Top

Mit Bryllup: SonomaSeven

20.11.2018
Skabt af Ellen Hovmand

Mille har jeg haft fornøjelsen af at dele kontor med henover sommeren. Vores ‘bekendtskab turned venskab’ startede egentlig lidt pudsigt – vi solgte lejligheder på samme tidpunkt for fem år siden. Og Milles gamle inde i K? Den var vi ude at kigge på. SÅ pæn, den var. Hun har afsindigt god smag – og både Lasse og hende har hænderne helt rigtigt skruet på. Vi endte dog med det lille baghus, suprise, hehe…
Mille er en af dem, jeg ikke helt vidste, hvor jeg skulle parkere kategori-wise i gæsteindlæggene. Hun er dygtig til indretning, og hun lavede et kickass bryllup sidste år. Og man kan aldrig få for meget bryllup eller fest vel? Så lad mig tage jer en tur i laden, hehe! En kæmpe diskokugle og små håndlavede bordkort er bare lidt af det, der mødte gæsterne en juni-dag sidste år. Misundeligsværdigt smukt, originalt og gennemført.

Rockpaperdresses, bryllup, sonomaseven,Navn: Mille Emilie Vilmar

Alder: 32 år

By: København K

Beskæftigelse: Blogger (Sonoma Seven) og boligstylist

Fornavne på dig og din mand: Mille Emilie og Lasse

Hvor længe har I været kærester?

Uofficielt siden august 2010, men officielt siden juli 2011.

Hvornår blev I forlovede? (Gerne kort om, hvordan og hvor I blev forlovede?)

Lasse friede til mig den 30. juli i solnedgangen på stranden i Løkken, i Nordjylland. Mine forældre har en lille sommerlejlighed deroppe, og har haft den siden jeg blev født i 1986. Det er som et andet hjem for mig, så det betød meget at det var lige netop dér. Det blæste helt åndssvagt, vi havde barnevognen med hvor Frida lå og sov, det var helt perfekt.

Hvornår blev I gift?

Vi blev gift lørdag den 17. juni 2017 i Kastelskirken i København. Lasse og Frida er begge døbt i Kastelskirken, og i den første tid som kærester mødtes vi ofte ved Kastellet og gik tur – derfor var det oplagt, det blev der.

Rockpaperdresses, bryllup, sonomaseven,

Planlægningen:

Bryllupsbudget? 

Jeg ved det faktisk ikke? Vi havde mange gode løsninger, som kostede os meget lidt. Fx var lokationen gratis da vi holdte festen i min svigermors ridehal, maden fik vi til en god pris gennem nogle kokkevenner, borde, stole og lyskæder lånte vi osv. Vi brugte meget krudt på at bruge alle de folk, vi kendte, som vi vidste kunne hjælpe os med de enkelte ting. Det var helt klart mad og drikke, der var det dyreste i budgettet. Mit outfit kostede under 10.000,- Men selvom vi sparede på mange ting, løb det hurtigt op. Vi lejede fx en KÆMPE diskokugle, dj, fotograf, havde lejet pænt service osv. De små ting løber hurtigt op. Et skud i tågen er nok omkring 100.000(+), vil jeg tro.

Hvad var jeres allerførste skridt mod bryllupsplanlægning?

Det var at finde en dato.  Jeg er en lille smule OCD-agtig når det gælder tal. Jeg kan godt lide når det ser pænt ud og er nemt at huske. Ha! Totalt nørdet. Men jeg drages lidt af det når det passer sammen. Derfor passede lørdag den 17.06.17 mig rigtig godt. Haha! Og den dag havde Kastelskirken hele dagen ledig. Så det var jo meant to be.

Hvor fandt du god inspiration?

Blogs, bl.a. herinde på domænet (FEDT Mille!, red.), pinterest og instagram. Var også et smut ude forbi bryllupsmessen og lure lidt. Der er også fin inspiration at hente.  Og så noterede vi do’s and don’ts fra egne erfaringer til andres bryllupper. Hvad synes vi som gæster fungerede, og hvad fungerede ikke.

