Top

Menstruationskoppen, hvordan er det gået?

24.06.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Rockpaperdresses, Menstruationskop, organicup, Cathrine Widunok Wichmand, Organicup
‘Mens’, ‘det røde’, ‘Russerne på besøg’, ‘stads’, ‘Kommunister i lysthuset’, ‘at flage rødt’ eller den dumme ‘mit lort’. Dumt, fordi menstruation faktisk er ret meget en gave. En lidt upraktisk og måske utimet gave til tider, men stadig en gave, nu den faktisk fortæller os, at det hele spiller. Men kært barn har virkelig mange, fjollede navne, og ved at give det alle mulige navne så er det også et tydeligt udtryk for, at det har været lidt skamfuldt. Vi har skulle dække over det med en joke eller sløre det med et ordspil. Men det er, hvad det er. Menstruation.
Jeg fik menstruation som 11-årig (hvilket dengang var sygt tidligt, men i dag vist er ganske normalt?), og jeg kan huske at sidde alene hos sundhedsplejersken på en træstol foran det store skrivebord med klassikeren skelettet i det ene hjørne og en målepind på væggen i det andet hjørne. Hun forklarer mig, hvorfor jeg har fået menstruation således:

“Forestil dig, at der sidder en lille dame inde i din livmoder, som går og glæder sig til, at den skal møde en baby derinde, så den maler og tapetserer og gør børneværelset klar. Men når ægget så ikke bliver befrugtet, og babyen ikke kommer, så bliver hun så ked af det, at hun river al tapetet ned – og det kommer ud som menstruation”.

Egentlig en ret sød forklaring for et 11-årigt hoved, men også at Disneyficere en menstruation, haha! Men lad gå. Jeg glemmer det dog aldrig og har skænket den lille dame med immaculate timing i mit tilfælde mange tanker gennem tiden (og jeg har også overbragt historien til alle og enhver, når snakken har drejet ind på menstruation). Let’s face it – det fylder virkelig meget i et (kvinde-)liv. Om man får den eller ej – eller når den stopper med at komme. Graviditet. Overgangsalder. Stress.
Min cyklus, 23-24 dage før graviditet. Nu på ca. 28-29 dage. Ligeså dårlig til tid jeg er, ligeså taktfast har hun været. Og er. Og før jeg forlod førnævnte sundhedsplejerske, så fik jeg en lille ‘damepakke’ fra O.B. med i hånden, sådan en lille lyseblå papæske med bind og tamponer (uden indføringshylster – som om jeg kunne finde ud af det, det var da ulækkert selv at røre sig dernede!).
Rockpaperdresses, Menstruationskop, organicup, Cathrine Widunok Wichmand, Organicup
Igennem tiden har jeg brugt TONSVIS af bind. Natbind, normalbind, trusseindlæg. Tamponer på tamponer. En gennemsnitlig kvinde bruger ca. 16.800 tamponer i sit liv (!). Men for nogle år siden, da Ginger Organic lige var kommet på market, og de derfor var på tilbud i Føtex, så besluttede jeg mig for at prøve dem og har brugt dem lige siden. Mest fordi indpakningen var flot og jeg i øvrigt er som en skade mod glitter, hvad angår økologi. ‘Hvis det findes øko, så skal jeg da have det’. Men uden at være bevidst endnu om, hvor meget skidt og kanel, der faktisk har været i mine gængse bind gennem tiden (klorin, dioxin som eksempler, læs mere HER og HER). Desto større grund til at købe øko-bind (jeg forestiller mig, at de svanemærkede fra fx Levevis og Änglamark også er gode nok!). Tænk at putte kemi op i sit allerhelligste?! Det synes jeg faktisk er noget svineri. Det miljø er så skidesart og i øvrigt så nært placeret til forplantningen, og så bliver det svinet til på den måde.
Men… Så fik jeg lidt mere blod på tanden, so to speak, haha! Efter min graviditet, efter at have været foruden alt bind og ståhej i et år, var jeg klar på at gøre noget andet. Hvad nu hvis jeg kunne undgå bind all together? Komme igang med den kop, som jeg har tænkt på SÅ mange gang, men aldrig liiige fået taget mig sammen til. Post fødsel var det tid. Jeg købte en Organicup på tilbud i min lokale helsebiks. OG SÅ! … Lagde jeg den i skuffen, haha! Jeg var ikke helt klar. Men efter et par cyklusser (cykle?), var jeg klar til at kaste mig ud i det. Så nu kære venner…

Jeg har haft min første bindfrie menstruation!

