Top

Mit Bryllup: Josefine Ørskov

15.10.2018
Skabt af Ellen Hovmand

Vores bryllupsbog er på trapperne! Emilys, Acies, Christinas og min bryllupsbog, som jeg har glæææædet mig så længe til at sidde med i hånden. Vores bog med vores navne på forsiden. Altså! Og som opvarmning har jeg inkluderet en bryllupskategori til mine gode gæster.

I fredags havde vidunderlige Josefine og Søren fem-års-bryllupsdag. Og det betyder også, at vores venskab fylder godt og vel fem-og-et-halvt år.

Josefine mødte jeg, da jeg havde en ganske kort praktik på Aftenshowet, den allersidste måned af mit Talenthold. Det var love at first sight. Som I kan fornemme på billederne, så har hun den bedste energi, det største grin og den varmeste personlighed.

Den 12. oktober 2013 blev de to smukke mennesker gift, og jeg havde fornøjelsen af at være tæt på Josefine, da hun kiggede kjoler og tale detaljer igennem med hende, og den nærhed er fortsat. Og dem som par er nogle af vores største favoritter.

Så værsgo’ – take it away, Josefine – giv os noget kærlighed at starte ugen på!

Bryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygiftNavn: Josefine Ørskov

Alder: 32 år

By: København

Beskæftigelse: Redaktør på Aftenshowet på DR1

Fornavne på dig og din mand: Josefine og Søren

 

Hvor længe har I været kærester?

Vi blev kærester i 2007 – efter at have flirtet over sms (det var før sociale medier) i tre år. Vi mødte hinanden på skitur i 2004, hvor jeg gik i 3. g og Søren var fordrukken førsteårsstuderende på jura i Aarhus. Jeg blev vild med hans krøllede hoved med det samme – men var ikke videre tiltalt af hans rødmossede kinder og karseklippede isse (han var en seriøs drukkenbolt i den periode – og dumpede også alle eksamener den sommer). Derefter tog han sig sammen, og da vi mødtes igen tre år senere, var håret blevet langt og krøllet (win) og byturene kommet under kontrol (ish). Og så var han pludselig hele pakken – og jeg var solgt. Bonusinfo: Han blev færdig fra jura i København et par år senere – med det højeste snit på studiet (lutter 12-taller).

Hvornår blev I forlovede?

Søren friede på den heeelt old school måde – nede på knæ med en kæmpe diamant (han arbejdede som advokat hos Plesner) ved Seinen i Paris. Jeg måtte næsten undertrykke et grin – mage til filmkliché skal man lede længe efter. Men jeg var naturligvis ikke et sekund i tvivl – Søren og jeg skal være sammen for evigt. Det har jeg vidst siden første (rigtige) kys i august 2007. Vi blev forlovet i september 2012.

Hvornår blev I gift?

Vi blev gift på en solrig og skyrig og lun og blæsende og på alle måder skizofren lørdag midt i oktober; 12. oktober 2013. Efterår er min favoritårstid – så jeg var ikke i tvivl om, at brylluppet skulle være fuld af støvede efterårsfarver, masser af fakler, skov i brændte farver, rødvin og tung mad på store fade og dans og druk og smadder til den lyse morgen. All in på efterår. Og så en lang bryllupsrejse til de varme lande derefter (vi tog syv uger til sydamerika med rygsæk tre dage efter brylluppet)

Bryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygift

Planlægningen:

Hvor og hvad tid blev I gift?

12. oktober 2013. Klokken 11 i Holmens Kirke. Reception 12-14 hos mine forældre i Gothersgade. Fest på Jomfruens Egede fra kl. 17 til kl. 12 næste dag.

Bryllupsbudget? Og antal gæster? 

Vi lander nok på de ca. 200.000 kr. Det var før kids – og vi besluttede bare at fyre hele opsparingen afsted. Fordi vi ku’ 😊 Vi var 150 i kirken og til reception. Efterfølgende var vi 75 gæster til fest (+ os selv).

Hvad var jeres allerførste skridt mod bryllupsplanlægning?

