Top

Min nye guide til Værnedamsvej

16.12.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Det er ved at være et par år siden, jeg lavede min guide til Værnedamsvej, så jeg tænkte, det var tid til en opdatering! Rist er stadig en dejlig kaffebar, Thiemers boghandel er stadig et magisk lille spot med læsekrog, Les Trois (Cochons) ligger der også stadig osv. –  men de er altså med i denne her guide, så dem har jeg ikke inkluderet her.
Her er nye favoritter, for der sker virkelig meget på vejen. Jeg kan ikke helt finde ud af, om det er svært at drive forretning her, for flere ting lukker og nyt forsøger sig for at lukke også. Men der er også bare dem, der har ligget der altid! Som Helges Ost fx (med i sidste guide, kan tippe i øvrigt at de hver onsdag får frisk burrata, og den er god!), Dora den (ja, overpriced men) fine og quirky butik med krimskrams og små udvalgte genbrugsgevinster. og Juuls Vinhandel – mage til kompetent og rar betjening!

billeder taget af Mia Jørgensen

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi

Rikiki (online HER, Værnedamsvej 4A)

Mit absolutte yndlingsspot på Værnedamsvej. De laver vejens bedste kaffe, uden tvivl (jeg har testet) – og hjemmebag. Den bedste citronmåne, sprøde croissanter, små pistaciebidder.
Luisa (som bager) og Chris (som laver kaffer), som har caféen (som også er en butik i øvrigt) er simpelthen det sødeste ægtepar med de smukkeste børn. Den ligger lidt skjult inde i en baggård, men don’t miss out! De har et par sofaer ude foran og altid en kurv med legetøj. De samler ind i ny og næ af gammelt legetøj og børnetøj til dem der har mindre. For nyligt lukkede de tidligt for at tage deres unger til klimademonstration på Christiansborg. De har så meget hjerte. – og der er selvfølgelig også et par lune pladser indenfor i biksen, er vejret koldt.

Dal Forno (Værnedamsvej 9)

Pizzakonkurrencen er HÅRD i København. WAUW, vi er altså dygtige – og her tager jeg del i en ære, jeg ingenlunde kan tillade mig. Men Bæst (deres nr. 1 med straccitella er stadig en gudespise), Cantina, Frankies – listen er lang. Men ny på den liste er Dal Forno – og det er så velfortjent. Ægte, italiensk pizza, bagt med den dejligste accent og store smil. Det er svært ikke at lade sig henføre til Italia!
Om dagen har de foccacia – den italienske version af et pizza-slice og om aftenen hele pizzaer. Deres kartoffel er LÆKKER, deres buffalina ligeså. Man kan selvfølgelig tage dem med hjem eller nyde dem på de sparsomme pladser, et par stykker inde og ude, er man heldig og der er ledigt.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi

Glo (Værnedamsvej 18)

Denne her er ikke en lokal perle, forstået på den måde at den ligger flere steder i byen, men skal man have en sund frokost, så er det rigtig godt bud. Maden er primært økologisk, og de har både wraps og salater. – gurkemejelatte også, er man til det (jeg er! Men jeg beder dem altid om at gøre den mindre sød!). Om sommeren kan man tilmed fange en solstråle på bænken uden for!

Østerberg (Tullinsgade 25)

Byens. Bedste. Vafler. Hun bager dem selv – eller, nu har hun nok lært sit søde personale at bage dem. Men duften!! Insane, når man spankulerer forbi, bedste reklametrick i hendes bog. Selvfølgelig må man ind og smage…
Cathrine laver virkelig god is – jeg kender hende somewhat privat, i hvert fald fra iscirkler og hun serverede is i vores gård til bryllupsreception. Hun er kæmpe issnob – på den fedeste, passionerede måde. Hun serverer ikke flødeskum eller flødeboller på toppen, og når man er lidt gammeldags som mig, til gammeldags is, så er det da lidt træls. Men hun vil ikke have smagsoplevelsen forstyrres (!) af et fedtlag på tungen. Til gengæld serverer hun den mest intense vaniljeis, crunchy cookie dough, men også anderledes smage som jackfruit og dragefrugtis qua familiens bånd til østen (faren har i årevis haft en fødevarevirksomhed derude, såvidt jeg husker).