Det var SÅ befriende. OG SÅ NEMT! Tænk ikke at skulle tænke på noget i 8-10 timer. Den kan bare sidder der! Hele natten med også. Simpelthen genialt! Og jeg mærker den så lidt, at jeg faktisk har problemer med at huske den! (der er stadig samme ‘regler’ med at tømme koppen, som med tamponer – det skal gøres!).
Ja, man skal lige tage tilløb, og ja, man skal da lige rode lidt rundt dernede første gang, og det føles måske… Unsanitary, når man har menstruation, men igen, lad os lige huske på, at det altså ikke er ‘lort’, men bare blod. Rent blod. Dit eget blod. Sørg blot for rene hænder!
så længe man har rene fingre og
Da jeg talte om cuppen på instastory, var der flere af jer, der klappede i hænderne over, at jeg ville prøve den af – fordi I selv var glade for den. Men mindst ligeså mange sagde, at I var nysgerrige men ikke havde taget springet – eller at I havde prøvet og det bare ikke duede. Så må jeg ikke dele nogle af de mange tips, jeg fik, med jer, og dem jeg selv har erfaret nu et par måneder inde i ‘cupping’? Eller hvad man kalder det.

 • Der findes RIGTIG mange mærker, altså kopper. Og de kan være ret forskellige og derfor skal du ikke give op efter den første. Prøv dig frem! Der findes Divacup, OrganiCup, Lunette (tjek lige TÆNKs test, hvor den scorer bedst) og mange, mange andre. Læs evt. Put a cup in it for anmeldelser – de kvinder er så mega, mega seje. Også ret fine at følge på instagram. De er sindssygt gode til at dele god kopkarma og hylde menstruationen.
 • Udover kop-mærker, så findes de også i forskellige størrelser. Typisk større foreslåes efter fødsel, men det passer altså ikke på alle. Så igen, prøv dig frem, og tag ikke på vej, når ekspedienten (halvhøjt) foreslår dig: “DEN STORE STØRRELSE!” mens hun rækker dig den, fordi du har født. Måske, måske ikke for dig. OG – du kan klippe noget af den ‘lange pind’ af, som er nederst på cuppen, hvis den generer. Det er meget #trialanderror de første gange for at finde den rigtige kop, størrelse osv.
 • Overvej når du skal indføre den allerførste gang at gøre det en menstruationsfri dag med lidt glidecreme, så du ikke føler, du også skal rode med blod oven i hatten. Godt med glidecreme til, benet op på toiletbrættet, slap af i kroppen og kom den op.
 • Der findes en hel del foldemetoder – hvis du har svært ved at få den op, kan det tænkes, du skal prøve en anden foldemetode. Tjek denne her video for inspiration – selv bruger jeg C-metoden men skal have fundet en anden.
 • Når du skal have den ud, så sæt dig på hug og før (rene) fingre op. Du skal ligesom lige klemme forsigtigt på den med fingrene, så den slipper vacuumet down there og så presse, som skulle du føde igen eller bare stort på lokum, dit mellemgulv og underliv kan næsten presse den ud selv. Som Anja Bay (Smertefri Fødsel) ville sige – forestil dig du er en stempelkande, der trykker i bund. Og nej – den kan ikke blive væk. Den kan ikke pludselig vandre og ende i, lad os sige mavesækken eller hjernen. Nope.
 • De fleste kopper har en lille “hale”, som du kan klippe lidt af, hvis den generer, når du sidder ned – det har jeg gjort på min.
 • Husk at koge den inden brug (så slipper man også af med en del af de flygtige stoffer, som de beskrives at frigive), og kog den mellem hver cyklus. Ellers behøver man ikke andet end at skylle og vaske den hver dag under en menstruation. Easy!
 • Hav altid et par trusseindlæg i huset – lige den første dag kan jeg godt lække en smule. Men jeg gør det bare i trusserne, som man siger. Men er man sart, eller er man ny til cuppen, så hav lidt bind i huset til at starte med.

Det bedste tip? Kom igang! Det sværeste er i virkeligheden at ‘tage sig sammen’ – for når man først har gjort det, så er der ingen vej tilbage!
Rockpaperdresses, Menstruationskop, organicup, Cathrine Widunok Wichmand, Organicup

51 kommentarer

 1. Ann siger:

  Åh, jeg var så glad for koppen inden jeg blev gravid, men efter fødslen har jeg fået spiral og det duer ikke sammen med menstruationskop, da den jo risikerer at rykke spiralenes vacuum, så den ikk sidder rigtigt.

