Top

Mit Bryllup: Tilde Bang-Hansen

31.10.2018
Skabt af Ellen Hovmand

I var SÅ søde, et par af jer, at spørge direkte efter Tildes bryllup, da jeg delte dejlige Josefines bryllup. Det var også et helt vidunderligt bryllup, som mange af jer også havde spørgsmål til, da det løb af stablen i september, og jeg lavede lidt story derfra.

Tilde er min gode veninde. Først og fremmest fra Film- og Medievidenskab. Hun er et af de ti medlemmer af Vinklubben, ligesom jeg selv (forsamlingen af os studiepiger). Men hun var også i flere år min kollega – hun kom på Talentholdet, som jeg stoppede og har siden været vært på P6 Beat. Og nårh ja, så er hun P3s stemme! Når værter bliver præsenteret, programmer bliver præsenteret – det er Tilde!
Hun er typen der ALTID tager sig så kærligt af andre. Da jeg havde min graviditet uden for livmoderen, så var det hende, der trillede forbi på vegne af Vinklubben med dameblad og hindbærsnitte. Da Baby kom til verden, trillede hun forbi med Wolt- og iTunes-gavekort – og bland-selv på vegne af resten af holdet. Hun gør sig umage for andre mennesker, og hjemme hos Tilde og Anders er der altid hjerterum. De to har holdt nogle af de bedste fester, jeg har været til de senere år, så glæden til deres bryllup var kæmpe stor.
Så lad mig til tage jer med til Københavnerbryllup! Med kanalrundfart, en drøm af en tylkjole og fest i den gamle pumpestation.

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansenNavn: Tilde Bang-Kristensen

Alder: 30

By: København

Beskæftigelse: Radiovært på P6 BEAT

Fornavne på dig og din mand: Anders og Tilde

Hvor længe har I været kærester?

Anders og jeg mødte hinanden en novembernat i 2010. Jeg havde sammen med en veninde været til koncert på Vega og havde en god lambrusco/øl/shots brandert kørende, da vi tog ned på McKluuds for at mødes med en af vores andre veninder, som var til en fødselsdag der. Anders var en del af det samme fødselsdagsselskab og efter et par timer med flirtende blikke (på den meget fulde og helt sikkert dødsens charmerende måde) og et par barstop senere, kyssede vi for første gang, mens min hat med en enorm skygge blev ved med at falde af (2010 jo). Der skulle dog gå næsten fire måneder før vi blev kærester. Det skete til en fastelavnsfest iført henholdsvis ulve- og blækkespruttekostume og vi har nu været sammen i næsten 8 år.

Hvornår blev I forlovede?

Det skete nytårsaften 2017 lidt i tolv. Anders havde forinden i en Roskilde brandert friet til mig, og selvom jeg rigtig gerne ville giftes med Anders, så syntes jeg altså ikke at sådan et fuldefrieri var vejen frem og i stedet for et ja, fik han et ”mussi, det er altså ikke lige nu du skal spørge om det”. På cykelturen hjem fra festivalpladsen fik jeg forklaret, at jeg jo rigtig gerne ville, men bare ikke lige i en long island ice tea brandert.
Det næste halve år gik derfor med rigtig mange spekulationer om hvornår det så ville ske, problemet var bare, at det skete ikke! Så da året var ved at løbe ud, besluttede jeg mig for at hvis han ikke havde gjort det inden 2017 var forbi, så måtte jeg jo selv gøre det. Klokken blev 23.50 og mens vores gæster var i gang med at se 90 års fødselsdagen på storskærm hev jeg Anders ind i vores soveværelse, satte ham på vores seng og fik sagt noget i retningen af at jeg havde et nytårsfortsæt, og det var at vi skulle giftes i 2018, og før jeg kom længere rejste Anders sig, hev en ring frem fra vores kommode, gik på knæ og friede til mig, så det endte med et 50/50 frieri og den bedste nytårsaften.

Hvornår blev I gift?

Vi blev gift d. 1. september 2018

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansen

Planlægningen:

Hvad var jeres allerførste skridt mod bryllupsplanlægning?

Altså allerede 1. januar var jeg jo super klar på at skulle i gang med at planlægge det der bryllup, men det var tømmermændsramte Anders forståeligt nok ikke. Men de allerførste skridt var at finde et lokale. Vi vidste med det samme, at vi gerne ville giftes i 2018, og på den måde var vi allerede bagud i den sindssyge bryllupsmølle, hvor lokaler ofte bliver booket et år eller halvandet i forvejen. Jeg gik derfor i gang med at skrive til nogle forskellige steder, som vi syntes så interessante ud i løbet af den første uge af januar, og i starten af februar havde vi fundet vores sted.

