Top

Min karriere: Terese Ask

11.10.2018
Skabt af Ellen Hovmand

Vi skal til det allerførste gæsteindlæg, og hvor har jeg glædet mig!
Sammen med Super-Ellen, min assistent, har vi interviewet en række kvinder, jeg beundrer, eller som står mit hjerte nær. Og Terese Ask er den første. En ægte businesskvinde, som har et energiniveau out of this world! Hun er iværksætter, podcaster og står for mig som en kvinde med en målfasthed og tonsvis af drive. Derfor skal I lære hende lidt bedre at kende.

Navn: Terese Ask

Alder: 29 år

By: København

Beskæftigelse: Partner i Impression PR og stifter af Busigirl Podcast

Først og fremmest, Terese, hvad har du studeret?

Hej Cathrine + læsere, tak fordi jeg må være med! Jeg har en bachelor i Engelsk og Organisationskommunikation fra CBS. Da jeg var færdig med den i 2012 var jeg heldig at komme ind i PR-branchen, som var min store drøm!

Du driver sammen med din bedste veninde et PR-bureau på nu femte år, Impression PR. Hvordan startede den idé mellem jer?

Det var faktisk en idé, der opstod samtidig med at vi bloggede på vores daværende blog, The Impressionista. Vi havde blogget i nogle år, og elskede at arbejde sammen. I takt med at vi blev inviteret til flere og flere presseevents, blev vi også mere interesserede i arbejdet, der lå bag presselanceringerne. Influencer bølgen var forholdsvis ny på det tidspunkt, og vi kunne fornemme at mange af vores veninder og ’kollegaer’ som os, følte sig nedprioriterede når de var på besøg hos de forskellige bureauer. Vi sad tilbage med følelsen af at blogging, som medie, ikke blev vægtet lige så højt, som f.eks. den trykte presse, og var ret sikre på at de nye digitale medier kun ville vokse sit større, så vi så et hul i markedet. Vi ønskede at være et nytænkende – og ikke mindst influencer friendly – bureau med lige vægt på print og online medier, og det viste sig heldigvis at være den helt rette strategi for os.

Hvad har det betydet for jeres venskab at drive en business sammen?

Jeg ville gerne sige at det har bragt os tættere sammen, men jeg tror næsten ikke det er muligt. Vi er vokset op sammen og har altid haft et tæt bånd, nærmest som søstre. Men der er ingen tvivl om at vi føler os utrolig privilegerede over at kunne se hinanden og arbejde sammen hver eneste dag; dele alle glæderne, rejse sammen osv. Samtidig er vi også gode til at være veninder når vi ikke er på arbejde, og husker at afsætte tid, hvor vi må tale om business, hvis vi for eksempel er ude at spise – resten af tiden er venindetid!

Hvilke retningslinjer lavede I i mellem hinanden – både som venner og som businesspartnere?

Vi aftalte fra start, at intet var vigtigere end vores venskab. Hvis der mod forventning skulle opstå uenigheder eller lignende, der kunne gå ud over venskabet, ville vi hellere lukke firmaet igen, og se det som en spændende oplevelse. Mange vil måske tænke, at det lyder naivt, men jeg ved hvor vigtigt vores venskab er for os begge, og havde vi stået i situationen, havde vi helt klart løst det sådan. Udover en forretningsplan, lavede vi selvfølgelig også et juridisk dokument, hvor det samme stod skrevet.

Terese og businesspartneren/bedsteveninden Christina Bonnor

Helt lavpraktisk, hvordan ser den mest almindelige arbejdsdag ud for dig?

Typisk møder jeg ind på vores kontor i indre by mellem 9-10. Jeg elsker mine lange morgener hjemme, hvor der er tid til at vågne, gå en lang tur med min hund, og lave en god morgenmad, så det passer mig rigtig godt at vi ikke møder så tidligt. Efter en kop kaffe starter jeg med at tjekke mine mails. Jeg går meget op i at strukturere min tid, så jeg får mest muligt ud af dagen, derfor afsætter jeg tid til mails, som det første, når jeg møder ind, og som det sidste inden jeg går hjem. Jeg fandt hurtigt ud af at man kan bruge alt for meget tid på at maile frem og tilbage, hvis man hele tiden er ’på’, og jeg har læst mange artikler af respekterede forretningsmennesker, som anbefaler at tjekke mails to gange på en dag. Hvis noget haster, findes telefonen heldigvis stadig.
Når mailen er tjekket kan min dag bestå af alt fra møder med journalister og influencers, der skal præsenteres for nyheder i showroomet, til møder med vores kunder, hvor vi planlægger nye lanceringer og PR strategi for den næste tid. Ind i mellem møderne laver vi bl.a. pressetekster, medieovervågning, eventplanlægning, og opdaterer sociale medier for os selv og vores kunder. Vi har heldigvis et team af tre dygtige PR piger til at hjælpe os med den del. Min arbejdsdag har et godt mix af kontorarbejde og møder på kontoret eller ude i byen, og jeg elsker at hver dag ikke er ens!