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi

Tout Petit (online HERVærnedamsvej 17)

Jeg elsker denne her biks! Den kæreste franske kvinde ejer den, og hun er SÅ herligt fransk; excentrisk og dygtig til sit arbejde. Hun laver ALT med Liberty-stoffer. Toilettasker, jakker og puder. Og ting til børn: Bloomers, små jakker, bluser, kjoler, ammepudebetræk – og de bedste suttesnore. Sådan nogen der er lidt stramme i “klemmen”, så man ikke uden videre hiver dem af. Ret rart, når man fx er ude, så man ikke mister sutter og -snore hele tiden.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi

Gasoline (Værnedamsvej 2)

Er man til fedtede, velsmagende burger, så er Gasoline et rigtig godt sted at starte. Deres kød er øko – og det er en helt “ægte” hakkedreng, hehe, og ikke noget fra frost. De har flere små burgerbikse i byen, men den på Værneren må være deres smukkeste og i hvert fald nyeste. Konceptet er, at der er åbent indtil der er udsolgt – men min oplevelse er, at eftersom den store hype er overstået, så er der altid burgere at få.
Det er yderst sjældent jeg får kød i min burger, fordi så mange efterhånden tilbyder mega lækre vegetarburgere, men lige nøjagtigt her halter de IMO. Den er enormt våd og kun fyldt med grøntsager. Når jeg er burgerlysten, er det som oftest for at få fedt og carbs fx i en vegebøf, så den holder ikke for mig – men så glæder jeg mig over,  at de har ordentligt kød, hvis det skal være.
– En anden ny madbiks, der lige er åbnet, er Nærvær, som ligger ved siden af. Den har jeg dog endnu tilgode at prøve, men der ser travlt ud og man kan få mad og god vin!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi

Boho Habits (Tullinsgade 3)

Er en af mine yndlingsgenbrugsbutikker! Maria, der har den, har et særligt øje for fransk romantik og får støvet de vildeste fund op på sine ture til Frankrig med sin mand. Især spejle er hendes thing. Facetslebne, ornamenterede, romantiske, farverige – vilde! Men hun er også god til skabe; karlekammertypen, de væghængte og generel pynt –  små skåle, vaser. Den er lidt magisk, den butik og jeg kan anbefale at følge hende på instagram, hvis man vil holde sig opdateret. SÅ meget fin dims og gedigne møbler!

“Ny Vintagebiks”. (Tullinsgade 4)

– ja, det hedder den selvfølgelig ikke, men den har ikke navn endnu set udefra. Jeg ved simpelthen ikke, hvad navnet er! Men den er faktisk ikke engang åben mig bekendt – det gør den til januar, i hvert fald sidst jeg stak hovedet ind og spurgte. Det glæder jeg mig til! Jeg har nærmest dagligt trykket snuden flad mod ruden.
Butikken ligger lige over for Boho i Tullinsgade, den er BRIGHT orange og så ser den ægte italiensk-lækker ud med sit grønne marmor-gulv, kromreoler og perlebesatte kjoler på stativerne.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi

11o Copenhagen (Tullinsgade 11)

Den udtales vist Eleven-Oh og er for nyligt rykket fra Blågårdsgade til Tullinsgade. Rendyrket hipstersted med de lækreste internationale magasiner på hylderne, kunsttryk og plakater og ret god kaffe. Og igen, virkelig rar betjening. Den har overtaget Mads Nørgaards gamle lokale under Føtex-skiltet og passer bare så godt ind i stilen med sin mere arty stil til de rå rammer.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi
Generelt er det her hjørne af byen ved at blive et rigtigt second hand treasure chest: Jerome Vintage nærmest side om side med I blame Lulu på Gl. Kongevej. Frelsens Hær og Røde kors lige over for hinanden på hjørnet til Værnedamsvej. Shop Dora, Boho Habits og nu også denne her lille orange biks.
Her er både gode madsteder og caféer, de mainstream som Ganni og Summerbird og de små lokale delikatesseforretninger. Det er for mig altid hyggelig at ose ned ad gaden, for det er vitterligt min landsby. Jeg kender blomstermanden og hilser, vi spørger til hinandens unger, da hans kone fødte deres nummer 2, et par måneder før jeg gjorde. Jeg kender kaffespotsene og kan bestille “det sædvanlige” og til tider også blive udfordret “skal du ikke lige prøve…”  – til gengæld kan man sige, at jeg ikke kommer så frygtelig mange andre steder, hehe. Denne her lille ø i byen, Lille Paris, har det hele – for mig.
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi
Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Værnedamsvej guide, Mia Jørgensen fotografi

25 kommentarer

 1. Camilla siger:

  Ja, det er nemt at skide, når man har røven fuld. Almindelige leverpostejstyper har ikke råd til kun at komme der.

