plads til at udtrykke utilfredshed på modefronten indenfor ventetøj. Det siger jo ikke noget om andre end mig selv. Og ja, jeg synes, der er meget usmart, og jeg forstår ikke det gap fra fx H&M Trend og så en etage over i Mama-afdelingen, det er sørme ikke de samme kunder de henvender sig til. Og der er vi jo bare forskellige.
   Jeg ville aldrig anfægte andre i deres tøjsmag – men de tænker ikke på mig, når de laver tøj. Jeg føler, de mangler mig i deres kreationer.
   Der mangler altså varer til kvinder, som er har en bestemt smag – og også gerne vil være sig selv tro under en graviditet. Det synes jeg. Og jeg har hørt meget det samme fra mange af jer.
   jeg ser ikke en større debat i det her, for du skal købe, hvad du har det godt i (som jeg også skriver – nogen har mere brug for ventetøj end andre), og jeg vil gøre det samme. Denne her er lavet som opfordring til andre der har følt sig hørt i min snak om ventetøj, og som måske har brug for at se på deres egen garderobe før de går ud og spenderer på nichetøj. Måske er der en kimono, en slå om kjole eller lignende, der kan du, som allerede ligger på hylden.
   KH

   1. Helle siger:

    Der er ikke tale om en kamp. Det handler for mig simpelthen om, hvordan man taler om andre kvinder. Jeg synes, det er nedladende at sige, at andre kvinder mister sans for smag og klæder sig skrækkeligt, hvis de går i noget bestemt tøj. Tøjsmag er forskellig, det er jeg klar over. Men jeg synes bare, at du denne gang er gået over grænsen for, hvilket ordvalg, man kan tillade sig at bruge, hvis man vil tale pænt om og til andre mennesker.
    Desuden kan jeg fortælle, at jeg normalt som ikke-gravid går i meget af det samme tøj som dig. Isabel Marant, Stine Goya, H&M trend osv. Så jo, nogle med din tøjsmag bliver faktisk draget af H&M mama 😉

    1. Cathrine siger:

     Jeg taler jo ikke om andre men om producenter og smag – ligesom man kan tale om de forskellige trends og sige “har de spist søm?” osv. Synes stadig du finder en kamp i noget, der handler om forskellig smag, og at du tager det personligt, fordi du føler dig ramt, betyder ikke at intentionen er det i ordene. KH

    2. Cathrine siger:

     Altså, det er jo ikke møntet på personer – det siger jo intet om nogen menneskers personlighed. Det handler om smag og ligeså vel som jeg kan sige, “hvem fanden giver 4000 kroner for Balenciaga crocs” og “… Xxx er fanme bad taste”, så er jeg da også helt med på at nogen vil synes min garderobe er gyssegrim. Det tager jeg altså ikke personligt – det er jo smag. Det handler jo ikke om mig som mennesker men om forskelligt syn på hvad der er pænt. Og det skal der altså være fin plads til. Ellers plejer jeg jo ikke at have for vane at tale grimt om mennesker – men man må sgu også have rum til at kunne udtrykke sig. Især på noget så uskyldigt som tøj, for filan. Vi er jo bare forskellige på smag.
     De favner ikke mig men dejligt de favner dig. KH

     1. Helle siger:

      Hvor er jeg ærgerlig over, at du ikke selv kan se din egen nedladenhed i din retorik. Og i stedet vælger at skyde det over på, at jeg bliver personligt ramt. Jeg bliver bare så trist, når kvinder hæver sig over andre kvinder og ikke engang vil indse det bagefter. (som du sikkert allerede selv har oplevet er graviditet og fødsel en ‘fremragende’ platform til dette).
      Jeg tror ikke bare det er smag, vi er uenige om, men helt almindelig pli. Lidt skuffet, må jeg sige, jeg er.