  1. Ann siger:

   *rykke spiralen med vacuum

   1. Amanda siger:

    Hej Ann,
    Jeg har også fået spiral (men har dog ikke født) og der sagde min gynækolog, at så længe man var forsigtig når man tog koppen ud og fik klippet snorene til, så skulle det ikke være et problem at bruge den. Hør eventuelt din gynækolog 🙂
    Kh Amanda

  2. Cecilie siger:

   Min læge grinede lidt af mig da jeg nævnte det og sagde at hvis det skete for mig, så ville han meget gerne skrive om det og publicere det i et medicinsk tidsskrift, for så ville det være World News 😅 Så jeg er bare fortsat som altid (med samme kop som før fødsel) og har ikke haft nogen problemer 👍
   Og tillykke med det, Cathrine – about time! 😉

   1. Cathrine siger:

    Ja det er sgu en form for til lykke, haha! Det føles SÅ godt! KH C

 2. Mette siger:

  Tak for dette indlæg og at sætte fokus på de gode kopper! Jeg var så glad for min inden graviditeten men min gynækolog har desværre frarådet mig den da jeg nu har spiral. Øv!

  1. Cathrine siger:

   Jeg har læst lidt op på det – og du skal selvfølgelig have modet! Men hvis du sørger for at fjerne vakuum, som du også gjorde før, så skulle det være okay!
   Du får lige lidt læsning, hvis du vil: https://www.organicup.com/blog/iud-and-menstrual-cup/ KH

 3. Cecilie siger:

  Punch down-metoden ftw! 😉

  1. Cathrine siger:

   Elsker at der findes så mange 😀 KH

 4. Anna siger:

  Dejligt indlæg! Jeg er der nok ikke lige endnu, men jeg er til gengæld vældig glad for Ginger Organics.
  Jeg ved ikke om det bare er mig, der er blevet ældre (har pga. prævention ikke haft menstruation fra 21-25), men jeg har det som om at alt den her snak omkring menstruationskopper og økologiske bind har rykket noget ift. min og mine veninders opfattelser af menstruation. Det er blevet afmystificeret og noget mindre tabu.
  Nå ja, og så har det helt sikkert rykket noget for mig personligt at læse med herinde – at se cyklussen meget mere i sammenhæng med fertilitet og potentiel baby, fremfor noget ‘ulækkert’. Jeg tænker stadig (varmt) på dit ‘hunger games’-indlæg om cyklus – så tak for det, Cathrine! 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det tror jeg simpelthen er så rigtigt! Menstruation er blevet aftabuiseret! Der er sket et kæmpe kæmpe ryk fra jeg var barn. Gad vide om det kun er blandt os fordi vi er ældre? Eller om det også holder i de yngre årgange?
   Hvor er jeg i øvrigt glad for, at det har bragt det med sig for dig! Det er da bare et kæmpe kæmpe kompliment, Anna! TAK <3 KH

 5. A siger:

  Det eneste der holder fra fra at prøve cuppen, er at jeg simpelthen ikke forstår, hvordan man får den tømt hvis man er på farten og toiletterne ikke har “privat” vask 🤷🏻‍♀️

  1. Sofie siger:

   Du kan blot have en lille flaske vand i tasken, som du kan skylle koppen med over toilettet 🙂

  2. Ann siger:

   Man tømmer den bare og tørrer den af med toiletpapir. Så vasker man den, når man kan komme til det.

  3. M siger:

   Den kan sidde så længe, at man oftest kan ‘time’ det inden man tager hjemmefra 🙂 Alternativt bruger jeg tampon, hvis jeg ikke har privat vask. Det andet bliver en tand for ulækkert til min ‘smag’ 😬 Jeg er kæmpe fan af koppen. Den giver en helt ny grad af frihed, og heldigvis er det virkelig sjældent, at der går så længe mellem man har en privat vask.

  4. Line siger:

   Jeg oplever ikke, at det er et problem – for den kan jo sidde i så længe! Der er så mange timer til at finde et toilet med håndvask ved siden af 🙂
   … Men ja, god ide med vandflasken hvis man fx er på festival!