Du er selvstændig, din søster er selvstændig, hvad er det for noget blod, der løber i jeres årer, siden I vælger den livsstil?

Godt spørgsmål! Jeg tror vi er vokset op med en god portion selvtillid qua forældre, der altid har støttet os i alle vores idéer. De har været gode til at spotte vores ’talenter’ og har altid hjulpet os med hvordan vi kom videre fra idéstadiet til rent faktisk at skabe noget, såfremt det var det vi havde lyst til. Derudover har vores mor været selvstændig siden hun var 22 år og den frihed hun har haft ved at være sin egen chef; holde en fast ugentlig fridag med os, kunne hente tidligere eller aflevere senere, har altid tiltalt os begge. Vi har begge en enorm passion for det vi hver især brænder for, og har altid givet vores alt til de virksomheder vi har været hos, så det er i sidste ende meget naturligt at arbejde for os selv.

At blive selvstændig kræver helt sikkert en vis risikovillighed. I gik ind i det med jeres venskab, men hvilken risiko løb I ellers? (Mange lægger f.eks. deres bolig som forsikring eller andet)

Den største risiko var klart den økonomiske. Vi lånte nogle penge, men ikke mere end at vi havde kunne afbetale over et par år, hvis alt gik galt – og så havde det været en lærerig oplevelse. Men det var selvfølgelig utrolig hårdt de første år, da vi ikke kunne betale en løn til os selv, og arbejdede andre jobs om aftenen og i weekenden for at få råd til vores husleje m.m. Efter et års tid kunne vi endelig få en deltidsløn, og det hjalp gevaldigt. Der gik lidt over to år før vi kunne udbetale en fuldtidsløn, så det har krævet is i maven og hårdt arbejde, at nå til hvor vi er i dag.

Der er masser af PR-bureauer derude, som har både stærke kræfter og mange år på bagen, hvad fik jer til at kaste jer ind i den konkurrence?

Vi mente, at vi kunne bringe noget nyt til branchen og havde klart den fordel, at vi har haft begge kasketter på som hhv. influencers og PR-ansvarlige. Vi var vant til at være på modtagersiden og vidste hvilke events, der var sjove at deltage i og hvorfor. Hvilke produkter, der var spændende at modtage osv. En stor del af bureauerne, som vi arbejdede med, havde eksisteret i mange år og var ledet af folk, der var noget ældre end os, og gjorde tingene anderledes end vi ville. Vi følte at der var plads til et ungt og friskt pust, og det var vi heldigvis ikke ene om at synes.

Hvad kan Impression PR, som ingen andre kan? Du må meget gerne blære dig!

Vi har den personlige relation. Vi møder vores kunder og pressen på en måde, som de færreste kan. Qua vores alder viber vi utrolig godt med alt fra de unge YouTubere til bloggere og journalister, og har skabt nogle helt unikke forhold. Når det kommer til vores kunder er det kun Christina og jeg, der sidder med kontakten, så de altid føler sig i trygge hænder. Vi er generelt utrolig hands on med både kunder og pressen, hvilket selvfølgelig er et stort arbejde, men den personlige relation er det vi elsker allermest!

Hvad har været det vigtigste move, du har gjort i forhold til din karriere? (et job, du har sagt ja til, en middag, du har deltaget i, et særligt menneske du har mødt der har hjulpet dig i dit netværk etc.?)

Jeg har to minder, der står meget klart for mig som værende banebrydende for min karriere. Det første var tilbage i 2011, hvor jeg blev inviteret til et presseevent af min i dag gode veninde Nancy Pav. Hun var det mest imødekommende menneske, en rigtig ’PR girl’! Hun vidste alt om brandet og var ’the life of the party’. Hun tog sig tid til at tale med mig, en totalt nobody i forhold til de andre gæster, og jeg følte mig så velkommen og klikkede med det samme med hende. Siden lærte vi hinanden bedre at kende og det var faktisk hende, der fik mig ind i PR branchen et år senere. Hun lærte mig alt om PR og bor og arbejder i dag i Dubai, som PR ansvarlig for Bloomingdales Middle East. Jeg ser stadig meget op til hende, og ringer altid til hende, hvis jeg har brug for et godt råd.
Det andet minde er fra januar 2014, hvor Christina og jeg var sammen i Florida for at besøge hendes familie. Jeg havde været i PR branchen i lidt over to år og manglede nye udfordringer, Christina var startet studie og var heller ikke tilfreds. Vi havde længe talt om at starte vores eget bureau, og på den varme januar dag, mens vi sad ved poolen og spiste sushi og drak champagne, besluttede vi at Impression PR skulle blive til virkelighed samme år. Vi aftalte at opsige job og studie, og bruge det næste halve år på at få lanceringen af Impression PR på plads. Få timer senere sad jeg alene i flyet på vej hjem til Danmark med en lille champagne buzz og kunne bare mærke at ’DET HER – DET BLIVER STORT!’ I juni 2014 landede vi vores første 3 kunder, og d. 1. august lancerede vi officielt Impression PR med en kæmpe fest i vores daværende showroom på Købmagergade.

