Top

Midtpunktsserenader og telefonlister: Hvem scorede hvem?

10.03.2016
Skabt af Cathrine

I dag er en mærkedag for den kommende Widunok Wichmand-duo. I aften omkring klokken 22.00 er det ni år siden, at Adam sang med på Stevie Wonders Lately, med øl-ånde, ind i mit ører, og vi dansede vores allerførste dans, til-siden-tilbage-til-siden-tilbage på Nørrebro Bryghus. Ahhh! Som tiden går.

Jeg havde været til gallafest om fredagen den 9. marts. Helt spændt op til lir med røde negle, hårlak og Gosh-glimmer-øjenskygge. Jeg havde virkelig flottet mig og taget ind til Købmagergade med Kystbanen en dag efter skole. Dengang lå der en Karen Millen-butik, og det var THE shit at bære hendes satin-kreationer omkring 2006-2007. En sort sag med indbygget korset, et minivandfald foran der blotlagde et lille similistensbesat stykke. Smoking hot. Og jeg fik tilbud! Eller dvs. ét tilbud fra en 1. g’er, men det skulle lige på overvejer-listen inden jeg rykkede på det. Dengang kunne enhver beslutning jo afgøre ens sociale indflydelse. Så jeg rykkede ikke på noget. Andet end hvidvin i baren, sammen med Natalie.

Det blev sent, garanteret henad et om natten. Min far hentede mig og dagen efter skulle jeg tidligt op og til sådan noget promofremstød for den musical, jeg var med i på det tidspunkt. Det lyder vældig smart. I virkeligheden betød det at vi skulle stå nede i Hørsholm Midtpunkt, midt mellem Savona Sko, Fona og Chokoland, på en lille interimistisk scene og synge nogle af de sange, der var med i musicalen. Alt sammen for at sælge billetter til de kommende forestillinger.

Nu havde jeg jo en forsvindende lille rolle med ti replikker. MAX. Så jeg skulle ikke op og synge. Men det skulle Adam. En mand jeg ALDRIG havde lagt mærke til før denne her skæbnesvangre dag i Midteren (som det hed i folkemunde, i hvert fald når man gik i 2.g på NGG og det agerede THE afterschool hangout sted). Han havde jo hovedrollen. Romeo.

Og nu var det her jo en lokalt produceret, moderne ungdomsudgave af Romeo & Julie, der malede et billede af det brogede ungdomsbillede, der var og er i Hørsholm/Nivå/Rungsted, hvor alle de deltagende unge kom fra. Romeo var fra en velhaver Rungsted-familie. Og Julie (hvis veninde jeg spillede, med burka og hele pibetøjet) var fra multietniske Nivå med rødder i Iran. Hvad synger sådan en flok multikulturelle unge mennesker? Storladne evergreens fra stjerner som Michael Jackson. Madonna. Og Bryan Adams, sgu da!

Adam gik på scenen, under Midterens halogenspots, og så sang han med al indlevelse; “Everything I do, I do it for you”. Og så NEDSTIRREDE han mig hele nummeret igennem. Det er lige det maksimale af, hvad en tømmermandsramt (uhhh at få tre glas hvidvin!) 17-årig 2.g’er kan holde til. Det var hot! At stå der i Hørsholm Midtpunkt foran Chokoland og blive sunget for.

Han var pludselig interessant, så jeg gik hjem og fandt hans nummer på telefonlisten (yes, sådan en havde vi), og så sendte jeg ham en sms. Om vi skulle gå ud en dag. Hvis det var. Og det skulle vi da. Et tilbud om en aften på Nørrebro Bryghus kom på bordet, samme aften. Og jeg vovede mig ud på, hvad jeg tror, er min første night on the town, on the Copenhagen-town. Dengang gik min verden ikke længere end til Club Retro i Helsingør.

