Top

Min mening om H&M Conscious Exclusive 2015

15.04.2015
Skabt af Cathrine

hm_conscious
(Jeg har gjort noget vildt, har I lige set det?? Jeg har skiftet header! Til de Fridasavnende – jeg prøver bare lige noget nyt for en kort stund, og da jeg skulle finde billeder til det her indlæg faldt jeg over det gamle billede, som stadig gør mig så glad. Til de der spørger “Hvad med dem hun søgte, tegnede??” – ja det kom på hold, da en tegner fra Benjamin (hvor bloggen ligger) meldte sig på banen. MEN jeg melder det på banen igen – i denne og næste uge vil jeg tage hul på det. Det skal nok lykkedes at finde en dygtig en, der var så mange fine bud).

Tænk sig, at jeg er blevet spurgt af flere af jer, om jeg vil komme med et “ekspertudsavn” omkring H&M’s næste H&M Conscious Exclusive-kollektion, som kommer i morgen. JOW! Når nu jeg ligefrem bliver spurgt, så vil jeg altså gerne!

Grunden til, at jeg faktisk har ladet den passere stille forbi, det er, at jeg egentlig synes den er liiiidt kedelig i år. Jeg mener, styles’ene (på nær de smukke to kjoler til højre, måske) kunne være kommet i H&M’s klassiske linje på en lidt festlig måned. Jeg mangler lidt den der KAPOW, der har været i andre kollektioner; den grønne tylkjole, blondekjolen som flere har brugt som brudekjolen, min grå flæsekjole. I år er den mere tonet ned – det virker lidt som om finanskrisen har sat sit spor på den, så den er mere afdæmpet og ikke så flashy? I don’t know. Den er klart mere afdæmpet, men mønsteret på den lange silkekjole er vanvittigt smukt, synes jeg. Det minder mig lidt om et ældre Acne-print med slangemønster, som jeg holdt meget af.

Koncepetet bag Conscious Exclusive er det samme som tidligere år; en god blanding af genbrug, bæredygtige og økologiske stoffer. Generelt set arbejder H&M i en bæredygtige retning. De har en målsætning om, at 100 % af deres anvendte bomuld kommer fra bæredygtige kilder inden 2020. Husker I deres Conscious Denim-kollektion? De brugte 56 % mindre vand og 58 % mindre energi sammenlignet med konventionel denimproduktion (find information her). Metoden, der blev udviklet dengang, bliver ført videre til alle deres denimprodukter, og ved slutningen af 2014 havde mere end 1/3 af deres denimprodukter den højeste “grønne” anmærkning ved Jeanologia (et “denim-laboratorium” i Spanien). De arbejder på sagen, og det har jeg respekt for. Men over tid tænker jeg, at Conscious Exclusive måske vil blive udvandet – hvis resten også er så miljøvenligt, så er der vel kun “exclusive” tilbage? Det gør nu heller ikke noget.

Det, jeg nemlig holder meget af, og hvorfor jeg støtter kollektionen år efter år, det er, at den gør noget for et område af moden, som normalt enten kommer i virkeligt dårlige kvaliteter – polyester og andet møg – eller bare er hamrende dyrt. Festligt tøj er så svær at få fat på. Jeg ville ønske, at kollektionen var kontinuerlig; at de altid havde en smuk lille kollektion med festtøj.

I år er jeg som nævnt ikke helt oppe at støde over kollektionen – ikke i samme grad som tidligere år. Til gengæld tror jeg, denne kollektion rammer bredere end normalt. Der er et virkelig smukt silkesuit – sort silkesuit, som ville være en drøm at have i garderoben, hvis man er til sort. Meget af à la det Carrie har på her. Den hvide perlekjole er også meget smuk, fx som afslappet brudekjole – pailletterne er genvandte i øvrigt! Og så synes jeg den store, mønstrede kjole er ret vidunderlig. Jow, jow, kollektionen er meget smuk. Men der er ikke noget, hvor jeg tænker; “DET SKAL JEG HAVE OM DET KOSTER MIG LIVET!”

Hvad tænker I? Nu I har spurgt mig, så gad jeg da gerne høre jer? Noget I skal have fingrene i?

I kan se mere til kollektionen HER eller i butikkerne og online i morgen.