     2. Cathrine siger:

      Jeg giver mig altså ikke på denne her, Helle, jeg favner temmelig bredt og går langt for at alle føler sig favnede og tilstede og var i en tid klar til at lægge en dæmper på min egen graviditetsglæde for ikke at såre andre. Men her synes jeg altså, at det er helt okay tage det med humor og være skarp i tungen. Vi taler tøj, for katten, noget jeg synes er grimt. Det her er en modeblog – havde du regnet med andet? Vi taler ikke værdier, vi taler ikke kvindekroppe. Vi taler om, hvad jeg synes er smart – og du synes noget andet er smart. Men nu er det mig, der skriver herinde. Jeg kan simpelthen ikke se problemet.
      Jeg synes, det er langt at gå at tale skuffelse og nedladenhed – for fanden altså, vi er bare forskellige – og vi taler jo overflade. Det er bare tøj. Jeg kritiserer ingen personer – jeg kritiserer tøjproducenter. Lige her må rummeligheden altså gå begge veje. KH

     3. Iben siger:

      Helle, jeg havde det på samme måde. Jeg købte stolt graviditetsjeggins, da jeg endelig blev gravid. Men nu forstår jeg så, hvor skrækkelig en smag, jeg må have haft 😆🙄😊

     4. Camilla siger:

      Ej – den skal du sgu heller ikke “give dig” på, Cathrine. Man har vel lov til at udtrykke personlig smag (eller misbehag) om forskellige producenters tøj? Jeg er i øvrigt enig – det er som om, der kun er een stilart, der er repræsenteret i ventetøjskategorien hos fx H&M. Jeg har (arvet) omtalte leggings – og hold nu op, jeg synes IKKE det klæder mig – men det kan være ganske behageligt derhjemme ;). Jeg synes absolut ikke Cathrine skyder den over på noget med at blive personligt ramt, eller i det hele taget er nedladende over for kvinder – der er glimt i øjet i teksten – og der er tydeligt i starten af indlægget givet udtryk for at det er hendes egne strøtanker om emnet graviditetstøj. Altså gravditetsTØJ ikke andre gravide kvinder. Pøj pøj med graviditeten, damer.

     5. Helle siger:

      Du giver dig faktisk ret sjældent, Cathrine 😉 Du glider oftest af på den kritik, du får. Så det burde jeg nok næsten have forventet her også egentlig.
      Du taler ikke bare tøj – du taler kvinder, når du skriver at man mister al sans for smag.
      Men jeg tror simpelthen ikke, vi har mere at tale om. Jeg må sige, at jeg faktisk er så skuffet, at du nu har msitet en ellers trofast læser på dette her.
      Held og lykke fremover.

     6. Cathrine siger:

      Det kunne tænkes, at det er fordi vi jævnligt har forskelligt syn – hvem skal så give sig? 😉 God weekend!

     7. Camilla siger:

      Ej, hvor er du dog også voldsom i din retorik, Helle. Sådan noget som “ofte”, “du gør sjældent” osv. du sætter dig enormt meget til dommer over for en andens holdninger. Det er ikke specielt konstruktivt. Har vi overhovedet læst den samme tekst, mon? Der står IKKE at kvinder mister enhver form for smag – der står om producenterne mener, at vi gør. Og vi kan vel næppe være særligt uenige i, at ventetøjsudvalget i fx. H&M ikke er særligt repræsentativt for den aktuelle mode? Nåmen, det kan se ud som om, du ikke læser med her mere – på din slutreplik. Så måske det her er spildte kræfter.

 23. Julie siger:

  Jeg fødte en skøn lille tøs i februar. Og jeg klarede det med kun at købe ammebh’er som decideret gravidtetstøj 🙌🏼 Af ammevenligt tøj har jeg også bare skjorter, kimono, slå-om kjoler osv. Intet af mit tøj, pånær bh, er ammetøj. Det er nemlig ligeså grimt som graviditetstøj 🙄

 24. Julie siger:

  Også har jeg også investeret i nogle bomuldsammeindlæg + nogle i uld/silke fra imsevimse. Der vil jeg klart anbefale dig at smide nogle penge efter. De der engangs ammeindlæg er bare rædsomme at have på, og ikke gode for miljøet. I vinters havde jeg bomuld + dem i uld/silke på. Det varmer så dejligt. Og var der et sted, jeg aldrig havde prøvet at fryse, så var det brysterne. Men det var tydeligt at de tog anderledes imod kulden med mælk i, end før jeg blev gravid. Også er det også en god ting for at forebygge brystbetændelse ,.

  1. Julie siger:

   OG jeg bruger altså bare et almindeligt net som pusletaske, det kan man altså sagtens!

