Top

Mini-moon: Otte cool hoteller i Paris

22.11.2015
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Jeg har lært et nyt udtryk at kende; “mini-moon”. En miniudgave af en honeymoon/bryllupsrejse, som bliver mere og mere populær, som bryllupper også bliver dyrere at holde. Jeg vidste simpelthen ikke, at der var et udtryk for den slags. Man bliver klogere og klogere altså, hah!

Vi har for længst aftalt at tage en mindre rejse efter vores bryllup – en forlænget weekend eller max en uge til en by, der står vore hjerter nær, nemlig Paris. Der kan vi tage ned uden at skulle bruge en formue på museer/forlystelser og andre “turistfælder”, men blot nyde hinanden, god mad, fine parker og nogle lange gåture. Det, var vi hurtigt enige om, ville være skønt. Et halvt års tid efter brylluppet vil vi så tage en længere tur – en mere klassisk bryllupsrejse, som vi kan nå at spare op til.

Jeg har til formiddag siddet og søgt lidt på hoteller for at se prisniveauet an, og hvad der er af muligheder lidt sjovere end vores sædvanlige. Fordi det er en lille bryllupsrejse, så vil vi gerne have det lidt bedre, end vi måske plejer, men det skal også bare give mening i forhold til at kunne spare op til den senere rejse. Så vi taler en pris på max 2.000 kroner pr. nat, og meget gerne under. Det er lykkedes mig at finde lidt forskellige (også takket være tip fra kæreste Chris). Måske I også kunne bruge nogle gode bud på hoteller i Paris? Det kan også tænkes, at I selv har nogle gode bud?

Se mine tip tip, hvad man kan foretage sig i Paris HER, og hvor man bør spise HER. Hvis du er ude efter shoppingområder, så læse HER.
JulesandJim2A

Hôtel Jules et Jimtæt på Place de la République

I vores yndlingsområde; Marais/Temple – der er så dejligt, og det er nemt at komme til store seværdigheder som Hotel de Ville, Pompidou og masser af shopping. Jeg så hotellet anbefalet på Condé Nast Traveller på deres Top 50 hoteller for 2015, og værelserne er også meget fine – dog simple. Det jeg mest er faldet for er gårdhaven på billedet, og så har nogle af værelserne øverst små altaner, man kan gå ud på. Dét er romantisk!

hôtel relais christine paris, rockpapertravelHotel Relais Christine, tæt på min favorit-bro af dem alle; Pont Neuf

Her er vi lidt over budget, men det ser simpelthen så fint ud. Hotel Relais Christine er klart i den luksuriøse ende med en smuk indkørsel, ægte pariserstemning, tæt på Seinen. Hotellet ligger knap en kilometer fra Notre Dame og tæt på  Boulevard Saint-Germain, som har SÅ mange lækre butikker. St. Germain er det gamle kunstnerkvarter, som i 1960’erne var det allerhotteste.

Det er i den dyre ende, men her er også cykler til fri afbenyttelse, mulighed for at leje en smart car, der er fitness, sauna og spaområde.

Hotel Paradis, Paris France

Hotel Paradis, nær Sacre-Coeur

SUPER gennemført hotel – et tip fra Chris. Til trods for, hvor smart det ser ud, så er det altså igen ret rimeligt på prisen. Det er også ganske populært og har været med i et ton af damemagasiner. Det ligger ret godt mellem Gare Du Nord og Opéra Garnier – ikke ligeså hyggeligt som Marais, men til gengæld tæt på flere seværdigheder og tæt på god shopping på Grands Boulevards.

hidden-hotel-by-elegancia

Hidden Hotel, tæt på Triumfbuen

Det ligger ligesom i navnet – det ser ikke ud af meget ude fra, men værelser er ret cool. Masser af naturmaterialer; sten, læder, træ og planter. Flere af værelserne har et gigantisk badekar af granit, ÅH det er sejt! Værelserne virker for en gangs skyld også rimelig rummelige – mange parisiske hotelværelser er simpelthen så små. Når man ikke rejser let (som mig), så kan det være lidt af en udfordring – jeg har nærmest oplevet at stå ude på gangen foran værelset for at kunne åbne min kuffert, hah! Det lader ikke til at være en udfordring på Hidden.

