Top

Mit Bryllup: Jette Tolstrup

09.01.2019
Skabt af Ellen Hovmand

 Bryllupper <3 Åh, der findes jo ikke en bedre fest! Jeg kan seriøst binge dem på story på insta, helt uden at kende brudeparret. Men hvis nogen af mine venner pludselig er til bryllup og jeg finder et hashtag, så skal jeg den undebrodermig love jer, at jeg får det hele med.

For det er en vidunderlig fest. En mega monster magisk fest. Og så er et brudepar altid smukke. Den dag man gør aller aller mest ud af sig selv i et liv – det er da svært ikke at sluge det hele med samme entusiasme lagt for dagen som et Billed-blad hos frisøren.
I dag skal I møde Jette og hendes mand Alex. Jette er en gammel kollega fra DR, som jeg egentlig tror voksede sig til en ven, efter hun skulle bruge mig til noget tv-program. Hun blev gift i det er for mange stadig er en drømmekjole – en sag fra en ældre H&M Conscious Exclusive-kollektion, til en mand som er så dødromantisk, at det driver af ham.
God fornøjelse!

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspirationNavn: Jette Tolstrup

Alder: 32 år

By: Frederiksberg

Beskæftigelse: Caster og TV-tilrettelægger på DR Ung, hvor jeg senest har haft hænderne nede i programmer som ’Petra får en baby’, ’Høj på strip’ og ’De første kærester’ til DR3.

Fornavne på dig og din mand: Alex og Jette

Gift: Vi blev gift den 27. juni 2015.

Hvor længe har I været kærester?

Alex og jeg har været kærester i otte år. Og jeg ynder stadig at kalde ham min ”kæreste”, selvom han jo på papiret er min ”mand”. Det er som om, jeg ikke helt kan indfinde mig med voksenheden i, at have en mand. Så vi havde været kærester i fem år, da vi blev gift.

Hvornår blev I forlovede?

Alex friede den 4. juni 2014. På en helt almindelig bænk på en hel ualmindelig onsdag på Nørrebro, mens musikken fra Distortion buldrende i baggrunden. Lige der på bænken spurgte han med den smukkeste ring i hånden (og champagne og Kinder-chokolade i køletasken), om jeg ville giftes med ham.
Efterfølgende fulgte en form for ”forlovelsesfestival”, som Alex havde arrangeret (og stadig betaler af på:-) Vi var først på Geranium og spise. Noget vi havde drømt om i uendelige tider, men hvor der ligesom manglede den helt rigtige anledning (og økonomiske undskyldning). Dagen efter fløj vi til London med nogle venner, hvor vi skulle høre vores yndlingsband Chromeo, og derfra overraskede Alex mig med en surprise-tur til Paris, hvor vi havde nogle dage, hvor vi bare kunne være ’high on love’. Det var helt perfekt, og nogle helt særlige dage! Indtil vores bryllupsdag, havde jeg aldrig været lykkeligere.

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspirationPlanlægningen:

Bryllupsbudget?

100.000-125.000 kr.

Hvad var jeres allerførste skridt mod bryllupsplanlægning?

Det første råd jeg fik, var at finde en location for bryllupsfesten. Og det var der i sandhed noget om, da de første mange steder, vi kontaktede, ikke havde noget ledigt før evigheder senere. Og her stod vi, og gerne ville giftes om et år. Så vi rykkede den dato, vi først havde planlagt efter, og fandt det, for os, perfekte sted. Derefter gik vi all in på kirken, da vi gerne ville vies i en kirke i et andet sogn, end hvor vi boede. Det krævede et par søndagsgudstjenester og lidt sweet talk af præsten. Men det lykkedes, og vi kunne blive gift i samme kirke som mine svigerforældre.

Hvor fandt du god inspiration?

Pinterest var en sand inspirations-ven. Her fandt jeg inspiration til alt fra bordkort til håropsætning. Og så var vi meget inspireret af Woody Allens film, da han virkelig mestrer det der med at ramme en særlig stemning og atmosfære – noget vi gerne ville overføre til dagen. Vi brugte bl.a. også skrifttypen, som Woody Allen bruger i alle sine film til alt fra invitation til bord- og menukort. Det lyder måske helt gakkelak detaljeret, men vi hyggede os faktisk med det, og de mange detaljer fik skabt præcis den stemning, vi ønskede.  