Hvordan lød jeres første drømme for dagen?

Vi har egentlig haft de samme drømme, som dem der blev ført ud i livet. Jordnært ”barnwedding” men med et magisk touch!

Beskriv jeres stemning/stil for dagen med tre ord (afslappet? elegant? etc.)

Jordnært, magisk og meget festligt.

Hvad var de vigtigste punkter for jer? 

Vi lagde stor vægt på maden, borddækningen samt bordplanen. Vi satte folk sammen, som vi vidste kunne med hinanden, og som vi vidste ville have det sjovt sammen en hele aften. Vi satte fx venner med venner og familie med familie. Vi satte endvidere par sammen, sådan, at de sad overfor hinanden, det er en kærlighedsfest så vi synes alle par skulle sidde sammen. Personligt synes jeg det er lidt anstrengt at sidde ved familieborde til den type fester, for det bliver ofte sådan lidt overfladisk snak med folk, man måske aldrig ser igen, fremfor at sidde med gode venner man virkelig kan have en fed aften med. Det skaber en bedre dynamik, synes jeg.
Jeg har selv været til et bryllup engang, hvor Lasse og jeg blev placeret i hver sin ende af et langbord. Vi kendte ikke så mange ved selskabet, andet end brudeparret og lidt familie. Det var sgu en lang og anstrengende aften. Men det er jo en smagssag i sidste ende! Men jeg synes, det er et godt tip at give videre, at man også lige husker på at gæsterne også skal have en fed aften. Sæt dem med folk du ved de kan med, så er der sikret god stemning og alle får en sjov aften.

Hvem lavede jeres invitationer? 

Vi lavede dem selv via Minted.com De har et hav af fine skabeloner, som man kan customize, så det passer til ens arrangement. Skide smart! Og det er ikke vanvittigt dyrt.  

invitationer, Rockpaperdresses, bryllup, sonomaseven,

Hvor ligeligt var arbejdsopgaverne fordelt mellem jer? Og fik I venner/familie indover?

Vi planlagde faktisk det meste sammen og delte opgaverne ud rimelig 50/50. Jeg stod fx for at få styr på servicen til borddækningen hos A Table Story, hvor Lasse tog de mere praktiske ting såsom borde/stole osv.

Hvad gik ikke helt efter planerne? 

Der var faktisk ikke noget der ikke forløb som planlagt. Det er i hvert fald ikke noget vi har bidt mærke i. Vi var så meget til stede på dagen, at vi bare nød det. Jo, måske glemte nogle af gæsterne at skrive i gæstebogen? Haha. Men pyt med det, vi har både billeder og bryllupsvideo fra dagen, som opvejer det ret meget.
Rockpaperdresses, bryllup, sonomaseven,

Selve dagen:

Hvor sov du dagen forinden og med hvem?

Jeg sov hos min storesøster, svoger og to niecer. Dagen efter kom en af mine bedste veninder over og nød morgenen med os, gjorde sig klar og var en ekstra ”støtte” for mig. Det var så hyggeligt og intimt bare at være os. Mine forældre kom senere på dagen og hyggede med os inden vi skulle køre mod kirken.

Hvad var du mest nervøs for?

Jeg var som sådan ikke nervøs for noget, egentlig. Jeg kunne godt mærke at jeg blev spændt på dagen, da vi skulle til at køre afsted til kirken. Men ellers var jeg bare i det. Synes jeg var mere spændt end nervøs.

Hvordan var vejret? Og gjorde det en forskel?

Vi havde nok et af årets bedste sommerdage det år. Vi havde sol og blå himmel. Det var så fint. Det gjorde bestemt en forskel. Vi havde linet op med petanque og sømblok på marken og udendørs reception på min svigermors terrasse. Havde det regnet havde vi nok være lidt presset, men så havde vi fundet en løsning på det. Så havde vi bare gjort det indendørs i hallen, men selvfølgelig var det dejligt at solen skinnede når vi nu gerne ville have den der ”barnwedding”-stemning med udendørs aktiviteter og udehygge.