  1. Cathrine siger:

   Hej du, velkommen hertil – mon du er dukket op fra det dybe, mørke internet og kommer for at trolle eller har du noget på hjerte?

  2. Sofie B siger:

   Det var da et ret så nedern kommentar. Prøv igen 😶

  3. Lisa siger:

   Åh. Fis af du. Du hører ikke til her!

  4. Trine siger:

   Camilla – Jeg synes, du skal bruge din tid på at gøre noget, som gør dig glad. Sådan rigtig glad helt ind i sjælen. Lykkelig måske endda. Men måske har du ingen anelse om, hvad der faktisk gør dig glad og giver dit liv mening? Et er i hvert fald sikkert: Din utilfredshed med livet og ærgrelse over din egen situation har intet med Cathrine at gøre …. så jeg synes, du skal stoppe med at hælde din egen ulykke ud over hende og hendes læsere …

 2. Linea siger:

  Jeg ELSKER Østerberg – bor tæt på den anden! Min ultimative favorit er deres Hyldeblomst Sorbet! Min mand laver altid sjov med af han kan se når det er blevet sommer, ved at vores kontoudtog har rigtig østerberg-1-kugle-beløb 😄👌🏻

  1. Cathrine siger:

   Åhh den er også læskende om sommeren! Så lækker 😀 – din kæreste er sjov!! KH

 3. Nina siger:

  Verdens bedste Værneren 😍
  Jeg er selv vokset op lige klods op af Værnedamsvej og det er virkelig følelsen af at være hjemme! Du har helt ret når du beskriver det som en lille landsby! Savner dog dengang der var en god grønthandler – men WOW hvor er der bare sket meget med vejen de senere år ! ❤️

  1. Cathrine siger:

   Der er sket så sindssygt meget. Vi har boet i området i mere eller mindre 10 år og meget har åbnet og lukket.
   Jeg kan så godt følge dig i en lækker grønthandler. Generelt håber jeg, at balancen mellem alle “giganterne”; Ganni, Falernum (en del af Bibendum og alle dem), Granola (også en gigant med blandt andet Central Hotel), Cofoco osv. og de mindre lokale særlinge som Helges og Tout Petit. Det er dét, der er charmen IMO.
   Sikke et skønt sted at være vokset op! KH

 4. Cecilie siger:

  Tak for guide! Hvor er din fine jakke fra? 🙂

  1. Cathrine siger:

   Den er fra Stories – 2017 eller 2018 😀 KH

 5. Thea siger:

  Tusinde tak for så fine og personlige anmeldelser Cathrine! Jeg føler altid jeg kan stole på dine ord og tage dem for gode varer – netop fordi du skriver ærligt om stedet, godt og dårligt.. Jeg synes altid det er så svært når jeg kommer på besøg (fra Åååååårhus) at finde de gode steder, man måske blot går forbi i farten, så det er dejligt du gider bruge tid på det.
  /og en kommentar/tanke til Camilla: Det jo netop dejligt det ikke er leverpostejssteder, men steder man måske kan spare op til og derefter virkelig nyde den gode kop kaffe/croissant, der er lagt tanker og kærlighed i, i stedet for den fra 7/11 der smager af pap.

  1. Cathrine siger:

   Det er så dejligt Thea, det glæder mig – København og Aarhus er simpelthen i så rivende, dejlig udvikling hvad angår oplevelser og gastronomi, det bliver nærmest mere og mere unødvendigt at rejse meget længere end en togtur på 4 timer 😀 KH

 6. C siger:

  HYGGELIGSTE vej <3 På niveau med Elmegade på Nørrebro<3

  1. C siger:

   Ps. hvor er de lækre bukser fra?

  2. Cathrine siger:

   Elmegade og Jægersborggade er simpelthen også magiske! Og Rosenvængets Allé! Og Ravnsborggade! Og Saxogade med alle sine socioøkononimske tiltag! Der sker så meget rundt om os 😀 – bukserne er fra Ganni men dog købt engang, da jeg var gravid. Måske foråret 2018? KH

 7. En anden C siger:

  Tak for den fine guide! Denne type indlæg er mine favorit-indlæg <3
  Da min mand og jeg skulle på første date efter baby tog vi på bæst og fik nr.1, fordi jeg under barsel havde læst om den på din blog og det var en skøn oplevelse <3
  Jeg har også været på rist med min lille dreng og fik faktisk virkelig god betjening, selvom stedet ikke er super børneagtigt indrettet 😉
  Næste gang jeg er afsted med familien skal Rikiki da afprøves.
  Suttesnoren fra Tout petit er jeg forresten også helt enig med – og suttesnor og vikle er bare en god kombi 😉
  Masser af god energi til dig og tak for de skønne anbefalinger.

