Top

Min guide til Værnedamsvej

30.12.2017
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

^^^Blomsterskuretrockpaperdresses, cathrine Widunok Wichmand, Adax

Jeg kan huske, da Adam og jeg flyttede syv minutters gang længere ind på Frederiksberg, at jeg brugte henved to år på at nive mig selv i armen over at være flyttet hertil. Om hjørnet fra Værnedamsvej som er min absolutte yndlingsgade i København. Jeg følte mig meget heldig over, at det nu var mit hood og min lokale shoppinggade, og ordene “TÆNK hvor er vi heldige…” blev gentaget i sådan et antal, at Adam var ved at blive gal, haha!
Værnedamsvej er en spøjs gade for det ene fortov på den ene side hører til Frederiksberg og det andet fortov hører til København. Gaden har det hele – undtagen en slagter (selv om det i gamle dage var en slagtergade!). Du kan få sushi, thai, kebab og mere fine dining. Du kan købe dyre sæber i Aesop og gå til (mini-)disko en lørdag aften på Viggos med alle ”de gamle” (50+). En skæv sammensætning af butikker, der har ligget her i tyve år og de friske nye. Der er det meste.
Det lille smørhul er ved at blive et rigtig smart sted – men også lidt et kæde-sted. Om man så kan lide det eller ej. Flere af caféerne er ejet af de samme typer – Central Hotel og Granola, samme ejere. Selvfølgelig er Madklubben også repræsenteret i form af Hanzo og Cofoco har Lest Trois Cochons og Le Quartier (et takeaway spot, der laver en ganske glimrende spaghetti bolo men som aldrig er åben). For ikke at nævne Lagkagehuset, der griber om et helt hjørne, Lauras Bakery i en baggård, og så er der alle butikkerne. Om ikke kæde så i hvert fald nogen der har enten kæmpe netshop-succes eller et par andre butikker.
På en eller anden måde så ærgrer det mig, hvis det unikke forsvinder. Hvis det alt sammen bliver Madklubben og Ganni. Men omvendt så er det også dem, der har råd til at tage chancen med butikker uden for København K – og med dem følger kunder og derved også succes i de andre butikker, som stadig kæmper for dem selv uden en stor pengemaskine i ryggen.
Nuvel, fordi der er så meget godt, så har jeg begrænset mig til absolutte yndlingsspots i denne guide. God fornøjelse!
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

^^^Aesops fine (og dyre) sæber!

rockpaperdresses, Alona Vibe, Cathrine Widnok Wichmand, Granola Værnedamsvej

Granola

Måske den mest markante af dem alle på Værnedamsvej? En klassiker, som de fleste i København har hørt om eller besøgt. Stedet er for nyligt renoveret men fortsat i den gamle vintage-stil. Der er old school pulversæbe på toiletterne og en kæmpe bar i svungen mahogni (tror jeg det er). Alt lugter af 1950’erne, men det er smagfuldt – og lidt til den teatralske side.
De laver en ganske udmærket smørrebrødsmad til frokost og en simpel havregrød og croissant til morgenmad. Menukortet ændrer sig ikke, men det de laver er i orden. Og husk at prøv deres milkshake! Og forbered dig på lidt af et crowd i weekenden.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Hverdagsglimt

^^^ Smørrebrød på Granola

rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

Blomsterskuret

Det må være en af byens bedste blomsterbindere! De lavede min brudebuket, min krans og Fridas halsbånd (det havde de aldrig prøvet at lave før, jeg spurgte). De er altid virkelig søde til at mikse og finde på, og jeg elsker bare at gå ind i den lille træhytte og blive taget imod af det store og vildt dækkede blomsterbord.
Er man mere til et bundt tulipaner eller et bundt eukalyptus, så skal man over i Blomsterhjørnet overfor.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad

Rist

Skal du drikke kaffe, så skal du næsten ind på Rist. Det er klart dén café i København, jeg har brugt allerflest timer på. Jeg føler mig nærmest hjemme! De bruger Coffee Collectives bønner og laver små simple madder på rugbrød i deres miniaturekøkken. Kom en eftermiddag og hæng i vinduet og få et syn af gadens leben – hvis du altså kan se noget for al duggen på ruden.
Servicen og smilet kan godt variere lidt, men jeg tager det som enhver anden Københavner – i stiv arm og nærmest som en selvfølge i en by, der har lidt for travlt (til tider også med sig selv).
De laver i øvrigt også en udmærket matcha og om aftenen i weekenden er der vin og nødder til.
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

