Top

Men hvor skal vi bygge, og hvor skal vi bo?

03.02.2020
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
ÅH!
Hvis der er et fælles punkt Adam og jeg er pisseirriterende på, så er det vores ubeslutsomhed. Vi kan ikke træffe en beslutning, om så det gjaldt vores liv. Det gælder pizza på menukortet. Om det skal være med eller uden fritter (ikke pizzaen, men blot for at illustrere livets mange valg). Ferier, møbler, aftensmad, morgenmad, weekendsaktiviteter. You name it. Vi kan ikke træffe en beslutning.
Og derfor kunne det tage mere end et år at få solgt vores lejlighed. Vi gik om det LÆNGE. Skal vi? Tør vi? Hvis nu bare vi vidste, hvor vi skulle hen… Ej, hvad gør vi? Så satte vi til salg – egentlig med øje for at købe noget andet, specifikt. Hoppede dog fra i 11. time, fordi det var for dyrt. Kom ud af vores salg af lejligheden og tyggede videre. Indtil vi så havde kigget længe nok på markedet og indset, at man altså skal have solgt, før man køber/kigger, når vi taler et ræsende Københavner-marked. Så vi tog endelig beslutningen om at sælge igen. Og fik solgt på under tre uger.
Da var vi klar. Vi skulle videre, men det havde taget os LÆNGE. Og Adam hang måske endda stadig en my i bremsen… Usikkerheden, når man ved, hvad man har – men ikke hvad man kan få. Fantasien rækker selvfølgelig ikke til det, man ikke kender. Men når man samtidig ved, at det, man har, ikke fungerer i hverdagen, så er der jo ikke så meget andet tilbage at gøre end at rykke sig.
Det føltes så forbandet godt! At stå som køber, med følelsen af at have en overhånd, gå på markedet med fred og ro og kunne byde sig til, når man forelskede sig.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Klip til nu: Der er vitterligt intet på markedet. Og når det gode kommer, så ryger det hurtigt. Vi har lært på rekordtid at være frække, byde. Vi har indrettet omkring ti boliger og flyttet vægge, mentalt, i fem af dem. Hver gang forestiller man sig et liv der. Vi har skrevet under på to købsaftaler, mistet en, som så kom tilbage på markedet, som vi så bød på igen – men fortrød. Og så har vi også forelsket os. I noget der kan blive en livslang drøm. Vi skrev under, sælger skrev under. Alt var så godt, lige indtil banken sagde, at vi skulle sælge vores sommerhus for at komme i mål.
Så nu står vi der. Hvilken bolig er sommerhuset værd?
Vi bryder hovederne med det, hver dag, hver time, ringes nærmest ved flere gange om dagen, vender det med alle venner og familie. Hvad ville I gøre? Vi vender det med hinanden. Bliver lidt frustrerede og næsten-uvenner, for ingen af os kan skære igennem og træffe beslutninger. Følelsen af overhånd og frihed er nu vendt til det modsatte igen, og vi står igen lidt frustrerede på markedet.
Hvad er problemet, tænker du?
Ja altså #firstworld først og fremmest. Der er ikke et reelt problem, for det at skulle finde et nyt hjem er jo egentlig spændende. Og vi er også priviligerede nok til, at vi har lidt penge med på lommen (som bevares kunne have været mere, havde vi ikke købt sommerhus og ikke bygget ud  – men nuvel).
“Problemet” er kompromiserne. Og hvad de er værd. Vi har en drøm om at blive på jorden. I seks år har vi boet i en helt vidunderlig lejlighed, som praktisk taget er et hus. I et vidunderligt område. Jaeh, hvorfor flytter vi så? Trapper. Og måske også behovet for mere lys (og et værelse til). Men vi er vant til at bo på jorden og elsker at kunne gå ud, lade døren stå åben og lade Frida og Eddie bevæge sig, som det passer dem. Vi vil derfor rigtig gerne blive nede. Det virker nærmest lidt omvendt for os at skulle flytte op ad igen, på en 2. eller 3. sal, når nu vi de næste mange år kommer til at have små børn. Og har en hund.
Men stuelejligheder – enten er de mørke. Eller også koster de kassen.
Så vi skal ligesom… Finde kassen. Og blive enige om, at vi vil bruge kassen. Og den eneste mulighed vi har for det, det er at sælge sommerhuset. Som vi er så pisse priviligerede at have, ja. Som vi elsker og har brugt virkelig meget. Men som ærligt – også koster. Det er dyrt at holde to steder. El, grundskyld, løbende vedligeholdelse. Alt det der.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand
Vores store snak lige nu går på, hvad man lever for? Skal man have den bedste bolig for os (og der er alles behov jo forskellige) og købe det bedste, vi har mulighed for? Fordi der er flest hverdage, og de skal du og være sjove. Eller skal vi gå rigtig meget på kompromis med hverdag og funktionalitet for så at kunne have et sommerhus, vi er i en gang om måneden (og ferier)? Når den ene gang så til gengæld fylder os med en glæde og ro som selvfølgelig rører længere end i de efterfølgende dage.

Det er sådan et dilemma, for hvilken type er man? Er det hverdagen man lever for og skal have til at du? Eller er man typen, der knokler og lever for weekenderne?

Vi er så meget frem og tilbage. Vi føler virkelig, vi har ramt jackpot med vores sommerhus, og det tjekker ALLE bokse af. Og det vil absolut ikke være specielt økonomisk rentabelt at sælge efter et år. Men omvendt må man også nogen gange sadle om og indrømme, hvis noget ikke helt fungerer for en – sommerhuslivet fungerer for os, men det er også en stor  byrde set i forhold til antallet af dage i det. Og det mindsker klart vores råderum, når vi søger boliger, det er faktisk mest det.
På den måde er sommerhus jo totalt flødeskum og “overflod”. Og vi er unge og kan sagtens fange et sommerhus en anden gang senere i livet. Der er tid nok.
Åh, vi er splittede. Det ene øjeblik, så siger vi: Sælg det sommerhus og frigiv noget mere råderum! Andre gange siger vi: Ej! Lad os finde et lille lokum af en lejlighed op under kvisten og beholde det sommerhus. Åh mand.
… Men jeg ved, at når beslutningen er truffet og effektueret, om man vil, så føles det så rigtigt. Ligesom med vores lille lejlighed her. Vi kan jo slet ikke vente med at komme videre herfra! Vi har bare brug for nogle voksne til at træffe den for os.
… Vi har i øvrigt allerede talt med en mægler og haft et par fremvisninger gennem vores netværk. Men åhr, det føles ikke som toppen. Vi har så mange gode minder allerede i det sommerhus. men som min veninde sagde, så vil det nærmest altid være svært at komme af med et sommerhus. Der er jo aldrig leverpostejsdage der –  det er lutter gode minder.