  1. Cathrine siger:

   Haha, nej børnevenlig indretning har de ikke – det er trang plads, men ret hyggeligt. Vi har siddet ude under et tæppe i stedet for at få lidt luft, men jeg elsker at alle mulige forskellige kommer der -og deres hunde med, haha!
   Rikiki er rigtig skøn – især til sommer! kærligst

 8. Emilie L. siger:

  Du bliver virkelig, virkelig hængt groft ud på Jodel for øjeblikket. Jeg blev medlem i går, og opdagede tilfældigvis en kanal @bloggergossip, og seriøst, hvert andet indlæg omhandler dig. Av, hvor gør det ondt at læse.. Det er alt fra dine indlæg herinde til det tv-program, du medvirker i. Gætterier på, hvordan du vil modtage din næste kritik, og hvem der tør skrive den mest hadefulde kommentar til dig næste gang.. Det er jo decideret voksenmobning. Og virkelig en mavepuster.
  Ærgerligt, for du har sådan en fin blog. Tak for den fine guide til Værnedamsvej, jeg bor selv i nærheden og erklærer mig meget enig i dine favoritter. Kh <3

  1. Cathrine siger:

   Jeg er der ikke selv, og jeg bliver faktisk lidt ked af at få overleveringer derfra – det kan du selvfølgelig ikke vide. Men jeg prøver at leve efter “hvad man ikke ved…”. Men du bekræfter kun, at jeg måske skal til at censurere dét, der ikke giver mig eller andre noget godt. Tak!
   GOD jul! KH

   1. Marianne siger:

    Jeg går ikke ind for censur, og jeg kan godt forstå, hvorfor du, indtil nu, ikke har villet censurere kommentarfeltet her, men med det sagt, så synes jeg ikke det hører hjemme, dét der foregår her. Og det bør lukkes ned, for det bringer intet godt med sig. Hverken for dig, os læsere – eller for dem, der har brug for at nedgøre andre på den måde. Jeg kan ikke tro andet, end at det må være et udtryk for, at man har det skidt på en eller anden måde, når man kan behandle andre sådan.
    Jeg nyder at læse dine indlæg, også selvom jeg ikke altid er enig eller kan sætte mig 1:1 ind i tingene fra dit perspektiv. Det behøver jeg nemlig ikke kunne, men jeg behøver heller ikke skrive grimt til dig, når det sker. Det kunne aldrig falde mig ind at honorere dine velovervejede og gennemarbejdede skriverier med stikpiller eller dét, der er værre. Lad os nu for pokker huske på, at vi alle er mennesker med følelser, og bare fordi man sidder derhjemme bag sin skærm, skal man stadig opføre sig ordentligt.
    Glædelig jul til dig og dine – og nyd din juleferie!

   2. Nina siger:

    Jeg er ikke fan af censur, men kommentarer som Camillas ovenover (den første), synes jeg egentlig godt du kan slette, da det slet ikke bidrager med andet end negativ stemning. Der har været nogle gode diskussioner om bæredygtighed indenfor blogger/influencer-branchen som jeg håber der fortsat kan være plads til i fremtiden, men negative kommentarer om ex. din og Adams privatøkonomi og boligvalg som der også har været synes jeg ikke hører hjemme her. Dem ville jeg personligt ikke selv finde mig (hvis jeg havde en blog). Du deler meget (hvilket jeg elsker), men jeg synes det er okay du siger klart fra overfor negative kommentarer om din families valg og økonomi.

 9. Maria Franck Olesen siger:

  Mange tak for den fine guide. 🙂 Må jeg spørge hvor skoene er fra? God dag!

  1. Cathrine siger:

   Ja da, de er fra Eytys men godt nok købt i 2017 på udsalg. KH

 10. Anna siger:

  Fine Værnedamsvej ❤️ NÆSTEN som at være i Paris 😊 Tak for guide, jeg må få min mor til at tage vores søn og tage min kæreste under armen og prøve nogle af dine tips mellem jul og nytår!

Send en besked