Falernum

Det vi efterhånden må kalde vores bar (som har overtaget aftensjus-pladsen efter Gilt på Rantzausgade, som vi frekventerede, før vi flyttede). Og ganske passende også en voksen en af slagsen med masser af vin på kortet. Det er et rigtig no fuss-sted, som altid er crowded om aftenen (især i weekenden). Venner mødes, hænger ud og der er aldrig stole nok til alle dernede. Men det gør ikke spor, det er stilen.
De har et ganske udmærket udvalg af vin på glas og endnu sjovere på flaske. De er ikke kæmpenørder, der fortæller i lange baner om vinen – det er mere på den afslappede ”denne her smager godt”-måde. Og så har de i øvrigt også en udmærket menu – før i tiden tog jeg altid deres tatar. Priserne er til at komme omkring – man skal bare huske at reservere bord.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad

Helges ost

Denne her lille perle ser ikke ud af meget udefra. Måske en smule kedelig at best, slidt, at worst. Men så snart du stikker snuden flad mod vinduet, får du øje på ost og pølser og alverdens små delikatesser og konserves. Og servicen er altid fin! Deres must try er efter min mening sandwichen – groft eller lyst brød, med den pølse du helst vil have, en ost og deres hjemmelavede pesto. Andre vil sige, at deres leverpostej er toppen. Et rigtig godt bud at besøge, når man in the mood for ost- og pølsebord.
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

Shop Dora

En af mine yndlings-dimsebutikker i byen – men det er de udmærket klar over (ejeren er kone til en af Madklubben-ejerne – de ved, hvad de laver).
Priserne er høje – især når hovedfokus er på gammelt bras, men som i denne butik nok nærmere betegnes vintage brugskunst. Og det er sagt med al kærlighed i verden, for ved Gud vi har mange ting fra Dora. Lyskæder, gamle spejle, dims og mere dims. Jeg elsker den butik, og jeg kan altid finde noget at tage med hjem. Jeg har bare hørt nok kvinder fra landet og provinsen gispe og tage sig til hovedet over priserne – men som Københavner (eller Frederiksberg-borger) er jeg vant til høje priser og tager det som en selvfølgelig, når jeg ikke selv er typen, der gider scoute loppemarkeder og ladesalg. It’s the convienence of it – og jeg kan stadig være med på smuk-men-brugt-noderne. Magisk butik.
rockpaperdresses, Cathrine WIdunok Wichmand, Rist, Søndag morgenmad
rockpaperdresses, cathrine widunok wichmand

^^^Blomsterskuret

rockpaperdresses, Julie Bjarnhoff, Les Trois Cochons, Outfits, Nordic blogger

Les Trois Cochons

Café turns restaurant i løbet af dagen. Stedet blev renoveret tidligere på året, og det er blevet SÅ pænt. Lyserøde håndvaske på toiletterne, og den originale grønne flisevæg er kommet til syne efter de fjernede deres store skab ned ad venstre langside. Hvis ikke det var fordi, at deres lys er helt ad helvedes til billeder, så kunne det sagtens være en af de mest fotograferede caféer i København.
Med deres renovering kom også morgenmad på menukortet. De laver simple og semi-franske serveringer – den originale, let sødlige yoghurt, man får i Frankrig, har de importeret. De laver en god kop café au lait, serverer en sprød croissant og lidt frisk grape dertil. Om aftenen har de pre-fixed menuer til en overskuelig pris.
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

Jerôme Vintage

Nu udvider vi til Tullinsgade også, som støder på Værnedamsvej, og som sammen med gaden gør det til et lille smørhul.
Min klare vintagetøjpusher og som egentlig ligger på Tullinsgade, men eftersom det er samme smørhul, tager jeg den med. Man skal lige være opmærksom på deres åbningstider! Men kommer man forbi, og der er åbent, så kommer man ind i en simpel lille butik, der ofte spiller jazz fra iPaden, og hvor YSL og Cacharel hænger side om side med no-name sager, der bare har det der helt særlige. Der er primært tale om ting fra 90’erne og tidligere, men de fleste i rigtig fin stand. Her har jeg gjort en del gode køb gennem tiden.
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

Central Hotel og Café

Som en kulisse i et teaterstykke. Verdens mindste hotel, so they claim. Et lille bitte hus der er en klar photo-op for de interesserede, med en mikro-café nederst og et enkelt hotelværelse øverst. De serverer en croissant, en kaffe, en ganske udmærket milkshake og en friskpresset juice – og en klassisk toast ej at forglemme! Simpelt, småt og ret hyggeligt. Et herligt sted at skimme avisen og drikke sin kaffe, især om sommeren, når man kan sidde uden for. Der er lidt Brødrene Mortensens jul over stedet. Caféen er i øvrigt ejet af samme mænd som Granola om hjørnet.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, OOTD, Tullinsgade