  5. Line Kruse siger:

   Du behøver kun tømme den morgen og aften hvis du har en kop i den rigtige størrelse. Hvis man bløder meget = stor kop, bløder man kun meget lidt = lille kop. Her skal der lige tages yderligere hensyn hvis man har født vaginalt da man så næsten altid skal have en stor kop da der bliver bedre plads efter en fødsel.
   Hvis koppen passer i str. vil den være helt tæt og derfor behøver man først tømme den når man er hjemme ved sin egen håndvask eller er et sted hvor der er håndvask ved siden af wc’et.
   Det er såååå befriende ikke at skulle tænke over at have menstruation mere end et par gange i døgnet! Og hvis koppen sidder rigtig (man bliver efterhånden så vandt til at sætte den op at man kan mærke det med det samme) så lækker man ikke en dråbe.

   1. C siger:

    Nu har jeg ikke født, og er ej heller gravid. Så har den lille kop.. Jeg bløder meget i mine første 4-5 dage.. Vi snakker en fuld kop hver 3. time om dagen. Så at skifte til den store kop (kan den overhovedet være der, når jeg ikke har født), ville nok ikke gøre den store forskel for mig alligevel.. Eller hvad tænker du Line Kruse?
    Min læge har anbefalet mig en spiral, når jeg har fået mit første barn.. Det ligger nemlig forhåbentligt snart i kortene.. Men indtil da skal jeg leve med en menstruation, der ofte holder mig hjemme, fordi den er så ekstremt voldsom. Både blødningsmæssigt og smertemæssigt (så det skal jo nok blive rigtig sjovt, når jeg har afleveret speciale i september og skal til at finde et arbejde med den menstruation 😩)

    1. I siger:

     Hvis du holder dig fra en spiral, fordi du ikke har født (det er der nemlig nogle, ofte ældre læger, der anbefaler), kan det godt være, at du skulle overveje en second opinion. I dag skulle der nemlig ikke være noget i vejen for at få spiral, selvom man ikke har født. Men hvis det er fordi du/i arbejder på en bebs, er det jo selvfølgelig noget andet 🙂

    2. Ceci siger:

     Hej C
     Jeg har ikke selv født, men har selv døjet med voldsom menstruation og smerter. Jeg startede derfor ret tidligt på P-piller, og det tog noget af blødningen. Men for nogle år siden, valgte jeg at stoppe på pillerne, fordi det simpelthen bekymrede mig, at indtage alt muligt, jeg egentlig ikke vidste en dyt om indholdet af. Så jeg fik mig en spiral, og det er det bedste, jeg har haft. Godt nok en hormonspiral, men mængden af hormoner og andet ståhej, skulle være ret minimalt. Og her er det altså ikke nødvendigt med en kop, bind eller tamponer. I hvert fald ikke hver måned. I de 11 måneder jeg nåede at have den, havde jeg max 5 ‘blødnings’dage, som kunne klares med et trusseindlæg. Som skrevet indledningsvist har jeg altså ikke født børn, og det var intet problem med en spiral. Jeg har både haft kobber- og hormonspiral, men kobberspiralen kan jeg absolut ikke anbefale, når nu du bløder meget og har smerter.
     Jeg håber, du finder ud af det.
     Vh. Ceci

     1. J siger:

      Hej C
      Jeg vil lige istemme Ceci, og klart anbefale hormonspiral. Jeg what altid blødt rigtig meget, og haft store smerter. Har altid skullet være hjemme 1 gang per måned minimum. Med p-piller blev det en lille smule bedre, og med hormonspiral er det en helt ny verden. Jeg har en spiral der anbefales til kvinder før fødsel (jaydess hedder den vist), som man skifter hvert tredje år.
      Min læge frarådede mig kobberspiral pga. jeg blødte meget og havde store smerter.
      Vh J

  6. I siger:

   I en snæver vending kan man lige tørre den med lidt toiletpapir x) Hiv den ud og tøm i toilet i et én snuptag med højre hånd, i venstre hånd har du foldet toiletpapir som du lægger koppen på, tør dig med højre, herefter tørres koppen med lidt papir, foldes og svup – op igen!

  7. Cathrine siger:

   Så vidunderligt med alle de gode fifs! Jeg vil tilslutte mig, at jeg endnu ikke har været væk længere end jeg har kunnet tømme den, når jeg kom hjem. KH

 6. Katrine siger:

  Er også stor tilhænger af koppen! Har brugt den i snart 5 år og også selvom jeg har spiral. Man skal blot sikre sig, at man er forsigtig når man tager den ud og sørger for at vacuumet er væk inden (man kan alligevel nærmest ikke få den ud, hvis der stadig er vacuum). Mega sejt du kan inspirere andre til at kaste sig ud i det, Cathrine!