Hvordan lød jeres første drømme for dagen?

Hele vejen igennem ville vi gerne have en dag, hvor de traditionelle normer blev indfriet, men i mere uformelle rammer. Vi var altså ikke i tvivl om, vi gerne ville vies i en kirke, hvor min far skulle føre mig op ad kirkegulvet. Men derfra viste vi også godt, det ikke var vores ting at holde festen på et slot, eller at der skulle være en streng dresscode.

Beskriv jeres stemning/stil for dagen med få ord:

Personlig – med en gennemgående rød tråd krydret med traditionelle normer i uformelle rammer.

Hvad var de vigtigste punkter for jer?

At dagen emmede af personlighed, vi fik det vi drømte om (som budgettet nu tillod), og gæsterne fik en dag, hvor de virkelig kunne mærke, at vi havde forsøgt at gøre os umage.

Hvem lavede jeres invitationer?

Min topseje lillebror (@sorenarildsen), der er kunstner, tegnede vores invitation i hånden, som vi så fik trykt. Tegningen var en sammensmeltning af en brud, der blev ført op ad kirkegulvet af vores yndlingsband Chromeo, krydret med hvad der skulle ske på dagen: kirke, reception, kanalrundfart, festlocation, pølsevogn samt vores hjem og bænken, hvor Alex friende.
Derudover hjalp min gode ven og tidligere kollega ved Euroman med den grafiske opsætning, så vi fx kunne lade den samme skifttype gå igen på alt fra ’save the date’ til invitation, bord- og menukort.

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspiration

Hvor ligeligt var arbejdsopgaverne fordelt mellem jer? Og fik I venner/familie indover?

Arbejdsopgaverne var meget ligeligt fordelt. Vi skrev alle opgaver ned og fordelte dem. Så Alex var måske lidt mere lead på fx valg af champagne, mens jeg nussede med DIY-bordkort. Men det var 100 % et fællesprojekt, og som jeg husker det, var der faktisk god stemning hele vejen igennem planlægningen.
Vi fik hjælp af rigtig mange venner og familie til en række forskellige ting. Det var alt fra at tage lidt fotos, være gavekoordinator til at arrangere blomster til bordene dagen før, afhente bryllupskagerne og brudebuketten på dagen. Den hjælp var priceless!

Hvad gik ikke helt efter planerne?

Da kokken præsenterede menuen, fik vi en mindre heldig overraskelse. Det var nemlig overhovedet ikke den menu, vi havde bestilt. Tataren, vi havde frabedt os, havde sneget sig tilbage på menukortet, og den caprese-salat, jeg havde drømt om, var ikke at spore længere. Jeg tror faktisk, at halvdelen af de ca. ni retter havde skiftet identitet.
At sidde der. På sin bryllupsdag. Med et skizofrent menukort. Skal lige sluges. Men min svigerinde tog fat i mig, da hun kunne se min frustration og sagde: ”Pyt med det. Det er ikke det, du vil huske dagen for. Og det kan du tage dig af i morgen”. Og det er ærlig talt det bedste råd: Lær dig selv at sige ”pyt” på forhånd. ”Det regner” – ”Pyt med det”. ”Onkel har fået for meget at drikke” – ”Pyt med det”. ”Maden er ikke den, vi aftalte” – ”Pyt med det”. For hånden på hjertet, så er du høj på kærlighed, og det kan selv et falsk menukort ikke lave om på, når det kommer til stykket.

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspiration

Selve dagen:

Hvor sov du dagen forinden og med hvem?.

Jeg sov sammen med min mor på et hotel en spytklat fra Garnisonskirken, hvor vi skulle giftes.

Hvad var du mest nervøs for?

Jeg var lidt nervøs for, hvordan hele skilsmisse-kabalen skulle gå op (både Alex’ og mine forældre er skilt). Og så var jeg nervøs over noget så lavpraktisk som at vågne med en kæmpe bums midt på næsen. Begge dele blev dog ved bekymringerne.

