Top

Morgen: Min hudplejerutine

09.10.2019
Skabt af Cathrine Widunok Wichmand

Det er en good ‘ole classic at skrive om min hudplejerutiner, for I spørger ALTID. Dagligt. På DM’s, mail osv. Og jeg må først og fremmest komme med en disclaimer – for 1) jeg har apparently virkelig gode hudgener. Mit udgangspunkt er godt, så noget af æren for god hud må tilfalde gener – jeg bruger ikke foundation osv., som I tit spørger til. Men det er klart, at mit arbejde også lønner sig – og jeg har givet min hud kærlighed i minimum 15 år nu. Og fra at have givet fugt, fugt, fugt de første 15 år, så har jeg jo rundet 30 og er begyndt at gå liiidt mere aktivt til min hudpleje – lidt flere instrumenter, hehe, og lidt mere aktive ingredienser.
Og nårh ja, 2) min hud er til den tørre/sensitive side, så derfor går jeg meget op i fugt, stadigvæk. Det er altså ikke bare at applicere min rutine – eller jo måske rutinen, men det er ikke sikkert de samme produkter vil du for dig.
Jeg deler her min rutine om morgenen – og så får I et indlæg med aftenrutine, for jeg bruger ret forskellige produkter. Og hvis I klikker ind på instagram i morgen tidlig, så lover jeg, jeg har lavet en lille video med alle stepsene, trin for trin! Bum!

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hudplejerutine

Først…

Drikker jeg en kop kaffe. Får ellers kommer jeg ikke ud af sengen (løgn, for Eddie tvinger mig, men altså, kaffen bløder op for det faktum, at jeg skal op). Så tager jeg et lille håndklæde og skyller med lunkent vand, og så holder jeg det op til ansigtet i ti sekunder, og så begynder jeg blidt at skrubbe. Ingen produkter, ingenting, bare en blid ansigtsskrub, så jeg får vækket mit altid trætte ansigt. Det sætter blidt gang i blodcirkulationen, og det gør, jeg ser friskere ud. Bilder jeg mig ind.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hudplejerutine

Dernæst…

Bruger jeg en mist – det er pt. Thermalkildevand fra Avène (købes på apoteket eller Apo-rot), men det kan også være mist fra Rudolph Care (kan fx købes her) eller Kora Organics (kan fx købes i Magasin). Mists lyder måske overflødige, mens det er ligesom gået i stedet for den gammeldags toner – og i stedet for at tørre ud, som den gjorde, så giver de god fugt.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hudplejerutine

Så…

Kommer jeg min serum på. I øjeblikket er jeg virkelig glad for C-vitamin, som jeg har læst en del om hos Beautyspace – C-vitamin er genial at bruge om dagen, fordi den er eminent til at beskytte huden mod sol og strabadser. Jeg har købt Rodials Vit C Drops inde i Boozts butik på Købmagergade. Den er SÅ lækker – og drøj. Altså, den føles så silkeblødgørende og rar og har struktur som en olie men tørrer ind som en serum. Den er VIRKELIG lækker.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hudplejerutine

Til sidst…

Kommer jeg min dagcreme på! Det kan være Alt-i-en-beskyttelse fra Pudderdåserne eller Avenes farvede dagcreme (denne her), det vigtigste er bare, at den har solbeskyttelse. Og ikke bare SPF15 eller 20 –  men ordentlig faktor. Minimum 30 og de her to har henholdsvis SPF40 og SPF50.
Og derfra så kommer min makeup. Men jeg kan godt lide at gøre nogle af de forskellige steps før morgenmad, så alt tørrer ind. Har I nogensinde oplevet, at I ligesom “skaller”? At have følelsen af at man får små døde hudceller på fingrene? Det er ofte fordi, huden ikke har nået at absorbere produkterne, før man kom næste på, fortalte Guru Sara mig.

Ekstra fugt

Hvad er der ellers… Jo nogen gange, især her om vinteren, kan jeg godt kæmpe med at føle mig gennemfugtet nok, og så vil jeg tilføje en tørolie efter C-vitaminet og før dagcremen.  Noni Glow (som også kan købes hos Magasin) fra Kora Organics er så lækker. Men så er jeg nødt til at lade der gå lidt længere tid mellem de forskellige steps, så alt kan nå at trænge ind. Det er virkelig meget fugt og panden kan godt glinse lidt. Evt. smør kun kinder, hvis det er dem, der bliver tørre.
Og så er der også et ret godt ekstra-produkt til tasken i løbet af dagen. Bioderma (dem med det ‘originale’ micellevand) har lavet en mist med SPF30, den købte jeg et lille lager af, sidst vi var i Paris. Den er ikke nok til bare at du i stedet for solcreme, den giver simpelthen ikke dækning nok. Men den er super til at friske op og supporte den SPF man har smurt på om morgenen. Når man sådan har makeup på, kan det være ret svært at re-apply’e solcreme synes jeg. I kan købe den på apoteket eller her.

Rockpaperdresses, Cathrine Widunok Wichmand, Hudplejerutine

Ansigtsmasker om morgenen

Og så bruger jeg også to forskellige masker pt. Den ene i badet om morgenen ca. 1 gang om ugen, det er Rudolph Cares skrubbemaske, som er genial til tør hud. Andre vil måske opleve, at den efterlader en spøjs “hinde” på huden. Men det er for mig bare lækker fugt. Jeg kommer den på og masserer blidt ansigtet, og så vasker jeg hår, krop, og til slut skyller jeg masken af. Find den fx her.
Om aftenen går jeg lidt mere aktivt til værks med gua sha, A-vitamin og jeg skal komme efter jer – men det kommer i sit eget indlæg.
 