Jeg mødtes med nogle af pigerne fra musicalen, og vi tog ind mod byen, hvor jeg mødte Adam, der gik og holdt om skulderen på en af de andre piger. En smule forvirret tænkte jeg, “well then, that’s that”. Den var lukket. Men så snart vi kom ind på Bryghuset, hvor en af vores venner skulle spille med sit band, så tilbød han en øl. Jeg, som ikke drikker øl, fik lusket mig til en rom-og-cola. Og snakkede vi lidt. Og så dansede vi lidt. Og lidt tættere. Og så stod han der med øl-ånde og sang mig ind i øret, helt varmt og fugtigt. Han sang med på bandets sløve udgave af Stevie Wonders Lately. Og så kyssede vi. Og så kyssede vi noget mere. Og da aftenen var omme tog jeg med hjem til ham og sov. Lidt vildt egentlig – både at sove ude hos en fremmed fyr OG have været sådan rigtigt i byen.

To dages festligheder i træk fik mig til at falde omkuld, så snart vi kom hjem til ham. Det var med hænderne over dynen, og helt fint for den første nat sammen. Og dagen efter spurgte kvinden, der senere blev min svigermor, om hun “ikke måtte møde pigen, hvis sko stod i entreen”. Så var det også klaret. Og tre uger efter lå vi på maven nede på hans værelse igen og spurgte om vi skulle være kærester.

Vi diskuterer stadig, hvem der egentlig scorede hvem. Var det mig, der hev fat i telefonlisten og tog initiativet? Eller var det ham, der allerede havde lagt kimen til det med sin Bryan Adams-serenade? Det gør nu ikke så meget. Det vigtigste var, at det blev. Og så er det altså sjovt at tænke på, at jeg står der i baren med Natalie til vores gallafest i 2. g, og vi ser hammerdyre ud, helt uden at vide at jeg dagen efter vil møde manden, jeg bliver gift med.

Så i dag er det ni år siden vi kyssede for første gang en sen aften på Nørrebro Bryghus. Om tre uger har vi ni-års-dag, og i vores tiende år sammen bliver vi gift. Det er lidt fint.

dkbn

32 kommentarer

 1. Amalie siger:

  Hej Cathrine
  Så fin blog først og fremmest. Og dernæst tillykke med brylluppet!
  Jeg fik simpelthen sådan lyst til at kommentere på dette indlæg. Jeg er også fra gode gamle Hørsholm – og var som lille bitte 14-årig også med i Romeo og Julie, jeg holdt mig dog fra replikkerne og til dansen. Da jeg et par år senere som 18-årig igen var med i Trommens musical endte jeg på en eller anden måde også med at falde for hovedrolleindehaveren – om det var ham, der scorede mig eller omvendt, ved jeg ikke. Men scoret blev vi i hvert fald, og nu, efter at have været sammen i snart fem år, venter vi en lille dreng sammen her d. 7. april. De musicals kan åbenbart føre folk sammen 😉

 2. Pernille siger:

  Det er en herlig sådan-mødte-vi-hinanden-historie det der! Og rart med en historie om nogen, der har mødt hinanden som ret unge, og stadig er sammen. Da jeg var yngre havde jeg selv en forestilling om, at jeg ville have en to-tre kærester inden jeg mødte ham den rigtige. Og så bum, en fuld fredag aften på Viking som 19årig møder jeg ham, og seks år senere er vi stadig sammen og regner ikke med der kommer andre 🙂

 3. Cecilie siger:

  Jeg kan SLET ikke genkende Natalie, men DU er da temmelig letgenkendt 😀
  Alt for sejt, at have et billede fra Dagen Før 🙂

 4. Camille siger:

  Elsker ALT ved det her indlæg – særligt delen med det multikulturelle Nivå!