90 kommentarer

 1. Mette siger:

  Flyt i sommerhuset et stykke tid og spar op for vildt! Og så kan I det hele 😉

  1. Cathrine siger:

   Det må man vist ikke på lovlig vis, haha! Men ellers en dejlig idé 😀 Vi er jo også tit kørt derfra med følelsen af “ÆV!”, nu skal vi hjem. Der er så vidunderligt. KH

   1. Ida siger:

    Hvad så med at flytte ud af byen permanent – der kan man jo få stuelejlighed og lys for alle pengene, og så have en 1-2 værelses i byen som et by-feriested? Ja, jeg ved det: gode råd er dyre!

    1. Cathrine siger:

     Det er os en skæg ide! At vende det på hovedet, men vi vil begge gerne være tæt på vores arbejde i dagligdagen, så vi har mest mulig tid med Eddie. Kh

   2. Anne siger:

    Man må flytte og bo i sit sommerhus (og have adresse der) fra 1. marts til 1. november. 😉

    1. Cathrine siger:

     GENIALT! Men er der ikke noget med at man max må være der X antal dage på et år? Det var der en der lod mig vide 🙂 KH

     1. Anne Østerby siger:

      Problemet er ikke, at der er max på antal dage i sommerhuset. Men at man i sin helårsbolig ofte har bopælspligt, altså man skal være i sin helårsbolig 180 dage om året. Man må som sagt have adresse i sit sommerhus i 8 måneder, og holde korte ferier i sommerhuset om vinteren 😊

     2. Cathrine siger:

      Genialt – seeees! KH

 2. D siger:

  Sommerhuset er stor kontrast til jeres nuværende hjem, på den måde indfrier det nogle behov I ellers ikke får af nuværende bolig. Vil det fortsat være det, ift hvad I kunne ha i sigte v at sælge sommerhuset? Hvis det skulle ende med 2 ‘mindre’ hjem fx m have at vedligeholde, samtidig m (forhåbentlig) en lille børneflok, vil der ligge meget arbejde i at holde begge. Er det jeres komprimis i hverdagen værd? Det at have økonomi til et drømmehjem for jeres familie, er det ikke nærmest lykken og ikke kun et kompromis… I er unge og vil sikkert få økonomi til at købe et nyt sommerhus igen på den lange bane. Det er også muligt at leje hyggelige sommerhuse (evt gengangere) i ferier og weekender og sparre alt ansvaret. Gøre det let, så I bare kan være. Plus måske kommer der andre bokse at krydse af for et (nyt) sommerhus, hvis I ender med at vælge at købe jeres drømmehus/hjem. Det kunne være et delesommerhus – halv pris, halvt ansvar og huset blir brugt mere #miljømandag😉❤️ Vi har et familiesommerhus, som hele familien bruger og det lånes ud flittigt. Jeg er der få uger om året, men føler det er ‘mit’ når jeg er der, og samme følelse får så mange andre. Dobbelt win.
  Uden at være ekspert tænker jeg, at en god hverdag er den bedste investering for en børnefamilie. Mange kæmper med at følge med, oplever jeg. Jeg ville vælge løsningen, der glæder i hverdagen.
  I skal også have en (ny) drøm at jagte😉Det kunne blive en andet sommerhus, eller måske den drøm når at ændre sig til noget helt andet undervejs. Det gør de ofte. Uanset held og lykke med det 🤞🏻😊

  1. Cathrine siger:

   Det er virkelig virkelig rigtigt, TAK D! Det er jo rigtigt, sommerhuset er jo endnu dejligere i kontrast til vores hverdag og bolig nu. Friheden, luften og følelsen af vores eget. Det fik mig i al fald til at tænke, at vi skal ud og opleve nogle steder, som har meget af sommerhuset integreret – en gammel have, lys, ro, stilhed osv.
   Vi har nogle der måske vil dele – men de står lidt i samme dilemma som os. Skal man kombinere lejlighed/sommerhus? Eller købe én bolig, som kan lidt af begge dele.
   Familiesommerhus er jo drømmen – det gad vi virkelig godt! TAK for dine tanker. KH

 3. AC siger:

  Kan sommerhuset ikke blive et fællesprojekt med nogle gode venner eller noget familie med faste aftaler om økonomi, brugsrettigheder og vedligeholdelse mv? Jeg drømmer nogle gange om et familiesommerhus for at have nogle at dele arbejdsbyrden – men også oplevelserne – med. Tænk et barndomsminde at give sine børn, at de har et slags familiehelle sammen med nogle, der betyder noget ekstra. Det erj o nemlig helt rigtigt, at de dage aldrig vil huskes som dem i hamsterhjulet, men dem, hvor tiden stod stille og solen altid skinnede, eller der i hvert fald var pandekager, når det regnede 🙂

  1. Cathrine siger:

   Jo det ville være en drøm – men ikke så nemt tilsyneladende at finde nogen, der har økonomi og tid til at købe sig ind. Det kunne jo nemlig være dejligt at huset blev brugt endnu mere og haven passet i endnu højere grad. Vi har jo lutter gode minder deroppe fra. Det er svært. ÅH! KH

 4. Amanda siger:

  Kære Cathrine,
  Min mand og jeg tog selvsamme snak for en del år siden og tog en chance. Vi solgte vores bolig i hovedstaden og rykkede nordpå ved skov og vand i et dødsbo, hvor vi nu har sat vores eget præg. Rationalet (og aftalen) var, at fortrød vi, så måtte vi sælge igen. Men vi har ikke fortrudt en eneste gang. Vi nyder roen og savner vi byen, så tager det små 20-30 minutter at komme derind. Hverdagen fylder for mest – jeg elsker at vågne glad hver dag. Ikke noget pakkeshow, transport eller deslige til et sommerhus – SÅ meget mere tid med min lille familie. Jo ældre jeg bliver, jo mere ønsker jeg mig bare tid. Tid med min familie og mine venner.
  Så… intet er skrevet i sten. Jeg synes det er nogle gode og vigtige overvejelser I gør jer 😉 Det er dyrt at eje bolig – man kan godt nok leje mange sommerhuse for det, det koster at eje et. Det er jo så ikke “ens eget”, men det kan også noget at besøge nye sommerhusområder 😊
  Kh og rigtig god boligjagt!