Det første vi gjorde var at booke kirken – min familiekirke Holmens Kirke, hvor mine søskende er døbt og konfirmeret, hvor jeg selv er konfirmeret. Og hvor vores to piger siden er døbt. Det var vigtigt for mig især, at det blev Holmens Kirke.

Hvor fandt du god inspiration?

Søgte på Pinterest – ”Fall weddings”. Havde ikke været til et eneste bryllup, da jeg skulle planlægge vores. Vi var de første i hele venneflokken, der blev gift, så det var noget med at søge alle andre steder end der, hvor jeg normalt ville lede efter inspiration (som jo er hos mine venner). Så al erfaring havde jeg hentet i diverse mere eller mindre skingre amerikanske bryllups-game-shows (derfor endte jeg naturligvis også med fire brudepiger – bare fordi at sådan noget har de jo også i USA). Man kan roligt sige, at vores bryllup var ”more is more” på en meget liret men også ægte og totalt ungdommelig måde. 95% af gæsterne var under 30 (vi var selv 27 og 30 år) og alle var klar på at give den fuld basarm samfulde 24 timer. Det skulle være en vild og våd og vanvittig ungdomsfest. Vi kaldte det vist selv for ”bryllupsSMADDERfest”

Beskriv jeres stemning/stil for dagen med tre ord:

Rustik, efterårsfarver, højtideligt og romantisk – og vild druk og hor. More is more. Et meget ungt brylllup afholdt i meget højtidelige rammer – hvor der ikke var sparet på noget.

Hvad var de vigtigste punkter for jer? 

Vigtigste var, at folk ikke havde en bagkant og kunne give den gas uden at tænke på i morgen. Derfor vidste vi også med det samme, at vi sku finde et sted, der lå uden for København, hvor folk kunne sove – og hvor ingen pludselig skulle booke en taxa hjem klokken 3.

Hvor valgte I at holde fest? 

På Jomfruens Egede. Vi valgte det sted pga. stemningen og pga. stedets geniale og ekstremt tjekkede in-house wedding planner Helle. Hun gjorde os helt tryg ved at lægge dagen i deres rammer. Og det var et tip jeg gladelig giver videre – alliér jer med én, der kan stå for i hvert fald en del af praktikken. Ellers drukner I.

Bryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygiftBryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygift

Hvor ligeligt var arbejdsopgaverne fordelt mellem jer?

Jeg var klart primus motor, Søren nikkede til nogle budgetagtige ting og havde ellers musikken som sit fokusområde (han er en seriøs musiknørd) men ellers var det all me. Min familie stod dog for reception og tog sig rundhåndet af alle udgifter i den forbindelse – en kæmpe hjælp. Receptionen blev i øvrigt også holdt hos dem efter mit ønske – de bor meget herskabeligt på 240 kvm i indre København med udsigt over Kgs. Have og Rosenborg Slot, så det passede godt til stemningen. Afslappet og sjovt og nært – men også højtideligt og romantisk.

Hvad gik ikke helt efter planerne?

Jeg havde drømt om høj efterårssol – og det blev en noget mere rodet affære rent vejrsmæssigt, men heldigvis egnede det sig enormt godt til vores setting. En af grundene til at vi fravalgte sommerbryllup var, at jeg ikke orkede at skulle bekymre mig om det lunefulde danske sommervejr i et år frem til brylluppet – så vi var nødt til at gå all in på noget helt andet. Og efterårsbryllupper er både skønne i sol, gråvejr, regnvejr og blæst. Og så synes jeg, at folk generelt bør genoverveje de dersens sommerbryllupper – mest fordi det er synd for resten af årstiderne, at de bliver negligeret så groft 😊 Nåja og så brød musikanlægget sammen kl 5 – hvilket betød, at efterfesten søgte op på et af gæsteværelserne på slottet, hvor en gæst satte sig i et af de gamle faldefærdige vinduer, der røg ud. Heldigvis ikke gæsten – kun vinduet (og karm). Det gav en lille efterregning – men i dag er det jo bare en sjov historie og næsten ikke værd at nævne som noget, der gik galt.

 

Selve dagen:

Hvor sov du dagen forinden og med hvem?