Hvordan var vejret? Og gjorde det en forskel?

Det var tørvejr, da vi kom ud af kirken, og indtil vi (næsten) var færdige med at få taget billeder – og så regnede (læs: pissede det ned) on/off resten af dagen. Og ærligt, gjorde det ikke en forskel. Det var bare en del af dagen – og ikke definerede for dagen. Det mest irriterende ved vejret var faktisk, at jeg konstant havde Alanis Morissettes ’Ironic’ på hjernen: ” It’s like raiiiiin on your weddingdaaaay…”.  Top-belastende.

Hvad gik du op ad gulvet til?

”Here comes the Bride” af Richard Wagner.

Gjorde I noget særligt omkring vielsen? 

I kirken overraskende Alex mig med et kor, der sang Marie Keys ”Uden forsvar”, som er en af ”vores” sange (og på en måde mere passede til lejligheden end Chromeos ’Needy Girl’, som vi også har hørt en del på repeat i vores tid sammen). Det var helt ubeskriveligt smukt, og jeg blev meget meget rørt.

Hvad gjorde I efter vielsen? 

Efter vielsen blev Alex og jeg hentet af en rickshaw, og rullede ud for at få taget billeder. Herefter stod den på receptionen på Tango y Vinos, som var stedet for vores aller-aller-første date. Her stod den på jazzband, champagnesabling og bryllupskage-spisning. Derefter gik vi i samlet flok mod Custom House, hvor en kanalrundfart ventede. Her blev der serveret rosé og lidt snacks, mens vi blev sejlet over til Islands Brygge, hvor vi kunne gå hen til vores festlocation, Il Buco.

Hvor valgte I at holde fest?

Il Buco på Njalsgade dannede rammerne om selve bryllupsfesten. Det var helt aldeles perfekt, tilpas anderledes, nede på jorden og uprætentiøst. Et gammelt værksted lavet om til restaurant, hvor bl.a. en udstoppet ræv, en ophængt cykel og lumre Jeff Koons-plakater udgjorde pynten. Il Buco stod for alt omkring opdækning, mad, vin og cocktails. Og så leverede vi selv blomster, vaser, servietter og vimpel. Det fungerede super godt for os, at kunne lægge en del opgaver i andres hænder og samtidigt kunne gøre det personligt med sit eget pynt.

Hvor mange havde I inviteret?

Vi sondrede ikke mellem receptions- og middagsgæster, og de samme mennesker var med til hele balladen. Vi havde inviteret ca.85 og vi endte med at være omkring 75.

Dit bedste øjeblik?

Det bedste – og mest rørende øjeblik var, da jeg gik op ad kirkegulvet med min far, og Alex stod og ventede på mig – han var eddermuge pæn. Jeg havde en forestilling om, jeg ville være sådan rimelig tough i situationen, sådan bare gå og smile og nikke helt overskudsagtig hele vejen op ad gulvet. Men i det sekund orglet begyndte at klimpre, og dørene åbnende snørede min hals sig fuldstændig sammen, og jeg havde virkelig svært ved ikke at flæbe gennem hele kirken.  

Tilbageblik:

Hvilket øjeblik husker du tydeligst fra dagen?

Det tydeligste øjeblik for mig var, da jeg gik op ad kirkegulvet og så Alex vente – og da vi sagde ’ja’ til hinanden. Jeg er kæmpe fan af den kirkelige vielse – da rummet, lyden fra orglet, klokkerne, der ringer og dørene, der åbner, tilfører en helt særlig magi, som jeg meget nødigt ville have været foruden, og som også understreger en vis alvor i det, at have ”valgt hinanden”.

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspirationHvilket råd var det bedste, du fik i processen?

Det må klart været ”pyt-rådet”, som jeg omtalte tidligere – og som jeg faktisk også gav videre i en lille bryllups-prep-sms til Cathrine, inden hende og Adam skulle giftes. For der vil virkelig bare altid være noget, der er anderledes, end man har forestillet sig, og så er det godt at have ”pyt” i ærmet.

Hvad ville du gøre om ved dagen?