Herunder en del af mine Consious Exclusive items:

H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2012, H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2013, H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2014, H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2015, THE CARRIE BRADSHAW LOOK^^^Kimonoen fra 2013-kollektion
conscious2^^^Tylkjolen jeg har fået lagt op, fra 2013-kollektionen
conscious3^^^Fra 2013-kollektionen
conscious5

conscious4
consciousexclusive6
Paris, ootd, dagens, blogger, rockpaperdresses, cathrine nisen, maje leather jacket^^^Nederdelen – den er fra en meget tidlig Conscious-kollektion

H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2012, H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2013, H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2014, H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2015, THE CARRIE BRADSHAW LOOK

^^^Fra 2012-kollektionen

dagens010514_11_zps083215e7^^^Fra 2014-kollektionen
dagens200514_7_zps84e17648^^^Fra 2012-kollektionen
dagens240414_1_zpse053f23f^^^Nederdel fra tidligere kollektion (sammen med Emilys fine taske)
dagens260414_7_zps1bb36712

^^^Fra 2014-kollektion

30 kommentarer

 1. Hvor sjovt – inden jeg læste teksten tænkte jeg ‘sikke en lækker header’.. Overvejede kort om jeg skulle komplimentere dig for den i kommentarfeltet, men vidste egentlig ikke om jeg bare var sløv i optrækket og ikke havde set du måske havde haft den længe.. 🙂 Men nu ser jeg den er ny – og den er møg pæn synes jeg 🙂 Selvom Frida også er en lækker modella 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Du er slet ikke langsom 😀 Den er kommet på hertil eftermiddag 😀 Men tak :-* KH

 2. Mette siger:

  Jeg får straks associationer til Sex & the City når jeg ser din nye header. Jeg tænker Carrie i introen, iført tylkjole og ditto høje hæle. Synes den er meget dig, dog – og beklager på forhånd, jeg har studeret grafisk design – passer fonten ikke helt til motivet. But that’s just me, sikkert 🙂
  Mette

  1. Cathrine Nissen siger:

   HVILKEN FONT METTE?? Jeg brugte herre længe på at vælge haha! HJÆLP MIG! 😀 Bruger picmonkey til skrift, og det var den bedste, der var, syntes jeg. HJÆLP 😀 KH

 3. Lisbeth siger:

  Hov, hov, hov – lad os lige få én ting på det rene, før vi snakker tøj: det der er verdens SMUKKESTE header. Nogensinde. Okay bevares, som Mette med uddannelsen ovenover siger, så kan vi vel nok debattere fonten (jeg brokker mig ikke, men retter mig altid efter dem, som er klogere end mig haha), men billedet passer jo altså bare perfekt ind! Det er jo indbegrebet af det indtryk, din indholdet udtråler – bare komprimeret i en header. Åh hvor altså synes, du skal beholde den til evig tid haha (:
  – og så til tøjet! Jeg tror jeg er enig med dig. Der er intet decideret overvældende i kollektionen, som vi ellers har set det tidligere. Men der er virkelig nogle lækre styles! Jeg kunne i hvert fald godt drømme om et par sommerfester iført den hvide kimonokjole i lyocell. Så smuk! Kunne muligvis godt finde på at blæse dårlig økonomi et stykke i morgen formiddag, og smide mine penge efter den. Havde jeg haft rigtige penge, kunne jeg virkelig godt være faldet for mange af delene (:
  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   HVILKEN FONT? Åh jeg er fontspasser, I need help Lisbeth, please 😀 Det kan da være den gror sig fast, som solbrilledellen fjorde – tre år med solbriller og dellet hud. Det er jo en imponerende rekord at gå ombord i.
   Der er nemlig nogle lækre styles – altså smukt håndværk, sindssygt lækre kvaliteter og stoffer. Det jeg savner er bare det overvældende, som du også skriver. Det der tager pusten væk. Det har der været alle andre år. Ikke rigtig i år. Men altså. Man kan vel lige tage et kig 🙂 KH

 4. EJJJ, jeg bemærkede den nye header med det samme!
  Jeg synes den er så fin – og passer rigtig godt til dig og bloggen! Der er lidt SATC over den! 😉
  Knus http://christinaelisabeth.dk

  1. Cathrine Nissen siger:

   TAAAAK – BEDSTE kompliment med SATC 😀 TAK! KH

 5. Camilla J siger:

  Eeeeej jeg er altså bare ved at dø over den tylkjole! Den er så smuk og jeg får helt ondt i maven over den. Jeg vil så gerne have fat i den… Så derfor er jeg også lidt skuffet over den nye kollektion, havde håbet på at finde noget lignende eller tilsvarende 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Jeg elsker også selv den kjole, meget, meget højt. Jeg havde det nøjagtigt sådan – jeg havde håbet på en kjole, der virkelig kunne tage pusten fra mig. Men den lange mønstrede er nu smuk! KH

 6. Michelle Aagaard siger:

  Din nye header intet mindre end FANTASTISK!!!
  Jeg er helt forelsket i både kjole, sko og dine alt for lækre brune ben!! -snyd snyd snyd 😉

  1. Cathrine Nissen siger:

   Juhuhuuuuuuu 😀 De brune ben er altså hjulpet lidt på vej, da jeg skruede lidt op for farverne på billedet 😉 KH

 7. Anna LS. siger:

  Så meget Sex & the City! Virkelig fin – men jeg savner nu lidt Frida eller noget gøgl, tror 🙂 Ej, den er virkelig pæn!!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ahmen Frida vender tilbage – jeg skulle bare lige skifte underdrenge du ved 😀 KH

 8. Signe siger:

  Jeg ELSKER din header! Den er alt det jeg forbinder med dig – også elsker jeg både sko, kjole og dine tynde flotte ankler (det lyder måske dumt, men sandt!)