Hvad gik du op ad gulvet til?

Jeg gik op af gulvet til Jesus bleibet meine Freude. Jeg har som sådan ikke noget forhold til alle de fine salmer, men lige den kunne jeg bare godt lide. Helt rolig og fin, og ikke så marcherende og markant som ’Here comes the bride’. Haha! Men jeg bemærkede det ærlig talt ikke på dagen. Der var jeg bare så spændt, og havde mest øjne og tanker rettet mod min kommende mand deroppe ved alteret og alle gæsterne.

Rockpaperdresses, bryllup, sonomaseven,

Gjorde I noget særligt omkring vielsen? 

Næ. Det var rimelig standard efter bogen.
 

Hvad gjorde I efter vielsen? 

Efter vielsen fik vi taget billeder rundt omkring ved Kastellet. Alle gæsterne kørte til Dragør, hvor vi skulle holde festen. Her havde vi linet op med spil, sømblok, velkomstdrinks osv. På min svigermors terrasse var der linet op med hvide vimpler, velkomstdrinks og bryllupskage, som vi valgte at få inden middagen. Efter kastellet kørte vi til Dragør gamle by og fik taget billeder og så hjem til reception og skære bryllupskage.
Derefter havde vi lige et par timer til snak, minglen, hygge og spil inden vi satte os til bords 17.30. Vi havde lavet tre langborde, et til vennerne, et til familien og så et hvor vi sad med den nærmeste familie og de tætteste venner. Det var helt perfekt. Kl. 23.55-ish dansede vi brudevals og så tændte dj’en røgmaskinen og diskokuglen, og så var der ellers fest til kl. 7.30. Ha! Helt perfekt. De fleste af vennerne blev og sov i telte ude på marken – ligesom Lasse og jeg også gjorde det. Det kunne ikke have været bedre.

Hvor valgte I at holde fest? 

Vi holdte festen i min svigermors store ridehal – en gammel tysk hangar med den mest fantastiske konstruktion indeni. Vi havde kigget rigtig mange steder, men for det første var det helt vildt dyrt og for det andet var der nærmest ingen ledige datoer. Så skulle vi vente to år, og det gad vi altså ikke. En dag da vi var ude ved min svigermor var vi ovre i hallen ved hestene, og der kom vi til at kigge på hinanden og var bare sådan ”Hvad med hangaren? Kan det mon lade sig gøre at holde det her?” det kunne det så! Vi stod for alt selv. Et kæmpe arbejde! Vi lagde selv trægulv, stillede selv borde og stole op, hang selv diskokuglen op, byggede en bar, dekorede med oliventræer og hang selv lyskæder op, dækkede bordene… ALT! Kæmpe arbejde men det hele værd! Det var magisk. Jeg elsker at se ting i sådan en proces, fra idé til virkelighed. Det var fedt!

Hvor mange havde I inviteret? 

Vi var omkring 75 til festen.  Lidt flere til receptionen, hvor folk stak hovederne ind for at sige tillykke, fik en bid kage og et glas champagne. Virkelig hyggeligt og meget jordnært!

Dit bedste øjeblik?

Da jeg sagde ja til min mand i kirken, mens jeg kiggede ham i øjnene. Meget rørende øjeblik! Men husker også tydeligt da vi skulle ud på marken mellem hovedret og dessert, for at få taget billeder i solnedgangen. Det var også ret specielt at stå der som mand og kone i det høje græs. Meget fint og helt filmisk.
 

Tilbageblik:

Hvilket øjeblik husker du tydeligst fra dagen?

Da dørene gik op og min far, niece og jeg skulle til at gå op af det lange gulv mod alteret. Det var ret vildt! Noget jeg altid har tænkt på, hvordan mon måtte være.  Alles øjne er rettet mod en. Lidt overvældende, men fantastik.