Hvor fandt du god inspiration?

Primært hos alle de andre som jeg/vi har været til bryllupper hos. I løbet af de sidste 3 år har vi nok været til 10-15 bryllupper, og næsten hver gang har der været en detalje eller en måde at gøre tingene på, hvor jeg har tænkt: det kunne jeg også godt tænke mig, hvis jeg en dag skal giftes. Så vi har hapset lidt fra rundt omkring.

Hvordan lød jeres første drømme for dagen?

At vi gerne ville holde festen i København, hvor størstedelen af vores gæster bor, og hvor vi selv bor. Vi ville også rigtig gerne ud og sejle (tyvstjålet fra et andet bryllup vi havde været til), og så skulle lokalet ikke være alt for pænt og poleret.

Beskriv jeres stemning/stil for dagen med tre ord

Gennemført, masser af personlighed og hyggeligt.

Hvad var de vigtigste punkter for jer?

Efter at vi havde været ud og kigge på nogle forskellige steder, viste det sig at vi faktisk gerne ville stå for en stor del af brylluppet selv. Vi ville gerne have, at det var folk, vi kendte, som stod i baren, stod for maden, lavede invitationer, dj’ede, og at vi selv kunne bestemme det meste. Derudover ville vi gerne have, at der skulle ske noget i løbet af dagen; at vi kom lidt rundt.

Hvem lavede jeres invitationer?

Det gjorde min ven Peter, som er uddannet fra designskolen og er en haj til indesign og photoshop. Vi var lidt på bar bund omkring, hvordan de skulle se ud og var fem minutter fra at gå med et Star Wars tema (Anders er kæmpefan). Det endte dog med, at vi lavede 8-bit bryllupsfigurer, inspireret af korsstingsmønstre og nintendografik, som lignede os, og som vi også brugte til menu/bordkort og sanghæfte. Vi fik dem printet hos en flink mand hos Vester Kopi.

Hvor ligeligt var arbejdsopgaverne fordelt mellem jer? Og fik I venner/familie indover?

Det er jo lidt en bryllupskliché, men i hele planlægningsfasen var det nok mest mig, der var på. Hvilket måske også bare hænger sammen med, at jeg rigtig godt kan lide at planlægge ting og bruge lang tid på at finde på små detaljer. Spurgte lige Anders, hvordan han ville sætte procenterne, og han sagde 70/30, hvilket, jeg tror, passer meget godt. Til gengæld var vi begge ret på i de sidste uger op til brylluppet, da det hele blev lidt mere praktisk og håndgribeligt. Begge hold forældre kom og hjalp dagen før, hvilket var en helt uvurderlig hjælp, og der var også flere af vores venner, som havde opgaver på selve dagen.

Hvad gik ikke helt efter planerne?

Faktisk ikke noget. Vi gennemgik dagen rigtig mange gange i ugerne op til for at være helt sikre på, at alt var på plads, og at de forskellige arbejdsopgaver på selve dagen var fordelt, så vi bare kunne nyde det og hygge os sammen med alle vores gæster.

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansenSelve dagen:

Hvor sov du dagen forinden og med hvem?.

Jeg ”sov” hjemme i vores lejlighed sammen med Anders. Vi sover begge to helt elendigt, når vi sover uden hinanden, og vi var derfor slet ikke i tvivl om, at vi begge to skulle sove hjemme. At jeg så først sov kl. 2, fordi min hjerne ikke kunne falde til ro, og vi begge vågnede kl. 6 er en anden sag.

Hvad var du mest nervøs for?

Om det ville regne, om kagerne ville nå at komme med taxaen ned til fisketorvet, om der var nok at drikke, om det ville regne, om jeg ville kunne slappe og nyde det, om velkomstdrinksene ville være stillet frem, når vi kom ned på Pumpestationen og så videre. Jeg havde maaaange bekymringer, men da vi nåede til selve dagen, og jeg så Anders i sit flotte suit, forsvandt de alle sammen.

Hvordan var vejret? Og gjorde det en forskel?

Vejret endte faktisk med at blive rigtig godt. Det var lidt gråt, og det nåede også lige at dryppe en lille smule på gæsterne inden vielsen, men derefter klarede det op og blev en ret flot dag. Selvfølgelig ville det have været en god dag ligemeget hvad, men da vi havde en del aktiviteter udenfor, var vi meget taknemmelige for at årets første efterårsdag viste sig fra sin pæne side.

Hvad gik du op ad gulvet til?