Mads Nørgaard, Soulland, Wood Wood og Ganni

Nu er på opdagelse i smørhullet og Tullinsgade med, så ligger der både en herre- og dameudgave af Mads Nørgaard lige dér, hvor Tullinsgade knækker og går op med Gl. Kongevej. Især herrebutikken er ganske smuk med det fredede Føtex-skilt og fliserne (besøgende vil genkende det som et af mine foretrukne fotospots, eftersom Tullinsgade altid har godt lys). I pigebutikken sælger de også de klassiske 101’ere og fine hårklemmer!
Og lidt op mod Gl. Kongevej, på hjørnet af Tullinsgade og Gl. Kongevej, ligger Soulland, som har seje unisex-huer og lækre uldskjorter og silkeskjorter til herrerne blandt andet.. Det er i øvrigt en ganske pæn butik!
Og går du til venstre ad Gl. Kongevej, når du står med Tullinsgade i ryggen, så vil du støde på Wood Wood, der både har herre- og dametøj og et stort udvalgt af Comme des Garçons (husk at kigge i Salon Artens vindue, når du går forbi – lige ved siden af Wood Wood, den virkelig brune og kuriøse frisør).
Og går du lidt længere (vi taler alt i alt to minutter fra Soulland), så støder du på toppen af Værnedamsvej igen, og der i krydset ligger en Ganni-butik. Jep, de store er efterhånden rykket ind (og Samsøe Samsøe ligger nede ved Les Trois Cochons).
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

Thiemers Boghandel

Hvis I nogensinde har set You’ve got mail; Meg Ryan, der bestyrer den lille uafhængige boghandler og Tom Hanks, der kommer med FOX konglomeratet i ryggen, en kæmpe kæde, som vil smadre den lille butiks levegrundlag – ja så har I viben i Thiemers. Bare uden Tom Hanks-delen, haha! Den lille bogbutik man har lyst til at tage hen og hænge i. De har kaffe, fantastisk service, plads til ungers leg. Det er dem, jeg gerne vil støtte, når jeg køber bøger i stedet for bare at gå på Saxo eller i Bog & Idé.
Det er den smukkeste blå facade – jeg kommer hel til tænke på Paris’ farverige butiksfronter, og så er de eventyrligt søde til at hjælpe med at finde just the thing you need to read, eller også kan de skaffe det.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Selected Femme, Alona Vibe
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand
Pink Onsdag, rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Weekday trenchcoat, H&M Studio
rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

^^^Le Gourmand er også et fanske glimrende bud på franske delikatesser. De har for nyligt udvidet, så du kan sidde og indtage en charcuterietallerken og et glas vin til i butikken. Men det er også her, du kan købe franske oste og pølser med hjem til middagsbordet. Ejeren er très français og ret sjov (og lidt skrap).

rockpaperdresses, Guide til Værnedamsvej, Cathrine Widunok Wichmand

^^^En klassiker på gaden og for nyligt renoveret meget smukt. Nu spiser jeg jo ikke fisk, så jeg har ikke testet den. Men den skulle være ret fantastisk!

3 kommentarer

 1. Amalie siger:

  SÅ gennemarbejdet og fin! TAK.

 2. Nina siger:

  Oldie but goodie. Det er den fineste artikel om en af de hyggeligste gader i hele byen. Og som du rigtigt skriver “På en eller anden måde så ærgrer det mig, hvis det unikke forsvinder. Hvis det alt sammen bliver Madklubben og Ganni. Men omvendt så er det også dem, der har råd til at tage chancen med butikker uden for København K – og med dem følger kunder og derved også succes i de andre butikker, som stadig kæmper for dem selv uden en stor pengemaskine i ryggen.”
  Vi har haft butik på Gammel Kongevej i et år nu, og jeg er overbevist om, at det kan eksistere side om side. Diversiteten bringer det gode med sig på handelsgaderne under åben himmel.
  Gammel Kongevej, Værnedamsvej og Tullinsgade har så meget forskelligt at byde på. Man kan slentre fra Rådhuset ned ad Gammel Kongevej med kaffestop hos Hart eller Ipsen, og finde alt fra de bedste vintage butikker til delikatesser, håndlavede smykker og lækre mærkevarer. Man kan slutte en shoppedag af på Værnedamsvej med en god middag og et glas vin, og så er lykken efter min mening gjort.
  Det er bare noget andet at handle under åben himmel og mærke byen summe. Tak fordi du sætter fokus på netop det!

  1. Cathrine siger:

   Åh jeg er så enig med dig Nina, lykken er gjort! Hvilken butik driver du? Der sker i øvrigt så meget godt for tiden nede på Tullinsgade! Jeg håber kunderne følger med og lige forstår det lille smut om hjørnet 🙂 KH

Send en besked