Hvilket råd var det bedste, du fik i processen?

Nyd det, for det går så hurtigt. Og det gør det virkelig. Nyd processen i det hele! Jeg var 100% tilstede på dagen og havde meget den der ”hvis noget ikke går efter bogen, så fuck det! Kan ikke gøre noget ved det alligevel. Så bare NYD det!” Det gjorde jeg så. Det fik mig til at slappe af og være i nuet.

Hvad ville du gøre om ved dagen?

Absolut ingenting! Dagen var præcis som den skulle være. Kunne ikke have ønsket mig det anderledes.

Hvad fik og hvad gav du i morgengave?

Vi gav ikke morgengaver. Vi synes festen og vores ringe var gave nok i sig selv. Ringene er den flotteste gave fra dagen synes jeg. Så ”morgengaver” droppede vi, og det har jeg det ganske fint med ☺

Brudens vise ord: Hvad ville du gerne have vist, før I gik i gang med at planlægge?

At alting er MEGA booket 1-2 år frem og at alting bare er dyrt ligeså snart det har det mindste med bryllup at gøre. Det var rigtig svært at finde en lokation som ikke allerede var booket. Det samme gør sig gældende med fotograf osv. Så man skal altså være ude i god tid.  
OG et andet lille råd/tip. Man behøver ikke købe en dyr dyr dyr brudekjole for at føle sig som en rigtig brud. Hele historien om min brudekjole var et stort kaos. Jeg havde virkelig glædet mig til den del, at tage ud og prøve kjoler og føle mig skide lækker og smukkere end nogensinde før. Men desværre endte det med at blive en rigtig kedelig oplevelse. Jeg blev totalt overrumplet ved en af mine kjoleprøvninger i en af de der smarte brudekjolebutikker. Et sted jeg ellers have udset mig en kjole og tænkte det godt kunne være kjolen. Det tog faktisk glæden fra den del af gamet, så jeg endte med at købe en ”billig” kjole. Jeg boykottede simpelthen brudekjolebranchen. Jeg gad simpelthen ikke støtte branchen og bruge penge på en kjole, som jeg alligevel kun skulle have på én gang i få timer for så at hænge den tilbage i skabet. Min kedelige oplevelse i den brudekjoleforretning tog bare pusten og selvtilliden helt fra mig. Så jeg gik lidt i protest.
Det er jo en smagssag, og om man vil købe en dyr eller billig kjole er jo op til en selv. Men for mig gav det mening ikke at bruge en formue på den del. Ville være ked af at have 20.000 kr. hvid silke hængende inde i skabet. Man kan selvfølgelig sælge, men det er nu de færreste der gør det. Jeg kender flere hvis kjoler stadig hænger i skabet og kun har været brugt den ene dag. Det synes jeg er lidt fjollet. MEN det er op til den enkelte, det skal man jo gøre helt som man har lyst til. Til gengæld købte jeg i stedet et par lækre sko, som jeg bruger tit og som giver mig et sug i maven hver gang jeg tager på.
 

Hvad vil du gerne give videre? Din erfaring i bagklogskabets lys.

Hold tungen lige i munden men NYD det! Før du ved af det står du i dit hvide skrud og skal giftes.

Tiden går ret hurtigt og pludselig vågner du op dagen efter, og det hele er overstået. Så ja; NYD NYD

NYD!!!

Og hvis det er et råd? Så vil jeg anbefale ALLE at få en videograf på – enten for noget af dagen eller hele dagen. Hold nu k*** det er FEDT at have video fra sådan en dag. Billeder kan bestemt også noget, men video er altså noget helt særligt. Det er virkelig det bedste vi gjorde ifb. med vores brylluppet. Både venner og familie, ja og OS selv inkl. har nydt så godt af at gense dagen i videoform. Det hele går så stærkt, så det er bare fedt at have det minde. Man oplever hele dagen igen, det er fantastisk!