Hvis vi kunne gøre noget om ved dagen, så ville vi få taget et fællesbillede med samt parbilleder af alle gæsterne. Det var faktisk noget, vi bevidst havde fravalgt os, men noget, vi har fortrudt efterfølgende. Vi ville gerne have så få opstillede billeder som muligt, men efterfølgende har vi savnet, at kunne se tilbage på, hvem der præcis var med denne dag, og hvor meget de havde gjort ud af det.

Hvad fik og hvad gav du i morgengave?

I morgengave fik jeg et meget smukt custom-made anker-armbånd i guld fra Halberstadt kreeret af den dygtigste guldsmed (og Alex) og en tur til Paris. Alex forærede jeg et vintage Omega Seamaster-ur, en vintage champagne fra 1987 (her var det klart tanken, der talte et år senere, da han åbnede den. For da han poppede champagnen, lød det som om, han åbnede en to-uger-gammel-køleskabscola. Til gengæld var den så også pisgul og smagte af hovedpine) og et billede af den bænk, hvor han friede, taget af en professionel fotograf.

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspirationBrudens vise ord:

Lad være med at låse jer for meget fast af en specifik dato for herlighederne, før I har stedet for vielse og fest i hus.   

Få taget billeder af alle gæsterne – eller som minimum et fællesfoto af hele flokken samlet.

Tal om, hvad der er vigtigst for jer (hver især) på dagen, og hvor I kan gå på kompromis. Det er pis’dyrt at holde bryllup, så der er ofte steder, man skal hukke en hæl og klippe en tå.

Lad være med at lave om på dig selv på dagen – det er jo dig, din mand gerne vil giftes med og ikke nødvendigvis en Kim Kardashian-version. Hvilket Alex også påpegede flere gange, når jeg fx kom hjem brunere end self-tanned Ross i Venner (stadig et godt afsnit). Så drop lash extensions, hvis du ikke er vant til det, en mørk selvbruner eller en meget anderledes make-up. Jeg prøvede the whole shebangs af inden, men endte meget au naturel – bare med bedre hår og make up. Og jeg følte mig tilpas og tro mod mig selv – og som den, Alex gerne ville giftes med.

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspirationKorte fakta:

Hvad havde du på? 

Min kjole var en ældre blondesag på fra H&M Conscious Exclusive, som det var lykkes mig at opstøve på Trendsales (helt ubrugt med tag i und alles). Hertil havde jeg fået syet et bælte hos Rikke Gudnitz Couture, for at give den et personligt touch. Sløret var fra Jenny Packham, lånt af en veninde. Skoene var en klassisk nude Louboutin-pump (i modellen Pigalle, 8 cm høj – som var en helt genial højde, da jeg kunne holde ud at have dem på hele dagen – og natten). Tasken var fra Valentino. Og så havde jeg de fineste Mikimoto-perleøreringe i, som jeg havde fået af min svigermor til lejligheden – og selvfølgelig min forlovelses – og sidenhen vielsesring.

Hvad havde han på? 

Alex havde et dobbeltraddet, mørkeblåt jakkesæt på fra Gant Rugger. En hvid skjorte fra Xacus, sorte sko fra Loake og et mørkeblåt slips fra Drake’s.

Hvem stod for hår/makeup?

Dygtigste Carina Rehmeier stod for hår og makeup. Min gode veninde og kollega anbefalede hende, og som fast makeup-artist på bl.a. Vild med dans, vidste jeg, at jeg var i kyndige hænder. Og så er hun bare super sød, behagelig og rolig – præcis det, man har behov for, når man sidder med nerverne udenpå tøjet inden turen går mod kirken.

Dit ”noget nyt, gammelt, lånt og blåt”?

Det var ikke noget, jeg som sådan gjorde en dyd ud af. Tror faktisk ikke, jeg havde noget blåt?

Vielsesringe?

Vores vielsesringe er fra Halberstadt. Kan kun anbefale alle at gå derind.  

Brudebuket og knaphulsblomst?