 25. Hvis man nu ikke er et klap gravid og bare virkelig gerne vil have fingrene i kjolen fra Ganni, som du havde på til din fødselsdag – til MIN fødselsdag om lidt, hvor finder jeg den så? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Uhh den er desværre købt i 2016 😅 Du skal på trendsales :-*

 26. Marie siger:

  Jeg har været 4 graviditeter igennem og har været stor som et hus hver gang (+25 kilo)…første gang gik jeg ventetøjsamok (i H&M – det er 11 år siden…). Og når jeg tænker tilbage, så var jeg sgu ikke en særligt fiks 28-årig gravid:D De efterfølgende gange har det primært været jeans og strømpebukser jeg decideret har købt maternity (man skal heller ikke undervurdere hvor rart det er efter fødslen, altså indtil man kan komme i mere “normalt” tøj). Og ellers har jeg brugt de kjoler jeg havde i forvejen, hvor der var plads nok. Hvis jeg gik hen og blev gravid igen, ville jeg nok sværge til Stine Goyas kjoler, eller lange, luftige maxikjoler. Synes netop der er så meget almindeligt tøj i dag, som kan bruges hele graviditeten og også efterfølgende hvis man ammer.

  1. Cathrine siger:

   Det er altså fedt med lidt erfaring nogen af jer, nu hvor jeg selv, som jeg skriver, kloger mig på noget jeg kun ved halvt om! Mega fedt, tak Marie !KH

   1. Marie siger:

    Jeg synes slet ikke du kloger dig (sådan i den negative betydning). Elsker dine forslag til gravid-garderobe:-)
    Jeg tror der var en anden der nævnte det med, at man ikke drømmer om hvor stor sådan en mave kan blive. Selv 4. gang blev jeg overrasket, da bluser jeg tænkte jeg kunne bruge hele vejen var – ahem – kortere end hvad der gik an at gå rundt med i offentligheden:D

 27. Sascha siger:

  Jeg købte som det eneste maternity jeans. Jeg brugte bare helt almindelige tshirts i min normale str igennem hele min graviditet evt med en lidt længere top inden under.
  Jeg købte få ting som jeg havde en idé om at jeg ville bruge efterfølgende men sandheden er at jeg ikke har brugt noget af det. Jeg føler mig bare mega gravid i det, så det har jeg slet ikke haft lyst til.

 28. VB siger:

  Juhu! Tak for denne fine post! Befinder mig lidt i en tøjkrise – først nu jeg begynder at embrace the bump som er ved at komme frem 🙂 Jeg har fulgt dig i fertilitetsforløb – har selv været i det og igennem en MA… tænkt flere gange på at skrive et stort TAK for dine fine posts – det her med at sætte ord på alt det man går igennem – det er sgu svært altså! Så igen, tak! Og tillykke med graviditeten! Har termin 1 dag før dig så ser frem til at følge dig/jer 🙂

  1. Cathrine siger:

   Ej hvor hyggeligt V! Mega dejligt – kæmpe til lykke til jer. Det er også så dejligt at den nu reelt er ved at få form, den lille mave. Det føles så ægte og rigtigt. KH

 29. Julie siger:

  Hej Cathrine. Lov mig du lade den slags kommentarer fise ud af det andet øre, det er virkelig bedøvende ligegyldigt hvor stor man er. Jeg er nogenlunde samme højde og drøjde som dig – første gang tog jeg 30 kg på (ved stadig ikke helt hvor de sad, for jeg lignede mig selv bare med kæmpe dunk som først blev rigtig stor mod slutningen) , anden gang tog jeg kun 20 kg men tilgengæld var min mave kæmpe tidligt.. begge gange er det stille og roligt røget af igen efter 6-9 mdr. Så spis du bare masser kage og nyd din voksende mave, stor som lille ☺️

  1. Cathrine siger:

   Du er sød Julie <3 Jeg er også ligeglad for nu - selv om jeg sikkert bliver overvældet, når jeg bliver endnu større, men jeg kan ikke være andet end taknemmelig for hver dag jeg får altså. Det er en gave for mig og min dybe taknemmelighed trækker højere end selvbevidsthed. Og så pyt med andre - i virkeligheden lærer jeg meget af dem om hvordan jeg skal opføre mig over for andre gravide for eftertiden. KH