Rockpaperdresses, bryllup, sonomaseven,

Korte fakta:

Hvad havde du på? (sko, slør, smykker, kjole)

Jeg havde en rimelig tætsiddende hvid pailletkjole på fra Badgley Mischka. Med korte t-shirt ærmer med, lille vandfald i ryggen (så man kunne se ryggen lidt) og med lillebitte slæb. Dertil havde jeg de fineste guldsko med rem fra Aquazzura på til.  Jeg havde derudover det fineste draperede slør på fra Floral Jewellry, som jeg havde fundet på Etsy. Var ikke helt sikker på om jegoverhovedet var til slør, men det gav lige den sidste ”brud”-følelse. Så jeg havde det på i kirken, men tog det af senere på aftenen. Hele mit brudelook kostede under 10.000,-

Hvad havde han på? (sko, jakkesæt, slips/butterfly)

Lasse bar et mørkeblåt jakkesæt, som han havde købt hos Herrernes Magasin i Nørregade. Husker ikke mærket, men de har så mange fine ting, og butikken er et besøg værd i sig selv. Han havde hvid skjorte på, en mørkegrå vest indenunder og havde så tilsat et lysegult slips med små blå blomster på. Om aftenen skiftede han slipset ud med butterfly i samme print. Han så simpelthen SÅ godt ud! Haps.

Hvem stod for hår/makeup?

Min storesøsters veninde Karina kom forbi på dagen og lagde make-up og sat mit hår. Hun er uddannet make-upartist og lagde også make-up på min søster til hendes bryllup i sin tid. Det var en gave fra min søster. Så fint!

Dit ”noget nyt, gammelt, lånt og blåt”?

Haha! Jeg fulgte faktisk ikke helt den her tradition. Den havde jeg helt svedt ud. Havde hovedet alle mulige andre steder op til dagen. Men altså.. Det nye var hele outfittet, det gamle var et par perleøreringe, som jeg engang har fået af mine forældre fra en rejse i Kina, jeg lånte vidst nok en læbestift af Karina (make-up artisten) og det blå var et gammelt smykke fra min mormor. Jeg bar det dog ikke, men intentionen var der. Ellers have jeg kun mine blå øjne! Ha! Tæller det?

Vielsesringe?

Vi fik guldsmed Charlotte Wendes til at lave vores vielsesringe. Lasse’s er en helt plain, lidt bred gulring med en rå overflade. Så flot! Min ring er mere feminin med 12 diamanter og har sådan et organiskudtryk. Den ligner næsten en lille koral. Jeg elsker den. Vi har hinandens navn + dato stående inden i sammen med et lille hjerte.

Brudebuket og knaphulsblomst?

Vi havde Stalks & Roots til at stå for alle blomster. Vi har dem som nabo, og Gitte der har stedet er så vanvittig dygtig. Hun gav den fuld gas, og havde mere eller mindre frie tøjler. Vi havde nogle enkelte ønsker ift. blomstervalg, men ellers gav hun den bare los med egen idéer.

Hvor og hvad tid blev I gift?

Vi blev gift i Kastelskirken kl. 12. Vi ville gerne have så meget af dagen med som muligt, både i øjeblikket men også med venner og familie. Vi blev gift ret tidligt, for vi ville så gerne hænge ud med vores gæster til petanque og udehygge på marken.

Hvor holdte I fest?

Vi afholdte festen i min svigermors store gule ridehal, en stor gammel tysk hangar. Til daglig er det ridehal, men til dagen havde vi forvandlet stedet til et magisk ”ladebryllup”.  Jeg har sidenhen fået ugentlige forespørgsler på stedet. Jeg har sagt til hende hun burde leje det ud, for det kan virkelig noget. Haha!

DJ/Band I kan anbefale?

