Top

Min lille smykkesamling

19.11.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
Jeg har været tilbageholdende med at lave et indlæg med mine smykker, fordi en forsikringsmand engang skrev, da jeg viste mine tasker på instagram, at det skulle jeg lade være med! Det lokker tyve! Så jeg skyndte mig at tage mit billede ned, og så har jeg ikke turde at lave “samlings”-indlæg siden. Men – jeg har hele tiden mine smykker på mig, så jeg er egentlig ikke så bange. Ingen tør slås med mig!
Og I spørger ofte; “hvor er din halskæde fra?” eller “hvem har lavet din vielsesring?”, så lad det her indlæg være en form for FAQ, hehe, jeg kan henvise til. Og måske lidt opvarmning til mit samarbejde med Ro, som går i luften snart, som laver de fineste smykker og i øvrigt har en fin historie bag.

Billeder af Julie Bjarnhoff

rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
Jeg ELSKER, hvordan smykker er så vanvittigt personlige. Både fordi de kan være de mest magiske mix af arveguld, noget billigt tjams fundet på en ferie, som har fået fuld værdi for en, nyproducerede varer, gaver fra en særlig – eller en selv. Ofte bærer vi vores historie med os; om halsen, fingrene, i ørerne. Nogen kan lide det helt store lir, andre det diskrete, nogen går med ingenting, andre skifter hver dag.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
Jeg går med det her hver dag! Det eneste, der mangler, er min venindehalskæde, jeg har lavet med Tine, som pt er i sommerhuset. Men lad mig tage de små skatte en ad gangen.
Min signetring har jeg designet sammen med Tine Lindhard, og det er min egen barselsgave til mig. Og det lyder måske fjollet, men det er faktisk også første store smykke, jeg har købt til mig selv. Efter vores lange rejse, alt det det har kostet mig og min sjæl – den lille ring repræsenterer det hele. Den har vores initialer på og kan selvfølgelig udvides med flere. Ned ad siden er der fire sten; en for os hver og en for Frida. For mig symboliserer den med sin vægt MOR; stabilitet, tyngde, kraft.
Ved siden af sidder min farfars vielsesring, som jeg elsker. Det er en hel klassisk vielsesring – han havde slanke fingre, så den er ikke al for stor på hånden.
https://rockpaperdresses.dk/2017/02/halvaarsbryllupsdag-fra-omstillingsparat-parforhold-til-fastansaettelse/
Og så er der min forlovelsesring i hvidguld – den så slet ikke ud, som jeg havde forestillet mig den, skal jeg indrømme, hehe, men den slags bestemmer man jo (heldigvis) ikke selv. Jeg vælger altid guld-  så hvidguld, nyt for mig! Og måske derfor elsker jeg den ekstra højt. Den står nemlig ud! Jeg havde ofte set vintageringe og tænkt, at en arvering eller lignende ville være så smuk. Men den er så ren og simpel og jeg elsker det rene, den står for, vores kærlighed, Adams fastansættelse af mig, haha!
– og så passer den vildt godt med min vielsesring. De to sammen er som pot og pande og går nærmest ind i hinanden og sammen får de virkelig et særligt look. Min vielsesring er lavet sammen med Tine Lindhard (altså, ingen rabat eller noget, siden jeg nævner hende så meget, vi har bare en fantastisk kemi, og hun er så dygtig til at forstå, hvad jeg tænker, og så er det lidt hyggeligt, hun har været “med os”, omkring vielsesringe, min signetring og så laver hun pt. et lille smykke til Eddie. En 1-års-gave han endnu ikke har fået, hehe..
Men vielsesringen er lavet ud af mindet om min mors vielsesring – jeg har altid elsket den! Og en dag i bilen på vej til skole sagde jeg, at jeg ønskede mig at arve den – så gik der to dage, og så havde vi indbrud og alt blev stjålet. Den inklusive. Men nu har jeg min egen version med små brillanter hele vejen rundt.
… Og så er der min lille “tip-ring”, siddende på langefingeren. En gave fra Adam – også lavet af Tine.. Ja, hun fylder lidt på mine hænder…
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
Så er der mine halskæder; jeg bærer primært de her tre – men har også min lyserøde barokperle, som jeg fik af mine kolleger, da jeg stoppede på P3. Den hænger i øvrigt på en kæde med et lille guldhjerte, som var det første smykke, jeg fik af Adam i tidernes morgen, vi købte det på en Malmö-tur.
Den længste er en gave, derfor reklame, modtaget fra Palm Petit. Det er Eddies yndlingshalsklæde. Når han bliver ammet, når han er hos mig og har brug for tryghed: Han nulrer den. Den er lavet med hans og mit finger- og håndprint på. Man får en sort lerlignende kugle tilsendt, som man laver sit mønster/form med, kommer den i ovnen, sender den retur, og så får man sit vedhæng sendt. Den halskæde betyder enormt meget for mig, lavet på en regnvejrsdag i sommerhuset.
Og så er der det lille E – det er også en gave, derfor reklame. Jeg trænede i nogle år med Vibe. Hun fulgte fra sidelinjen, hvor svært det var at få Eddie, og hun skrev for nyligt, at det havde rørt hende så dybt, om hun ikke måtte sende mig det lille E. Uden nogen forventninger. Jeg blev så rørt, at jeg kneb en tåre. Så jeg er mega mega glad for det lille vedhæng og har det på mig altid. Jeg ELSKER bogstav-vedhæng, overvejede også en “Carrie-halskæde” med Eddies navn. Der er så mange fine versioner derude, så man kan finde sin egen.
Og så er der et af de smykker I spørger mest til. Den lille brillant. Og det er altså lidt skægt, for på mange måder er det en klassiker. Det er et vedhæng og en kæde, jeg fik af min mor i studentergave. Min søster fik et lignende. Og det er sådan ret guldsmedeklassisk. Mener, det er købt hos Grete & Erik Pade i Espergærde, men aner ikke, om de stadig eksisterer. Det er så fint, let og simpelt.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
Og så er der mine øreringe. Jeg har også et par perlesæt, jeg har har fået af min svigermor og et af min egen mor.
Men jeg går mest med dråberne fra Tine Lindhard, som jeg har fået af Adam. Eller det vil sige –  den ene stik har jeg selv købt, tildels med penge jeg engang fik af min morfar, jeg ellers ikke er tæt med. Det er nærmest det eneste han har givet mig i mit liv, så det er ganske særligt. Og den lille cuff og stik har jeg så fået af Adam. Det er lidt sejt et sæt. Og når man kun har to kedelige huller i ørerne, så er det ret sjovt med cuffen.
rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Julie Bjarnhoff
 