Brudebuket (og knaphulsblomster) fik jeg lavet ved Louise Moestrup på Øster Farimagsgade – som jeg kun kan anbefale! Første gang jeg mødte Louise, havde jeg lyst til at invitere hende med til brylluppet, da hun bare har en vildt god energi. Og så var hun cool, da hun skulle lægge øre til mine ønsker, men også udfordrende mig lidt i mine (blomster)valg. Her brød vi traditionerne lidt, da jeg selv bestilte buketten.

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspiration
DJ/Band I kan anbefale?

Min gode kollega fra DR Rasmus Gejl var DJ – og jeg kan 1000% anbefale ham. Han er den bedste til at aflæse et (blandet) publikum.

Fotograf/Videograf?

Vi havde lidt forskellige fotografer på dagen. Vi havde hyret reportage-fotograf Rasmus Just, der tog billeder fra kl.13, og indtil vi satte os ved bordet om aftenen. Så tog min svigerfar en stor del af portrætterne efter vielsen, og vores gode veninde Kristine, der også er fotograf tog billeder i løbet af dagen – og særligt om aftenen. Dertil fik vi en photo-booth i gave, som var helt genial som underholdning, og til at få nogle gode og sjove (og mere og mere upassende) billeder af vores gæster.

Hvor tog I på bryllupsrejse og hvornår?

Vi tog til Paris få dage efter brylluppet (min morgengave). Derfra tog vi videre til Bilbao, hvor vi mødes med et vennepar. Har lå vi i sangria-drop og skinkesvøb et par dage, inden turen gik videre til Pamplona, hvor vores ven Freddy skulle deltage i tyreløbet (en bucketlist-kind-of-thing). Og så rundede vi af i San Sebastian, hvor man bare spiser helt guddommeligt!

rockpaperdresses, Jette Tolstrup, bryllup, bryllupsbog, nygifte, inspiration

10 kommentarer

 1. Karoline siger:

  Jeg labber de her bryllupsindlæg i mig! Jeg er så langt fra at skulle giftes som nogen kan være, men jeg ELSKER det. Det lyder simpelthen så magisk og personligt, Jette og Alex’ bryllup! 😍

  1. Julie siger:

   Helt enig. Jeg skal heller ikke giftes, men det er bare så mega hyggeligt at læse om 🙂

   1. Cathrine siger:

    Det var afsindigt fint, deres bryllup – det er bare så fedt at se hvor forskelligt man kan gøre det. Og al den kærlighed i detaljerne, til gæsterne og hinanden. Som Alex’ morgengave til Jette <3 KH

 2. Pernille siger:

  Jeg får altid en lille tåre i øjet, når jeg læser de fine bryllupsberetninger og dette indlæg var ingen undtagelse! Hvor er det fin, hyggelig, ja helt magisk læsning 🙂

  1. Cathrine siger:

   SÅ dejligt at høre Pernille, jeg sluger også selv bryllupper råt 😀 KH

 3. Pernille siger:

  Det lyder som et helt vildt smukt bryllup! Jeg er lidt nysgerrig på hvordan man kan give en photo-booth i bryllupsgave, som helt praktisk. Er nemlig lidt inspireret til at bruge idéen til min bror bryllup om ikke så længe 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det er os bare en mega god idé! Jeg tænker, at I sørger for at booke den og evt. overrækker “den” (eller et kort der beskriver den) til brudeparret som en tidlig bryllupsgave henover en hyggelig middag? Vi havde selv Myselfie købt til vores 🙂 KH

 4. Åh, jeg elsker bryllupsindlæg! Der er bare så meget magi over, når to mennesker vælger hinanden til, på den her måde 😍
  Jeg håber sådan, at jeg kommer til at blive inviteret til flere bryllupper, og en dag kan holde mit eget. Det er i hvert fald altid god inspiration med disse indlæg 🙂

 5. K siger:

  Jeg elsker de her indlæg! Er der mon flere på vej? Det kunne være sjovt og inspirerende at læse et indlæg fra nogen, der ikke har brugt 100.000 og derover på deres bryllup 🙂

  1. Cathrine siger:

   Det kunne jeg i hvert fald godt tænke mig! Der er et par stykker i arkivet med mindre budget <3 KH

Send en besked