Jeg sov på hotel dagen inden med tre af mine brudepiger: mine to bedste veninder og min søster. Og jeg sov ret ringe, som man vist skal. Og lå mest og grublede over, om den gigantiske bums, der var ved at vokse ud af min hage mon havde tænkt sig at forsvinde inden morgenens komme. Det gjorde den ikke, i øvrigt. Men jeg fik lagt make-up af en verdensklasse dygtig stylist fra tv-branchen, der gav den fuld skid med airbrushen, så bumsen var usynlig hele det kommende døgn.

Hvordan var vejret? Og gjorde det en forskel?

Det var som sagt ret blandet – og det gjorde ikke en skid. Trækronerne stod i alle efterårets smukkeste brændte farver – og det var det, jeg havde drømt om. Brylluppet blev både afholdt i byen (København) og på landet (nær Faxelade en times køretur syd for hovedstaden) på et gammelt slot, der hedder Jomfruens Egede (hvor Grevinde Alexandra blev gift med Martin Jørgensen i sin tid – haha – det opdagede vi efterfølgende. Lidt royal har man vel lov til at være).

Bryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygift

Hvad gik du op ad gulvet til?

Jesus Bleibet Meine Freude – verdens smukkeste melodi på orgel til sat tre trompeter og to violiner. Det var magisk og enormt stemningsfuldt.

Hvad gjorde I efter vielsen? 

Efter vielse i Holmens Kirke lørdag kl. 11 kørte vi til Gothersgade, hvor mine forældre bor og holdt reception for alle gæster + kolleger og en masse andre dejlige mennesker. Tror vi var 150 i alt. Til selve bryllupsfesten om aftenen/natten og næste morgen var vi 77 personer.

IMG_3365.jpeg
IMG_3355.jpeg
IMG_3348.jpeg
IMG_3346.jpeg
IMG_3391.jpeg
IMG_3317.jpeg
IMG_3364.jpeg
IMG_3327.jpeg
IMG_3404.jpeg

Tilbageblik:

Dit bedste øjeblik?

At gå op af kirkegulvet med min far i armen, min søster og bedste veninder i ryggen, min fantastiske familie og venner på alle sider af mig og min kommende mand i horisonten. Dét var uden tvivl det vildeste. Og så min fars tale. Daddys girl. Og min mands. Og min egen, hehe.

Hvilke øjeblikke husker du ellers tydeligst fra dagen?  

At vågne og kigge ud over København fra suiten på Marriott, at køre gennem byen i en gammel Bentley, at lande foran kirken og møde præsten og min fjerde brudepige i et nervøst men lykkeligt kindkys, at stå foran den store port og vente på, at indgangsmusikken fortonede sig og dørene åbnede sig, at orgelet satte i gang med Jesus Bleibet Meine Freude, at se hele forsamlingen rejse sig, at ha’ min stærke far ved siden, at se min mand være ved at revne af stolthed, da han så mig (jeg var virkelig også lækker den dag), at gå ud af kirken til bryllupsmarchen, at blive klappet fra kirkepladsen over til Kastellet, hvor vi tog en masse fjollede, dejlige billeder, at møde gæsterne igen hjemme hos mine forældre som et roligt, romantisk og trygt holdepunkt i en hektisk, herlig dagsplan. At slikke resterne af kagefadene, da gæsterne var gelejdet ud og videre mod Jomfruens Egede og jeg havde nogle minutter alene med kun min nærmeste familie og mand, at møde alle omklædt i stiveste puds i foyeren på Jomfruens Egede få timer senere, at gå i samlet trop af den røde løber mod laden – og igen blive hujet og klappet på plads, de 16 rørende taler, der indeholdt så meget kærlighed, at jeg næsten ikke kunne rumme det, hele forsamlingen i løb tilbage mod hovedhuset, hvor dansen skulle træ
des inden midnat, og herefter bliver det hele lidt sløret – men jeg var lykkelig, grundlykkelig. Og morgenen efter hvor alle mine yndlingsmennesker samledes til morgenmad og gaveudpakning. Nåja og tømmermændsmad på hemsen i Pisserenden, hvor vi landede nogle timer senere. Og dagen efter – brunch med min mor og søster – og så pakning til syv ugers bryllupsrejse dagen efter igen. Det var lutter højdepunkter.

Bryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygift

Hvilket råd var det bedste, du fik i processen?

Brug penge på en god fotograf. Billederne har du for evigt!

Hvad ville du gøre om ved dagen?

Mere bryllupskage (vi løb tør) og mere foto og video (vi skulle have booket en særskilt videofotograf – dé videoer gad jeg godt se i dag).

Brudens vise ord?

Igen – hyr en god fotograf (vi havde den bedste!!) og sørg for at vedkommende bliver hængede så længe som muligt. Det er penge, du ikke fortryder at have brugt. Og hvis økonomien tillader det, så hyr en wedding planner – jeg synes selv, at det var et vanvittigt koncept, før vi gik i gang med planlægningen. Men nu forstår jeg TIL FULDE hvorfor folk uddelegerer til en professionel. Hvis du har flere locations og relativt store ambitioner – så er det et gigantisk arbejde at planlægge. Mest fordi du jo gerne vil ha helt fri på dagen – og det kræver, at der er nogen, der ka påtage sig hele ansvaret – og kender planen og dagen lige så godt som du selv. Du ka også få en brudepige til at hjælpe – men hende vil du jo også gerne ha med som gæst og ikke kun projektleder. Think about it. Og så kan jeg KUN anbefale at lægge brylluppet uden for højsæsonen. Både af hensyn til gæsterne (så der ikke går rutine i den, når de skal til bryllup hver lørdag hele sommeren), af hensyn til planlægningen (du kan ikke regne med godt vejr om sommeren – men stort set godt regne med dårligt vejr resten af året, så det er nemmere at tage sine forholdsregler og make the most of it). Brug penge på god mad, der egner sig til mange taler – men spar på de fine vine – efter tredje glas kan man alligevel ikke smage det. Sørg for at baren er lige op ad dansegulvet, så festen er samlet. Hvis der er udsigt til mange taler (over 16/18 styk) så sæt tidsbegrænsning på (der var 23 taler til min venindes bryllup – og derfor havde alle fået et max på 3 minutter, hvilket viste sig at være helt helt perfekt, så fik du KUN cremen af alle taler). Og sørg for at tage på bryllupsrejse lige efter festen – så du kan forlænge magien. Vi tog begge orlov fra vores jobs og rejste rundt i Brasilien, Chile og Argentina i syv uger med rygsæk – og forelskelsen der var opstået under brylluppet varede ved samfulde syv uger. Og så lige til sidst: alle bliver pressede over planlægningen i tiden op til brylluppet, det er helt normalt at du ikke føler dig forelsket i dagene før  – faktisk nærmest det modsatte. Men det er bare pres og nerver – bare rolig!

Bryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygift

Bryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygift

Små detaljer:

Hvad havde du på? 

Havde selv tegnet min kjole og selv købt stoffet. Den blev syet af en ung nyuddannet skrædder. Kostede 14.000 kr. Syet i to lag – et dansevenligt understof og perlebroderede blonder uden på. Høj hals, lange arme, slank med langt slæb. Verdens flotteste kjole, hvis du spørger mig. Langt slæb. En gylden glimmersko med 8 cm hæl i kirken fra Gianvito Rossi. En lukket pump i nude til middagen fra Prada. Og så min vielsesring og min forlovelsesring. Trusser fra Agent Provocateur and nothing else 😉

Hvad havde han på? 

I kirken gråt uldent tree-piece-suit, hvid skjorte og sart lyserødt slips. Dertil camelfarvede lædersko. Om aftenen figursyet smoking fra Savile Row, smokingskjorte fra Stenström og laksko fra Acne Studios.

Din hår/makeup?

Det gjorde verdens dygtigste Nina Larsen – og håret sad også morgenen efter klokken 05.00!

Dit ”noget nyt, gammelt, lånt og blåt”?

Nye sko, lånte øreringe (fra min veninde), gamle trusser (hahaha) med en blå rose foran.

Vielsesringe?

De var ens – lavet efter mine oldeforældres eksemplarer, meget simple i 18 karat. Lavet hos en guldsmed i Gothersgade, Vagn Drachmann.

Brudebuket og knaphulsblomst?