 30. Annika Kjær siger:

  Hej Cathrine
  Super godt indlæg:-) Jeg synes det er fedt at se hvordan du får din unikke stil tilpasset til din nye krop, det gør du virkelig godt. Jeg synes heller ikke det ventetøj der findes, er noget som passer ind i min gadarobe, så jeg har været så glad for Nørgaard på Strøges rip kjoler, de har passet fra starten, da maven begyndte at poppe, og er stadig her i uge 31 min favorit påklædning. Og efter en vask er de helt tilbage i faconen, så de kan bruges efter graviditeten også. Ellers er det bedste tip jeg har fået: Glem alt om Mama nylonstrømper, køb istedet Heist Studio nylonstrømper med high waist( heldigvis ikke er nødvendigt i dette dejlige vejr) Men fuldstændig fantastisk behagelige, strammer ingen steder, men støtter maven virkelig godt og ruller ikke ned. Link https://www.heist-studios.com/products/the-thirty?waistband=high&size=EU%2042-44&color=Jet%20Black
  Håber du fortsætter med at dele dine fine outfit, bliver i så godt humør af alle de fine farver.
  Kh Annika

  1. Cathrine siger:

   Åh de er også så gode, jeg har en tur forbi Nørgaard på listen, også de basic tees med ekstra længde. Mine stumper lidt rigeligt nu, haha.
   Heist fik jeg faktisk godt anbefalet af en veninde – genialt! Hvor er du bare god – dem skal jeg huske, så snart vejret vender! KH

 31. Sanne siger:

  Det er virkelig underligt at venner, kollegaer eller sågar fremmede tror det er okay at kommentere på ens størrelse, blot fordi man er gravid.
  Jeg fik mange kommentarer og spørgsmål om, hvorfor jeg ikke var større og jeg da ikke så gravid ud. Jeg var dog ikke så god til at sortere det fra som dig.
  Alle gravide er forskellige, alle graviditeter er forskellige og alle børn er forskellige.
  Du ser fantastisk ud og lad ikke andre kommentere på din krop. Du er præcis som du skal være.

  1. Cathrine siger:

   Det er også det, jeg tænker – kroppen udvikler sig jo, som den har behov for at der kan være en baby. Nogen er større end andre, fordi vores kroppe er forskellige – jeg tænker også, vi er lige som vi skal være <3 KH

 32. Trine siger:

  Fint indlæg – selv venter jeg ikke mindre end nr tre (3. Og sidste!!) og føler måske jeg kan bidrage lidt her..
  Er 100% enig i at decideret ventetøj vil føles som penge ud af vinduet – omend det kan være fint nok at investere i lidt godt særligt hvis man venter nr 1 og planlægger flere – jeg brugte mit helt alm tøj de to første graviditeter, især lange toppe med kimonoer og cardigans ud over – har nu også været højgravid om sommeren kun, skønt især ifht overtøj og fodtøj (og jo der kommer et tidspunkt ingen kan binde deres sko uanset weightgain). Det absolut vigtigste er st tænke ammevenlig garderobe!! For det er sjovt nok nogen gange 30x på en dag og i overraskende maaaaange mdr (hvis man vil).. her er Stine Goyas Brush dress også PERFEKT! Fordi, den er lavet i et stof der IKKE trevler el ‘smuldrer’ det mindste, så frem med saksen og klip et lidt stort rundt hul under hver brystdrapering, så har du verdens bedste og mest diskrete ammekjole!
  Erfaringen er altså også at kombinationen af maveolie-brug og stor mave i mange mdr slider tøjet op – efter to graviditeter har jeg måtte smide en masse ynglings tøj ud, fordi det simpelthen var tyndslidt kun lige på maven og om ad ryggen til – så overvej lige hvor dyre ynglingskjoler der skal hyppigt på især 3.trimester..
  slutteligt, der er intet smukkere eller bedre asseccorie end den store mave og der skal ikke falde ét nedladende ord om Legginsbrug i 3.trimester 😀

  1. Cathrine siger:

   altså det er jo simpelthen det mest geniale tip Trine det med BRUSH dress. Virkelig virkelig genialt, hvor er du god! Den slags erfaring er guld værd for os noobs!
   Jeg har allerede spottet H&M har et par helt basic almindelige lysegrå leggings i deres conscious linje, som jeg godt kunne være forfalden til på den anden sene side, haha!
   Tak for fifs og mega pøj pøj med din sidste! – og hey, tak for tips til olie på maven og kjoler. Det ville jeg helt sikkert ikke have tænkt på, og jeg smører allerede dagligt. KH