02-hotel-de-charme-centre-ville-paris

Hotel Bourg Tibourg, tæt på Seinen og Hotel de Ville

Jeg faldt lidt for magasinet Esquires beskrivelse af hotellet; “det minder om det sæt undertøj, du håber, din kæreste tager på, når I besøger byernes bys sammen”. Hotellet lader altså også til at “lide” af selvsamme sexede undertone. Velourgardiner, intimt og såvidt jeg kan spotte ud fra billederne ret diskret location. Det har den fineste gårdhave, som er blevet brugt til flere fotoshoots gennem tiden. Ret James Bond-agtige billeder de har på deres side!

lepetitmoulin

Hotel du Petit Moulin,

I mit yndlingskvarter, nemlig Marais. Det var engang et bageri, men Christian Lacroix har sat det i stand fra top til tå, og hvis man er til det eklektiske, så er det her altså stedet! Selv har Lacroix sagt, at nogen vil elske stedet og nyde hulefornemmelserne på værelserne, andre vil synes, det er usmageligt, Jeg kan egentlig ret godt lide receptionen i den gamle bagerbutik, og så ser det ud som om værelser er hammer detaljerede.

crayonhotel

Hotel Crayon, tæt på Louvre

Hotel Crayon virker relativt simpelt og lidt i den unge afdeling med sin pop art og colorblocking, men priserne ser også ud til at være i orden. Hotellet ligger ret godt, tæt på Rue Rivoli og Les Halles – det kan næsten ikke blive mere centralt. Hele hotellets indretning er designet af to kunstnere; Julie Gauthron og Christophe Sauvage, som har jagtet små perler på de parisiske loppemarkeder, da de skulle indrette de 26 værelser. Hvert værelse er unikt og ret charmerende.

Photo-Hotel-Emile

Hotel Emile, i Marais

Værelserne her er altså virkelig rimelige i forhold til, at vi taler “boutique hotel”-genren. Jeg har ville besøge det, lige siden jeg så Chris bo der i starten af året. SÅ lækkert hotel! Ret gennemført og tjekket med en mindre café, man kan spise sin morgenmad i. Værelser virker ret lyse og lækre, og jeg så også, at flere af dem har fransk altan. Det er på min to-visit-liste.

 

 

13 kommentarer

 1. Anna K siger:

  Jeg har hørt meget godt om dette lille sted: http://m.hotelhenriette.com – og synes simpelthen det ser så fint ud.
  Har selv tænkt, at jeg gerne ville have min kæreste med herhen 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   Det havde jeg også engang på min liste, men jeg har da glemt alt om det! GODT tip, og super gode priser også 🙂 Tak! KH

 2. Theresa siger:

  Hold da op det ser fint ud!

  1. Cathrine Nissen siger:

   Ser de ikke bare herlige ud? Der er mange gode muligheder! KH

 3. Sille Holm Ricka siger:

  suk. #jegvilmed

  1. Cathrine Nissen siger:

   Haha, jeg tænker, at det vil være lidt akavet at ligge i revnen 😛 KH

 4. Louise siger:

  Jeg kan varmt anbefale Hotel Petit du Moulin, som du selv har på din liste. Jeg var der med min mand sidste år, hvor han havde inviteret mig ned for at høre Justin. Hotel Petit su Moulin er et fantastisk hotel; værelserne er simpelthen så smukke og gennemførte ikke mindst. De serverer også en lækker morgenmad, men der er jo også masser af gode muligheder i Marais.
  Restauranten på den anden side af vejen kan også varmt anbefales – meget autentisk familiedrevet restaurant.
  Rigtig god mini-moon 🙂

  1. Cathrine Nissen siger:

   DEJLIGT at høre fra dig Louise, som faktisk har besøgt en af anbefalingerne. Du syntes ikke, at det var for eklektisk og skørt mere end romantisk? Elsker også selv Marais og kender efterhånden mange af de små perler 🙂 KH

   1. Louise siger:

    Det er så eklektisk, at det for mig blev helt eventyragtigt – og dermed de perfekte rammer for en romantisk weekend i min optik 🙂

 5. Nina siger:

  Le Lapin Blanc, tæt på Sorbonne, fan-tas-tisk og så fint <3 men vi var også så heldige at få en upgrade fra et double classic, til en af junior suiterne 🙂 Oceaner af plads, badekar uden for badeværelset og udsigt til avenuen – ku' ikke findes smukkere 🙂

 6. Laura siger:

  Søde Cathrine – er der mulighed for at en kyndig mand kan fikse layoutet på det her indlæg? Jeg ville SÅ gerne kunne læse det, for jeg skal nemlig til Paris for allerførste gang i foråret. Hurra!
  Tusinde tak for dine skønne guides.
  Xoxo Laura.

  1. Cathrine siger:

   Jeg kan godt læse det på min macbook, hm… Mon du læser på en anden skærmopløsning? KH

Send en besked