 5. Sanni siger:

  Hvor er det herligt! Og hvor jeg ELSKER, at det er DKBN-billeder! Brings back memories

 6. Trine Hansen siger:

  Såå fin en historie .. Min er noget mere , hmn … Ungrejs, lloret de mar, bowling, en med ondt i maven og udveksling af numre engang for snart 8 år siden .. Til sommer har vi 6 års bryllupsdag og venter vores første barn indenfor den næste månede . Trods vores kun 26 og 27 år

 7. Ditte blog siger:

  Åh det er vildt fint! Min kæreste og jeg snakker også ofte om hvem der scorede hvem – jeg er rimelig sikker på det var ham, men han mener bestemt at jeg havde haft skumle bagtanker meget før ham 😉 Haha det er altså meget sjovt at huske tilbage. Dog skal vi kun 4 år tilbage og ikke 9 🙂
  Btw havde jeg også Karen Millen på til Galla 😉

 8. Karoline siger:

  Elsker det her indlæg ! ENDELIG !!! Så faldt brikken på plads ! Det er DER jeg har set Adam før haha 😀 I Romeo og Julie!!! Har fulgt din blog siden start, og altid undret mig over hvor filan det nu var at jeg havde set ham før ;D Guuuud hvor sjovt ! Jeg husker selv jeg gik hjem fra Trommen den dag som 13 årig med en veninde, meget glad og inspireret af den musical ! Sådan lidt et startskud til hele det med at være forelsket og tænke på drenge på anden måde !
  ( Tjekkede lige google for at se et billede af din kære mand, call me stalker men det er nu sjovt ) se det her: https://www.google.dk/search?q=romeo+og+julie+h%C3%B8rsholm&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwipq_ju-7XLAhUECZoKHVbFBUQQ_AUIBygB&biw=1264&bih=760#imgrc=yW2MX6zRnuJ2AM%3A
  Og hvor er det skønt at i har holdt sammen så længe, jeg har været kærester med min skønne mand siden jeg var 14 år, så i 2017 bliver et 10 års jubilæum, fejret med et road trip i USA – GLÆDER MIG! og der er dine fif jo meget behjælpelige fra jeres tur !
  Ps: er kun lidt misundelig (men glad på dine vegne) mht bryllup und alles 😀 Jeg har altid drømt om at blive forlovet og bare være det i lidt tid før man tænker bryllups planer ! 🙂

  1. Christina siger:

   HAHAH jeg havde det på samme måde!! Så fandt jeg endelig ud af, hvorfor han altid har set så bekendt ud! 😀 Det er sgu da Romeo!!
   Knus

 9. Louise siger:

  Sikke et skønt indlæg. Og sikke mange minder det bringer frem fra min egen ungdom. Er selv oprindeligt fra Kokkedal og har også gået på NGG – ælling til svane, you know 😉 Hvis du har gået der hele dit liv, er der måske en lille chance for, at du har viftet med flag, da Thrane satte studenterhuen på mig i starten af 00’erne. Hahaha 🙂
  Gik Adam så på Rungsted?

  1. Cathrine Nissen siger:

   Så må du næsten have gået på årgang med min søster – hun blev student i 2001 🙂 Og jeg gik også på NGG hele vejen, så du kan tro, jeg har råbt navne og viftet og sagt “JAAAA!” til spørgsmålet “har hun fortjent huen??!” 😀 Adam gik på privatskolen, men tog så EG i stedet for RG 🙂 KH

 10. Signe Caroline siger:

  Åååååååh, jeg sidder her med rugbrødstoast i hånden og tåre i øjnene! Det er så sødt og så teenage, dejligt!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahaha, hvor er herligt 😀 Velbekomme! KH C

 11. Miriam siger:

  Neeeej, altså, jeg kunne vel have sagt mig selv, at der måtte ligge et habilt meet cute bag jeres forhold, men hvor er det alligevel fint at få hele fortællingen!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hæhæhæ, Bryan Adams does magic <3 God weekend kære Miriam :-* Kh

 12. Årh altså smelte smelte for en gang teenageforelskelse. Lapper det i mig! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hehehe, det er fanme også så nuttet altid at høre de der helt spæde kærlighedshistorier 😀 GOD weekend! KH