11 kommentarer

 1. Mathilde H siger:

  Pade findes stadig i Espergærde centeret 😊
  Synes din smykkesamling er noget så fin! 😍
  Kh

  1. Mathilde H siger:

   Og kan det ikke passe, du engang havde en fin lille lyserød ring? 💗

   1. Cathrine siger:

    Ej hvor hyggeligt, var det noget med at en datter tog over?
    Mener ikke, jeg har haft en lyserød ring 😀 KH

    1. Mathilde H siger:

     Det er jeg ikke helt sikker på 😊 But they’re still going strong 👍
     Hmm, synes bare du havde sådan en fin lille en med “top” på, All pink gold… Men jeg kan tage fejl 😁

 2. Sara siger:

  Syge morguns!!

  1. Cathrine siger:

   Hahaha! MOAR <3 KH

 3. Camilla siger:

  Dine smykkehistorier fik mig til at tænke på, at de fleste af mine også har historier, fordi jeg har fået dem af forskellige af mine nære mennesker gennem tiden. Det har jeg aldrig tænkt over, men det er ret smukt.
  Jeg har et tillægsspørgsmål: hvordan opbevarer du dine smykker? Har du en fiks løsning, eller ligger de på kanten af badeværelsesvasken eller i de æsker de kom i, ligesom mine?

  1. Cathrine siger:

   Det er dét der gør dem så ekstra særlige! Alle minderne – om man har fået, arvet eller selv købt til en særlig lejlighed. Der kan smykker altså noget helt, helt særligt. En legemliggørelse af gode tider og minder og mennesker man holder af og kan bære med sig. KH

 4. Så fine <3 og skønt med smykker, der har en historie. Mine yndlings er også dem der er fået eller arvet <3
  Men oh my oh my oh my – den fine barok perle altså! Ved du hvem der har designet din?

 5. Katrine siger:

  Ved du hvor barokperlen er fra?

  1. Cathrine siger:

   Yes, lavet af Julie Nielsdotter! KH

Send en besked