Blomster stod Bjarne Blomst – en gammel familieven – for. Det var overdådigt. Lige i hans og vores ånd.

DJ/Band I kan anbefale?

Vi fik vores venner og familie til at lave dj-sets a en times varighed – så vi fik et blandet musikalsk udtryk. Det var vildt sjovt – og gav flere en aktie i festen.

Fotograf/Videograf?

Verdensklasse Sofie Amalie Klougart – der var kæreste med en vens lillebror og derfor gav os en ekstra god pris.

Morgengaver?

Jeg gav en morning gown i silke til ham, jeg fik en lille lommebog, der var 100 år gammel med 15 gode råd til, hvordan man holder sammen. Søren læste bogen op for mig på vores bryllupsrejse. Vi havde aftalt ikke at bruge penge på de gaver – vi ville hellere bruge pengene på festen og rejsen.

Hvor tog I på bryllupsrejse og hvornår?

Syv ugers rundrejse med rygdsæk i Brasilien, Chile og Argentina. På hostels med shared baths. En stor kontrast til det højtideligt bryllup. Helt, helt perfekt.

Bryllup, Josefine Ørskov, rockpaperdresses, nygift

 

17 kommentarer

 1. Christina siger:

  Hvor er det bare fint. Sikke man kan drømme sig hen på sådan en mandag <3

  1. Cathrine siger:

   YES! Lige det der skal til på en mandag <3 KH

 2. Elsker detaljen om anlægget og der fantastiske dansebillede 💓😀 Lyder som en fest der blev ligeså skøn som ønsket, trods vind og vejr – det er jo heldigvis ikke det, der tæller, når musikken spiller.

  1. Cathrine siger:

   Jaa er det ikke nogle herlige, stemningsfulde billeder?! Man kan næsten se sig selv på gulvet 😀 KH

 3. Tina siger:

  Hvor smukt et indlæg:-)
  Og spændende med jeres bog, den må jeg skaffe hjem:-)
  Rigtig smuk dag ønskes herfra.

  1. Cathrine siger:

   Så dejligt Tina! Det glæder mig, du kan lide det. Der kommer endnu flere bryllupsindlæg! KH

 4. Lulu siger:

  Super fint indlæg 🙂
  Kunne være fedt hvis du ville lave sådan et om Tilde Bang og hendes bryllup? Det så ret festligt ud og jeg er altid på udkig efter inspiration.

  1. Cathrine siger:

   Its coming my dear 😛 Hun har allerede sagt ja <3 KH

 5. Åhhhh hvor vil jeg gerne giftes nu, hahah
  Super dejligt indlæg!

  1. Cathrine siger:

   Haha, der er også bare SÅ meget kærlighed i den fest og mellem de to <3 KH

 6. Åh, et fantastisk indlæg! Kan næsten ikke vente, til jeg engang skal giftes. Og Josefine har klart fået solgt efteråret godt. Jeg tror jeg vil have et efterårsbryllup 😉

 7. Caroline siger:

  Sindssyg smuk brud <3 wauw!

 8. Johanne siger:

  Wow sikke et indlæg. Jeg håber ikke, at dette er det eneste af den slags 🙂

 9. Astrid Marie siger:

  En af de smukkeste brudekjoler jeg nogensinde har set! Har luret på Josefines kjole på instagram mange gange haha, damn at hun selv har “lavet” den;) Det er præcis sådan jeg forestiller mig den perfekte brudekjole ser ud.

 10. E siger:

  Smukt bryllup og smukt indlæg.
  Lille efterspørgsel, jeg ville ELSKE, hvis I tog med (og også gerne hvis I kan nå at høre Josefine): salmer i kirken. Jeg er en sucker for smukke salmer, så ville sætte pris på den kategori!

 11. Emilie siger:

  Jeg bliver helt rørt (på den der rare, positive, varmende, smil på læben-måde) og inspireret, som da man først begyndte at planlægge prinsessebryllupper som en lille pige.

 12. Anne-Sophie siger:

  Kære Cathrine – og Josefine

  Jeg har fuldstændig forelsket mig i Josefines kjole – ved du, hvem der er skrædder bag?

  Håbefulde hilsener, Anne-Sophie

Send en besked