  1. Cathrine siger:

   DEJLIGT du lige kan give lidt fifs med, tak Katrine! KH

 7. Louise Hansen siger:

  Fedt indlæg
  Jeg har desværre ikke haft succes selvom jeg virkelig har prøvet. Forskellige kopper og forskellige foldemetoder – men de kan simpelthen ikke holde tæt på mig:/

  1. Cathrine siger:

   Æv altså! Og har du fornemmet vacuumet, når du har sat den op? KH

 8. I siger:

  Hvis jeg har lyst til at sige noget andet end menstruation, så er jeg selv glad for ‘jeg lægger æg’. Det er lidt hyggeligt, men samtidigt ikke så nedgørende som nogle af de trælse eksempler. Og så er det jo i øvrigt også rigigt..

  1. Cathrine siger:

   Haha, den er hyggelig! Den er godtaget 😀 KH

 9. R siger:

  Jeg har født to børn og har derfor købt den store, men jeg kan slet ikke få det til at fungere. Jeg kan mærke den konstant. Den gør ondt og niver og er ubehagelig at tage ud. Det bliver et nej tak her fra.

  1. Cathrine siger:

   Du tænker ikke, at en mindre kunne gøre det? Man er ikke nødvendigvis til den store, bare fordi man har født. Min nev indtil jeg klippede en del af ‘tutten’ forneden. KH

  2. Sidse siger:

   Jeg har også to børn og har brugt den lille både før børn og efter børn, uden problemer. Så måske skal dy prøve med en lille på trods af fødsler?
   Hvis koppen ikke bliver sar højt nok op, kan det også generer ret meget, så de første gange skal den skubbes højere op end man lige tror.
   Held og lykke hvis du får modet til at prøve det af igen…

 10. H siger:

  Kun fordi du selv er i tvivl: En cyklus, cyklen, flere cykler, alle cyklerne.
  Hvilket jeg synes er SÅ fornøjeligt 😂
  Eller i nyere tid godkendt:
  En cyklus, cyklussen, flere cyklusser, alle cyklusserne.
  Så du gør det helt rigtigt ☺️

  1. Cathrine siger:

   Haha, jeg er VILD med cyklerne! Og nu du skriver det, så kunne jeg da godt huske det 😀 TAK! KH

 11. Madeleine siger:

  Nu har jeg været kop og spiral-bruger i over 5 år, og min gynækolog (som er overlæge på Riget) siger at det er helt ufarligt at kombinere de to. Der skal nemlig pænt meget til før man river en spiral ud af sin plads😂 Nå, men det bedste tip jeg har fået ang. brug af kop, er at efter man har sat den op, så twister man den lige lidt rundt indtil den “kører rundt” ubesværet. Så sidder den rigtigt. Det hjalp mig ret meget!
  Jeg ville aldrig kunne gå tilbage til bind og tampon’er!

  1. Cathrine siger:

   Du er genial, tak Madeleine, både for opklaring og tips. ELSKER at ‘veteranerne’ også byder ind 😀 KH

   1. Madeleine siger:

    Det var så lidt! 💜 Jeg blev selv inspireret af Pudderdåserne tilbage i 2012-ish da de skrev et indlæg om koppen, og søgte også hjælp/råd hos dem da jeg ikke kunne få det til at virke. Så vi skal bare hjælpe hinanden på vej, for man skal bruge lidt længere tid på at “lære den at kende” fremfor bind f.eks.
    Men wow jeg har godt nok fået mange “aaaddd hvor klamt” lige da jeg startede med at bruge koppen omkring der. Er SÅ glad for at flere og flere ser fidusen i koppen. Mest for miljøets skyld, men også fordi jeg er træt af kop-shaming😂🤦🏼‍♀️ Endda af sygeplejersker som jeg tænker må ha’ set det meste😶🤷🏼‍♀️

 12. S siger:

  Jeg tror jeg er den eneste i verden hvor det føles som om koppen falder ud 🤦🏼‍♀️ Gad vide om man reelt kan have en så dårlig bækkenbund at det er tilfældet! Tak to fødsler!