 13. Camilla siger:

  Ihh sikke en dejlig historie sådan en lille fredag, den varmer 😀
  Knus fra en, der slet ikke har fundet the man endnu, men som har lidt kig på en kollaga (vi skal ud i morgen, så jeg fantaserer lidt om, at han synger Bryan Adams for mig ;))

  1. Cathrine Nissen siger:

   Uhhhhh Camilla, jeg krydser fingre for øl-ånde og Bryan Adams – al den bedste pladderromantiske karma sender jeg i din retning <3 Pøj pøj 😉 KH

 14. Jeg elsker det her blogindlaeg. Det er saa romantisk, og saa er det bare skide godt skrevet!

  1. Cathrine Nissen siger:

   TAK Christina <3 Hav en dejlig weekend! KH

 15. Lisbeth siger:

  Sikke en sød historie. Du sælger sgu næsten romantikken lige så godt, som de store YA-forfattere 😉
  Vi har altså også diskuteret MANGE gange, hvem der scorede hvem. Ganske vidst, det var da mig der relativt friskt fik lusket mig til en soveplads i hans seng i stedet for vores kammerats (også med hænderne over dynen, man er vel er pæn pige :b), men det var altså uden tvivl ham, det fik sneget lidt kysseri ud af det 🙂
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det er man vel ;P Jeg synes jo, jeg scorede ved at tage reel kontakt til ham, haha! Det er hyggeligt at diskutere 😀 Det vigtigste var jo, at det skete <3 Kh

 16. Anna siger:

  Jeg eeeelsker historien! Ren guf på en fredag morgen. Og især billedet af jer fra galla, hvor du er helt uvidende om at du den efterfølgende aften møder Adam og at I skal giftes nu! Ååhh Og fortæller det hele så overbevisende. Tror lige jeg læser det hele igen 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, du skal være så velkommen Anna, jeg synes også, det er liiidt sjovt at tænke, at jeg dengang ikke anede, hvad der skulle ske dagen efter. Det er altså sjovt at tænke på 🙂 KH

 17. Charlotte siger:

  Nååh, en fin historien. Om ung kærlighed, ophav og det der fulgte efter…
  Jeg mødte min kæreste for snart 21 år siden til min søsters eks kærestes 30 års fødselsdag.
  Vi dansede tæt og kyssede i stormfulde 8-9 timer. Jeg mindes kun at vi var af dansegulvet en enkelt gang. ;o)

  1. Cathrine Nissen siger:

   Åhhhh det lyder herligt ungdomsagtigt <3 Den unge forelskelse, som man kan være så heldig, vokser sig til en stor kærlighed. Dejligt minde at have <3 KH

 18. Caroline siger:

  Åh, hvor er det en fin historie!
  Jeg mødte også min kæreste i en brandet på et diskotek for et årti siden (wow! det er længe siden).
  Og jeg bliver altid lidt pigefornærmet, når folk siger “at man ikke møder sin udkårne i byen!” – Gu gør man så! 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Selvfølgelig kan man da det 😀 Til lykke med kærligheden og de ti år! KH

 19. Caroline siger:

  Ih hvor var det hyggeligt at læse <3 Sådan en sød historie!
  Og så blev jeg lidt glad for at læse at du ikke drikker øl! (eller gjorde?) Jeg kan simpelt hen ikke lide det – har prøvet at lære at drikke det i 10 år nu, men jeg kan bare ikke, ha ha… Det irriterer mig ofte, for nærmest alle kan jo lide øl… Det virker så prætentiøst altid at bestille vin og drinks.

 20. Natassia siger:

  Sikke en dejlig historie!
  Jeg arbejdede i Savona i sommeren 2006, det er nu lidt sjovt 🙂

 21. Charlotte siger:

  Ååhh.. Hvor er det sødt! Jeg bliver helt nostalgisk, når du beskriver jeres møde. Jeg var selv teenager og gik i gymnasiet dengang, så din historie bringer frembringe mange sjove og gode minder.
  Tillykke til dig og din forlovede. Held og lykke fremover 🙂
  M.v.h. Charlotte.

Send en besked