Det gjorde jeg til Du Kom Med Alt Det Der Var Dig, skrevet af Jens Rosendal, som også var den første sang vi sang til vielsen. Da vielsen var færdig spillede min ven Morten God Only Knows med Beach Boys, rent Love Actually-moment!

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansen

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansen

Gjorde I noget særligt omkring vielsen?

Fra starten af vidste vi, at vi skulle vies borgerligt, og at vi ikke ville vies på rådhuset, da det hele er så hurtigt overstået der. Vi valgte i stedet for at blive viet i vores baggård af en helt vidunderlig giftefoged, som hedder Amia. Vores baggård er dejlig stor og grøn, og da vi gerne ville holde det hele inden for gåafstand, var det det helt perfekte sted til vielsen (der var åbenbart flere fra gården, som havde stået på deres altaner og fulgt med, det lagde jeg ikke lige mærke til). Mine veninder havde været der om formiddagen og havde pyntet op med hvide vimpler og stillet bænke op, og det var simpelthen så fint, og pynten og bænkene gjorde det til et helt særligt rum at træde ind i. Derudover var det vigtigt for mig, at vi fik sunget nogle sange, så min ven Morten spillede klaver, og vi fik sunget tre favoritter fra højskolesangbogen (red. Tilde er gammel Testrup-pige og meget engageret i højskolen og hele miljøet og sangene fra højskolesangbogen betyder meget for hende!).

Hvad gjorde I efter vielsen?

Efter vielsen gik vi ned til Fisketorvet, hvor vores receptionsbåd lå og ventede. Vi havde lejet en turistbåd, som sejlede os rundt i Københavns kanaler i to timer, mens vi spiste jordbærkager, drak bobler og hørte musik. Da receptionen var ovre, lagde vi igen til ved Fisketorvet og gik ned til Pumpestationen, hvor der først var velkomstdrinks og små hjemmelavet chipsposer og derefter middag ved langborde og fest.

Hvor valgte I at holde fest?

Vi holdte festen på noget, der hedder Pumpestationen som ligger lige ved Dybbølsbro station mellem de to s-togsspor. Vi faldt over stedet via en hjemmeside, der hedder Rentspace, som har samlet en hel masse lokaler i København og omegn, dødsmart! Og så er de oven i købet virkelig søde og hjælpsomme, selv når man skriver irriterende-bryllupsspørgsmål-mail nummer syv. Vi endte med Pumpestationen, fordi det var et lokale, som ikke mindede om noget andet, vi havde set. Det havde både noget råt og virkelig flot over sig, og så var der en funktionel kran, som vi kunne hænge en 1 meter bred diskokugle op i, og det er jo drømmen!
Udover kranen var der borde og stole og service dernede og et lille anretterkøkken med kaffemaskiner og industriopvaskemaskine, men det var sådan ca. også det. Vi valgte at leje noget andet service fra A Table Story, og fik Brink Bryllup til at hjælpe med borddækningen og blomster, da vi først 14 dage før brylluppet fik af vide, at vi faktisk havde lokalet fra fredag til mandag. Indkøb af alle drikkevarer, snacks, pynt etc. stod vi selv for. Maden fik vi fra H15 (red. restaurant i Kødbyen) og var endnu en ting, vi havde stjålet fra et andet bryllup, nemlig vores toastmaster-pars bryllup, hvor gommens lillebror Johannes, som er med i H15, havde stået for menuen.

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansen

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansen

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansen

Hvor mange havde I inviteret?

Vi var lige omkring de 90 til vielse og reception og 71 til middag og fest.

Dit bedste øjeblik?

Uf, dem er der mange af! Men det allerstørste, og som faktisk kom lidt bag på mig, var at gå ned af ”gangen” i vores baggård til vielsen. Anders stod med bævrende kinder og tårer i øjnene, da jeg kom gående, og så snart jeg så det, begyndte jeg også selv at stortude og grine lidt på samme tid. Jeg ænsede slet ikke folk eller den flotte pynt, før vi havde sunget første sang, fordi jeg var så rørt af hele situationen.

Tilbageblik:

Hvilket øjeblik husker du tydeligst fra dagen?

Vielsen, confetti galore, bobler på båden, velkomstdrinks i solskin, maden, de vildt gode taler og indslag, discokugle, dans og meget mere.

Hvilket råd var det bedste, du fik i processen?

At hyre en videograf til at dokumentere dagen. Jeg tror, både Anders og jeg syntes, det var sådan lidt overdrevet til at starte med, men efter at have set de to videoer de første tyve gange er vi så glade for, at vi valgte at bruge penge på det.

Hvad ville du gøre om ved dagen?

Ikke rigtig noget. Jeg synes, at dagen var lige, som den skulle være. Måske en smule mindre vino indenbords under middagen?