  1. Cathrine siger:

   Haha, jeg tænker, du skal have en anden størrelse? Når der først er dannet vakuum, så sidder den helt, hvor den skal! KH

 13. Camilla siger:

  Dejligt indlæg.
  Jeg brugte også cup inden min førstefødte og jeg elskede det!! Det var en kæmpe frihed. Men efter min fødsel er jeg ikke kommet ordentligt i gang igen. Når jeg sætter den op, så går der 5-10minutter, og så føler jeg nærmest at jeg kramper til omkring endetarmen.. andre der har oplevet det? Tænker om det kan være min bækkenbund?! Det gør så ondt, at jeg er nødt til at trække den ud – og så forsvinder smerten med det samme. 🙁 🙁

  1. Cathrine siger:

   Det lyder virkelig ikke rart – måske den trykker på tarmen? Lukker for blodtilførsel? Har du talt med en gynækolog? Det tænker jeg i hvert fald ikke den skal., det lyder super ubehageligt, men der må være en løsning. KH

   1. Camilla siger:

    Nej, det har jeg ikke.. men skal have ny spiral i morgen, så tænker at jeg lige vender det med ham der… for øj hvor jeg ikke gider bind og tamponer…
    Men tænkte, at måske andre havde prøvet noget lign… Men det er der vist heldigvis ikke 🙂

 14. Pernille siger:

  Done! Jeg har netop bestilt en kop online. Nu skal det altså prøves! Men var det herinde, jeg læste om én, der vitterligt besvimede første gang, hun prøvede. OMG! Hvad kan det skyldes og hvordan undgår man det?!! Super indlæg, Cathrine <3

  1. Cathrine siger:

   Haha, det var der vist.- jeg tænker, at hvis man har lidt svært med blod, så kan det godt være, det er stramt. Drik et glas vand, træk vejret dybt – go do it! KH

 15. Eva siger:

  Jeg knus elsker min kop. op i gennem min teenage år kæmpede jeg med udslet efter en mensturation, da det vidst sig er det lidt fugtige klima bind og tamponer skaber, samt alt de stoffer var i tamponerne og bindende for 10 år siden kunne jeg ikke tåle. Efter at skifte for 7 år siden er det helt forsvundet. lille tip for mange års kup bruger, så for de med tiden misfarvninger af blodet. Dette kan fjernes ved at koge den med lidt bagepulver

 16. Ellen Sofie siger:

  Yes Cathrine!
  Jeg har haft kop i mange år og er SÅ glad for den!
  Nemt nemt nemt!
  Fik den i sin tid anbefalet af en veninde, og som du skriver, jeg skulle lige ‘tage mig sammen’.
  Men nu er det mig som anbefaler 😉
  Jeg vil i fremtiden lige henvise til dit indlæg (pun intended) 😉

 17. M siger:

  Jeg tog mig sammen og gav det et forsøg. Valgte stor kop, har født to børn og bløder meget, så det gav sig selv. Og det fungerer overhovedet ikke. Den er nem at sætte op, jeg mærker den stort set ikke, men jeg bløder nok til at fylde den hver 3. time, og eftersom jeg jævnligt arbejder 12-timers vagter og vi ikke har privat vask på mit job, kan det simpelthen ikke lade sig gøre. Ifht. alle rådene om bare lige at tørre den af med toiletpapir, så synes jeg også, det skal nævnes, at koppen udgør en markant større risiko for TSS, hvis den ikke steriliseres HVER gang den tømmes.
  Men fedt, at den fungerer for så mange! Jo mere frihed på den konto, jo bedre🙌🏻

  1. Rikke siger:

   Yes! Jeg synes virkelig der mangler fokus på, at koppen ikke kun er genial – den udgør også en risiko for TSS, som altså bør nævnes.

 18. Helle siger:

  Fedt indlæg, tak for det. Nu har jeg bestemt mig for at det skal prøves.

 19. Tine siger:

  Efter at have læst folks kommentarer om at det kan være svært at tømme den til tiden, hvis man ikke har privat toilet, kunne det så ikke være en ide at have mere end 1 kop til rådighed. Det tror jeg ihvertfald at jeg skal ud og have fat i, jeg er meget glad for min:-)

 20. Lærke siger:

  Jeg er begyndt at brugen sådan en kop og ja er fan men det som om jeg bare bløder ved siden af så skal jeg gå rundt men trusseindlæg altås selvom jeg lige har sat den i kan jeg tørre mig og så er der stadig meget blod hvorfor?

Send en besked