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det bare dejligt Amanda!! Og hvilken chance at tage – havde I ikke prøvet det af, så havde I stadig spekuleret. Hvor er det godt. Men ja man bruger meget tid og energi på at pakke op og ned osv. Det er nemlig dyrt at eje et sommerhus, og man kan både leje og rejse lidt længere væk, har man det ikke. Omvendt er det også vidunderlig at komme “hjem” til sommerhuset. SVÆRT! KH

 5. Mira siger:

  Behold drømmen (aka sommerhuset!) Det vil helt sikkert dukke opp en fin bolig som gjør det mulig 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det kunne være så dejlig! KH

 6. Astrid siger:

  I har sikkert allerede haft det oppe og vende. Men hvad med at udleje sommerhuset til feriegæster. Det kan give jer en månedlig indtjening. Og i kan stadig selv benytte det de uger hvor det ikke er udlejet 😊

  1. Cathrine siger:

   Det er vi totalt på! Dog er banken ligeglad med udlejning og tager det ikke med i budgettet og kreditvurdering – det er jo en usikkerhed. Kommer der lejere? Så det kan vi på bagkant beslutte for at lette vores egen økonomi med, men banken tager det ikke med i beregningerne. Kh

   1. Rikke siger:

    Men i kan bruge pengene til at spare op jo. Og så er der mere til udbetalingen til et eller andet sted. Og jeg tror godt i må bo i sommerhuset sommeren over og så kan man jo flytte adresse til en forældre eller lignende… 😉

    1. Cathrine siger:

     DET er rigtigt – men så mange penge, kan vi nok ikke nå at spare op 😀 Men planen er klart at bo i sommerhuset sommeren over, så vi ikke stresser over flytning – med mindre det alt så er solgt 😀 KH

 7. D siger:

  Sommerhuset er stor kontrast til jeres nuværende hjem, på den måde indfrier det nogle behov I ellers ikke får af nuværende bolig. Vil det fortsat være det, ift hvad I kunne ha i sigte v at sælge sommerhuset? Hvis det skulle ende med 2 ‘mindre’ hjem fx m have at vedligeholde, samtidig m (forhåbentlig) en lille børneflok, vil der ligge meget arbejde i at holde begge. Er det jeres komprimis i hverdagen værd? Det at have økonomi til et drømmehjem for jeres familie, er det ikke nærmest lykken og ikke kun et kompromis… Som du skriver er I unge og vil sikkert få økonomi til at købe et nyt sommerhus igen på den lange bane. Det er også muligt at leje hyggelige sommerhuse (evt gengangere) i ferier og weekender og sparre alt ansvaret. Gøre det let, så I bare kan være. Plus måske kommer der andre bokse at krydse af for et (nyt) sommerhus, hvis I ender med at vælge at købe jeres drømmehus/hjem. Det kunne være et delesommerhus – halv pris, halvt ansvar og huset blir brugt mere #miljømandag😉❤️ Vi har et familiesommerhus, som hele familien bruger og det lånes ud flittigt. Jeg er der få uger om året, men føler det er ‘mit’ når jeg er der, og samme følelse får så mange andre. Dobbelt win.
  Uden at være ekspert tænker jeg, at en god hverdag er den bedste investering for en børnefamilie. Mange kæmper med at følge med, oplever jeg. Jeg ville vælge løsningen, der glæder i hverdagen.
  I skal også have en (ny) drøm at jagte😉Det kunne blive en andet sommerhus, eller måske den drøm når at ændre sig til noget helt andet undervejs. Det gør de ofte. Uanset held og lykke med det 🤞🏻😊

 8. Sofie siger:

  For mig vægter hverdagen uden tvivl tungest, særligt med børn. Hverdagen skal være så vidunderlig (og nem) det kan lade sig gøre, og i min optik opstår eventyr og ferie uanset hvad hvis man gerne vil det ❤️ Held og lykke!

  1. Cathrine siger:

   Det er så rigtigt, det er også vores tanker mest lige nu. Det skal altså fungere i hverdagen – så trapper op og ned på 2. 3. eller 4. sal er nok ikke det rigtige. KH

 9. Lise siger:

  Hverdagen vægter også mest her, men jeg krydser da fingre for at I få det til at gå op med et rækkehus/stuelejlighed OG det eventyrlige sommerhus.
  Mht til manglende beslutsomhed; Vi fik nyt badeværelse for ca halvanden år siden og har endnu ikke en toiletrulleholder. Tror måske, vi endelig har fundet den, det skal være….men skal naturligvis lige tygge på det🙄😅

  1. Cathrine siger:

   Haha, I er herlige Lise! Jeg elsker det!! Det kunne have været os 😹 Tyg I lige lidt længere! KH

 10. Luna siger:

  Vi er lige gået i gang med at sælge vores lejlighed, og skal til at finde nyt.. Men du har så ret. Markedet er helt tomt. Og det der er fedt, det ryger inden, det overhovedet kommer på markedet. Og ja prioriteter.
  Vi synes både det er spændende og overvældende – og lidt anstrengende fordi alt skal gå så stærkt. Sjældent har jeg skulle tage så hurtig stilling til at bruge så mange penge.
  Vi har meldt os ind i diverse køberkartoteker rundt omkring, hvor vi kigger. Det hjælper, synes jeg. Det virker som om, der ligger en del skjulte skatte, der aldrig rigtig bliver sat til salg – før de så er solgt igen.
  God vind. Er sikker på, at det rigtige nok skal ske for jer. I har jo også helt til juni!
  KH
  Luna

  1. Cathrine siger:

   Det er altså lidt vanvittigt at føle sig nødsaget til at gøre et million-impulskøb, haha! Jeg er nemlig også i nogle kartoteker og min oplevelse er at mange villaområder kommer til salg der først. Det er sådan en vi skal ud og se søndag. Jeg er ret så spændt! Rigtig meget held og lykke i jeres jagt. Ses derude 😀 KH

 11. Emilie siger:

  Vi er lige så ubeslutsomme.
  Vi har både haft andel, ejerlejlighed, hus og nu en leje lejlighed i København – og halleluja. Det er fantastisk!
  Jeg skal aldrig have græs, ejendomsskat eller noget igen.
  Mærk efter.
  For der er ikke så langt op til første sal, hvis man kan få det bedste af begge verdener.
  Pøj pøj med beslutningen ❤️

  1. Cathrine siger:

   Det er sådan en god lektie!
   Vi skal helt sikkert blive på markedet, men nu skal vi ud og se en førstesal på torsdag! Lets see! 🤞🏼 Kh

 12. Mette siger:

  Vil 100 % også mene, at hverdagen er vigtigst. Især med børn! Én ting er at man selv kan sige at man klare sig med bøvlet med at pakke og slæbe og op og ned af trapper og måske manglende værelser, men skal ens børn det? Er det ikke federe at have hver sit værelse som barn? Når ens børn bliver større og måske starter til sport mv. bliver der også færre dage at kunne tage i sommerhus. Så vil 100 % sige at hverdagsboligen skal spille, så man kan skabe nogle geniale minder dér, og så har I jo så i stedet muligheden for at opleve flere forskellige sommerhusområder rundt omkring i stedet, hvis I vælger at leje når I vil feriere 🙂

  1. Cathrine siger:

   Den med sport har jeg faktisk hørt fra mange – at når de når skolealderen, så kan man næsten ikke finde en weekend. Og det er også med i tankerne. Er det så dumt at købe en helårsbolig på kompromis hvis vi om 5 år har andre behov?
   – omvendt er fem år med sommerhus også dejlige fem år. Ahmen! Det bliver ved frem og tilbage 😂 kh

   1. Cille siger:

    Tjo jo – det er vist forskelligt fra familie til familie. Vores teenagere ser på sommerhuset som et fristed – også fordi det ligger i Nordsjælland, og det dermed ikke gør, at de slet ikke kan noget som helst i weekenderne, selvom vi er der. Vi har taget valget – lejlighed i byen (så hverdagen er tæt på arbejde – og vi vil ikke ud af byen) og så sommerhus på siden. Det kan også være den skønne løsning. Og er jo helt individuelt. Jeg kender mange, der er endt der. Jeg tror, jeg ville komme til at ‘blame’ en lejlighed, hvis den fratog mig glæden ved vores (elskede) sommerhus – og så er det jo ligemeget hvor fin lejligheden er. Bare en tanke.

