Top

Mode med Marie Jedig

15.11.2018
Skabt af Ellen Hovmand

Maries blog har jeg læst længere end jeg selv har blogget. Dengang hun hed Vilde kaniner, var ‘blackster’ og havde byens fedeste Atacoma – en wedgestøvle fra Anne, som jeg i min studerendedage kun kunne drømme hede drømme om. Marie var den sejeste i blogverdenen, og da hun skrev et blackster-manifest, måtte jeg på min egen måder hylde hende ved at skrive det modsatte – et anti-blackster-manifest. Det sorte havde jeg år forinden droppet – og det til trods var hun stor inspiration.

I dag er hun det om muligt endnu mere. Hun er sådan en jeg kunne have puttet i flere interviewkategorier. Bolig. Hun bor DØD-lækkert og så misundelsesværdigt. Hendes smag er impeccable! Karriere. Hun må vel sagtens betegnes som en af de første, der kunne leve af sin blog herhjemme, og det længe før, hun var blevet 25 år. Men jeg gik med hendes stil. Det modeøje jeg faldt for allerførst hos Marie. For selv om hendes sorte stil er skiftet ud med regnbuensfarver, så gør hun det absolut ligeså sikkert og personligt som før. Hun er hamrende dygtig til hendes ting – og så har vi en fælles kærlighed til musicals. What’s not to like?

Marie Jedig, Rockpaperdresses, Mode, dansk blogger, influencerNavn: Marie Jedig

Alder: 26

By: København

Beskæftigelse: Influencer

 

Hvordan vil du beskrive din stil?

Eklektisk og i konstant bevægelse.

Hvad består din hverdagsuniform af?

En hverdagsuniform er et ikke-eksisterende begreb for mig; og jeg klæder mig altid efter humør. Dog er jeans en genganger i næsten alle outfits!

Har den ændret sig over årene, eller kan du genkende dig selv i din stil på billeder fra fx ti år siden?

Jeg har altid holdt af at eksperimentere og aldrig været bange for andres mening, så min stil har ændret sig exceptionelt meget gennem årene. Apropos gamle billeder, så mødtes jeg forleden med en gammel samarbejdspartner, der slet ikke kunne kende mig – netop grundet den store ændring i udseende og stil.

I dag er så meget så tilgængeligt – bare et klik væk fra sofaen. Der er heller ikke bare én stil, én tendens, der er smart, men mange! Og vi ser det hele på Instagram under modeuger, via streetstyle osv. Var det mig, kunne jeg meget let blive et fastelavnsris, der skulle prøve det hele. Hvordan sørger du for at holde dig tro mod din stil?

Jeg føler, at personlig stil bliver misforstået i dén forstand, at den kræver troskab. Din stil er netop din, fordi DU udvælger og sammensætter den, og jeg mener altså, at du skal tænke mindre på stil og mere på, hvad du reelt set kan lide – og føler dig komfortabel i.

Jeg husker stadig mit allerførste sko/tøjkøb, et par slippers med plateau, sort/hvide, fra Bjørn Borg, købt oppe i Fredensborg gågade. Jeg ELSKEDE dem!
Kan du huske, hvad dit allerførste tøj-/skokøb for egne penge var? 

Jeg husker tydeligt en metalliclilla Friis & Co. taske, som jeg købte efter at have set den på min daværende musicallærer, og kæmpe forbillede, Judy. Desværre er den afgået ved døden forlængst, men jeg husker fortsat følelsen af at investere i noget SÅ meningsfuldt.
(Opfølgende spørgsmål fra mig, som hun evt. må svare på i kommentarfeltet; var det den med sommerfuglesimispænde?? I kanvas?? Sister from another mister!)

Marie Jedig, Rockpaperdresses, Mode, dansk blogger, influencerDer er jo også en bagside af medaljen. Modeindustrien, som du og jeg tager del i, er en af de mest forurenende. Hvor meget fylder det i dig?

Min veninde arbejder med bæredygtighed, og prædiker dagligt industriens betydning for miljøet, hvilket selvfølgelig påvirker min egen awareness. Jeg tænker over problematikken og køber primært secondhand, men jeg må være ærlig at erkende, at æstetik kommer først. Jeg håber på flere muligheder for bæredygtig produktion og derved også bæredygtige handler fremover.

Hvad gør du for at mindske dit eget aftryk (eksempler: køber GOTS-certificeret, køber genbrug, har en begrænsning på hvor mange items du må købe etc.)?

Secondhand er virkelig vejen frem for mig: Jeg har købt og solgt brugte items siden jeg var 12, og elsker vitterligt at finde guldskatte både online og i fysiske genbrugsbutikker.

Det er nemt at købe nyt, både for the thrill, for at følge med andre og for at føle sig smart. Vi kunne godt tænke os at se tre af dine favorit-pieces i garderoben. MEN – de tre items skal være minimum tre år gamle – og du skal have brugt dem minimum én gang hver den sidste måned.

#1 piece

Marie Jedig, Rockpaperdresses, Mode, dansk blogger, influencerMit vintage jakkesæt fra Chanel i den fineste, lyseblå farve! Jeg tror, at ideen om at have en spadserdragt fra Chanel har tændt mig siden, min interesse for mode startede – og for et par par tilbage fandt jeg så endelig et sæt i rette farve, snit, størrelse og prisleje. Her bærer jeg sættet ved en fotoskydning.

#2 piece

Marie Jedig, Rockpaperdresses, Mode, dansk blogger, influencerJeg er vild med lidt sære og teatralske elementer i stylinger, og min cowboyhat er min nyeste favorit. Den er købt brugt på Etsy, og var blandt andet med mig på Gran Canaria, hvor dette billede er fra.

#3 piece

Marie Jedig, Rockpaperdresses, Mode, dansk blogger, influencerDenne vintage Chanel strik i kashmir har en lidt åndssvag historie; for faktisk købte jeg den samme strik for år tilbage, for at blive træt af den og sælge igen umiddelbart efter. Efterfølgende brugte jeg et halvt år på at prøve at købe den tilbage, desværre uden held. For et par måneder siden dukkede den ENDELIG op på eBay til total overpris – men jeg var ligeglad, for det er første gang, jeg nogensinde har fortrudt et salg – så der må være en mening med, at den skulle havne hos mig igen.

 

Tre korte:

Hvad er den største tendens denne vinter?

Alt med western/cowboy/saloon referencer.

Hvilket tøjmærke beundrer du allermest? 

Phebe Philo gjorde et KÆMPE arbejde for Céline, og branchen er blevet et legendarisk samarbejde fattigere efter Hedi Slimanes overtagelse.

Hvilket stykke tøj bør alle kvinder have i deres skab? (den lille sorte, et lækkert sæt undertøj etc.)

De perfekte jeans! Facon, vask og størrelse er ligegyldig, bare de får dig til at føle dig som den bedste version af dig selv.

Marie Jedig, Rockpaperdresses, Mode, dansk blogger, influencer

Send en besked