Hvad fik og hvad gav du i morgengave?

Åh ja, morgengave. Vi havde egentlig aftalt, at vi ikke skulle give hinanden en, men endte alligevel begge med at gøre det. Min blev købt lidt i panik i ugen op til (sorry Anders), men jeg gav Anders et par ting, han kunne tage på: en guldørering fra Maria Black og en parfume fra CDG. Anders gav mig en ferskvandsperle og halskæde.
 

Brudens vise ord:

Hyr både en videograf og fotograf, det vil I ikke fortryde

Stjæl med arme og ben fra andres bryllupper

Spørg om hjælp! Jeres venner og familie vil højst sandsynlig rigtig gerne hjælpe alt det, de kan, og i den skøre proces det kan være at planlægge et bryllup er det guld værd

Husk at snakke med hinanden. Et bryllup kan godt være en ret stressende ting for ens parforhold, hvor det hele pludselig går op i alle mulige praktiske ting og besvarelser af emails og indkøb. Tjek ind hos hinanden og hør hvordan den anden har det. Sådan en snak havde vi den sidste weekend inden brylluppet, og det var virkelig rart at få snakket om, hvordan vi havde det omkring at skulle holde tale for hinanden, og det her monster af en fest vi havde fået stablet på benene

Gå til bords senest 17.30. Det kan måske virke, som om det er lidt tidligt, men sådan en bryllupsmiddag er ofte en lang affære, og i stedet for at stresse, så synes jeg, det er bedre at have god tid i den anden ende, så kan man jo bare komme i gang med at danse noget før! Der var i alt 19 indslag til vores bryllup, og det til trods føltes det slet ikke stresset i løbet af aftenen, takket været god planlægning fra vores toastmasters side, og at vi gik til bords i god tid.

Hvis I kan, så hold fri efter brylluppet. Det er så vild og stor en dag, og den har man lige brug for lidt tid til at fordøje. Vi valgte at tage til Paris om mandagen, og det var først onsdag, at vi var nogenlunde os selv igen.

Og til alle bryllupsgæster: spørg om I ikke må se bryllupsvideoer/billeder og snak om festen, når festlighederne er ovre, det sætter man virkelig pris på som brudepar, når man stadig ikke er helt ude af bryllupsrusen.

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansenSmå detaljer:

Hvad havde du på?

Kjolen var syet af min veninde Lærke Koldskov, som er uddannet designer, sløret havde jeg bestilt via Etsy fra en eller anden New Jersey brudebutik, og skoene var fra Gucci. Jeg skiftede senere til et hvidt jakkesæt fra Arket.

Hvad havde han på?

Anders havde et jakkesæt på fra Maison Margiela, skjorte fra Cos, vintageslips fra Kenzo, som blev skiftet ud med hans fars bryllupsbutterfly til festen og sko fra Dr. Martens.

Hvem stod for hår/makeup?

Det gjorde min veninde Lærkes dygtige stylist veninde Emilie Aaagard Andersen.

Dit ”noget nyt, gammelt, lånt og blåt”?

Noget nyt: kjole, slør, sko

Noget lånt: en jadesten fra min ven Mads, som forbindes med venskab, kærlighed og ægteskab

Nyt gammelt og blåt: Min forlovelsesring, som har en blå sten og som har været Anders’ oldemors.

Vielsesringe?

Fik vi lavet hos Handcrafted CPH. Guldet der blev brugt til ringene var fra Anders’ farmors armbånd.

Brudebuket og knaphulsblomst?

Var en af de første ting, jeg var helt sikker på, hvor skulle laves. Nemlig hos Thilde aka. Poppykalas. Hun er så vanvittig dygtig og udtryksfuld og selvom hun også er noget dyrere end de fleste, så fortryder jeg det absolut ikke. Min buket fik så mange roser med på vejen og kommer snart op i et plakatformat hjemme hos os.

Hvor og hvad tid blev I gift?

I vores baggård kl. 13. på Vesterbro.

Hvor holdte I fest?

På Pumpestationen på Vesterbro .

DJ/Band I kan anbefale?

Jeg havde fået nogle af mine venner/kollegaer fra DR til at tage sig af DJ tjansen.

Fotograf/Videograf?

Som du måske efterhånden kan fornemme, så har det ret meget været folk, som vi kendte godt eller perifært, som har stået for forskellige opgaver, en ting som var vigtig for os, og det gælder også denne kategori. Billederne blev taget af Simone Astrid Schødts-Sørensen, som jeg havde mødt nogle gange inden brylluppet og er min venindes veninde. Vi ville gerne have en masse stemningsbilleder og knap så mange opstillet billeder og den opgave løste Simone helt perfekt.