13 kommentarer

 1. Kathrine siger:

  Jeg er lige dele beundret over din rutine og samtidig nysgerrig. Nysgerrig på om jeg er den eneste i verden der vasker mit ansigt i den Neutral shower jeg har stående i badet og efterfølgende bruger den ansigtscreme der står i mit skab? Det kan være en Nivea der var på tilbud i Brugsen, en Origins jeg har fået i gave eller noget helt tredje og helt tilfældigt.
  Jeg er 34, mor til 3 og synes da ikke at jeg helt værst ud i ansigtet.

  1. Emma siger:

   Vi er klart i samme båd, har dog ikke tre børn, men er en fattig og travl studerende 😀

   1. Cathrine siger:

    Haha, jeg er sikker på, at ingen af jer ser helt værst ud 😉
    Min søster bruger, as I recall, stadig bare lunktent vand og ligner en million. Whatever works.
    Men der er nu evidens bag flere af produkterne (C-vitamin, A-vitamin etc) – og det at fjerne døde hudceller for at få huden til at stråle mere er et gammelt trick, som jeg tænker, de fleste kender. Men om man behøver et smart produkt eller en klud som her – det må man selv om 😀 KH

    1. Kathrine siger:

     Præcis, whatever works.. 🙂 Dog har jeg oplevet at få foræret sådan et sæt med rens, maske og creme og brugt det – og selvom jeg ikke er sikker på effekten af selve produkterne, så giver det helt sikkert en dejlig wellness fornemmelse og det skal man heller ikke kimse af! 🙂

  2. C siger:

   Hehe ja, jeg er også i den båd.
   Vasker med koldt vand, bruger en dagcreme til 80kr. og så på med rouge og ud af døren.
   De der hudrutiner hverken orker eller prioriterer jeg.
   Jeg er også lige(for 6 uger siden) skiftet til rema1000s shampo og balsam. De har nogle gode certificeringer – bl.a. svanemærket og synes mit hår er mega pænt efter skiftet. Og så koster de vist 34 kr. og ikke 160 som dem jeg brugte før.
   Man bliver altså mere snusfornuftig med alderen 😉

 2. Mette siger:

  Bare ren nysgerrighed.. Er det kun på makeup fra Loreal makeup er IT-girl for?

  1. Cathrine siger:

   Det er da et fint spørgsmål! Ja vi har valgt at det kun gælder makeup – det var også det jeg først blev tilbudt fra dem 🙂 KH

 3. Lærke W siger:

  Interessant indlæg og imponerende rutine med et lille barn, men sejt at du prioriterer at gøre noget godt for dig selv.
  Jeg synes dog, at måden solfaktor i dagcreme bliver omtalt er lidt uhensigtsmæssig.
  Når det kommer til beskyttelse mod solen, er det vigtigt, at man husker følgende.
  – For at beskytte mod solen, skal der et tykt nok lag solcreme på – dagcreme bliver ofte lagt i et tyndt lag og vil derfor ikke beskytte tilsvarene.
  – For at beskytte mod solen, skal man efter nogle timer påføre ny solcreme. Hvis man påfører en dagcreme med solfaktor om morgenen og der går flere timer, før man kommer ud i solen, skal man altså alligevel have ny solcreme på. Og solfaktoren i dagcremen vil være unødvendig.
  – De filtre der er i solcreme kan være problematiske og derfor er der ingen grund til at anvende solcreme eller dagcreme med sollotion om vinteren i Danmark eller dage hvor man kun er indendørs.
  Og så er udtrykket “ordentlig faktor” altså lidt uheldigt. Man skal huske, at forskellen på en faktor 15 og en faktor 30 ikke er dobbelt op, men blot nogle procent. Og det giver f.eks. meget bedre solbeskyttelse at smøre et tykt nok lag solcreme på med faktor 15 i forhold til at bruge faktor 30 i et tyndt lag.
  Bare lige for at pointere, at det ikke er så sort/hvidt med solfaktor.

 4. Ida siger:

  Uha, jeg får helt gåsehud, af at høre om din ansigtsscrub…puha, min ud ville falde af, hvis jeg gjorde det mod mit ansigt (også selv om skrubbekornene er fine) ville jeg ligne en tomat langt op ad formiddagen. Er der nogen årsag til, at du ikke bruger en kemisk eksfoliering?

  1. Cathrine siger:

   Det gør jeg også – men den fra Rudolph Care har også en maske-effekt med masser af fugt, som min tørre hud elsker! KH

 5. Ida siger:

  Det et sjovt med tid og prioriteringer! Jeg har aldrig haft så lidt tid til mig selv eller brugt så meget tid på hudpleje som efter at jeg blev mor sidste år 🤗 Jeg prioritere i langt højere grad tid til selvforkælelse nu end før hvor jeg havde oceaner af tid.. 😅 måske det også hænger sammen med, at mine liv (specielt aftner) er en del mere rutineprægede nu end før.
  Dejligt skriv! Jeg elsker at læse om hudpleje, del gerne flere fifs! Ser frem til aftenindlægget 🤘🔥

 6. Alex siger:

  Jeg er helt vild med dine håndklæder. Hvilket brand er de?

  1. Cathrine siger:

   NOgle er gamle Algan, tror jeg, mener jeg købte dem for 4-5 år siden, de gule er Juna! KH

Send en besked