 13. Emilie siger:

  Hvad med bare at nyde det i har, og ikke hele tiden søger efter noget nyt og andet? Mere-vil-have-mere. Det bliver man næppe et lykkeligt menneske af 🙂

  1. Cathrine siger:

   Men… vi har solgt vores lejlighed, så mere vil ikke nødvendigvis ha mere men meget gerne tag over hovedet efter den 1.7.

 14. Malene siger:

  Kære Cathrine
  Det er mit indtryk, at du er utroligt glad og nærmest rolig, når du skriver om jeres ture til sommerhuset. Jeg har også lagt mærke til, at der bliver delt mange billeder af cafeer og kaffe. – ingen fordømmelse herfra. Jeg tænker blot på, om I mon har mulighed for at skære ned for jeres månedlige forbrug, så I har råd til både bolig og sommerhus?
  Jeg håber meget, at I finder den løsning, der er bedst for lige netop jer 🙂
  Kærligst
  Malene

  1. Cathrine siger:

   Hej Malene,
   Kafferne er banken egentlig ligeglad med – de ser på gældsfaktor og udgangspunktet er at den skal være under 5 som standard. Og når man så har to boliger, så kan man hurtigt komme deropad. Kh

 15. C siger:

  Vi har fire børn i alderen knap 2 til teenager. Jeg ved ikke, hvornår vi nogensinde ville komme i sommerhus og det er ikke pga. den 2-årige, men de store. Fra de går i 0. klasse har de virkelig deres eget liv med venner, næsten altid en fødselsdag i weekenden, sportsting, legeaftaler osv. Og så er der jo også ens egne planer med familie og venner som også skal passe ind. Vi kan dårligt nok komme på sommeferie pga. forskellige kolonier, sports-camps osv., så også i sommerferier ville vi med mange børn bruge det ret så lidt.
  Ville til hver en tid prioritere, at hverdagsboligen spiller og så leje sommerhus, cykel/telt ferie, feriebolig i udlandet osv. Større børn vil også helst gerne noget nyt, hvis de er så priviligerede man kan det, så har man heller ikke den dårlige samvittighed over et tomt sommerhus, når man vil noget andet. Fra 0. klasse skal de samle ting fra ferien og lave en eller anden fortælling om deres ferie og mine børn brokkede sig over vi var to år i træk på den samme franske ø, så de bare skulle fortælle de samme (en smule forkælede :P).
  Vi bor i en ret stor villalejlighed på 1. og 2. sal og har en stor have. Det eneste tidspunkt jeg lige drømmer os ned i stueplan, er når vi vil spise i haven. Der skal man rende op og ned et par gange. Har aldrig tænkt over det ellers. Og bare 1. sal giver virkelig smukt lys og en smuk udsigt også. Selvom vores underboer har præcis de samme vinduer som os, så er der bare et helt andet lys hos os.
  Så jeg ville overveje at sælge drømme sommerhuset og så købe jeres drømmebolig. Med bare to børn bliver logistikken med at komme afsted også noget helt andet og det er altså lidt af et show at komme afsted med to eller tre (eller fire) mindre børn. Vi er altid kommet afsted til mange skønne steder i både dk og udland, men pakkedagene op til er altså ikke mine yndlingsdage….

  1. Cathrine siger:

   Det er også det jeg ofte hører – når de først kommer i skole, så går weekenderne med fodbold, fødselsdag osv. Det lyder som om I bor vildt dejligt!!
   Pakkedagene er nemlig rædselsfulde, haha! Så snart man sidder på toget, så kan man ånde lettet op, men ikke et sekund før! KH

 16. Lykke siger:

  Behold sommerhuset og køb et billigere hus – måske i udkanten af Kbh. ? ( Hvidovre/Rødovre el. lign. )
  Ville ALDRIG slippe så lækkert en sommerhus, som jeg tror I har 🤗

  1. Cathrine siger:

   Haha, det er simpelthen også en drøm!!! Vi var så heldige !KH

 17. Tina siger:

  Det vigtigste må være jeres liv nu og her med hinanden, børn, dyr og i stueplan med have mv.
  Hverdagen er vigtigst.
  Jeg synes I skal sælge sommerhuset, I kan altid finde et nyt eller leje et ved behov.
  To boliger at vedligeholde er meget og kan blive dyrt.
  Kan I evt. købe en grund og bygge et lækkert miljøvenligt hus?
  En god idé er at spørge ejendomsmæglere til råds, nogen kan have opkøbt grunde, boliger og I kan måske der gøre en privat handel med en mægler.
  Indryk evt. en forespørgsel på nettet eller avis eller mæglere osv. spørg løs og få nogle tilbud og kom ud og se en masse muligheder.
  Måske køb noget gammel lort, riv det ned og byg nyt alt efter det beløb I har til rådighed.
  Lige nu kan I tage f.eks. et F5 lån med minusrente, det vil sige I får lidt penge for at låne og når I hver måned skal betale, så får I faktisk lidt penge og skal da kun betale omkostninger til kreditselskabet.
  Tjek alt ud på Bolius.dk, her kan boligejere få svar på alt muligt og endda få en rådgiver på sagen.
  Jeg håber I tager en god beslutning som gavner jer som familie og giver jer ro i sindet.
  Held og lykke 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er nemlig rigtig dyrt… Og det er så vigtigt at have lidt ro i økonomien også.
   Vi kommer dog ikke til at skulle bygge selv. Vi har fået nok at byggeprojekter, haha! Vi har nogle venner, der i et par år har ledt efter byggegrund – det er praktisk taget umuligt!
   Men jeg tror, vi skal kigge på en anden bank. Det virker bare så uoverskueligt, hah! KH