  1. Cathrine Nissen siger:

   Hahaha jeg ELSKER komplimentet for mine ankler altså, søde Signe, tak 😀 KH

 9. Amalie siger:

  jeg er ude i de store overvejelser om tylnederdelen måske skal klikkes hjem til min kusines bryllup…
  Og ja, jeg stemmer i, den header er så fin

  1. Cathrine Nissen siger:

   Tak Amalie, hvilken tylnederdel er det nu lige? KH

   1. Amalie siger:

    hov, det er da ikke en tylnederdel.
    Det er da en gulvlange nederdel, jeg taler om.. 😉

 10. Camilla siger:

  Jeg er helt vild med headeren, så meget SATC!
  Den hvide/råhvide blondekjole fra 2014 kollektionen, kan ud huske hvad den kostede fra ny, og om om den er til at få fat på nogen steder? Det er vel ikke tilfældigvis en af de ting, der er i din IKEA pose som du sælger gennem din tictail engang 😉

 11. Karina B. siger:

  Den header er bare lige dig!
  Den passer så fantastisk godt til din blog, at man nærmest ikke fatter det…. 😉
  Intet ondt om Frida by the way….
  Jeg synes, det ser enormt spændende ud med H&M’s kollektion, så jeg sidder klar lige om lidt… 🙂

 12. Louise siger:

  ELSKER (!!) din nye header! Ih den er pæn! Og meget Cathrine og Carrie agtig på samme tid. Selvom Frida er super cute, så synes jeg at det klæ’r bloggen rigtig rigtig godt det nyt look.
  Tillykke med den 🙂
  //Louise

 13. Sara siger:

  Din nye header er SÅ flot, og hvis Carrie B havde en blog, ville hendes header også se sådan ud 😉 Jeg elsker Frida, men lad os lige få et par uger med tyl og sko! <3
  – Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk

 14. Johanne siger:

  Jeg er godt nok også lidt skuffet over den kollektion. Jeg har ventet på at der kom en “ikke exclusive” concsious kollektion som der også har gjort de andre år, men det er som om de har smidt de to sammen i år. Lidt ærgeligt, men du har ret når du skriver at konceptet med de specielle kollektioner bliver udvandet når så stor en del af deres standart sortiment er “bedre” (Jeg nægter at kalde det bæredygtigt)
  Silke kjolen med print, er det eneste jeg vil overveje, men det kommer ikke til at ske. Med mindre der kommer endnu en bryllups invitation ind af døren.
  Ps. jeg har desværre ikke nogen holdning til din header. Beklager 😉

 15. Sabine siger:

  SÅ enig med resten af ganget omkring din header! Den er SMUK!!! Og melder mig også i koret omkring den lidt mere kedelige udgave af Exclusive collectionen – jeg er dog lidt forelsket i den lange nederdel men har ingen lejlighed til at skulle have den på…

 16. Mette WK siger:

  Jeg ELSKER din nye header. Behold bare den 🙂
  Jeg er heller ikke så vild med denne kollektion. Er lidt ked af, at der stort set kun er hvide og sorte styles. Sort går jeg ikke i længere, og da det generelt gerne skulle være festtøj, fx til bryllupper, så er hvidt ikke smart. Men jeg er vild med den lange nederdel og kjolen ude til højre. De er super smukke…

 17. Stine S siger:

  Jeg vil gerne tegne for dig, Cathrine. Både Frida, tyl og farver! På stineseier.com er der noget af det, jeg laver 🙂

 18. Synes den header er SÅ smuk! Jamen, jeg elsker dine sko, din kjole og dine meget feminine fødder (hæhæ, sorry), men alt er mere eller mindre perfekt. Selvom Frida bestemt også er sød, så passer den header bare fantastisk godt. Simpelt, men godt 😉
  Jeg elsker CC-kollektionerne, men denne er mere plain-simple. Ikke på den dårlige måde, men jeg smider i hvert fald ikke penge efter den i år 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Juhuuuu, det kan da være den skal blive, nu alle er så søde og glade for den?? //C

 19. Line siger:

  Det er kun silkekjolen, som jeg synes er noget særligt. Den har et flot snit og mønster, mens resten er for afdæmpet og kedeligt i forhold til tidligere kollektioner. Til gengæld er Wedding-kollektionen fra ASOS godt nok flot! Sikke nogle fine kjoler, der er med i den. Hvis bare man skulle til bryllupper eller andre store fester sommer 🙂
  /Line

Send en besked