 33. Christine siger:

  Jeg er meget enig i din guide, og jeg er i uge 40! 😊 Jeg har også kun købt amme BH’er og graviditetsjeans, desværre ikke så meget fordi mine bryster er blevet større, men min mave sad, og sidder, ret højt så bøjlen på de normale BH’er sad så ubehageligt..! Jeg er ked af at jeg ikke har fundet ‘rigtige’ jeans i denim, som ikke var enten super blegede eller ripped. Og nu er det nok lidt sent. 😬 Jeg har til gengæld ikke travlt med at komme tilbage i jeans uden elastik, det er jo så rart! Tivoli er aldrig åben! Ellers har jeg kun købt tøj der ikke var fra gravidlinjer, men som fungerede alligevel, som mange nævner Stine Goya Brush kjolen, Nørgaard bluser med ekstra længde og Samsøe lange underkjoler/toppe. Og så har jeg været så glad for Heartmade skjorter i den der creppede kvalitet, der er virkelig plads til maven og de stumper ikke selvom jeg er 176. Og Ganni Clark bukser! De kan sidde både på maven og under maven og krøller ikke.
  Og så er alle gravide (og ikke gravide) kvinder smukke på deres helt egen facon uanset hvad man er pakket ind i, bare man har det rart i sin egen krop. ❤ I denne varme har jeg personligt mest lyst til at hive lidt op i trøjen og lade maven få luft, så det gør jeg! Så må folk glo på vommen.
  Kæmpe stort tillykke med graviditeten, Cathrine, du er helt perfekt som du ser ud lige nu, fordi glæden overskygger alt andet. 😊

  1. Cathrine siger:

   Så fedt med tips C – og nu er det oppe over. Hvor må det være dejligt at stå på målstregen! Hurra! Og så rigtig pointe med tivoli, haha! Det er virkelig en overset treat ikke at skulle huske at lyne – forestiller mig en dårlig vane under opsejling, når jeg en dag er tilbage i almindelige jeans, haha! Kæmpe pøj pøj med det sidste stykke! KH

 34. Mette siger:

  Jeg forstår godt den umiddelbare følelse af at det er spild af penge at købe særligt ventetøj, men i mine øjne er det sjældent ret pænt at insistere på at gå i almindeligt tøj hvis man har en standard graviditet og bliver større både her og der. Og helt ærligt, at købe almindeligt tøj i en størrelse eller to større end man normalt bruger, er da lige så meget spild af penge, som at investere i rigtigt ventetøj. Intet af det kommer du jo til at kunne bruge for alvor bagefter.
  Det er svært at finde flot ventetøj, men jeg besluttede mig hurtigt for at det var besværet værd, for flot ventetøj klæder bare en gravid krop bedre. Det er trods alt designet til at fremhæve de nye former på bedste vis. Jeg blev glad for Isabella Oliver som andre også har nævnt, og jeg fandt også en enkelt kjole hos Mamalicious som var pæne. Og hold nu op hvor blev de 3 kjoler brugt. I mine øjne var det absolut pengene værd, for jeg følte mig så meget lækrere end jeg ville have gjort i alm tøj strukket til det yderste. Jeg ville købe næsten det samme igen.
  Men finder man tøj, som man alligevel ville have købt, selvom man ikke var gravid, så er det jo bare fedt, og gå da endelig i det så længe man kan. Nogle er i alm tøj hele graviditeten, andre må sande at bluserne begynder at stumpe og at de ikke rigtig er pæne når de skal strækkes over en mave i tredje trimester. Der er så stor forskel på hvordan graviditeten sidder 🙂

  1. Cathrine siger:

   Altså det kommer jo helt an på hvor maven sidder tænker jeg og så mange andre ting. Jeg har en del tøj i både 34/36/38, som jeg, når jeg ikke er gravid, godt kan bruge trods udsving i størrelsen. Jeg er ret sikker på, at en størrelse 38 også kan gå når jeg har født. Det tager trods alt også tid at få sin krop tilbage hvorfor lidt plads er rart. Hvorimod kjoler og skjorter med decideret indbygget plads til en mave måske kan se lidt skøre ud. Og så tænker jeg mig, at det er nemmere for os at videresælge alm. tøj i forhold til ventetøj. Det er trods alt mindre nichet 🙂
   Som jeg også skriver – for nogen vil det du med en størrelse større – andre ikke 🙂 KH