 18. Kristine siger:

  Jeg forstår virkelig godt jeres dilemma. Men nu, hvor I har fundet drømme-sommerhuset, er det så ikke værd at holde fast i det? Hvis man først én gang har fundet noget perfekt, skal man så ikke beholde og kæmpe for det?
  Vi bor selv i en lejlighed i byen med vores lille dreng på to måneder og har lige købt det mest fantastiske sommerhus. Tanken bag er, at vi formegentlig kommer til at skifte “hverdagsbolig” flere gange. Ingen af os tror på, at vi finder en hverdagsbolig som vil tilfredsstille vores behov hele livet (vores arbejde, økonomi, drømme m.m. vil måske ændre sig over tid). Derfor regner vi med at skulle flytte 1-2 gange mere i løbet af vores tilværelse (vi er begge i begyndelsen af 30’erne).
  Men sommerhuset – Dét står fast. Det er basen, der skal være vores faste tilflugtssted i den travle hverdag. Dét sted som vores børn forhåbentlig vil glæde sig til at besøge igen og igen.
  Jeg er meget spændt på at se, hvad I finder ud af. Rigtig meget held og lykke – og tak for en skøn og smuk blog forresten 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er også en god pointe! Vi startede også ud med at søge det perfekte vi kunne bo i forevigt – men altså, nu vil vi bare gerne nok lys og et ekstra værelse (og et større opholdsrum), haha! Vi er også ude i at beholde sommerhus og så finde noget i et plan, lidt større end det vi har, så vi kan have de næste 5 år – så kan vi træffe besliutnigen når Eddie skal i skole. TAK for dejlige ord. KH

 19. Celia siger:

  Har I tjekket rækkehusene på havnevigen på Islands Brygge ud? Det er lidt landsbyagtigt i byen🤩

  1. Cathrine siger:

   Nej men så tror jeg vi ender i lidt samme dilemma som her – de mindre plan og trapper 😀 Men der er ret skønt derude – og en helt fantastisk institution! KH

 20. Eva siger:

  Hej
  Du skal lytte til din mavefornemmelse. Den tager aldrig fejl, men man kan selvfølgelig lade sig inspirere af andre….;-)
  Mit råd er (hvis det er relevant) at hvis I vil blive i byen ( og det fornemmer jeg I vil), så find en lille lejlighed, hvor der er luft til at vifte med ørerne økonomisk og behold sommerhuset, når det nu giver lykkestunder. Gør op med jer selv, hvad der er vigtigst i livet (for mig er det relationer og oplevelser) og ryd op, sortér og smid ud i alle de unødvendige ting man uvægerligt har fået anskaffet sig igennem tiden. Man kan undvære ufattelig mange ting uden at få et ringere liv af den grund og man bliver kreativ ikke mindst!
  Held og lykke med det hele!

  1. Cathrine siger:

   Det er så rigtigt! Det bliver også vores fokus de næste måneder – at rydde op og rydde ud. Man samler alligevel meget og hurtigt, når man har boet et sted i seks år. TAK for inputs – og inspiration Eva 😉 KH

 21. M siger:

  Kan levende sætte mig selv i jeres sted. Vi leder også efter ny bolig. Ved ikke helt, hvad vi vil ha. Kan ikke finde noget, der bare føles HELT rigtigt! Vi kan ikke helt overskue et renoveringsprojekt, men vil helst heller ikke belånes for voldsomt gennem et nybyg. Skiftevis bliver vi irriterede over den andens ubeslutsomhed. Helt ærligt – hvor er de voksen, der skal tage den slags beslutninger for en?!

  1. Cathrine siger:

   Haha, også mit spørgsmål altså!! Min far vil bare have vi flytter til Dyssegård og sender mig ugentlig nye huse derude! KH

 22. VIvi siger:

  Jeg tænker, I skal vende spørgsmålet “Hvilken bolig er sommerhuset værd?” om, for et sommerhus er jo sekundær bolig. Jeres primære bolig er jeres hjem. Og skal ens hjem ikke være ens frirum? Ikke noget, man kun har i sæsonperioder?
  Vil I gå på kompromis med jeres hjem er spørgsmålet. Og ikke om I vil gå på kompromis med jeres sommerhus.
  Tænker jeg 🙂

  1. Cathrine siger:

   GODT indspark, Vivi! TAK! KH

 23. Lisa siger:

  Tvivl er kroppens måde at sige nej på.
  1.7 er langt væk.
  Træk i bremsen. Tag en sommer mere i sommerhuset, I har jo dårligt lært det at kende endnu.
  Bo lidt deroppe eller fremlej. Og se tiden an.

  1. Cathrine siger:

   Jeg forstår dig – men det føles lidt mere kompliceret med et lille barn og en vuggestuestart osv. oveni. Det er ikke sådan helt lige til bare at udskyde at bestemme sig – sådan føles det i hvert fald 😀 Men lad os nu se. Intet er besluttet. – dog er et eventuelt sommerhussalg klart bedst i sommerperioden. Vi får se! KH

 24. Ella siger:

  Jeg synes du skal gennemgå hvad du laver på en hverdag, så du ved hvad du har brug for til hverdag. Man lever jo ikke rigtig for hverdagen. Altså højdepunktet er den halve time med leg på stuegulvet inden aftensmaden. Så den skal der være gulvplads til. Ellers lever man da for sine weekender. Jeg ville elske at holde dem i et sommerhus. Men vi har sat os lidt hårdt i et lækkert hus. Synes egentlig det er lidt lige meget. Kunne have klaret mig med meget mindre luksus, men min mand ville gerne have det på en bestemt måde.

  1. Cathrine siger:

   Det er også et godt erfaret input! TAK <3 Det er nemlig også mit vigtigste punkt: GULVPLADS og LYS. Begge dele jeg ikke har meget af nu, men som jeg kan mærke , jeg savner. Endnu mere med barn, hvor man er så meget hjemme. Tak Ella! KH

 25. Pernille siger:

  Siger du, at stuelejligheder er attraktive, når man får børn? Nu har jeg boet i en stuelejlighed med en lille have et stenkast fra Søndermarken i 8 år, og i alle 8 år har jeg skulle høre fra alle “at det er en skam I bor i stuen” og så kommer der et tidspunkt hvor det er omvendt? Kan mærke, at jeg flyttede fra byen for tidligt. 😂

  1. Cathrine siger:

   Haha, jeg tænker det er skidelækkert, de bare kan løbe ud. Og mig ligeså! Det er slet ikke dumt at slippe for at holde sig i form, når man bor i stuen 😂 KH

 26. Jannie siger:

  Vi er i gang med projekt “kombibolig”, da to boliger ikke er en løsning for os. Derfor leder vi nu efter en bolig, hvor man både kan føle sig forkælet af omgivelserne i hverdagen og nyde, når det er weekend og ferie. “Lad os hylde hverdagen”. Især med en lille lækker bandit som jeres. Han kræver jeres nærvær og opmærksomhed i en let og lækker hverdag. Blot et input fra en gammel krage med to teens i hytten♥️Kærlighed og Glæde til jer på jeres vidunderlige (ubeslutsomme) rejse