Hvad er den næste store udfordring, I står overfor i Impression PR?

Den næste udfordring bliver at udvide vores team med en medarbejder eller to, forhåbentlig i løbet af 2019. Vi har fået mange nye opgaver, da markedet konstant ændrer sig. For eksempel står vi også for kampagne håndtering mellem vores kunder og influencers/magasiner ved kommercielle samarbejder, og den del har vi brugt mere tid på det sidste års tid end nogensinde før. Sociale medier har også udviklet sig enormt de sidste år, og det kræver en hel del mere arbejde i dag end før. Der er nok at tage fat i, så det er klart drømmen at tilføje endnu et par dygtige medarbejdere til teamet indenfor det næste års tid.

Hvad er dine personlige businessmål for fremtiden?

Mit mål er at få Impression PR til at vokse yderligere og være det bedste inden for vores fag. Derudover har jeg et stort iværksætterhjerte, og har brug for at have gang i flere projekter på en gang. Jeg har netop kastet mig over podcasting og vil på sigt gerne kaste mig ud i foredrag også. Der er mange unge kvinder, der skriver til mig på Instagram og spørger om jeg har tid til at mødes med dem til en kop kaffe, så de kan høre om min karriere, få råd osv. Jeg har desværre ikke tid til at mødes med alle, men en foreslog et foredrag, så måske det ikke er så langt ud i fremtiden, hvis der er stemning for det. Jeg elsker kombinationen af mit arbejde i PR branchen, og det at motivere og inspirere andre kvinder til at gå efter deres drømme, ligesom vi har gjort med vores.

Hvilke tre gode råd, ville du gerne have fået, inden du startede som selvstændig?

Der er mange råd, som jeg, set i bakspejlet, gerne ville have haft, men som jeg ikke tror havde hjulpet at vide inden. Man kan læse sig til meget, men lærer kun ved at springe ud i det og ’slå sig’ lidt undervejs. Vi fik masser af læring på denne konto, især i løbet af vores første år, og det var utrolig frustrerende i momentet, men det gjorde os stærkere og klogere, og i dag ville vi ikke være foruden de oplevelser.

Har du nogle projekter i kølvandet, som du gerne vil fortælle os om? (din podcast Busigirl fx <3 – hvad er ambitionen med den?)

JA! Jeg lancerede mit podcast, Busigirl Podcast, i maj måned, og det er gået over al forventning. Jeg har de sidste par år lyttet meget til amerikanske podcasts som ’Being Boss’, ’Girlboss Radio’ m.m. og synes vi manglede noget lignende i Danmark, til at inspirere unge karrierekvinder. Derudover har jeg netop lanceret Busigirl Mind Academy, som er et forløb for unge karrierekvinder, der ønsker at styrke deres mindset. Forløbet er lavet sammen med psykolog Sisse Find, og jeg har store forventninger til det. Ambitionen er at #busigirl med tiden skal blive et community hvor passionerede kvinder kan networke og støtte hinanden. Jeg har et par forskellige idéer, som jeg pt. bruger min fritid på at udvikle på, men dem kan jeg ikke dele endnu – I kan dog følge med på Instagram @tereseask @impressionprdk og @thisisbusigirl for at holde jer opdaterede, her kan man desuden også tilmelde sig Busigirl Mind Academy!

10 kommentarer

 1. Nina siger:

  Super spændende indlæg.
  Og må jeg så lige sige, at først troede jeg, det var Drew Barrymore, du skulle interviewe 😀 Sikke en lighed.
  Nina

  1. Terese siger:

   Ej den har jeg fået før! Tusind tak. <3

 2. Smukke og seje, Terese 🙂 Supergodt interview med en rigtig power woman!

  1. Cathrine siger:

   Fedt fedt fedt Katrine! Mega godt, det kan bruges! KH

 3. Caroline siger:

  Såååååå sej, elsker Terese og Christina! <3

  1. Cathrine siger:

   De er også bare så pokkers dygtige! KH

 4. pernille siger:

  Virkelig fedt indlæg! meget inspirerende!

  1. Cathrine siger:

   Jaaa! GODT at høre Pernille, tak! KH

 5. Christine siger:

  Hej Cathrine
  Tillykke med babyen først og fremmest.
  Og virkelig godt indlæg med Terese Ask. Meget inspirerende og motiverende -selvom jeg blot er offentligt ansat.
  Men dejligt med noget tyngde.
  Nyd babyboblen.

  1. Cathrine siger:

   Taaak Christine, så fedt at høre. Ellen og jeg har flere seje profiler om hjørnet, kvinder, som jeg i hvert fald synes, er så dybt inspirerende. KH

Send en besked