 35. Louise siger:

  Jeg er slet ikke gravid – meget langt fra endda.. Men vil nu egentlig gerne knytte en lille kommentar, fordi jeg kan se, at du får lidt hug i kommentarfeltet 😘 Altså først og fremmest, så er det skrevne ord jo svært, omend jeg synes, du mestrer det fantastisk Cathrine. Jeg har faktisk læst det her indlæg to gange; første gang lynhurtigt på vej hjem fra arbejde og så i dag, da jeg havde god tid. Jeg synes det er et enormt fint og reflekteret indlæg.. Jeg synes dog, det er ærgerligt, når folk kobler din kommentar ‘som om man mister al sans og smag, så snart man er gravid’ sammen med en personlig og nedladende kritik. Jeg ser det mest af alt, som en kritik af tøjproducenter; at du mener, de mener, at kvinder mister deres sædvanlige gode stil og vil iklæde dem fantasiløst og stereotyp ventetøj – Jeg håber det gav en lille smule mening? Altså du mener IKKE at gravide kvinder mister deres gode stil, men at tøjproducenter simpelthen ikke har tillid til, at gravide også gerne vil være både praktiske og smarte. Det var hvert fald sådan jeg læste det og ud fra den forståelse, kan jeg ikke se, hvor det stødende indhold skulle ligge. Selvfølgelig laver H&M også fine graviditetsting, men man må da også gerne ærger sig over, at det på nogen punkter ligger ret langt fra deres sædvanlige univers – som om de lige har skruet lidt ned.. ❤️

  1. Cathrine siger:

   Louise, TAK! Det er præcis det jeg mener – der er bare et gap fra almindelig mode og trends til hvad man ser i venteafdelinger. Som du skriver, så synes jeg det er stereotypt og det rummer i hvert fald ikke mig. TAK <3

 36. Anne-Cathrine siger:

  Jeg levede i 1. Graviditet i MbyM basis toppe/t-shirt/bluser (kan ikke helt huske hvad de hedder præcist). Det er nu 3 år siden og de sidste fra den gang er nu lige blevet smidt ud. Og denne gang har de været nået af det første jeg købte. De er så behagelige at have på henover maven og findes også i lange udgaver, så de kan bruges som knælange kjoler. Det er meget “basis” i farverne. Men så leger jeg bare med kimonoer, blazer og veste i nogle spænden farver og mønstre – og vupti, så har man et lækker outfit, hvor basis-tøjet har været ok billigt. Eneste minus – de er lidt gennemsigtige.
  PS. Du udfordre virkelig min tøjsmag/tøjvalg på den gode måde. Jeg er mønster/blomster/mange-farver forskrækket! Men jeg har nu købt en blomstrer kimono…

 37. Ditte siger:

  Hvor er den fine hvide skjortekjole og den fersken farvet ved siden af fra? På de øverste billeder? De ser gode ud til min ferie om 3 uger 😊

  1. Cathrine siger:

   Den ene fra H&M og den anden fra Stella Nova <3 God ferie! KH

 38. Thia siger:

  Jeg prøvede i begge mine graviditeter at begrænse graviditetstøj til et par jeans, en stram stort nederdel og ammebh’er uden bøjle. Kunne jeg gøre det om, ville jeg have overgivet mig og købt en kjole fra fx Isabella Oliver tidligt i forløbet. Anden gang blev jeg nemlig så stor, at jeg i de sidste par uger intet kunne passe af mit normale tøj.. Og træls at købe nyt så tæt på termin. Ammeundertrøjer gad jeg til gengæld ikke. I stedet investerede jeg i nedringede uldundertrøjer fra Joha.. De er nemme at amme i, og uld forebygger brystbetændelse.
  Mht kommentarer af vægt, ville jeg blot se det som en kærlighedserklæring. Tænk, hvad din kvindekrop kan! Lave et lille menneske og gøre dig klar til at kunne brødføde det lille menneske! Det er magisk.
  Jeg fødte selv min første 13 uger for tidligt, og det mest sårende bagefter var, når folk kommenterede, at jeg slet ikke havde set gravid ud.
  Som om jeg slet ikke havde været gravid.
  Som om at jeg slet ikke var rigtig mor.
  …Eller at det gode så var, at jeg slap for at skulle tabe mig!
  Jeg ville da til hver en tid hellere have taget 30kg på og båret mit barn til tiden.
  Det gjorde jeg så anden gang! Gik målrettet efter at blive kæmpestor, og jeg nød hvert kilo og alle kommentarer.
  Efter 8 måneder var de 28kg røget af sig selv uden nævneværdig indsats. De sidste to lever jeg fint med. 😊

Send en besked