Vi havde hyret en DJ. Dj Claus – det var en kokkene kendte og arbejdet med mange gange. Han gav den totalt gas. Han havde købt sig en ny røgmaskine, som han havde taget med uden vi vidste det. Haha! Det var SÅ fedt! Han var virkelig festlig!

Fotograf/Videograf?

Vi havde booket Sergio fra Storybook Studio til både billeder og video.  Han kan sgu sit kram. Så dygtig! Og det er ALT for fedt at have en video fra hele dagen. Vi har set den 500 gange allerede. Så hyggeligt. Vi har gjort det til tradition at se den hvert år på vores bryllupsdag. Jeg tuder hver gang! Sådan et dejligt minde.

Hvor tog I på bryllupsrejse og hvornår?

Vi har faktisk ikke været på bryllupsrejse… endnu! Ha! Frida, vores datter, var kun 1 år gammel da vi blev gift. Hun er stadig lidt for lille til at vi vil rejse fra hende mere end en weekend. Såååh… den har vi vidst til gode! Men altså.. vi har været i både New York, Dubai og Berlin det sidste år, så vi går ikke sådan rigtig op i det på den måde. Men hvis vi en dag skulle på en længere rejse har vi snakket om alt lige fra Maldiverne og Vietnam til Algarvekysten og Sardinien. Eller måske bare Ærø eller sådan noget. Det betyder ikke så meget for os.

Rockpaperdresses, bryllup, sonomaseven,
 
Evt. Links til din blog med DIY’s eller flere ord og tanker, der kan passe ind i denne tekst:

 
 

7 kommentarer

 1. Julie siger:

  Jeg elsker de her indlæg, især dette da jeg blev gift samme dag som Mille ❤️. Og din og Mille’s blog er mine aller yndlings! Så super fedt at se hende her også. 🙏🏻

  1. Mille Emilie siger:

   Hvor er du SØD Julie!!!! Dejligt du følger med.. og hvor er det sjovt vi er blevet gift samme dag!! <3 Vidunderlig festdag!

 2. Nina siger:

  Måske Mille kan svare på, hvordan det er med akustikken i sådan en stor hal? 🙂
  Skal selv giftes i en stor sportshal, og der kommer til at være lidt musik og taler (med mikrofon) – mon det går hen og bliver et problem?
  Nina

  1. Mille Emilie siger:

   Hej Nina. Tillykke med det kommende bryllup. Glæd dig!! 🙂
   Hmm.. Vi oplevede absolut ingen problemer med akustikken. Vi brugte dog heller ikke mikrofon til taler, så ved ikke om det kan give lidt klang? Min svigermors hal er en ridehal til daglig, dvs. bunden har sådan et helt særligt sand-underlag med sådan nogle strimlede stofstykker i, som efter sigende skulle tage lyd og ikke støve, som sand normalt ellers gør det. (jeg aner ikke hvad det hedder?). Ved ikke hvordan akustikken er ift. en sportshal? I må tage derhen og lytte, måske man kan hænge noget stof i loftet eller sådan noget der kan hjælpe på akustikken, hvis det ikke helt spiller? Min veninde holdt deres bryllupsfest i aulaen på søndermarksskolen. Det er også sådan en stor “hal”, men der var heller intet problem med lyden. Tror det afhænger meget af underlaget også, gulvet.
   Håber I finder ud af det – men måske der slet ikke er noget. Det håber vi! Så kan du bare læne dig tilbage og glæde dig. Gid det var mig der skulle giftes igen. Haha! Det er sådan en dejlig fest.

   1. Nina siger:

    Tak, du kan tro jeg glæder mig 🙂
    Ja vi må forbi og lytte. Og ellers – så går det jo nok alligevel.
    Knus og god aften

 3. Anna siger:

  Sikke en fin kjole! Jeg leder efter sådan et slør, men han ikke rigtigt finde det. Har du et link til hvor du har købt det?

  1. Cathrine siger:

   Det er ikke mit bryllup, så du skal have fat i gæsteskribenten Mille Emilie 🙂 KH

Send en besked