  1. Cathrine siger:

   Og det er præcis PRÆCIS sådan en krage, jeg lytter til 😉 TAK Jannie! Så dejligt med erfaring! Det er nok også det vi hælder mest til lige nu; en bolig der kan forkæle med sommerhusets glæder, men som også fungerer i en travl hverdag. Tak! Kh

 27. Maria siger:

  Jeg kan sagtens følge frustrationerne – det er jo en kæmpe beslutning. Og jeg genkender samtidig følelsen af at ens hoved eksploderer i et forsøg på at regne den ud. Vi stod i samme (dog land/by) beslutningsproces for år siden. Og det tog årevis og gjorde os vanvittige.
  Uden at du har bedt om råd på den del – kan jeg ikke lade være at bede dig læse Pia Kallesø om ‘ metakognitiv terapi’. Shit hun har givet mig klarsyn. Ikke at mine beslutninger ikke er vigtige – men at jeg ikke skal bruge 80 timer om ugen på at gruble over dem. For jeg bliver vitterligt skæv af det. Og ikke på den fede måde.
  Hermed kastet over i din verden – grib den hvis det giver mening.

  1. Cathrine siger:

   FEDT Maria, hvor er du god! Det lyder som et indspark jeg har brug for. For det er det vi gør – vi FORTÆNKER os fuldstændig. Tak for tip. KH

 28. Karen Marie siger:

  Hej Cathrine
  Vi står i præcis samme situation. Vi har en dejlig lejlighed i byen og ledte efter hus eller uderum i flere år. Men så fik vi sidste år i maj en lille dreng og da han kom til verden kunne vi ikke vente længere. Så vi købte et sommerhus, som vi elsker. Men nu har vi sat vores lejlighed til salg, for der er bare ikke plads nok. Vi har haft selv samme diskussion som jer. Men er faktisk blevet enige om at når vi får solgt, så flytter vi i en leje bolig, som har det vi mangler nu. Men ikke behøver være boligen, som vi skal blive gamle i. For på den måde ikke at træffe forhastede beslutninger eller købe for dyrt af desperation, og med håbet om at lykken vil tilsmile os lige pludseligt. Så kan det være at vi er klar til at opgive sommerhuset om nogle år. Men vi behøver ikke gøre det lige nu, hvor det bare føles forkert at skulle. 😊 Håber i finder det rigtige for jer 😊
  Kh Karen Marie

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det dejligt Karen Marie, det lyder som den helt rigtige vej at gå for jer. Det er heller ikke en beslutning der skal forhastes! Derfor er vi også glade for, at vi har til sommer. Selv om tiden går hurtigt og en evt. overtagelse også skal kunne nåes inden sommer, så giver det bare god mening at tvinge sig selv til at trække vejret. KH

 29. Camilla siger:

  Hej Cathrine,
  Du virker som en kvinde, der stoler på din egen mavefornemmelse, og den tænker jeg nok skal lede dig på rette spor i sidste ende 🙂
  Når det så er sagt, så vil jeg slå et slag for hverdagen. Da vi købte hus (udenfor Kbh bevares) med have, fuglekvidder, strejfende rådyr og havudsigt, var det primært, fordi vi var ved at blive idioter af at slæbe babyudstyr, madvarer og trætte unger op og ned ad trapperne til diverse lejligheder, der havde været vores hjem indtil da. Selv den høje stuelejlighed havde seks trin ned i gadeplan, der kunne sende en trodsig tre-årig i akut krisetilstand 🙂
  Siden vi købte hus er den ældste startet i skole, og nu er det pludselig GULD værd at kunne åbne dørene lørdag formiddag og rende rundt et par timer i fred og ro i haven, inden sportsaktiviteter, børnebio, legeaftaler og alt det andet, som fylder i en skolepiges liv fylder weekenden. Så bliver det pludselig endnu mere vigtigt, at hverdagens bolig også er vores pusterum og åndehul midt i børnefamilietravlhed, og at vi voksne kan lade batterierne effektivt op uden at skulle forlade matriklen.
  Bedste hilsener
  Camilla

  1. Cathrine siger:

   Det lyder som om I har skudt papegøjen!! Eller Rådyret om man vil I dit tilfælde. Det lyder så romantisk og smukt.
   Det er måske nok også det jeg drømmer om – flere rolige lørdage, hvor vi kan åbne dørene med det samme, og ikke først køre op i et sommerhus for at kunne det. IH! Det er svært. Tak for dine tanker. KH

 30. Anette siger:

  Da vi boede i lejlighed drømte vi meget om sommerhus. Men da vi så købte hus føltes det helt overflødigt. I starten føltes hver weekend som ferie når vi kunne være ude i haven og nyde naturen omkring os. Det var først efter 5 års tid at drømmen kom igen – og da i form af et delesommerhus. Det er meget at have to boliger, og det er rart at vide at vi ikke er de eneste der bruger huset og står med ansvaret. Så tanken herfra er at hvis i får en større bolig med have, så kan det godt være at i vil blive “mættet” så meget af det, at lysten til sommerhus slet ikke er der. Derudover ville jeg altid prioritere hverdagen højest. At bo tæt på arbejde, at have en parkeringsplads/indkørsel, ikke at skulle op og ned af trapper og at have et godt “familierum” i boligen. Vi bor på flere etager, og det gør mig ikke det store, for vi skal kun op når vi skal sove – men de væsentligste funktioner skal være samlet på en etage når man har små børn (stue, køkken, ophold sammen og værelser sammen).
  Pøj pøj med beslutningen – og enig med anbefalingen af “Tænk mindre” bogen – beslutninger bliver ikke nødvendigvis bedre af at man tænker mere over dem.

  1. Cathrine siger:

   I lyder til at have søgt præcis det vi søger. Kunne ikke beskrive det bedre, især familierummet! Det savner vi så meget. Og så tæt på arbejde, så transporten er så kort som mulig – og gerne på cykel. Vi får se <3 Det er lige dele spændende og angstprovokerende! KH

 31. Hald siger:

  Et input ift. at bo tæt ved sit arbejde: jeg er flyttet fra Kbh til Fyn. I Kbh boede jeg på Vesterbro og arbejdede i Søborg, hvilket gav en daglig cykeltur på 35-40 min. – med det offentlige tænker jeg, at det nok har taget ca. det samme inkl. transport frem og tilbage mellem station og job/hjem.
  Pt. bor jeg i Odense og arbejder i Svendborg. Det betyder en daglig køretur på 45 min. mellem hjem og job. Og her kommer jeg tværs over øen – mens jeg på de 35 min på cykel kom ca. 10 km.
  På samme måde har jeg talt med en veninde, der bor på Amager og arbejder i Nordhavnen – og hun bruger ca. 45 min frem og tilbage hver dag.
  Min pointe er egentlig bare, at man, når man bor i Kbh, af og til glemmer, hvor meget tid man (også) bruger på transport i byen, fordi man let overser det, når hele turen foregår i byen, hvor der er meget at kigge på.
  Det jeg prøver at få frem, måske lidt uklart, er, at selvom man vælger at komme lidt ud af byen, er det ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man ender med at bruge længere tid på transport.
  Jeg er i hvert fald lidt overrasket over, hvor relativ lille forskel der er i mit tidsforbrug ift. afstanden.