Videoerne blev lavet af Anna Bruun Nørager, som jeg kender gennem min bedste ven Mads. Hun lavede to virkelig fine videoer, en fra vielse og reception og så en fra middagen, og begge videoer er sådan nogle fine indkasplinger af dagen.

Hvor tog I på bryllupsrejse og hvornår?

Vi tog til Paris lige efter i fem dage. Vi ville egentlig have været i Mexico, men det viste sig, at vi ville lande lige midt i regn- og orkansæsonen, så vi valgte at udskyde den tur til november og altså tage en kortere tur til Paris lige efter. (red. de rejste i søndags!)

rockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansenrockpaperdresses, bryllup, nygift, bryllupsbog, tilde bang-hansen

14 kommentarer

 1. Tina siger:

  Bare så fint og gennemført.
  To smukke unge mennesker og en fantastisk brudebuket:-)
  Tillykke til dem begge:-)

  1. Cathrine siger:

   SÅ gennemført – og originalt. Den der diskokugle – GID vi havde haft sådan en, haha! KH

 2. Ida siger:

  Sikke et smukt par og brullup. Billederne emmer af god stemning og grin. Jeg er helt vildt med kjolen – meget anderledes og meget fantastisk!

  1. Cathrine siger:

   De var så eddersmukke! De er også begge to stilede til hverdag, så jeg havde ikke forestillet mig andet. De er SÅ smarte! KH

 3. Julie siger:

  Dejlig fortælling <3
  Jeg tænkte på om du kunne overveje at inddrage nogle kvinder, som måske har fundet deres mænd lidt senere i livet end teenage-alderen eller start-tyverne? Sådan slut-tyverne agtigt. For vi er mange der endnu ikke har fundet drømmemanden her i slut tyverne, og så kan det godt være en lille smule mavepustende at læse om alle jer skønne damer, der har været så heldige at finde jeres drømmemand for 10 plus minus år siden. Så det er slet ikke en kritik, det er nogle skønne indlæg, men man kan godt sidde her, med et par forliste forhold i bagagen, og tænke at der ikke er nogen vej tilbage for os, som ikke lige formåede at holde fast i vores gymnasie-kæreste 😉 Håber det giver mening, er vild med din blog uanset <3

  1. Cathrine siger:

   Uhh, så må de henvende sig 😀 Jeg har indtil videre taget fat i gode veninder – og ikke lige tænkt over, hvornår parrene mødtes. Men Tilde og Anders mødtes i studietiden, så ikke helt så tidligt som fx Adam og jeg. Men jeg hører hvad du siger!
   Måske hænger det lidt sammen med min egen alder – de fleste af mine venner er jævnaldrene, så at finde nogen, der er det ældre og i bryllupsmode – det er lidt svært for mig. Men send dem endelig min vej <3 Beklager, hvis ikke jeg kan løse den bedre... KH

   1. Julie siger:

    Ah, det giver selvfølgelig mening. Der er selvfølgelig ikke så mange på 28-29 år, som er blevet gift og har mødt deres kæreste som 28-29-årige! 😀 Men håber der er nogle der henvender sig, det kunne være dejligt også at høre den slags kærlighedshistorier <3 Tak for svaret :-* Kram

    1. Louise siger:

     Julie, ellers kan jeg anbefale at læse på Mette Marie Lei Langes blog. Hun mødte sin mand lidt senere og fortæller også ret åbent om det ❤

     1. Cathrine siger:

      Tak Louise <3

     2. Trine siger:

      Jeg mødte min kæreste (nu mand) lige inden jeg fyldte 28 og jeg er 31 og vi blev gift i efteråret 🙂
      Vi blev viet på en kanalrundfart, festede nede ved Nordre Toldbod og havde 100 fantastiske gæster og alt for meget konfetti. Verdens bedste dag!

   2. Katrine siger:

    Jeg mødte min kæreste som 28-årig og nu her fire år senere skal vi giftes til sommer. Jeg var kun glad for at møde ham så sent, så var vi begge ligesom voksne og klar til et seriøst forhold uden så meget pjat. Det var sgu fedt.
    Kh Katrine

    1. Cathrine siger:

     Åh så dejligt, Katrine, stort til lykke til jer! KH

     1. Katrine siger:

      TAK 🙂

 4. Åh, et dejligt indlæg! Jeg er vild med bryllupper og inspiration. Jeg går snart og venter på, at det bliver min tur. Det kan vel ikke tage mange år, når vi har været sammen i 5 og han bliver 30 til næste sommer. Nu må vi se 😛

Send en besked