  1. Cathrine siger:

   Det er altså også lidt interessant!
   Trafikdelen fylder virkelig også meget i os – og behovet for at være i cykelafstand. Jeg tror at min egen situation som barn, hvor jeg altid blev hentet til sidst og stadig husker fornemmelsen af skam over at forsinke pædagogerne og pinligheden i at være “glemt” virkelig sidder i mig og påvirker min lyst til at blive i byen. Nu bruger vi den også rigtig meget og nyder alt det den kan hver dag, men ret interessant perspektiv. Det er jo egentlig temmelig tosset med bytrafik. Dog stærkt afhjulpet af den nye metro. MAND den er god! KH

 32. Lina siger:

  Jeg kan SAGTENS huske, hvordan det sjove RET hurtigt gik af boligjagten! Man vil så gerne have det hele, men der skal altid indgåes kompromisser, og hvor vil man give sig. Hvad er et godt køb, og hvad er til salg…
  Hvad med et lille hus lidt uden for byen? Som forener ønsket om lidt mere plads OG haven og fuglesangen, I allerede har i sommerhuset. Så gør det måske ikke lige så ondt at skulle skille sig af med sommerhuset?!
  Vi STORELSKER, at vores børn kan løbe direkte ud i haven, og de elsker at være der (også om vinteren og med badebassin om sommeren i weekender og ferier). Bare en tanke.

  1. Cathrine siger:

   Det er faktisk også det vi lidt tænker henad nu… Kan vi finde et hus (det har vi ikke kigget på før, fordi vi jo havde sommerhus), hvor sommerhuskærligheden kan integreres der i stedet? Gamle krogede frugttræer og vidunderligt lys? Måske! Men ja, det sjove og charmerende – det fordufter 😀 KH

 33. Mia siger:

  Jeg forstår virkelig godt de tanker i har. Jeg forestiller mig at mine forældre i sin tid har stået i samme dilemma, med vores sommerhus. Men gud hvor er jeg glad for at de beholdte det! Selvom det “kun” har været weekender og ferier vi var der, er der intet sted i hele verden jeg føler mig mere hjemme end der. Der er vitterligt kun gode minder fra det sted, og jeg tror helt reelt min puls falder målbart det sekund jeg sætter mig i bilen og kører derop – og det har den altid gjort. .
  Mange skriver det med at børnene får travlt med f.eks. sport senere, men det var aldrig et problem her. “Vores” sted ligger endda ret langt fra hvor vi bor (3 timer i bil – meget lidt #miljømandag agtigt for en weekend😅), men på en måde fik vi det altid passet ind med at nå til den sportsturnering og så køre direkte derop. Eller tage den ven/veninde med og holde legeweekend i stedet for en eftermiddag hjemme.
  Nu har jeg ikke stået på voksenside naf dilemmaet endnu, men som “barn” er det i hvert fald mine tanker.
  Hverdag er hverdag. Der er knald på, masser ting der skal nåes og en kalender der kan være svær at få til at gå op. Det ændrer sig ikke, ligemeget hvor man bor. Weekender er derimod der vi skal kunne lade op og have tiden til at være sammen. Det prioritere vi højt. I dag går jeg og min kæreste selv og leger med tanken om at købe sommerhus i området for at give vores (forhåbentlig) kommende børn samme rolige, trygge feriested.
  Lige meget hvad I kommer frem til er jeg sikker på det er det allerbedste for lige præcis jeres familie ❤

  1. Cathrine siger:

   Åhhh du lyder ligesom. Adam haha! Jeg forstår jer så godt. Hans forældre havde det dejligste sommerhus ud til vandet, men de solgte det fra engang og det har Adam ærgret sig over lige siden. Man kan sige sommerhuset er også en overskuelig ting at får betalt af, set i kontrast til en helårsbolig, som ofte er dyrere, så det kan føles som en god investering. Eller rimelig investering. Vi må se ad. Men det er så rigtigt – hele familiens glæde ved et sommerhus. KH

 34. SG siger:

  Vi måtte også sælge vores sommerhus, som vi kun havde haft et år. Blev gravid med Tvillinger og boede på 60 kvadratmeter. Fint i en kort periode med en enkelt baby. Svært med to. Derfor skulle vi frigøre midler til huskøb. Vi har så fundet et hus, der kan nogle af de samme ting som sommerhuset. Det hjælper. Men jeg kan stadig ikke kigge på billederne fra sommerhuset uden at få et lille stik i maven. Drømmer om et lille bitte sommerhus engang i fremtiden.

  1. Cathrine siger:

   Åh det er også sådan jeg har det allerede nu. Og vi taler også om “dem som får det…” De er så heldige!! Men heldigvis kan det jo blive en anden gang i livet, som du skriver. KH

 35. Fie Magaard siger:

  Hej, blot en erfaringsdeling:)
  Vi købte en Villalejlighed i Valby i 2017, som vi da var glade nok for. MEN vi savnede grønneområder i 3-4 min. Gåafstand fra hjem (Vigtigt med børn!). +dem vi “delte” huset med, ønskede ikke at vedligeholde det. Så pludselig så vi et hus vi ejede 50 % af, bare stod og forfaldte.
  Vi skyndte os at sælge. Flyttede til Rødovre første villavej fra Vanløse af. Her har vi købt vores EGET hus. Grønne områder lige udenfor døren. Og dog 5 min længere på cykel til byen. Men de bedste 5 min der gør mig lykkelig ind i knoglerne hver dag!
  Blot lidt tanker fra mig af.
  God fornøjelse med de store og ikke mindst svære beslutninger.
  Venligst Fie

  1. Cathrine siger:

   Hvor er det det godt Mie! Det rammer faktisk spot on på nogle af de overvejelser vi har haft, når vi har kigget på villalejligheder. Jeg har slet ikke været interesseret i eget hus, men hvis ikke vi har sommerhus, så kan det godt være vi skal kigge den vej igen! Tak, Fie! KH

 36. Caroline siger:

  Hej 🙂
  Vi har købt et sommerhus med et vennepar, hvilket fungerer super godt. Vi elsker at være deroppe både sammen og hver for sig. Også deler vi alle udgifter og praktiske opgaver. Det kan anbefales . Måske det kunne være en mulighed.

  1. Cathrine siger:

   Det lyder vildt dejligt. – det har vi også afsøgt dog uden held lige nu. KH

 37. Denise siger:

  Jeg ville måske starte med at tænke 5 år ud i fremtiden, som det er lige nu: De næste 5 år, har I små børn, der skal fragtes og hentes til institution. I har begge arbejde i byen. Og så ville det måske give mening at finde en lejlighed, der kan passe til de behov. Så har I sommerhuset at lade op i – for intet hus kan give dét, som et sommerhus kan, for det er jo altid kun gode stunder, man har dér.
  Når I så har fået de børn I gerne vil og de begynder at blive så store, at de skal i skole og til at have legekammerater med hjem – måske kan de også selv tage cykel til/fra skole og ikke mindst en masse fritidsaktiviteter, så kan I jo tage det op til overvejelse igen. På det tidspunkt vil det sikkert også være skolen, der er mest afgørende for, hvor I vælger at bosætte jer.
  Livet med små børn er anderledes end livet med skolebørn og derfor vil det jo også være svært at finde en bolig, der kan rumme alt dét. Lige nu er det måske 2 boliger med det bedste fra begge verdener, hvor I også kan tage forlængede weekender og ferier i sommerhuset, for der er ikke andre forpligtelser end jeres arbejde – institutionerne kan man jo altid holde fri fra 🙂 Kombineret med en vedligeholdelsesfri lejlighed, tæt på alt dét, som I stadig har tid og lyst til.
  Vi står også selv i en situation. hvor vores nuværende bolig ikke længere passer og derfor har vi store krav til det næste, men har netop besluttet, at kommer til at leje vores bolig op til 3 år endnu og SÅ kan vi i mellemtiden i ro og mag lede og vente på det rigtige, indtil vores deadline, som er den ældste, der skal i skole 🙂 Man behøver nemlig ikke købe et hjem for 20 år ad gangen – 5 kan også gøre det 🙂

  1. Denise siger:

   p.s. vi har opdaget, at man sætter nogle helt andre (og mildere) krav til en bolig, hvis det kun er 5 år. F.eks. et deleværelse til børnene, eller et mindre køkken, eller hvad det nu kan være 🙂 Man bliver mere fleksibel, når det ikke skal dække ALLE behøv RESTEN af livet.

   1. Cathrine siger:

    Der er vi også langsom på vej imod – at det ikke skal være så definitivt og voksenagtigt. Men mere “så kan vi bo her og nyde det i nogle år”: Det giver i al fald flere muligheder og måske bedre økonomi i projektet. Tak for input Denise. KH

 38. Camilla siger:

  Kære Cathrine.
  Gode overvejelser I gør Jer.
  Jeg kan se mange herinde hepper på at sælge sommerhuset og købe et større hus. Jeg er lige modsat. Min mand og jeg rejste en del med vores første barn (nu 5 år), men da vi relativt hurtigt ventede nummer to (nu 3 år), købte vi vores sommerhus i Vejby Srtand, netop fordi vi ikke ville rejse så meget mere. Vi har nu barn nummer tre og hver eneste gang vi overhovedet har mulighed for det, så tager vi op i sommerhuset, gerne som forlængede weekender, den ekstra dag betyder meget. Det betyder vi bruger vores sommerhus omkring 2-3 weekender hver eneste måned. Vores børn ELSKER det og på trods af vi ikke har en stresset hverdag, så falder vi alle endnu mere til ro når vi kommer op til……STILHEDEN! Vi har indrettet os så vi har alt i sommerhuset og kun flytter overskydende mad med. Altså ingen pakken, men afsted torsdag eftermiddag så ofte vi kan. Vores venner tager gerne turen herop, vi har masser af plads til dem og alt er lidt mere eksotisk, selv turen til vores fantastiske fiskehandler. Jeres sommerhus ser fantastisk ud, hvis jeg var Jer, så ville jeg give det endnu et par år og se hvor glad Eddie blev for det. Tænk hvilke barndomsminder man kan give sine børn om “opvæksten” i sommerhuset :). Der er jo intet der er rigtig og forkert, men et sommerhus kan noget. Kh Camilla

  1. Cathrine siger:

   Åh altså! Splittelsen. Det lyder også bare så dejligt – og hvis du går til Fiskehandleren på strandvejen, så mødes vi der 😉 Det er simpelthen også det dejligste sted! Tak for tanker og inputs Camilla. Kærligst

 39. Ida siger:

  Vi har tre børn og altfor lidt tid. Vi har lige sagt op vores 3-værelse på Frederiksberg og købt stort hus med have på Amager. Vi føler os totalt CRAZY! Vi elsker Frederiksberg og alt som hører til.
  Men- vi håber og tror det bliver godt. Tætt på metro, strand og en god skole.
  Samt 80 kvm VS næsten 300kvm er nemt valg. Samt vi købt billigere enn det vi kunne klare, så vi har større økonomisk frihed til fx rejse eller arbejde mindre. WIN WIN..
  Vi flytter tilbage til Frberg når børnen bliver store nok og flytter hjemmefra 😉

  1. Cathrine siger:

   Åhhh det kilder helt i min mave Ida! Jeg mærker jeres sus, det lyder SÅ spændende at skulle opleve et helt nyt hjørne af byen sammen. Kæmpe til lykke med det! KH

 40. Louise siger:

  Hej Cathrine
  Vi genkender følelsen og tvivlen – tænk, man er så priviligeret, at man overhovedet har valget?
  Vi venter vores første barn og er lige flyttet fra lejlighed til hus – vi måtte også slå til hurtigt! Men hvad så med kolonihavehuset? Det er en cykeltur på 15 min herfra – og vores nye hjem har jo en dejlig have i et roligt kvarter? Bliver det ikke bare dobbelt op på vedligehold, flere udgifter og med en lille ny – får man så brugt det? Bliver vores tidl. behov for udeliv og ro ikke stillet i huset?
  Vi er, lige nu, enige om – det må tiden vise. Vi skal først føle/opleve, det er en reel begrænsning, stressfaktor, etc , før vi opgiver så skønt et fristed, som kolonien er for os. Den mentale opladning, de simple kvm og geografien gør, at vi holder ved. Hvor finder vi det andre steder – og med samme partnermæssigt fællesskab?Ikke at et “hverdagshjem” ikke nødvendigvis kan erstatte det – men det tror vi ikke, man kan vide på forhånd. Nogle familier tager på camping, rejser i industriferier – andre cykler en tur eller sejler på havet. Vi har en kolonihave. Sammen.
  Held & lykke med jeres forsat søgen efter det nye familiehjem – og foretrukne hverdags vs. weekendliv <3

 41. Agnes siger:

  Hej Cathrine. Tænkte lige på dig, da jeg så denne til salg – Stort potentiale
  https://adamschnack.dk/bolig/214633/vesterbrogade-114-1620-koebenhavn-v/

  1. Cathrine siger:

   Den er også fin! Men ejerudgiften er afsindigt høj – det er ikke nemt 😀 KH

Send en besked